BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Erweiterte Suche
Kontakt
BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Benutzerliste

Ergebnis 1 bis 9 von 9

Četiri jahača apokalipse

Erstellt von dusan damnjanovic, 07.06.2010, 00:24 Uhr · 8 Antworten · 1.083 Aufrufe

 1. #1

  Registriert seit
  01.06.2010
  Beiträge
  52

  Četiri jahača apokalipse

  Četiri jahača apokalipse

  Ovih dana Srbijom defiluju političari svih boja u svojim predizbornim kampanjama. Laže se, obećava, zaklinje… U toj opštoj presiji četvorica su posebno beskrupulozna. Pomislih, Bože da li to Antihrist sa svoja četiri jahača iz apokalipse hara Srbijom.

  "Apokalipsa" je grčka reč, a znači otkrivenje Sv. Jovana Bogoslova, poslednja knjiga Novog zaveta, koja govori o prvim danima Hrišćanstva i dolasku Antihrista. Četiri jahača apokalipse su vizija ili predskazanje šta se sve može dogoditi ako Antihrist dođe. Ako sve ovo parafraziramo na današnje vreme i trenutak u kojem se Srbija nalazi neodoljivo podseća na to da su „Četiri jahača apokalipse“ već tu i da tutnje Srbijom.

  Ta pomisao mi se prosto nametnula jer nikako drugačije se ne može objasniti agresivnost, stepen bezočnosti i nemoralnosti „demokratskih“ snaga u pridobijanju birača gde ništa nije sveto i gde ovaj napaćeni narod valjda posmatraju kao stoku. Valjda smatraju da narod toliko sluđen da više nezna ni gde je ni šta su mu te političke „veličine“ obećavale a šta ispunile od 05. oktobra ili od samih prošlih izbora od pre tri godine.

  Osim toga postoji neka prosto neverovatna podudarnost sa jahačima iz predskazanja Svetog Jovana sa našim izbornim vedetama ili nosiocima izbornih lista kako se to izbornim žargonom kaže. Ali daj da prvo vidimo Kako je Sv. Jovan video pojedinačno svakog jahača i šta on narodu donosi.
  Prvi jahač ili lažni Isus dolazi na bijelom konju i njegova uloga će biti da zavede ljude (biblijski hrišćane) pod svoju ruku i tako ih navede na rat jednih protiv drugih. On je vuk u janjećoj kozi koji u ruci drži luk i strijelu, a na glavi kruna. Njegovo ime se može prevesti i kao "osvajač" koji ima misiju podrediti čovečanstvo. On takođe ima metaforičko značenje za pohlepu u ljudima koja ih je dovela do apokalipse.  Ovaj prvi jahač me neodoljivo podseća na Koštunicu. Miran, pomirljiv pomalo zbunjen i smeten, često neobavešten, sa savršeno odigranom ulogom poštenjačine. Za afere svojih ministara, korupciju milionskih razmera kao da nije ni čuo a „nezna“ ni odakle DSS-u i stranačkim čelnicima stižu tako krupne svote. Dobio je oreol Legaliste mada je svima već poznato da je od samog početka svoje vladavine zdušno kršio ustav, zakone kao da i ne postoje. Došao je na vlast kao umereni nacionalista i patriota, „čovek koji jedini može da nas pogleda u oči“, ali rezultati tog patriotizma su gašenje Jugoslavije i stvaranje kvazi Zajednice SCG, a koja se čak i bez ozbiljnog pokušaja odbrane raspala. Da ne spominjem nemo prelaženje preko problema proteranih Srba iz Hrvatske, lagano ukidanje Republike Srpske da bi najzad stigli i do gubitka Kosmeta.  Naš lažni Isus od svega što nam je dosad pokazao jedino se jasno videla patološka vlastoljubivost i prava virtouznost u očuvanju skrpljene manjinske vlade. Kao i u svim patologijama vlasti, najvažnije je zadržati krunu na glavi, bez obzira na cenu koju će platiti narod. Da bi se ova strategija mogla ostvariti treba sačuvati lik patriote pa je sasvim razumljivo što se moto cele kampanje lažnog Isusa sveo na „odbranu“ Kosmeta. Bestidno se daju obećanja da će se Kosmet braniti i odbraniti iako mu je vrlo dobro poznato da je Kosmet već izgubio. Čak mu nije smetalo da Zapad zamoli da to rešenje o gubitku Kosmeta saopšti posle izbora, jer bi za njega kao „nacionalistu“ i demokratski blok to moglo da znači i gubitak izbora.
  Zbog svega toga ekspresno je usvojen novi ustav Srbije, još ekspresnije pokraden referendum o potvrđivanju ustava i odmah raspisani izbori kako bi se nametnuta dinamika Zapada oko Kosmeta mogla da ispoštuje. Daj da sve to završimo i prevarimo narod dok još ne sazna da smo Kosmet već predali. Upravo kao preslikano iz predskazanja Sv. Jovana o prvom jahaču Apokalipse i Lažnom Isusu.

