BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Erweiterte Suche
Kontakt
BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Benutzerliste

Willkommen bei BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen.
Ergebnis 1 bis 4 von 4

Cenzura u Latinici

Erstellt von Mastakilla, 08.11.2010, 20:10 Uhr · 3 Antworten · 386 Aufrufe

 1. #1

  Registriert seit
  18.03.2008
  Beiträge
  20.935

  Cenzura u Latinici

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10

  Cenzura u Latinici

  Foto: Arhiva

  LATINICA na temu neriješenih korupcijskih afera u Hrvatskoj pod naslovom "(Ne)Može se dokazati" bit će najkraća u povijesti ove emisije! Objavio je to na svom statusu na Facebooku Denis Latin, ali nije nam želio točno otkriti o čemu se radi. Međutim, od dobro informiranih izvora na Prisavlju doznajemo kako je cenzurirano čak 40 minuta Latinice, i to zbog spominjanja Tvornice duhana Rovinj u nepoželjnom kontekstu!

  Naime, kako tvrde naši izvori, iz Latinice je izrezan prilog o švercu cigareta, u kojem se prije svega proziva Carina i njezin bivši šef Mladen Barišić, ali ujedno se spominje i TDR! Iako je odvjetnik koji pregledava sve sadržaje emisije Denisa Latina prilog odobrio, v.d. glavnog urednika HTV-ovog Informativnog programa Renato Kunić nije se složio te je odlučio cenzurirati materijal, tvrde naši izvori.

  Popovac ništa ne zna, Kunić se ne javlja

  Zbog toga je iz Latinice moralo biti izbačeno prvih 40 minuta emisije; osim priloga, Latin je morao isjeći i dijelove u kojem sa sugovornicima o njemu raspravlja. Odluka o cenzuri utoliko je apsurdnija jer se ne radi o novim ni ekskluzivnim materijalima: novinari Latinice samo su napravili rekapitulaciju tema o kojima se u medijima već govorilo! Ali očito su napravili fatalnu pogrešku spomenuvši TDR, koji je iz zasad nepoznatih razloga na Prisavlju, čini se, sveta krava.

  "Nisam o tome ništa čuo, to mi je prvi glas", rekao je za Index glavni ravnatelj HTV-a Josip Popovac kad smo ga upitali o cenzuri Latinice. Komentar Renata Kunića nismo uspjeli dobiti jer se v.d. glavnog urednika IP-a na naše telefonske pozive tijekom dana nije javljao. Na internetskim stranicama HTV-a i dalje stoji da će Latinica u ponedjeljak početi u 20.15 sati, a završiti u 21.50, s prekidom od pet minuta za reklame, odnosno da će trajati punih sat i pol vremena.

  Predsjednik sindikata carinika: Netko moćan želi da se šuti o malverzacijama TDR-a

  Na cenzuru Latinice reagirao je i predsjednik Nezavisnog sindikata carinika Hrvatske Željko Popović koji kaže da je od ekipe Latinice danas dobio obavijest da prilog kojeg su prošlog tjedna snimali i pripremali ipak neće biti emitiran. Tema priloga, kaže Popović, trebali su biti nepostojeći carinski odjeljak Kanfanar, pronađene krivotvorene markice Republike Crne Gore i promocija Barišićevih kadrova.

  "Mjesto gdje se trebala vršiti carinska kontrola proizvoda TDR-a, cigareta, CO Kanfanar fizički nije postojalo. Postojao je samo voditelj ispostave, kum ili rođak od pročelnika Carinarnice Pula na spisku plaće na mjestu voditelja, što je i on sam priznao i vlastoručno potpisao u zapisniku na glavnoj raspravi disciplinskog vijeća Carinarnice Pula, gdje je sindikat sudjelovao u obrani člana sindikata, kojem su pokušali namjestiti krivnju za propuste, a koji su se utvrdili u Republici Srpskoj, u Banja Luci, tek nakon obavljene redovne carinske kontrole", kaže Popović.

  Predsjednik sindikata tvrdi da su Barišićevi kadrovi u Carinu bili postavljeni upravo kako bi čuvali TDR i njihove dugogodišnje malverzacije. Mnogi carinici koji u tome nisu željeli sudjelovati, tvrdi Popović, bili su proganjani. "To su činjenice koje su već odavno bile prezentirane u javnosti, međutim netko moćan želi da se o tome šuti", kaže predsjednik sindikata carinika.

 2. #2

  Registriert seit
  18.03.2008
  Beiträge
  20.935
  Eine meiner Favorit-Sendungen

 3. #3
  Avatar von Grobar

  Registriert seit
  14.07.2004
  Beiträge
  9.644
  Zitat Zitat von Mastakilla Beitrag anzeigen
  Eine meiner Favorit-Sendungen
  Absolut.
  Ich hoffe die zensierten 40minuten finden ihren weg ins internet.

 4. #4
  Emir
  Tipp:

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10Ähnliche Themen

 1. Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 09.04.2010, 15:30
 2. Antikrizna cenzura u Rusiji
  Von GodAdmin im Forum B92
  Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 30.05.2009, 15:30
 3. De Palma: Porazna cenzura
  Von GodAdmin im Forum B92
  Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 20.10.2007, 11:50