BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Erweiterte Suche
Kontakt
BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Benutzerliste

Willkommen bei BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen.
Seite 5 von 15 ErsteErste 123456789 ... LetzteLetzte
Ergebnis 41 bis 50 von 150

Bosnische Serben geben nach!!!

Erstellt von bosmix, 03.12.2007, 18:59 Uhr · 149 Antworten · 5.937 Aufrufe

 1. #41
  Avatar von meko

  Registriert seit
  15.05.2007
  Beiträge
  10.778
  Zitat Zitat von Velez Beitrag anzeigen
  das weiss ich nicht. kann sein!
  ich hab diese typen beim spiel gegen ungarn miterlebtr und schäme mich echt! das ist kein fanclub sondern eine sonderschule, nur auf gewalt aus!

 2. #42
  Avatar von meko

  Registriert seit
  15.05.2007
  Beiträge
  10.778
  Zitat Zitat von Velez Beitrag anzeigen
  das wirst du denen aber noch lange sagen können, die werden das nie verstehen.
  ach irgendwann werden sie aufwachen und bemerken,..... warum sollen wir in serbien ein anhängsel sein wenn wir doch aus bosnien gemeinsam einen soliden staat gründen können! zusammen!

  außerdem sagen wir einmal, die RS würde ein teil serbiens werden!
  die würden sofort wieder raus wollen, weil ihre politiker keine chancen hätten irgendwie mitzureden!

 3. #43
  Avatar von Velez

  Registriert seit
  08.04.2006
  Beiträge
  8.514
  [h1]Danas parafiranje sporazuma sa EU[/h1]
  Mirza ČUBRO 03.12.2007 20:08
  SARAJEVO - Sporazum o pridruživanju i stabilizaciji između BiH i EU danas će u Sarajevu parafirati predstavnici naše zemlje i Evropske komisije, potvrdio je sinoć Oli Ren, evropski komesar za proširenje.

