BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Erweiterte Suche
Kontakt
BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Benutzerliste

Willkommen bei BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen.
Seite 32 von 37 ErsteErste ... 22282930313233343536 ... LetzteLetzte
Ergebnis 311 bis 320 von 366

Bosnien versagt total

Erstellt von Hrvat4you, 10.10.2009, 15:40 Uhr · 365 Antworten · 16.966 Aufrufe

 1. #311

  Registriert seit
  09.10.2009
  Beiträge
  302
  http://pincom.info/index.php?p=opsirnije&s=70705

  ČOVJEK KOJI JE HRVATE NAZVAO FAŠISTIMA: Još uvijek ravnatelj RTV FBiH!?

  Niti dva dana nakon skandalozne izjave koju je dao ravnatelj Radiotelevizije Federacije BiH Džemal Šabić, nema odgovarajuće reakcije, niti javnosti, niti političara, niti odgovornih u Upravnom odboru entitetske dalekovidnice.


  Podsjetimo, u reakciji na zahtjeve koje je u petak uputilo nekoliko tisuća prosvjednika u Širokom Brijegu, nezadovoljnih među ostalim i zbog izvještavanja javnih emitera o prošlonedjeljnim tragičnim neredima u ovom gradu, Šabić je kazao, zapravo ponovio je to nekoliko puta u programu FTV-a, da fašisti neće kreirati niti kadrovsku, niti uređivačku politiku Radiotelevizije Federacije BiH!?


  Ne treba biti posebno mudar da bi se zaključilo kako je prvi čovjek entitetske radiotelevizije, dakle jednog javnog medija, uvrijedio tisuće građana, uglavnom Hrvata, koji su se okupili u Širokom Brijegu, nazivajući ih fašistima.  Niti u jednoj normalnoj zemlji, čovjek koji je dao ovako skandaloznu izjavu ne bi mogao računati da će duže od nekoliko dana ostati na svojoj funkciji.


  Skandalozna izjava


  No, za sada nema nikakve reakcije, a bahati ravnatelj očito misli da je njegova pozicija posve nedodirljiva.

  Podsjetimo, prosvjednici u Širokom Brijegu tražili su ostavku izvršnog ravnatelja Sektora za produkciju i emitiranje TV programa Federalne televizije Zvonimira Jukića, koji je izvan svake sumnje odgovoran za način na koji je federalni javni emiter izvještavao o tragičnim događajima u Širokom Brijegu. Netko neupućen mogao je možda iz tih izvješća steći dojam da su navijači FK Sarajevo okupljeni u skupinu ružnoga naziva "Horde zla" došli u Široki Brijeg donijeti svojim domaćinima baklave i hurmašice, a da su ih tu dočekali "fašisti" o kojima govori Šabić.

  Naravno, u Sarajevu i Širokom mnogi različito gledaju na ono što se događalo u prošlu nedjelju. To je i razumljivo, ali nije razumljivo da Federalna TV sebi dopusti jednostrani pristup.

  Uostalom, o ovome je na skupu u Širokom Brijegu i govorio vođa navijačke skupine Škripari Ante Mikulić:


  - Mnogi su si dali za pravo da se igraju našim sudbinama u želji za tiražom i gledanošću. Tako su stvorili dojam da su su napadnuti gostujući najavijači. Htjeli su to predstaviti kao navijački obračun. Ali navijački obračun nije napad na obične građane. Na našoj strani je istina. Jedini je naš grijeh što smo stali pred rušilačkom hordom iz Sarajeva, kazao je Mikulić, koji je izrazio i ogorčenost ravnodušnošću hrvatskih političara u BiH prema događajima u Širokom Brijegu.


  Zašto šuti Soldo?


  A hrvatski političari, koje su prosvjednici "počastili" povicima "prodane duše", nisu reagirali niti na skandal u režiji ravnatelja RTV FBiH Džemala Šabića i njegovo izjednačavanje prosvjednika u Širokom Brijegu s fašistima. Jer, po Šabiću su fašisti ljudi koji su pjevali hrvatske domoljubne pjesme, i sudjelovali na skupu s kojeg su prije svega upućeni pozivi na istinu, mir i toleranciju.

  Čudi i da je do sada izostala rekacija prvog čovjeka Upravnog odbora RTV FBiH Igora Solde. Da je dorastao poziciji na kojoj se nalazi, Upravni odbor bi se u najskorijem roku morao očitovati o izjavama ravnatelja RTV FBiH.


