BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Erweiterte Suche
Kontakt
BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Benutzerliste

Willkommen bei BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen.
Seite 3 von 6 ErsteErste 123456 LetzteLetzte
Ergebnis 21 bis 30 von 58

Bošnjačka elita BiH finansira radikalni islam

Erstellt von Mastakilla, 05.11.2009, 12:18 Uhr · 57 Antworten · 2.884 Aufrufe

 1. #21
  Esseker
  schlimm wie einige bosnjaken drauf sind...

 2. #22
  McChevap
  Zitat Zitat von Duušer Beitrag anzeigen
  Koji je taj hodza?
  Er ist nicht radikal eingestellt finde ich, aber seht selbst:


 3. #23
  Gast829627
  Zitat Zitat von Mastakilla Beitrag anzeigen
  Bošnjačka elita BiH finansira radikalni islam


  U javnost dospeo dokument kojim je politički, verski i poslovni vrh bošnjačkog društva u FBiH označen kao kriminalistička organizacija koja finansira radikalni islam i terorizam

  Rafi Gregorijan; Mustafa Cerić

  Od našeg dopisnika
  Sarajevo, 4. novembra – Šeme koje su, navodno, urađene u OHR-u, odnosno njegovom timu za antikorupcijsko delovanje i političku analitiku, a na kojima je politički, verski i poslovni vrh bošnjačkog društva u FBiH označen kao kriminalistička organizacija koja finansira radikalni islam i terorizam potpuno su zaoštrile odnose između OHR-a i svih onih koji su prikazani „kao dobro uvezana i opasna mafijaško-teroristička hobotnica”. Odmah nakon što su „sporne šeme” objavljene u sarajevskom magazinu „Global“ vlasnik izdavačke kuće „Avaz” Fahrudin Radončić, jedan iz kruga prikazanih, najavio je tužbu protiv prvog zamenika visokog predstavnika u BiH Rafija Gregorijana i nepoznatog službenika OHR-a koji se zove Erik i označen je kao autor šeme.
  „Činjenica da su u OHR-u montirane mape napravili i za Srbe i za Hrvate najbolje govori da Gregorijan u BiH ne donosi mir, već produkuje haos kako bi što duže ostao i više lično zaradio na nama. Njemu ne odgovara da stvari u BiH krenu napred, jer ovde ima mesečnu platu višu od 50.000 konvertibilnih maraka”, rekao je Radončić. On tvrdi da Gregorijan godinama „uređuje” emisiju „60 minuta” na Federalnoj televiziji i mnoge druge medije, te da po potrebi izigrava tužioca, sudiju, ili šefa policije u BiH.
  Poglavar Islamske zajednice u BiH Mustafa Cerić, takođe, smatra da „iza šema u kojima se bošnjački političari, verske vođe i privrednici povezuju sa terorizmom i kriminalom stoji prvi zamenik visokog predstavnika Rafi Gregorijan”.
  „Mi smo u nekoj vrsti Gvantanama i zaista mi je čudno da se OHR, kao jedna ugledna organizacija koja treba da se bavi sprovođenjem mira, pretvorio u udbašku ili, recimo, policijsku inspekciju”, izjavio je Cerić u političkom magazinu BHT 1 „Crta“ i poručio Gregorijanu da je „on taj koji bi trebalo da se ispriča”.
  „Ako neko treba da se ispriča ovde, onda se ti, gospodine Gregorijan, trebaš ispričati, jer si se sam otkrio, mi te nismo nigde spomenuli. Ali, kad si nas prozvao, želimo da ti kažemo da mi trebamo videti ko to dolazi u našu kuću i s kakvim namerama. Nismo mi ti koji se trebamo ispričavati vama o tome šta radimo, mi smo ovde rođeni, svi nas znaju u ovome gradu i u ovoj zemlji i mi nemamo, posebno Bošnjaci, obavezu da se izvinjavamo ni Amerikancima, ni Englezima, niti Francuzima”, rekao je Cerić.
  On tvrdi da obelodanjene šeme „nisu pamet nekog Erika koji to radi za potrebe OHR-a“, već da su „nastale u sprezi sa domaćim udbašima i tajnim službama”, ali mu je, kako kaže, drago što su se pojavile, jer su „pomogle da rešimo dilemu po čijem nalogu neki novinari u BiH, posebno oni s Federalne televizije, vrše satanizaciju Islamske zajednice, a posebno institucije reis-ul-uleme u BiH”.
  „Sad je otkriveno sve, zahvalan sam gospodinu Gregorijanu koji je sam sebe identifikovao, sada znamo ko stoji iza projekta satanizacije svega što je bošnjačko”, naglasio je Cerić koji se osvrnuo i na stalne napade Federalne televizije i pojedinih sarajevskih novinara i na lidera SNSD-a Milorada Dodika. On smatra da „nije primereno da se pokazuje junaštvo u Sarajevu, blateći Dodika kada treba i kada ne treba”. Dodika, sugeriše poglavar Islamske zajednice, „treba kritikovati, ali argumentima, ako je neko junak i hrabar, onda treba da ode u Banjaluku, na TVRS, i tamo da ga kritikuje, a ne da se ovde pravi junačina, onda to ide sve na štetu Bosne i njene podele, a to je licemerno, to ide na štetu Bošnjaka”, zaključuje Cerić.
  Predsednik nevladine organizacije „Kroacija libertas” Leo Pločkinić izjavio je za „Fokus” da ne veruje da će se „srpski i hrvatski političari naći u bilo kakvoj novoj mreži kriminala” u „režiji” OHR-a. „To se neće sigurno desiti, barem ne u obimu kao što je to slučaj s bošnjačkim političkim i verskim vođama, jer su Srbi i Hrvati godinama unazad prolazili kroz sito i rešeto OHR-a”, ocenio je Pločkinić. Istovremeno je izrazio uverenje da će krajnji ishod „sporne šeme” biti „pokretanje sudskih procesa protiv velikog broja bošnjačkih zvaničnika“.
  Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko najavio je da će biti sprovedena istraga u vezi sa šemama koje su „čudnim putevima” dospele u javnost.


