BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Erweiterte Suche
Kontakt
BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Benutzerliste

Willkommen bei BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen.
Seite 2 von 3 ErsteErste 123 LetzteLetzte
Ergebnis 11 bis 20 von 28

Dodik: "Mesic Ustasa"!!!!!!!!!

Erstellt von Dzek Danijels, 30.11.2009, 18:46 Uhr · 27 Antworten · 2.151 Aufrufe

 1. #11

  Registriert seit
  26.07.2008
  Beiträge
  6.061
  Hab es heute in der Kurir gelesen  Intervju - Milorad Dodik

  Milorad Dodik : Mesić je ustaša

  Hrvatski predsednik je na početku rata zastupao ustaške parole i na toj ideologiji Srbi su proterani iz njegove države, poručuje premijer RS  BEOGRAD - Predsednik Vlade Republike Srpske Milorad Dodik, kojeg je hrvatski predsednik Stjepan Mesić optužio da nastavlja Miloševićevu razbijačku politiku koja bi mogla dovesti do novih sukoba, u razgovoru za naš list žestoko replicira! Dodik tvrdi da je Hrvatska ta koja je nastala na etničkom čišćenju, a ne entitet na čijem je on čelu!
  - Mesić vodi antisrpsku politiku. On sada želi da zanemari etničko čišćenje Srba koje se dešavalo u Hrvatskoj, bacajući krivicu na druge. Tako i ovog puta, potpomognut savetima svojih mentora iz Sarajeva Harisa Silajdžića i Željka Komšića i ostalih, ali za mene to nije ništa neuobičajeno. Svi znamo da je u Hrvatsku povratak Srba i sada nemoguć, da ih hapse čim se pojave na granici, što dokazuje da Hrvatska nastavlja sa etničkim čišćenjem. Čak i oni Srbi koji su preživeli rat sada razmišljaju kako da odu iz Hrvatske, pošto tamo nemaju zagarantovana građanska prava.

  Čemu dugujete, kao srpski lider, toliku popularnost među Hrvatima u Hercegovini?
  - Oni su meni u jednoj anketi dali daleko više glasova nego Mesiću, koji je zbog promovisanja muslimanske politike u BiH zanemario nacionalni interes Hrvata.

  Želi li Mesić da vas zavadi s Tadićem optužbama da Srbija vodi sumnjivu politiku prema BiH?

  - Teško je komentarisati i shvatiti čoveka koji je ustaške parole na početku raspada SFRJ veoma žestoko zastupao. Ako hoćete da imate legitimitet da ucenjujete demokratski kapacitet bilo koga, onda najpre vi morate biti nesumnjiv demokrata. Na Mesićevoj ideologiji Srbi su proterani iz Hrvatske. On sada hoće da opere svoju svest i savest, a sa druge strane i da odbrani svoju politiku. Nismo Tadić i ja bili eksponenti politike koja se vodila 90-ih, niti smo mi s Miloševićem pravili tu glomaznu strukturu zločina koji se desio na prostoru na kome su stradali gotovo svi, a Srbi najviše.

  Dobili ste od predstavnika EU Roberta Kupera nov predlog o ustavnim promenama. Kako vam se čini?

  - On suštinski nije ništa novo u odnosu na ranije predloge. Uporno ponavljam da je nepodnošljivo da predloge dobijamo od stranaca, jer rešenje mora da bude stvar unutrašnjeg konsenzusa. Zaista treba biti zabludeli optimista i verovati da ti predlozi mogu doneti rešenje. BiH je veoma teško održiva zemlja, jer je veliki pritisak stranih predstavnika koji svojim predlozima apsolutno favorizuju bošnjačku političku koncepciju izgradnje BiH, zanemarujući sve druge koji u BiH žive.
  Može li se izbeći strani faktor?
  - Sada ne, ali verujem da će jednog dana shvatiti da to što rade ne vodi nikuda.

  Možda već jesu, Oli Ren, na primer, smatra da kancelarija visokog predstavnika u BiH (OHR) treba da se ukine?

  - On to jeste rekao, ali je očigledno da ga ostali stranci ne slušaju. Bošnjaci neće da završe sa OHR jer smatraju da je on garant očuvanja BiH, makar i na silu.

  Može li BiH da opstane i da li je moguć suživot tri naroda?

  - Naravno, BiH u nekom kapacitetu može da opstane, ali to je isključivo onaj okvir o kome se govori u Dejtonu, i ništa drugo.

  Šta je značila vaša izjava da ste „nepopravljivi jugonostalgičar“?

  - Jugoslavija je mogla da se očuva i da kao deo evropskih integracija danas bude jedna od moćnijih zemalja u Evropi. Jugoslavija je bila zemlja u kojoj sam odrastao, školovao se i formirao određene stavove. Sa žaljenjem i nostalgijom se sećam tog vremena.

 2. #12
  Avatar von BHFBelay

  Registriert seit
  18.08.2009
  Beiträge
  605
  Zitat Zitat von Mastakilla Beitrag anzeigen
  Die sind ja sogar echt, ich dachte die Bilder sind fake
  sicher sind die echt, da war ich sogar live dabei, hab das glück gehabt aus diesem teil bosniens zu kommen.... dachte schon an ein attentat war aber zu sehr abgeschirmt das ganze

 3. #13
  Cvrcak
  Man muss natuerlich hinzufuegen warum Dodik dieses Interview gab, weil Mesić sich zuvor ueber(wieder) ueber Dodik aeusserte.