  Ovako se otvaraju sumnje u moguće zakulisne igre i priče po kojima su "oni koji zapravo stoje iza Solde pripadnici istog lijevog političkog kruga koji voli sve svoje neistomišljenike nazivati fašistima, a među sobom dijeliti goleme financijske i materijalne interese". Naravno, misli se na moćnike u hrvatskim, hercegovačkim, političkim i medijskim krugovima, a manje-više svi vrlo dobro znaju o kome je riječ. No, je li doista istina da razni šabići, jukići i ostali mogu raditi ovo što rade (a skandal s izvještavanjem o Širokom samo je kap koja je prelila čašu) i zbog toga jer imaju podršku navodnih zaštitnika hrvatskih interesa koji sjede, gle čuda, baš u Širokom Brijegu ili Mostaru?!


  Pismo iz Mostara


  Na kraju dodajmo i informaciju do koje je ekskluzivno došao Pincom.info od izvora iz mostarskog dopisništva javnih federalnih eletroničkih medija. Naime, novinari informativno-tehničkog centra, naglasimo I HRVATI I BOŠNJACI, uputili su interno pismo svojim nadređenima u Sarajevu, prosvjedujući zbog načina na koji je izvještavano o tragičnim događajima u Širokom Brijegu i izbjegavanja da se huligani iz Sarajeva nazovu pravim imenom.


  - Trebamo li i mi sutra, kada "navijači" Veleža ili Zrinjskog naprave neki inicident, isto tako ne nazivati ih huliganima, upitali su mostarski novinari, pripadnici obje nacije, u pismu koje su njihovi šefovi, razni šabići, jukići i slični pokušali brižljivo sakriti od javnosti. 2. #312
  Absent
  Dein Link funktioniert nicht.

 3. #313

  Registriert seit
  09.10.2009
  Beiträge
  302
  MITOLOGIZIRANJE PUCNJA: Problem je u hrvatskom metku  Pored medijskog terora i stavljajanja na stranu samo jedne istine koju su proveli državni mediji u BIH nad Širokim, samo je gori paralelni medijski rat koji se svodi na ovo: "Ok, priznat ćemo da su naši radili sranja, kako bi dobili na objektivnosti ali ćemo centar priče prebaciti stavljanjem na pijedestal krivnje "hrvatskog metka" iz pištolja "hrvatskog drota" u glavu "našeg navijača" (nipošto huligana) koji to nije zaslužio.

