BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Erweiterte Suche
Kontakt
BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Benutzerliste

Willkommen bei BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen.
Ergebnis 1 bis 2 von 2

Carlitas way

Erstellt von Cigo, 20.06.2007, 11:49 Uhr · 1 Antwort · 323 Aufrufe

 1. #1
  Avatar von Cigo

  Registriert seit
  02.03.2007
  Beiträge
  7.854

  Carlitas way

  HAAŠKI SUD Glavna tužiteljica traži odgodu odluke o statusu KosovaCara del Ponte: Neovisnost Kosova usporila bi uhićenja

  Glavna tužiteljica Haaškog tribunala Carla del Ponte, nakon podnošenja izvještaja u Vijeću sigurnosti UN-a o radu tužiteljstva i suradnji Srbije, izjavila je kako bi donošenje odluke o neovisnosti Kosova moglo omesti uhićenja četvorice ostalih bjegunaca, prenosi B92.
  "To je političko pitanje i moglo bi omesti suradnju s nama kada je riječ o ostalim bjeguncima. Bilo bi bolje da odluka o Kosovu ne bude sada donesena. Vijeće sigurnosti UN-a trenutačno razmatra goruća regionalna pitanja, osobito status Kosova. Nadam se da nijedna odluka ni vrijeme njena donošenja neće ugroziti napore da se uhite i lociraju bjegunci", izjavila je Carla del Ponte. Haag još traga za Stojanom Župljaninom, Goranom Hadžićem, Radovanom Karadžićem i Ratkom Mladićem. Glavna tužiteljica je uvjerena kako se oni skrivaju u Srbiji ili Crnoj Gori, odnosno u blizini tih zemalja. Za Rasima Ljaljića, predsjednika srbijanskog Vijeća za saradnju s Haaškim tribunalom, izjava Carle del Ponte nije iznenađenje. Takav stav u vezi s Kosovom glavna je tužiteljica iznijela je i za nedavnog posjeta Beogradu, čime su mnogi bili iznenađeni. Ona smatra da bi za uspješan završetak suradnje bilo dobro da se produlji rješavanje budućeg statusa Kosova, odnosno da nije nužno da se u idućih mjesec ili dva donese takva odluka izjavio je Ljajić za B92. (zb)

  del ponte spricht sich gegen eine unabhängigkeit des kosovos aus,solange noch vier serbische kriegsverbrecher auf freiem fuss sind. es könne nämlich die bemühungen serbiens gefährden,so del ponte dem un-sicherheitsrat gegenüber.

 2. #2
  Avatar von Cigo

  Registriert seit
  02.03.2007
  Beiträge
  7.854
  es hieß doch sie seien nicht in serbien.....