  "Članovi Predsjedništva BiH, Vijeća ministara BiH i politički lideri uvjerili su me da će provesti sporazume o reformi policije potpisane u Mostaru, odnosno Sarajevu. Zbog toga sam na osnovu mandata koji mi je povjerio predsjednik Evropske komisije Hoze Manuel Baroso odlučio parafirati Sporazum o pridruživanju i stabilizaciji s BiH", rekao je Ren po okončanju susreta s predsjednicima SNSD-a, HDZ 1990, SDA, Stranke za BiH i HDZ BiH.
  Evropski komesar za proširenje pozdravio je napredak vlasti BiH u ispunjenju ključnih uslova te smirivanju političke situacije u zemlji.
  "Parafiranje sporazuma je dokaz da svi oni koji su govorili o neizvjesnoj i teškoj budućnosti BiH nisu bili u pravu. Drago mi je što moj dolazak u Sarajevo nije bio uzaludan, a došao sam kako bih još jednom potvrdio evropsku budućnost BiH", rekao je Ren.
  Čelnici vladajućih stranaka nakon razgovora s evropskim komesarom jednoglasno su ocijenili da BiH za potpisivanje ovog sporazuma mora donijeti odluke o osnivanju direkcije za koordinaciju policije u BiH, zatim instituta za forenziku, agencije za obuku, nezavisnog odbora za izbor i imenovanje, odbora za žalbe građana i odbora za policijske žalbe.
  "Uvjeren sam da, ukoliko postoji politička volja, vrlo brzo možemo ispuniti i ove uslove. To znači da bi sporazum s EU mogao biti potpisan već u januaru naredne godine", rekao je Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a, naglašavajući da entitetski i niži nivoi policije u ovom trenutku ostaju u istom obliku kao i dosad.
  Sulejman Tihić, predsjednik SDA, kazao je kako su politički lideri uvjerili evropskog komesara da su spremni provesti dogovoreno.
  "Komesar je od nas tražio potvrdu da ćemo provoditi dogovoreno i mislim da ju je dobio", kazao je Tihić.
  Božo Ljubić, predsjednik HDZ 1990, naglasio je spremnost domaćih vlasti da se u potpunosti posvete reformama nužnim za evropski put BiH.
  "Stavljanje države na evropske tračnice omogućit će lakše rješavanje svih ostalih otvorenih problema u zemlji", zaključio je Ljubić.
  Nakon parafiranja sporazuma između BiH i EU slijedi njegovo potpisivanje te dvogodišnji period ratifikacije u parlamentima svih 27 država članica. Potom će EU ocjenjivati sposobnost BiH da dobije status kandidata za članstvo u EU.
  Oli Ren pozdravio je napore domaćih vlasti da u što skorijem roku ispune uslove nužne za zaključivanje sporazuma sa EU. Naglasio je kako je usvajanje poslovnika u parlamentu BiH veoma dobar primjer kompromisa i dogovora.
  Vlasti BiH nakon parafiranja, a prije potpisivanja sporazuma s EU, moraju "konkretizovati" implementaciju dogovora o reformi policije. Evropski komesar za proširenje nije precizirao šta znači konkretizacija provedbe reforme policije.
  "Mostarska deklaracija i akcioni plan za njenu provedbu pokazuju da su vlasti BiH spremne teško raditi na provedbi ove reforme. Dalje želimo vidjeti poduzimanje mjera koje će značiti konkretnu implementaciju ovih dogovora. To treba uslijediti prije potpisivanja Sporazuma o pridruživanju i stabilizaciji sa EU", rekao je Ren.
  Evropski komesar pojasnio je kako evropske integracije podrazumijevaju beneficije za građane zemalja članica i kandidata, ali i obavezu vlasti da provode reforme i primjenjuju standarde.
  Ren se juče susreo i sa članovima Predsjedništva BiH, predsjedavajućim Vijeća ministara BiH, stranačkim liderima, te predstavnicima međunarodne zajednice. Evropski komesar i visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Miroslav Lajčak složili su se da su lideri BiH pokazali spremnost da postignu sporazume i krenu ka EU.
  "Pozdravljam odluku Vijeća ministara da usvoji Mostarsku deklaraciju i Akcioni plan o reformi policije, koji sadrže precizne rokove i obaveze. Politička debata u BiH sada ulazi u novu fazu. Političari su pokazali vodstvo i spremnost da postignu kompromis u korist svih građana. To je pohvalno i vjerujem da će EU uvidjeti ovu novu političku dinamiku", rekao je Lajčak nakon sastanka s Renom.
  Evropski komesar i predsjedavajući i članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić, Nebojša Radmanović i Haris Silajdžić mišljenja su da su pozitivni pomaci u političkim dešavanjima u BiH dobar pokazatelj da je kriza prevaziđena i da BiH ulazi u mirniji i stabilniji period, saopćeno je nakon sastanka u Predsjedništvu.
  Komšić je izrazio nadu da će naredni dani biti ključni i pozitivni za BiH. Dodao je da je uvjereniji da je jedini pravi okvir koji omogućuje stabilnost u BiH članstvo u EU i NATO.
  Ren je tokom sastanka sa članovima kolektivnog šefa države kazao da je iskreno predan perspektivi BiH. Rekao je da je uvjeren da su političke odluke donesene prošle sedmice, kao i odluke koje svi očekuju ove sedmice, značajna prekretnica u BiH. Tokom sastanka je zaključio "da bi ovaj pozitivni politički momenat u BiH" trebalo iskoristiti za implementaciju Akcionog plana Mostarske deklaracije. Ren je izrazio i očekivanje da će se nastaviti dobra saradnja s EUPM-om, kako bi se konkretizirao akcioni plan.
  Članovi kolektivnog šefa države i evropski komesar za proširenje su razgovarali i o ostalim uvjetima za potpisivanje sporazuma s EU, prvenstveno o punoj saradnji sa Haškim sudom, napretku u oblasti Javnog RTV servisa i reformi javne uprave.
  [h2]Savjet ministara usvojio Akcioni plan o reformi policije[/h2]
  Vijeće ministara BiH podržalo je jučer Deklaraciju o preuzimanju obaveza za provođenje reforme policije i Akcioni plan implementacije Mostarske deklaracije, potrebnih za parafiranje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju s EU, saopćeno je nakon sjednice.
  "Vijeće ministara BiH će, na bazi Deklaracije o preuzimanju obaveza za provođenje reforme policije i Akcionog plana implementacije Mostarske deklaracije, sačiniti vlastiti okvirni plan za kreiranje i usvajanje zakona potrebnih za uspostavljanje državnih tijela za nivo BiH", navedeno je u saopćenju. Deklaraciju o preuzimanju obaveza za provođenje reforme policije s ciljem parafiranja i potpisivanja sporazuma s EU 28. oktobra ove godine u Mostaru potpisali su predsjednici vladajućih stranaka. Također, šest lidera potpisalo je Akcioni plan implementacije Mostarske deklaracije. Vijeće ministara predložilo je Predsjedništvu BiH da ovlasti predsjedavajućeg u ostavci Nikolu Špirića za parafiranje i potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju. Istovremeno, Vijeće je za parafiranje cjelokupnog teksta sporazuma Predsjedništvu BiH predložilo glavog pregovarača BiH s EU Igora Davidovića.
  Tokom sastanka s Renom Špirić je ocijenio da bi parafiranje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju predstavljalo uvod u izvršavanje konkretnih zadataka na putu ka integraciji u EU.
  "Osnova buduće politike BiH može biti zasnovana jedino na evropskom parnerstvu", poručio je Špirić i rekao da je posljednja kriza "bila jedna od onih kriza iz koje se moglo dovoljno naučiti i izvući pouka".
  [h2]Lajčak: BiH se vratila na put integracija[/h2]

