BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Erweiterte Suche
Kontakt
BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Benutzerliste

Willkommen bei BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen.
Seite 16 von 27 ErsteErste ... 612131415161718192026 ... LetzteLetzte
Ergebnis 151 bis 160 von 261

"Clinton ließ die serbische Armee nach Srebrenica"

Erstellt von MaxMNE, 01.05.2011, 20:07 Uhr · 260 Antworten · 15.325 Aufrufe

 1. #151
  Avatar von Cobra

  Registriert seit
  08.06.2009
  Beiträge
  64.849
  Zitat Zitat von Ratko Beitrag anzeigen
  Rrichtig meine Sanktionierung ist Bullshit.
  Nö, die war völlig in Ordnung, nur das du diese nun als Ausrede nimmst ist Bullshit.
  Also, war das ein Friedensangebot Karadzics als er vom auslöschen des muslimischen Volkes sprach? Sieht so die Botschaft aus wenn man keinen Krieg will?

 2. #152

  Registriert seit
  14.07.2004
  Beiträge
  2.536
  Zitat Zitat von Cobra Beitrag anzeigen
  Nö, die war völlig in Ordnung, nur das du diese nun als Ausrede nimmst ist Bullshit.
  Also, war das ein Friedensangebot Karadzics als er vom auslöschen des muslimischen Volkes sprach? Sieht so die Botschaft aus wenn man keinen Krieg will?
  Wozu soll ich das beantworten? Bei den Willkürlichen Begründungen kannst du dir doch irgend ein Beitrag von mir Aussuchen und den sanktionieren. Dazu musst du doch keine Scheindiskussion führen.

 3. #153
  Avatar von Vatrena

  Registriert seit
  16.02.2007
  Beiträge
  10.717
  An Josip,Grobar und alle anderen die gegen Ratko schiessen.
  Ihr alle haltet ja viel von Dinarski Vuk vorallem Metkovic.
  Hier sind ein Paar Zitate von Dinarski Vuk die die Aussagen von Ratko bestätigen. Würdet ihr dazu Stellung nehmen?


  -Da se prvo balkansurfer vratimo u vezi tvoje „suverene i priznate“ BiH i tvog „legalnog“ priznatog Alije !!!
  Jel ti znas, da je Alija sa svojim (do tada jos politickim zaveznicima) HDZ-om, odbacio prijedlog od SDS-a, da se u skupstini BiH, posle prvih tzv.“ Visestranackih izbora“ koji su ako se dobro sjecam, bili odrzani u novembru 1990, da se uvede VJECE NARODA !!!
  -Jel ti znas da su SDS & Srpski Pokret Obnove uzaludno objasnjavali, da bi VJECE NARODA odlucivalo konsenzusom (valjda znas sta je to) o nacionalnim interesima ne samo Srba, vec i Hrvata i Bosnjaka !!!
  Znaci, na takav nacin, bi bio sprecen svaki pokusaj od bilo koga, da dovede jednog od tih tri naroda u „nezgodan“ polozaj !!!

  -Zar nije i Alija sam u ljeto 91 izjavio, da ce muslimani, u slucaju sukoba Srba i Hrvata, stati na stranu „ovih drugih „ ?

  -U avgustu su se srpski clanovi predsjednistva BiH (Plavsic & Koljevic) privremeno povukli iz kolektivnog SEFA REPUBLIKE !!!

  -Zar nije surferu, cak posle 8 ili 9 mjeseci od KONSTITUISANJA , nije donjet Poslovnik o radu PREDSJEDNISTVA ?!
  Znaci Alija je „privatizirao“ to Prijedsednistvo u svoju korist, sto je u stvari znacilo :
  -1. Da se uopste nije znalo, ko koga zamjenjuje kad je neko naprimjer odsutan
  -2. Ko uopste zakazuje sjednice i najvaznije odluke itd.