  Davor Kovačević
  [objavljeno: 05/11/2009]

  ____________

  Belaj,

  die bosniakische Elite soll angeblich den radikalen Islam in Bosnien finanzieren. Was glaubt ihr, ist das Wahrheit, Propaganda oder ein Gemisch von beidem?  diese köpfe nenn ich mullahs in bosnien und net das volk...alle handlanger dieser radikalen fundis die den hass streuen in bosnien und sowas darf nicht verwarnt werden!

 4. #24

  Registriert seit
  30.10.2009
  Beiträge
  21
  Du bist ein Hurrensohn von einem Kroaten.

 5. #25

  Registriert seit
  23.10.2009
  Beiträge
  267
  Das Bosnische Volk sollte vorallem gegenüber den Wahabiten aufpassen! Ich glaube,die haben dieses (oder letztes Jahr) in Bosnien eine neue Moschee gebaut.
  Das sind ultra-radikale,die nichts mit dem Islam zu tun haben.

 6. #26
  hamza m3 g-power
  Zitat Zitat von BosnaHR Beitrag anzeigen
  ich hasse diesen mustafa ceric , hurensohn.
  krank? der redet gut über euch kroaten hab ne rede von ihm gehört hammer typ sehr schlau stolzer bosnjake

 7. #27
  Avatar von Subasic

  Registriert seit
  02.04.2009
  Beiträge
  1.174
  Zitat Zitat von BosnaHR Beitrag anzeigen
  ich hasse diesen mustafa ceric , hurensohn.
  Du musst ihn nicht mögen aber lass bitte diese Kraftausdrücke aus !!!
  Ich beleidige ja auch nicht dein Pape !!!

 8. #28
  Posavac
  Ich finde Mustafa Ceric gut, das ist nicht irgendso ein Wahabite...der wurd ausserdem mehrmals ausgezeichnet weil er in Europa die Harmonie zwischen Christentum und Islam gefördert hat

 9. #29

  Registriert seit
  30.05.2009
  Beiträge
  1.001
  ja aber nur in der Föderation, die RS ist clean...

  aber Bauer bleibt Bauer... die "elite" von denen ist lächerlich

 10. #30
  Avatar von Djuka

  Registriert seit
  26.09.2005
  Beiträge
  15.917
  Zitat Zitat von BosnaHersek Beitrag anzeigen
  Das Bosnische Volk sollte vorallem gegenüber den Wahabiten aufpassen! Ich glaube,die haben dieses (oder letztes Jahr) in Bosnien eine neue Moschee gebaut.
  Das sind ultra-radikale,die nichts mit dem Islam zu tun haben.

  klar haben die was mit dem Islam zu tun, es sind ja immerhin Muslime!

  Aber den Christen wohl Leute wie Bush oder die Krezzüge vorwerfen, halt warte, die haben nichts mit dem Christentum gemeinsam, stimmt!

Seite 3 von 6 ErsteErste 123456 LetzteLetzte

Ähnliche Themen

 1. DSS: Ne finansira nas Suboti?
  Von GodAdmin im Forum B92
  Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 26.05.2010, 14:00
 2. ?osi?: Suboti? ne finansira B92
  Von GodAdmin im Forum B92
  Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 22.03.2010, 03:30
 3. Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 24.12.2009, 13:00
 4. EIB finansira izgradnju Koridora 10
  Von GodAdmin im Forum B92
  Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 23.10.2009, 12:30
 5. ?ilas: Finansira?emo Svratište
  Von GodAdmin im Forum B92
  Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 15.05.2009, 14:00