  Odluka Olija Rena vraća BiH na put ka evropskoj integraciji nakon mjeseci političke nesigurnosti, rekao je visoki predstavnik za BiH Miroslav Lajčak nakon što je komesar EU za proširenje donio odluku da parafira Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sa BiH.
  "Ovom odlukom EU je pozdravila novu političku dinamiku u BiH. To pokazuje da su bh. političari shvatili da put ka integraciji u EU predstavlja najbolju moguću razvojnu strategiju za ovu zemlju. Koliko će brzo BiH krenuti dalje zavisi od toga koliko brzo će ispuniti institucionalne i zakonodavne zahtjeve utvrđene u Mostarskoj deklaraciji i Akcionom planu o reformi policije", istakao je Lajčak.
  [h2]Solana i Frid u Predsjedništvu BiH[/h2]

  Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbjednost Havijer Solana sastaće se danas s članovima Predsjedništva BiH, najavljeno je iz ove institucije. Takođe, s članovima Predsjedništva će razgovarati i Danijel Frid, pomoćnik američkog državnog sekretara za odnose s evropskim zemljama.
  Prema najavama iz službi Predsjedništva, za sutra je zakazana redovna sjednica. Predsjedništvo BiH imalo je rok od 30 dana za imenovanje novog mandatara za sastav Savjeta ministara, ali je prolongiran zbog rješavanja krize u BiH.

 4. #44
  Avatar von Velez

  Registriert seit
  08.04.2006
  Beiträge
  8.514
  Zitat Zitat von meko Beitrag anzeigen
  ach irgendwann werden sie aufwachen und bemerken,..... warum sollen wir in serbien ein anhängsel sein wenn wir doch aus bosnien gemeinsam einen soliden staat gründen können! zusammen!

  außerdem sagen wir einmal, die RS würde ein teil serbiens werden!
  die würden sofort wieder raus wollen, weil ihre politiker keine chancen hätten irgendwie mitzureden!
  das werden sie schon mal begreifen wird nur halt ne weile gehen.
  also vertrauen wir mal bosmix der denkt das lajcak denen das schon beibringen wird. hahah

 5. #45
  bosmix
  Zitat Zitat von Velez Beitrag anzeigen
  das werden sie schon mal begreifen wird nur halt ne weile gehen.
  also vertrauen wir mal bosmix der denkt das lajcak denen das schon beibringen wird. hahah

  Was wollen die Orthodoxen Brüder machen, wenn sie in eigenen Land eine bosnische Verfassung zustimmen MÜSSEN!!!!??????

  Sie können nichts machen!!!!!!

  Das ist Bosnien und Hercegovina, und jetzt haben wir das neue Mehrheitsgesetzt!

 6. #46
  Avatar von Velez

  Registriert seit
  08.04.2006
  Beiträge
  8.514
  Zitat Zitat von bosmix Beitrag anzeigen
  Was wollen die Orthodoxen Brüder machen, wenn sie in eigenen Land eine bosnische Verfassung zustimmen MÜSSEN!!!!??????

  Sie können nichts machen!!!!!!

  Das ist Bosnien und Hercegovina, und jetzt haben wir das neue Mehrheitsgesetzt!
  ich bin überzeugt das es mehr serben gibt in der rs die für den verbleib der rs oder deren abschaffung sind als solche die für eine unabhängige sind. nur können die das nicht beweisen solange sie leute wie dodik an der macht haben.

 7. #47
  bosmix
  Zitat Zitat von Velez Beitrag anzeigen
  ich bin überzeugt das es mehr serben gibt in der rs die für den verbleib der rs oder deren abschaffung sind als solche die für eine unabhängige sind. nur können die das nicht beweisen solange sie leute wie dodik an der macht haben.

  Die Betonung liegt auf Solange

 8. #48
  Avatar von meko

  Registriert seit
  15.05.2007
  Beiträge
  10.778
  der dodik ist in bald weg, sogar die dümmsten serben werden bald bemerken dass er ein schaumschläger ist! dann flüchtet er sich in die privatwirtschaft und lacht sich ins fäustchen weil er die serben ganz schlimm abgezockt hat!

  außerdem dem müsste es auch langsam peinlich sein , dass er nichts was wichtig ist gegen lajcak durchbringt!
  der wird frustriert von der politBühne abtreten!

 9. #49
  Avatar von Grobar

  Registriert seit
  14.07.2004
  Beiträge
  9.644
  Ist doch sowieso egal!
  Bosnien bringt es nix!

  Hier lass ich mich gerne durch die Zukunft luegen strafen(ich hoffe sogar darauf!)

 10. #50

  Registriert seit
  16.10.2007
  Beiträge
  600
  Glaube aber es muss eine 2/3 mehrheit her und nicht eine normale wie es zuerst sein sollte oder?

  So mit könnten Serben alleine blockieren wenn sie eine Gefahr für RS sehen.

Seite 5 von 15 ErsteErste 123456789 ... LetzteLetzte

Ähnliche Themen

 1. Antworten: 138
  Letzter Beitrag: 20.11.2017, 04:16
 2. Antworten: 48
  Letzter Beitrag: 12.05.2011, 02:05
 3. Antworten: 87
  Letzter Beitrag: 05.09.2010, 22:06
 4. Antworten: 147
  Letzter Beitrag: 16.08.2010, 10:17
 5. Antworten: 20
  Letzter Beitrag: 05.09.2005, 19:39