  -Idemo dalje, Plavsic i Koljevic glasali su tacno 19.DECEMBRA 1991 protiv ponovnog izbora Alije za predsedavajuceg Predsjednistva BiH !!!!
  Ako ti je takodjer poznata ta „epizoda“ tih dogadjaja, trebo bi vrlo dobro znati, da je na toj sjedinici Predsjednistva (muslimansko-hrvatska koalicija) usmjerila jedan vrlo „opasan“ zahtjev Evropskoj Zajednici : DA PRIZNAJU NEZAVISNOST BiH !!!!
  Pa jel ti znas, da je bilo odredjeno da se o takvim pitanjima koja se odnose na tu tvoju nacionalnu ravnopravnosti odlucuje iskljucljivo KONSENZUSOM (sad znas sta sam gore htio da dokazem sa tim Konsenzusom ) !!!!!!!
  Sto takodjer znaci, da ta odluka , ne vazi ni po vec vazecem ustavu i cak ne po nacrtu buduceg USTAVA BiH bez da na to pristane srpski narod !!! To je ta kljucna stvar koju vi zaboravljate ili ignorirate !!!!

  -Takodjer bi i tebi trebalo biti poznato, da je 92, odrzana medjunarodna konferencija u Lisabonu !
  Sve tri strane (Srbi, Hrvati & Bosnjaci) pristali su na taj plan, koji je predvidjao, kantonizaciju BiH na etnickom principu !!!
  Ti si gore spomenuo bio, zasto je trebala muslimanska strana pristati na taj plan, a cemu je onda uopste na pocetku pristala na taj „lazni“ plan ?
  Kutiljero (Portugalac, koji je napravio taj plan), je sam istakao, kako bi rat u BiH bio cak i te „lude“ 92 godine mogao biti zaustavljen, al to se nije desilo, posto je muslimanska strana odustala od njegovog predloznog plana !!!!
  Warren Zimmerman (on je bio bivsi ambasador SAD u SFRJ) je imao mnogo veliki uticaj na Izetbegovica da odbaci taj „Lizabonski Plan“ !
  Zimmermann je „New York Times-u“ rekao, da je to bila „losa procjena“, a da taj plan uopste nije bio los !!!


  -Mnogi od vas neznaju uopste kada i zasto je formirana Srpska Republika BiH (kasnije naravno samo Republika Srpska)
  Odluka o formiranju „Republike Srpske BiH“ tek je usljedela, kada je na zahtjev Predsjednistva BiH priznala nezavisnost BiH !!!
  U toj odluci preglasani su srpski clanovi tog Predsjednistva BiH (Biljana Plavsic & Nikola Koljevic) !!!!!!

  E tek je onda usljedila faza proglasenja REPUBLIKE SRPSKE !!!
  Sto znaci, da je to proglasenje tek usljedilo, nakon sto je SDA definitivno odustala od unutrasnjeg preuredjenja BiH ili bolje reci surferu, definitivnog odbijanja kantonizacije BiH koju je napravio Kutiljero !!!!!!!!


  Da se sad malo i posvetim i tvom „legalnom referendumom“
  Tebi bi isto trebalo biti poznato, da je skupstina BiH donjela odluku o raspisivanju referenduma, dje su se trebali stanovnici BiH izjasniti, dali su za nezavisnu BiH ili nisu, ali ta odluka je donjeta bez srpskih poslanika !!!!!!!
  Cengic (koji je tada bio potpredsjednik Vlade BiH i takodjer potpredsjednik SDA) je predlozio, da se napravi nova unutrasnja organizacija BiH!!!
  Smjesno je cak bilo, da je to u stvari bio Izetbegovicem prijedlog, al nakon sto je video, da muslimanski poslanici se uopste neslazu sa tim prijedlogom, Izetbegovic je zestoko napao Cengica !!!!!!
  Na tom referendumom na kojem nisu izasli Srbi, znaci manje od dvije trecine su bili za nezavisnosti BiH, sto uopste nije bilo dovoljno za mjenjanje ustavne pozicije BiH !!!!

  To ti je moj odgovor za tvoju "suverenu i zakonito priznatu drzavu BiH" !!!!
  Hier noch ein Zitat


  Nisam ja to „namjerno“ zaboravio, ne brini.
  Upravu si sto se tice proglasenja srpskih autonomnih oblasti, ali u podrucjima, dje je bio vecinski srpski narod !!