  _________piše: Franz Ch. l poskok.info
  Dakle upravo oni mediji i one političke elite koje se načelno zalažu da prestane priča "naši i vaši , balije , četnici i ustaše" dvostrukim mjerilima kojima prate gotovo identične događaje pokazuju da ni oni sami nisu odmakli daleko iz uskih "nacionalnih torova" fraze koju često koriste "građanski nacionalisti".
  Upravo se to događa od strane istih onih koji inače negiraju nacionalno u BIH kada se recimo dogodi da bošnjački drot pretuče bošnjačkog navijača od čega ovaj nakon toga umre. Tada je to opravdana policijska represija sa tragičnim posljedicama. Djelovanje državnog represijskog aparata.
  Zaboravljeni slučaj Amara Kasapovića iz Zenice tome je najbolji dokaz
  Drotovi koji su pretukli i time kasnije i ubili ovog inače srčanog bolesnika u neredima navijača Želje u Zenici koji nije imao niti približne huliganske razmjere kao ovaj u Širokom nikada nisu pronađeni niti procesuirani.
  Zbog Amara nije blokirano Sarajevo. Nisu tražene glave. Iako je policijska brutalnost u ovom slučaju bila potpuno neopravdana.
  Nacionalnih tenzija nije bilo. Država i mediji su utišani. Jer je sve na kraju ispao jedan nesretni slučaj.
  Kada je u Jablanici prije godinu dana pucano u zrak iz pištolja policajca zbog divljanja Hordi zla nitko tome nije pridodao u medijima neku pozornost. Jer je pucano iz "bošnjačkog pištolja" u "bošnjački" zrak.
  Sad si postavite pitanje kako bi reagirala FTV i BHTV da su odgovorni policajci u slučaju Zenice i Jalanice bili Hrvati?
  Upravo onako kako su reagirali u slučaju Širokog. Jer Širokom se ne može i ne smije pridodati atribut državnosti. Onom istom Širokom kojeg Mesić godinama poziva da se okrene Sarajevu uskraćuje se pravo da se njegovi policajci ponašaju prema slovu zakona koji je izglasan u Sarajevu a u kojem jasno stoji opisano kada policija ima pravo upotrijebiti oružje - onda kada se procjeni da je život policajca uopravdano ugrožen i ta prosudba je isključivo na policajcu. Je li zapaljeni policijski automobil, prostrijeljeni Zadro, cijeli niz ozlijeđenih policajaca bio dovoljan argument stanovitom policajcu da uputi metak ako se osjetio ugrožen? Vjerojatno jest. Ali to će pokazati istraga.
  No kada bi Sarajevo priznalo policajcu MUP-a ZHK pravo da primjenjuje silu nad huliganom Sarajeva dalo bi mu praktički legitimitet na konzumaciju i primjenu državne aparature, što je nedopustivo, jer je državna aparatura u Federaciji u pravilu rezervirana za Sarajevo. Čak ni Mostar ne smije primirisati. I to se nikako ,dakle, nije smjelo dopustiti.
  MUP ZHK po procjeni Sarajeva ovlašten je jedino penderečit Hercegovce. Begovsku sarajevsku djecu ne. Najnovije informacije naime govore da je jedan od huligana na ulicama Širokog bio i sin stanovitog uglednog sarajevskog parlamentarca.
  U skladu s tom ideologijom, šalje se u Široki emisar Kebo koji ima za cilj potpuno poniziti MUP ZHŽ superponirajući mu FMUP; županiju i Vladu ZHŽ-a minorizira se stavljajući je za isti stol sa običnim sarajevskim huliganom koji je samo jučer možebitno lupao nogom po kostima Željke Zadre, te se promptno pronalazi dovoljno glup i poltronast političar u liku Jurišića koji je spreman sve to odraditi za malo SDA-ovog političkog rahat lokuma. Tužna je pravaška sudbina u BIH. Jer im je predsjednik svoj politički let završio tako brzo i tako kratko preobraženjem od neobičnog pravaša u običnog sitnog plaćenika.
  FTV će sutra prema najavi Bakira H. javnosti prikazati sve snimke iz Širokog kako bi se bosanska javnost uvjerila da u Širokom Sarajlije ipak nisu bili anđeli i kako bi pokazala svoju objektivnost. Doduše malo kasno.
  Međutim težište priče istovremeno će idućih dana iz sarajevske p.r. kuhinje biti prebačeno na balistička vještačenja koja će nedvojbeno utvrditi iz kojeg pištolja je ubijen 26-minutni Vedran.
  Kad se bude izvještavalo o tome Vedrana se, iz respekta prema činjenici da on više nije među živima, umjesto huligan treba nazivati navijač ili građanin Sarajeva.
  Nipošto se ne smije dopustiti da javnost sazna za njegov bogati kriminalni dossier. Da je privođen više puta od Mostara do Zenice i to za nimalo benigna kaznena djela. Niti bosanska javnost smije saznati za činjenicu da mu žalopojke već danima šalju i u lokalnim novinimama objavljuju osuđeni kriminalci koje Bakir inače ne podnosi, poput Gašija recimo.
  Činjenicu da u Širokom nije nesretno ubijen nikakav dobroćudni navijač, nego huligan u rušilačkom pohodu za kojim nacija i ne bi trebala plakati, treba prešutjeti, i u prvi plan iznad sarajevskog huliganstva treba staviti Vedrana kao žrtvu čija je životna priča čak jednako tužna i nevina poput nevine priče pokojnog Denisa Mrnjavca. Što je zapravo blasfemija budući da svi znamo da nije.
  Sarajevo se vlastitom krivnjom našlo u paradoksalnoj situaciji. Kada je ubijen Denis, ne tako davno, Sarajlije su izišli na ulice protestirajući protiv huliganizma.
  Kada je ubijen Vedran ljudi su izišli na ulice podižući ovaj put glas za huliganizam i uskraćujući pravo državnom aparatu, dakle policiji, da zaštiti građane od huliganizma. Samo zato jer je ovaj put građanin koji je trebao zaštitu bio Širokobriježanin, kao i policajac koji mu ju je pružio, dok je nasilnik bio Sarajlija.
  Sarajevska "univerzalna" načela, očito prestaju, u vansarajevskim obračunima i ovo je lijep dokaz da je sve to samo spin kada treba lažno europejsko lice Sarajeva uputiti u svijet. U lokalnoj praksi ispod Ivan planine u pravilu je Sarajlija makar kriv, vazda u pravu. Jer je od begovskih kuća.
  Dakle samo Sarajevo koje nastoji negirati nacionalno, i u prvi plan staviti građansko ovaj put našlo se na tankom ledu nad kojim je propalo pa se sada i oni prosvjedi za Denisa čine lažnima.
  Evo test pitanja za Emira, Bakira, Željka, Zlatka, novozaređenog Zvonimira, i ostalo sarajevsko "građansko" društvo, ono isto koje je aplaudiralo Feđi Štukanu kada je kipu Isusa kao perfomans stavio kondom na prst:
  Kako bi reagirao nadfederalni upravljački element tzv. "sarajevska ulica" da je policija u Sarajevu na vrijeme reagirala i prije ubojstva Denisa Mrnjavca lišila života njegovog ubojicu? Ili da se taj dan slučajno prije ubojstva Denisa Mrnjavca na ulici zatekao hrabri građanin , makar bio iz Širokog, koji je prije nego je uboden Denis huliganu opalio prostrijelnu ranu u predjelu sljepočnice?
  Zbog koga bi tada blokirali prometnicu? Recite iskreno. Ne snima se

