BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Erweiterte Suche
Kontakt
BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Benutzerliste

Willkommen bei BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen.
Seite 36 von 37 ErsteErste ... 26323334353637 LetzteLetzte
Ergebnis 351 bis 360 von 366

Bosnien versagt total

Erstellt von Hrvat4you, 10.10.2009, 15:40 Uhr · 365 Antworten · 17.084 Aufrufe

 1. #351
  Avatar von Alina

  Registriert seit
  27.02.2008
  Beiträge
  695
  Mist wo hab ich nur wieder die SAndkastenförmchen hingepackt???

 2. #352

  Registriert seit
  26.01.2009
  Beiträge
  2.588
  Alina nordet die User ein - wenn 'mer dich ned hätten ...weiter so

 3. #353
  Avatar von Cobra

  Registriert seit
  08.06.2009
  Beiträge
  65.199
  Zitat Zitat von corvus Beitrag anzeigen
  Wie ich bereits sagte - ich hab null Interesse an sowas, noch an seiner Person im Einzelnen.

  Spiel hier nicht den Pseudo-Kämpfer von deinem PC aus, dann reicht das schon und ich hab vorerst kein Problem mit dir!

 4. #354

  Registriert seit
  31.05.2009
  Beiträge
  27
  Zitat Zitat von Hrvat4you Beitrag anzeigen
  FTV i BHT obmanuli javnost

  MOSTAR- Izvještavajući o proslavi pobjede reprezentacije BiH nad Estonijom dva jvana servisa BHT i FTV večeras su obmanuli javnost informacijom kako je pobjeda reperezentacije "proslavljena u cijeloj zemlji".


  Oba javna emitera prikazala su snimke slavlja navijača zaodjenutih bosanskohercegovačkim zastavama i zastavama s ljiljanima iz istočnog Mostara, Goražda, Sarajeva, Travnika, Bihaća, Zenice, Tuzle... Radi se o gradovima u kojem živi većinsko bošnjačko stanovništvo gdje se slavila pobjeda Bosne, uz skandiranje "Volim te Bosno".

  Snimka slavlja iz, primjerice, zapadnog Mostara, Širokog Brijega, Banja Luke ili Prijedora nije bilo jer se tamo, odnosno na većinskim hrvatskim i srpskim područjima, i nije slavilo, iako su i ti gradovi u Bosni i Hercegovini.


  Zakon, a i profesionalni kodeks medijima nalažu da istinito izvještavaju, a istina je ovaj put "zaobiđena" iz kozna kojih "viših razloga". Možda i zato što ljepše izgleda lažna, nego stvarna, trenutna slika, Bosne i Hercegovine. Ako je to nekom i prihvatljivo, gledateljima, sigurno ne odgovara da ih mediji, koje financiraju kroz pretplatu- lažu.

  http://www.pincom.info/index.php?p=opsirnije&s=70709

  zapadni Mostar i Siroki Brijeg ,tu nije bilo slavlja jer Hrvatska kako izgleda nece se plasirati na SP.....u Prijedoru i Banja Luci je sigurno bilo slavlja ali na zalost ne za Bosnu i Hercegovinu nego za Srbiju(ovim putem cestitke Srbijanskoj reprezentaciji)...pa na samom stanionu u BG bile su kilometeterske zastave sa natpisima Prijedor ,Kozarska Dubica ,Omarska.........a zasto to mediji ne objavljuju ,pa sto da raspiruju jos vecu mrznju kad narod to vec zna......

 5. #355
  Lopov
  Zitat Zitat von Hrvat4you Beitrag anzeigen


  DRAMATIČAN PULJIĆEV GOVOR U BISTRICI: Hrvatska, nemoj se stidjeti svoga naroda!

  Molimo za vjeru i novi duh Hrvata u Bosni i Hercegovini, ali i Hrvatskoj, poručio je bosanski kardinal Vinko Puljić na 4. zavjetnom hodočašću vrhbosanske i banjalučke biskupije u Mariji Bistrici.
  Hrvate u Hrvatskoj pozvao je na razumijevanje i suzbijanje medijskih napisa o bosanskim Hrvatima kao kamenu oko vrata hrvatske države.
  Prema njegovim riječima, Hrvatima u Bosni i Hercegovini posebno danas treba potpora sunarodnjaka iz Hrvatske jer ih novi Dayton želi ponovno izbrisati iz zemlje u kojoj žive stoljećima.
  Želimo zajedno biti narod istog jezika, iste kulture, iste vjere, zato, Hrvatska, nemoj se stidjeti svoga naroda, nemoj mi kompleks nabijati kao da smo istinski teret vama, nego da smo tamo kao narod koji ima pravo opstati i biti ono što jest, poručio je kardinal Puljić.
  Warum mischt der sich eigentlich ein?

 6. #356

  Registriert seit
  26.01.2009
  Beiträge
  2.588
  Zitat Zitat von Lopov Beitrag anzeigen
  Warum mischt der sich eigentlich ein?
  Der spammt doch mittlerweile jeden Thread mit seinen unsinnigen Kommentaren zu

 7. #357
  Lopov
  Zitat Zitat von corvus Beitrag anzeigen
  Der spammt doch mittlerweile jeden Thread mit seinen unsinnigen Kommentaren zu
  Er ist ein Fake, nur weiß ich nicht wessen. Boris und Baklava sind es nicht. Aber er hat sich mit einer Aussage verraten.