  Drugi jahač "Rat" dolazi na crvenkasto smeđem konju i dobio je snagu da uništi mir na zemlji i da uspostavi rat koji je započeo prvi jahač. On će naterati čovečanstvo da se kolju čak i braća. U ruci drži mač kao simbol rata. Njegovo metaforičko značenje su ratne strahote.
  Drugi jahač je nesumnjivo preslikani Tadić, pogotovu ako čovečanstvo zamenite Srbima a Svet Srbijom. Bivši ministar Odbrane i specijalni NATO „izaslanik“ posebno se potrudio da razbijanje naše Voske bude što temeljnije da bi nas tuđa „branila“. Velika ljudska gnjida i sitan američki poltron potpuno opredeljen ka Evro-atlantskim integracijama i definitivnom porobljavanju Srbije. Građane Srbije niko nije pitao a ni Parlament takođe, hoćemo li mi u te integracije, EU, u „Partnerstvo za mir“, NATO… Iako je na funkciji predsednika Srbije on sam o tome nema prava da odlučuje. Takvim odnosom se jedino pokazuje koliko ga uopšte narod i njegova volja zanima i koliko te birače od kojih ovih dana traži podršku ceni i uvažava.
  Tadić je nesumnjivo jedini predsednika na planeti koji je kad god je za to imao priliku vrlo jasno naglašavao da Srbija neće i vojno braniti Kosmet, što u međunarodnom rečniku znači da ga uopšte neće ni braniti. Takvu glupost ni jedan predsednik nikada ne izgovara, čak i kada je svima jasno da je vojno preslab za bilo kakvu vojnu odbranu.

  Metaforičko značenje drugog jahača po Sv. Jovanu su ratna stradanja. Tadić nas upravo tim vojnim slabljenje Srbije može uvesti u rat sa velikim žrtvama i strahotama jer ovako oslabljeni možemo biti izazovna žrtva i za one koji se inače nikada ne bi usudili da nas napadnu. U lancu opstanka i lav uglavnom hvata iznenađenu ili iznemoglu antilopu. Koliko se zalaže da mi vojno ne branimo deo naše teritorije toliko je uporan u tome da trebamo ratovati ali za nečije tuđe interese. U svojoj servilnosti prema svojim zapadnim mentorima njemu su odavno otkazale pa je sasvim izvesno da ćemo ratovati ali negde daleko u tuđim osvajačkim ratovima. Naši će biti samo leševi.

  Treći jahač "Glad" dolazi na crnom konju kao posljedica rata i razaranja drugog jahača. On će doneti već pokorenom svijetu glad, bedu i bolesti. U ruci drži terazije kao znak hrane koju mereći oduzima i uništava. Jaše govoreći: "jednu hrpu pšenice za groš, tri hrpe ječma za groš, a ulja i vina neće biti".
  O trećem jahaču nema nikakve dileme, pljunuti Dinkić. Hranu odnosno hleb je oduzeo mnogima ali ono po čemu će svakako biti u istoriji Srbije zapamćen to je temeljno uništavanje srpskog bankarstva. Buldožer Dinkić je tako temeljno razrušio bankarstvo Srbije da će za obnovu tog vitalnog sektora biti potrebne generacije pravih eksperata. Samo u jednom danu zatvoreno je 12 najvećih srpskih banaka i otpušteno oko 8.000 bankarskih radnika. Njegovo drugo „remek delo“ je zatvaranje SDK, odnosno „Službe platnog prometa“ sa preko 1.800 objekata i filijala koje su se nalazile idealno raspoređene po čitavoj Srbiji u svakoj varošici i gradu. Preko noći je „isparilo“ 1.800 kvalitetno opremljenih objekata sa vrlo ekspeditivnom mrežom platnog prometa zemlje. Spisak budalaština (čitaj vrlo sumnjivih poslova i poteza) ovog „eksperta“ je toliki da bi ga teško mogli pobrojati i u znatno dužem tekstu.