  - Nezaboravi, da je SDA jedina prije rata formirala svoje militantne i ilegalne paraformacije, koja je pocela pocetkom 91 (oko marta/aprila), a to je vec i priznao Munib Bisic (koji je tada bio pomocnik ministra odbrane SR BiH, koji je aktivno saradjivao sa drugim „elitnim krugovima“ SDA) !!!

  - Sigurno ti je i poznata „cuvena“ paravojna formacija „Patriotska liga“ koja je pod tim nazivom, djelovala u maju 91, a medju njima je bio i Sefer Halilovic (haski optuzenik) a onog drugog se trenutno nemogu da sjetim.
  - Halilovic je postao 92 nacelnik generalstaba ABiH.
  Dali je tebi surferu poznata njegova knjiga „lukava strategija“ (danas mnogi bosnjacki nacionalisti i bivsi ratni komandanti proklinju tu knjigu) ?
  On navodi u svojoj knjizi, da je „Patriotska Liga“ krajem 1991 (neznam sad tacno, septembar ili oktobar) formirala regionalni vojni stab Sarajevske Regije, pa te njihove tzv. „ opstinske vojne stabove“, pa specijalne, diverzantske jedinice i jos neke logisticke baze.
  A vjerovatno znas, da je vojnom stabu, komandovao Halilovic, a politcki stab te „Patriotske Lige“ cinili su Ganic i Omer !!!

  - Zasto ne spominjes surferu (posto zahjtevas cinjenice a sam izostavljas mnoge kljucne stvari) da su SDA i ta patriotska liga na podrucju (uglavnom Mostara i zapadne Hercegovine), tajno organizirali Bosnjake zajedno sa Hrvatima (uglavnom u Citluku) ?

  - Oruzje je vecinom stizalo iz Hrvatske, naravno svercerskim putem !!!
  - Zelene Beretke su bile pod komandom Svrakica (kojeg sam gore nekoliko puta u vezi Sarajeva spomenio)

  - A te vase tvrdnje „ da niste bili naoruzani i toboze niste bili spremni za rat, mozes jedino ovim naivcima na forumu ispricati.
  Surferu, i tek kako ste bili spremni za rat, samo pogledaj na cinjenicu, da ste vi, odnosno da je patriotska liga imala 103 opstinska staba sa blizu 70-80 000 pripadnika (a valjda znas surferu, da je SR BiH imala 109 opstina) !!
  - Zelene Beretke su sredinom 91 jos uvjek bili u civilnim odjelima (niste ni vi lukavi), tajno su se obucavali itd.
  - Kljucni komandanti Patriotske Lige su tada predlagali, da se ratom u BiH zapocne bas u onom trenutku, kad pocne rat u susjednoj Hrvatskoj !!

  - Cilj je bio isto, rusenje mostova na Drini i potpuna blokada komunikacija, sa time bi surferu sprijecili, sve strateske operacije JNA, da dodju na borbene polozaje, ali smatrali su, da jos nisu tada bili dovoljno“ jaki“ i spremni da idu u sukob sa JNA, koja je tada jos bila regularna vojska, znaci legalna surferu.

  - Do konacne pogibije BiH je tek doslo, nakon odbijanja Kutiljerovog plana, po tim planom, bi Srbima pripalo 44 % BiH ( a danas kako vidis Srbi imaju 49 % BiH, odnosno pod nazivom Republikom Srpskom), tako da srbi nisu ti, koji su htjeli taj rat, oni su pristali na taj plan, takodjer hrvati i bosnjaci, i kao sto nam je poznato, Izetbegovic je odbio taj Kutiljerov plan, jer je zamisljao jednu BiH, da dominira jedan narod. (Danas to sanja balkanski Gebbels, Haris Silajdzic )!

  - Velike kljucne greske leze i u samom stranom faktoru u BiH (Genser, Zimmermann itd.)
  Vec sam gore napisao u vezi tog referenduma, dakle, muslimani su izveli taj referendum protiv volje srpskoga naroda.
  - Oko toga nema dileme, da je to bio „politicki uzrok rata“ u BiH (sto su i „naknadno“ i cak priznali svi tadasnji aktivni medjunarodni akteri, da je to bilo preuranjeno priznanje drzave, trebalo je kao prvo, rijesiti odnose izemdju tri konstitutivna naroda itd.
  - Deytonski sporazum je u stvari, „pokusaj popravka napravljenih gresaka“ !