 8. #358

  Registriert seit
  09.10.2009
  Beiträge
  302
  Zitat Zitat von Dadi Beitrag anzeigen
  Du bist kein Deut besser als dieser Islamisten-Abschaum, die einen als Ungläubig ansehen, wer bist du dass du über ihn richtest?
  Wer ist er, das er was über Bosnien Zukunft sagt. Und was willst du überhaupt??? Hirni

 9. #359

  Registriert seit
  09.10.2009
  Beiträge
  302
  Prosvjed nezadovoljnih novinara

  Novinari Informativno-tehničkog centra Federalne radio-televizije u Mostaru uputili su interno pismo svojim nadređenima u Sarajevu, prosvjedujući zbog načina na koji je izvještavano o sukobu navijača u Širokom Brijegu i izbjegavanja da se huligani iz Sarajeva nazovu pravim imenom.

  Ni dva dana poslije skandalozne izjave koju je dao direktor Radio-televizije FBiH Džemal Šabić nema odgovarajućeg reagiranja ni javnosti, ni političara, niti odgovornih u Upravnom odboru ove javne televizije, prenosi ''Glas Srpske'' pisanje portala Pincom.info.

  Šabić je nekoliko puta u programu FTV-a rekao da ''fašisti neće kreirati ni kadrovsku niti uređivačku politiku Radio-televizije Federacije BiH'', reagirajući na zahtjeve koje je u petak, 9. listopada, uputilo nekoliko tisuća sudionika prosvjeda u Širokom Brijegu, nezadovoljnih i zbog izvještavanja javnih emitera o prošlotjednim tragičnim neredima u ovom gradu.

  Sudionici prosvjeda u Širokom Brijegu u petak su zatražili i ostavku direktora programa FTV-a Zvonimira Jukića.

  U zahtjevu, koji potpisuju navijači Širokog Brijega ''Škripari'', navode se Jukićevi propusti, pristrani komentari i plasiranje u eter neprovjerenih informacija samo sa jedne strane, koje su trajno etiketirale cijeli jedan grad i stanovništvo, svjesno prikazavši jednu sliku, ignorirajući službene izvještaje.

  U Širokom Brijegu 4. listopada u neredima pred početak utakmice nogometnih klubova "Sarajevo" i "Široki Brijeg" ubijen je mladić Vedran Puljić.

  Prosvjed nezadovoljnih novinara

 10. #360

  Registriert seit
  09.10.2009
  Beiträge
  302
  FTV ide u harač

  Iako je zadnjih nekoliko godina zabilježen blagi rast naplate RTV takse, tužbe zbog neizmirenih obaveza prema javnim emiterima na općinskim sudovima u BiH se samo gomilaju. Tužbe idu i u Hercegovinu u kojoj u velikom djelu niti valja signal dok se RFBIH i BH Radio uopće ne čuju. Do sada je njihov broj toliko porastao da je teško procjeniti kada bi se svi predmeti uopšte mogli sudski obraditi.


  saznaje Sarajevo-x.com, naplaćena RTV taksa u ovoj godine u odnosu na fakturisanu iznosi 70 posto. Iako vlasnici radio-televizijskih prijemnika u BiH od aprila plaćaju RTV taksu 6,95 KM umjesto dosadašnjih 6,70 KM, to nije imalo dovelo do smanjenja naplate RTV takse, tvrdi Tonka Knežević, izvršna direktorica Sektora RTV takse Javnog servisa. Povećanje je uslijedilo nakon što je Upravni odbor Javnog RTV sistema BiH usvojio odluku o usklađivanju ovog poreza sa stopom inflacije.
  „Već 12 godina nije bilo povećanja visine cijene RTV takse.U martu 2008. i 2009. godine došlo je do usuglašavanja visine RTV takse sa inflacijom ostvarenom u BIH u prethodnoj godini, a sukladno Zakonu o Javnom RTV sistemu BIH. Ovo usuglašavanje visine RTV takse nije imalo za posljedicu smanjenje stepena naplate RTV takse“, navodi Knežević.
  Kako što je to bila praksa i proteklih nekoliko godina, najniži stepen naplate RTV takse je na području Hercegovine.
  „U periodu od 2003. do 2009. godine sudovima FBiH dostavili smo preko 500.000 tužbi obveznicima plaćanja RTV takse koji nisu izvršili svoju zakonsku obavezu. Napominjem da je riječ o više tužbi jednoj osobi za ovaj prethodni period jer ima Općinskih sudova koji još nisu procesuirali naše predmete iz 2003.godine“, objašnjava ona.

  FTV ide u hara?

Ähnliche Themen

 1. Hat Emir als Mod. versagt!!!
  Von DZEKO im Forum Rakija
  Antworten: 3
  Letzter Beitrag: 01.01.2010, 19:04
 2. EULEX hat versagt
  Von Carinius im Forum Kosovo
  Antworten: 3
  Letzter Beitrag: 24.07.2009, 12:55
 3. Antworten: 23
  Letzter Beitrag: 30.06.2009, 18:29
 4. Versagt Europa in Bosnien? 05.02.2009
  Von Emir im Forum Politik
  Antworten: 18
  Letzter Beitrag: 05.02.2009, 22:23