  MITOLOGIZIRANJE PUCNJA: Problem je u hrvatskom metku

 4. #314

  Registriert seit
  09.10.2009
  Beiträge
  302


  DRAMATIČAN PULJIĆEV GOVOR U BISTRICI: Hrvatska, nemoj se stidjeti svoga naroda!

  Molimo za vjeru i novi duh Hrvata u Bosni i Hercegovini, ali i Hrvatskoj, poručio je bosanski kardinal Vinko Puljić na 4. zavjetnom hodočašću vrhbosanske i banjalučke biskupije u Mariji Bistrici.
  Hrvate u Hrvatskoj pozvao je na razumijevanje i suzbijanje medijskih napisa o bosanskim Hrvatima kao kamenu oko vrata hrvatske države.
  Prema njegovim riječima, Hrvatima u Bosni i Hercegovini posebno danas treba potpora sunarodnjaka iz Hrvatske jer ih novi Dayton želi ponovno izbrisati iz zemlje u kojoj žive stoljećima.
  Želimo zajedno biti narod istog jezika, iste kulture, iste vjere, zato, Hrvatska, nemoj se stidjeti svoga naroda, nemoj mi kompleks nabijati kao da smo istinski teret vama, nego da smo tamo kao narod koji ima pravo opstati i biti ono što jest, poručio je kardinal Puljić.

 5. #315
  Avatar von CoolinBan

  Registriert seit
  16.05.2006
  Beiträge
  3.526
  dieser thread muss unbedingt oben gehalten werden, dazu empjehle ich hrvat4you der es ja bereits so praktiziert und zufällig auch der threadersteller ist, also ja nicht untergehen lassen, dazu muss alles unternommen werden, selbst spamnachrichten sind erlaubt, opfer4you mach weiter so.

 6. #316
  Avatar von Ludjak

  Registriert seit
  20.05.2009
  Beiträge
  3.577

 7. #317
  Avatar von Hercegovac

  Registriert seit
  06.04.2008
  Beiträge
  15.011
  Zitat Zitat von CoolinBan Beitrag anzeigen
  dieser thread muss unbedingt oben gehalten werden, dazu empjehle ich hrvat4you der es ja bereits so praktiziert und zufällig auch der threadersteller ist, also ja nicht untergehen lassen, dazu muss alles unternommen werden, selbst spamnachrichten sind erlaubt, opfer4you mach weiter so.

  ist doch sein Thread, lass ihn doch machen was er will....

 8. #318
  Avatar von Hercegovac

  Registriert seit
  06.04.2008
  Beiträge
  15.011
  Zitat Zitat von Ludjak Beitrag anzeigen

  preljepa pjesma...

 9. #319
  Avatar von CoolinBan

  Registriert seit
  16.05.2006
  Beiträge
  3.526
  Zitat Zitat von HercegSrbadzija Beitrag anzeigen
  ist doch sein Thread, lass ihn doch machen was er will....

  ich sag doch er soll weitermachen.

  grad hat sich die älteste schildkröte der welt aus indonesien fortgepflanzt, ein passendes thema für diesen thread.

 10. #320
  Avatar von Ludjak

  Registriert seit
  20.05.2009
  Beiträge
  3.577
  Zitat Zitat von CoolinBan Beitrag anzeigen
  ich sag doch er soll weitermachen.

  grad hat sich die älteste schildkröte der welt aus indonesien fortgepflanzt, ein passendes thema für diesen thread.
  wie alt ?

Ähnliche Themen

 1. Hat Emir als Mod. versagt!!!
  Von DZEKO im Forum Rakija
  Antworten: 3
  Letzter Beitrag: 01.01.2010, 19:04
 2. EULEX hat versagt
  Von Carinius im Forum Kosovo
  Antworten: 3
  Letzter Beitrag: 24.07.2009, 12:55
 3. Antworten: 23
  Letzter Beitrag: 30.06.2009, 18:29
 4. Versagt Europa in Bosnien? 05.02.2009
  Von Emir im Forum Politik
  Antworten: 18
  Letzter Beitrag: 05.02.2009, 22:23