  Zum 2 Zitat habe ich ein Video welches diese Aussagen bestätigt, bitte das Datum der Aufnahme beachten

  Ach bevor ich es vergesse hier der Link das man mir nicht unterstellt ich habe dies erfunden

  Nelegalni referendum / tajne ratne istorije Sarajeva !


  Jetzt bin ich aber wirklich gespannt wie sich einige hier rausreden werden


 4. #154
  Avatar von Vatrena

  Registriert seit
  16.02.2007
  Beiträge
  10.717
  Zitat Zitat von Cobra Beitrag anzeigen
  Nö, die war völlig in Ordnung, nur das du diese nun als Ausrede nimmst ist Bullshit.
  Also, war das ein Friedensangebot Karadzics als er vom auslöschen des muslimischen Volkes sprach? Sieht so die Botschaft aus wenn man keinen Krieg will?
  Schau dir das ganze Rede an bevor du dir nur diesen Satz rauspickst.

 5. #155
  Avatar von Furyc

  Registriert seit
  12.03.2008
  Beiträge
  18.580
  Boze zeno, jes´li ziva ?

 6. #156
  Avatar von Vatrena

  Registriert seit
  16.02.2007
  Beiträge
  10.717
  Zitat Zitat von Fury Beitrag anzeigen
  Boze zeno, jes´li ziva ?
  Jesam.......radi se, deca, kuca.......

  Ti? Sve ok?

  Mora cemo se dogovoriti....da dodjemo na kafu i kolac!

 7. #157
  Avatar von Furyc

  Registriert seit
  12.03.2008
  Beiträge
  18.580
  Zitat Zitat von Vatrena Beitrag anzeigen
  Jesam.......radi se, deca, kuca.......

  Ti? Sve ok?

  Mora cemo se dogovoriti....da dodjemo na kafu i kolac!
  Ma to obavezno! Kod nas nista novo, deca, kuca, firma, itd. Sin mi je sad posao u 5. razred, pa se osetim kao da sam ga ispratila u vojsku

 8. #158
  Avatar von Vatrena

  Registriert seit
  16.02.2007
  Beiträge
  10.717
  Zitat Zitat von Fury Beitrag anzeigen
  Ma to obavezno! Kod nas nista novo, deca, kuca, firma, itd. Sin mi je sad posao u 5. razred, pa se osetim kao da sam ga ispratila u vojsku
  Jesu li bili trubaci....??!!

  Dann mach mal ne Ansage per PN...sonst gibts ne Verwarnung von Cobra wegen Spam....dat macht er ja am liebsten....:

 9. #159
  Avatar von Cobra

  Registriert seit
  08.06.2009
  Beiträge
  64.849
  Zitat Zitat von Vatrena Beitrag anzeigen
  Jesu li bili trubaci....??!!

  Dann mach mal ne Ansage per PN...sonst gibts ne Verwarnung von Cobra wegen Spam....dat macht er ja am liebsten....:
  Brav

 10. #160
  Avatar von Furyc

  Registriert seit
  12.03.2008
  Beiträge
  18.580
  Zitat Zitat von Vatrena Beitrag anzeigen
  Jesu li bili trubaci....??!!

  Dann mach mal ne Ansage per PN...sonst gibts ne Verwarnung von Cobra wegen Spam....dat macht er ja am liebsten....:
  Pfff, der kann uns höchstens noch ein Stück Kuchen zum Kaffee anbieten

  Zitat Zitat von Cobra Beitrag anzeigen
  Brav

  *räusper*
Ähnliche Themen

 1. Antworten: 2
  Letzter Beitrag: 06.02.2011, 22:36
 2. Bill Clinton ehrt Tony Blair "Freiheitsmedaille"
  Von Mastakilla im Forum Politik
  Antworten: 81
  Letzter Beitrag: 14.09.2010, 16:38
 3. Antworten: 12
  Letzter Beitrag: 25.02.2009, 21:11
 4. Antworten: 3
  Letzter Beitrag: 13.01.2007, 14:43
 5. Antworten: 7
  Letzter Beitrag: 24.11.2004, 19:30