  Mesić: Dodik vodi jednaku razbijačku politiku kao i Milošević

  "Mislim da nema nijednog razloga da se Tadić ljuti na mene, ja sam rekao svoje mišljenje", rekao je Mesić ocijenivši da Srbija vodi "dvojbenu politiku  Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić izjavio je u subotu da premijer Republike Srpske (RS) Milorad Dodik vodi jednaku razbijačku politiku, samo drugim sredstvima, onoj Slobodana Miloševića, politiku razbijanja BiH koja bi mogla dovesti do novih nestabilnosti i sukoba, a srbijansku politiku prema BiH nazvao je dvojbenom.

  "Ja sam to od prvog dana tvrdio, da Dodik vodi istu politiku kao i Slobodan Milošević samo drugim sredstvima. A to je razbijačka politika koja može dovesti do novih nestabilnosti i sukoba kojima ne vidimo kraj", izjavio je Mesić novinarima u sklopu tradicionalne "Kave s građanima" u Uredu predsjednika.

  Upitan hoće li u sklopu oproštajne turneje doći i do susreta sa srpskim predsjednikom Borisom Tadićem, budući da je Tadić navodno već tri puta odgodio susret s Mesićem zbog izjava o premijeru RS-a Dodiku, hrvatski je predsjednik rekao kako ne zna zašto se Tadić ljuti.

  "Mislim da nema nijednog razloga da se Tadić ljuti na mene, ja sam rekao svoje mišljenje", rekao je Mesić ocijenivši da Srbija vodi "dvojbenu politiku".

  Rekavši kako je Slobodan Milošević imao program da ratom proširi granice Srbije, "jedan imperijalni projekt koji je doživio totalni neuspjeh" zbog kojega je prouzročio prolijevanje mnogo krvi i brojne žrtve, Mesić je upozorio kako sada "imamo nešto što se događa s nekim drugim sredstvima".

  Iako svi u Srbiji tvrde da su za cjelovitu i jedinstvenu BiH, a svijet im vjeruje, "tamo se dočekuje ratna zločinka Biljana Plavšić kao Ivana Orleanska, šalju se avioni po nju i smišljaju funkciju kakvu treba dobiti u RS", upozorio je Predsjednik

  "A Dodik ne priznaje BiH. Kaže da ne priznaje ni glavni grad Sarajevo i da za njega BiH nije konstanta. Za njega je konstanta srpski entitet koji je nastao etničkim čišćenjem", upozorio je Mesić podsjetivši da je u tom entitetu živjelo 48 posto Hrvata i Bošnjaka, te da danas u RS od 220 tisuća Hrvata sada ima oko 10 tisuća.

  "Ako on (Dodik) ne priznaje BiH i kaže da će referendumom riješiti pitanje izlaska iz BiH, a priman je u Srbiji uz najveće počasti, to za mene znači dvojbenu politiku", ustvrdio je Mesić.

  "S jedne si strane za BiH, a na drugoj podržavaš onoga koji razbija BiH na drugi način", dodao je i naglasio da je on to iznio javno, a da se neki koji misle jednako kao i on "to ne usude reći".

 4. #14
  Kelebek
  Der fette Dodik ist ja wie manch Balkanforum User, kindisch und naiv, und so einer ist Politiker?

 5. #15

  Registriert seit
  26.07.2008
  Beiträge
  6.061
  edit

 6. #16
  Avatar von Ravna_Posavina

  Registriert seit
  29.10.2009
  Beiträge
  7.028
  Gibt es eigentlich einen Nicht-Serben der Dodik als kompetenten Politiker sieht?

  Kein plan....

 7. #17
  Avatar von Serbian Eagle

  Registriert seit
  09.06.2009
  Beiträge
  15.715
  Gibt es auch Nichtserben, die nicht gegen Serben hetzen?
  Kein plan...

 8. #18
  Avatar von Ravna_Posavina

  Registriert seit
  29.10.2009
  Beiträge
  7.028
  Zitat Zitat von Serbian Eagle Beitrag anzeigen
  Gibt es auch Nichtserben, die nicht gegen Serben hetzen?
  Kein plan...
  Wo habe ich gegen Serben gehetzt?

  Kein plan....

 9. #19
  Avatar von Serbian Eagle

  Registriert seit
  09.06.2009
  Beiträge
  15.715
  Zitat Zitat von Ravna_Posavina Beitrag anzeigen
  Wo habe ich gegen Serben gehetzt?

  Kein plan....
  Dann gibt es sowas wie dich selten im Forum

 10. #20
  Avatar von Ravna_Posavina

  Registriert seit
  29.10.2009
  Beiträge
  7.028
  Zitat Zitat von Serbian Eagle Beitrag anzeigen
  Dann gibt es sowas wie dich selten im Forum
  Naja traurig sowas....wie kann man gegen ein ganzes Volk sein....versteh ich ned

Seite 2 von 3 ErsteErste 123 LetzteLetzte

Ähnliche Themen

 1. Antworten: 358
  Letzter Beitrag: 25.02.2012, 02:06
 2. Antworten: 109
  Letzter Beitrag: 24.11.2011, 09:22
 3. Antworten: 127
  Letzter Beitrag: 19.09.2011, 00:12
 4. Antworten: 37
  Letzter Beitrag: 13.07.2011, 18:48
 5. Antworten: 65
  Letzter Beitrag: 23.02.2009, 14:42