  Da sve bude još neverovatnije glavni slogani ovog lidera i u ovoj i prošloj kampanji su zapošljavanje i stručnost. Čovek koji je personifikacija za gubitak posla, iz sveg glasa po Srbiji riče kako će zaposliti na stotine hiljada ljudi, otvoriti nova radna mesta…. On je „zaboravio“ da je samo pre tri godine takođe obećavao zapošljavanje 500 hiljada radnika od čega ni u naznakama nije bilo ništa. Neznam kako protumačiti njegov slogan „stručnost ispred politike“. Dali se on to ruga ovom narodu, jer na celoj planeti nema zemlje u kojoj je asistent sa fakulteta postao guverner centralne banke. Ulični bukač je preko noći došao na mesto rezervisano za najstručnije bankare sa bogatim bankarskim iskustvom. Svuda u svetu fakultetska diploma označava pripadnost nekoj profesiji ali do stručnosti ili laskavog priznanja eksperta put je više nego dug. S toga „eksperta“ Dinkića, još kao ministar finansija, mogu videti jedino kao nepogrešivu personifikaciju trećeg jahača, koji nam donosi glad.

  Četvrti jahač "Smrt" dolazi na "blijedom" konju (blijedom kao zelenkastom) kao znak bolesti ili pandemije koju nosi sa sobom, a za njim ide pakao! Njemu je dana moć na četvrtom pohodu zemljom nad mačem, mjerilima, smrću i zvijerima zemaljskim.  Čeda zvani prašak je svakako bez konkurencije za četvrtog jahača Apokalipse. Ovaj jahač nam donosi sve što nam može doneti droga, mafija i mafijaško upravljanje državom. Mali slinavko kome je prvo radno mesto u životu bilo mesto potpredsednika vlade, opet bi da vlada. A njegova prethodna vladavina je bila više nego burna. Nije bilo mafijaškog skupa na kome nije bio bar mirođija. Znao je dobro kompletan zemunski, surčinski i još po koji klan a sve u svojstvu rešavanja likvidaciono-mafijaških „poslova“. Zlobnici tvrde da je često posećivao Šilerovu ali je „dokazano“ da je sve bilo iz čisto državnih razloga prikupljajući informacije ko s kim i na koji način diluje, ko će koga i kada da ubije… Čudna je bila ta Vlada Srbije sa potpredsednikom Vlade za mafijaške poslove.

  Jedan od tabloida je skoro objavio da je gospodin Jovanović od Soroša dobio ni manje ni više nego 18 milona $ za kampanju, kako bi se na izborima podržao demokratski blok i obezbedila sigurna pobeda. Pošto dobro znam da je na zapadu svaki dolar kao kuća pre bih mogao da prihvatim drugu varijantu, a ona izgleda ovako. Kad nemaš jasnog objašnjenja odakle ti tako veliki novac za kampanju onda je najbolje reći dao mi Soroš. Bilo bi vrlo neukusno a i kažnjivo reći da su milioni od ranijih „poslova“, jer ih potpredsednik vlade drugačije ne može zaraditi osim korupcijom. Još gore je priznati da je to novac od preživelih mafijaških krugova koji bi da imaju svog čoveka u Vladi. S toga lansirana pričica o Soroševoj pomoći „demokratiji“, je samo nevešto objašnjenje za nevidljivo poreklo velikog novca.

  ČETIRI JAHAČA I IZBORNA KAMPANJA

  Može se prihvatiti i mišljenje da su ovakva poređenja krajnje neumesna, čak i politički obojena, ali ima dosta toga što u ovoj zemlji počinje sa ali. Ono što je svima vrlo uočljivo je da ova četiri jahača i bukvalno tutnje Srbijom. Gde god se okrenete sa bilborda vas znati gleda neko od pomenutih jahača. Drugih nema, kao da u kampanji i ne učestvuju. Tako su uzjahali i sve medije da su ljudi u šoku zaboravili na slave, novu godinu i pripreme za najradosniji praznik Božić.

  U kampanjama Koštunica se stalno poziva na patriotizam, moralnost i evidentne uspehe Vlade. Od njegovog patriotizma država nam je sve manja i manja, lopova je sve više a od uspeha Vlade i pored napora ne mogu da se setim ni jednog. Antiratni Tadić nas valjda zbog slogana „život ne može da čeka“ svim silama gura u NATO a koliko znam to nije sportska već surova vojna organizacija koja je samo pre šest godina i na našim prostorima sejala smrt. Dinkić hoće sve da nas zaposli iako je od 05. oktobra bio glavni protagonista da pola miliona ljudi izgubi posao. A Čeda bi da uredi zemlju i da se on i njegovi pitaju, odnosno vladaju. Kao da sami u svojim kampanjama žele da istaknu upravo ono gde su grešili zahtevajući da im narod da podršku da u tom pravcu i nastave.

  Zato mi ova vizija Sv. Joana Bogoslova iz perioda začetka hrišćanstva mnogo liči na naš početni stadijum kapitalizma, odnosno tranziciju, a ako je Antihrist već došao u Srbiju onda se to verovatno dogodilo još 05. oktobra. U Srbiju uvukao na mala vrata u obliku lažnog Isusa a u liku Koštunice. Sada smo viziju u potpunosti iskompletirali sa četiri jahača pa se definitivno stradanje Srbije može očekivati .

 2. #2
  ökörtilos
  Damn.I cant understand.

 3. #3

  Registriert seit
  11.10.2009
  Beiträge
  76.320
  Zitat Zitat von ökörtilos Beitrag anzeigen
  Damn.I cant understand.
  try it with this version

 4. #4

  Registriert seit
  19.09.2008
  Beiträge
  16.602
  du dusmane, bist ja ein großer, versuch hier eine Quelle mit zu posten

 5. #5
  Emir
  Zitat Zitat von ooops Beitrag anzeigen
  du dusmane, bist ja ein großer, versuch hier eine Quelle mit zu posten
  BALKAN CAFE "AUSTRALIJA" :: Pogledaj teme - CETIRI JAHACA APOKALIPSE

  Yahoo! Gruppi

  usw

 6. #6

  Registriert seit
  01.06.2010
  Beiträge
  52

 7. #7
  Magic
  muslimanima je dozvoljeno da jasimo 4,nije ti to odma apokalipsa,ako ne jasimo onda nek se sprema apokalipsa

 8. #8

  Registriert seit
  19.09.2008
  Beiträge
  16.602
  wie kann als Quelle ein Forum dienen das selbst keine Quelle hat?

  außerdem außer Jugos versteht es niemand

 9. #9
  Emir
  Zitat Zitat von ooops Beitrag anzeigen
  wie kann als Quelle ein Forum dienen das selbst keine Quelle hat?

  außerdem außer Jugos versteht es niemand
  Beachte Ihn einfach nicht ... Der postet Cedochannels von slobodnakrajina und so weiter

Ähnliche Themen

 1. OI 2012: Jaha?ki sportovi u Grini?u
  Von GodAdmin im Forum B92
  Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 24.03.2010, 16:04
 2. Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 15.12.2009, 09:30
 3. NASA: Ne?e biti apokalipse 2012.
  Von GodAdmin im Forum B92
  Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 11.11.2009, 15:30
 4. Mlade jaha?e vodi ?ovjek sa 200 pobjeda
  Von GodAdmin im Forum News
  Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 20.10.2009, 10:00
 5. Konj Vranko težak 600 kilograma 'poklopio' jaha?a
  Von GodAdmin im Forum Crna Kronika
  Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 27.06.2009, 12:00