BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Erweiterte Suche
Kontakt
BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Benutzerliste

Willkommen bei BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen.
Seite 4 von 5 ErsteErste 12345 LetzteLetzte
Ergebnis 31 bis 40 von 46

Fragen zur Ausbürgerung, bzw Aufgabe der serbischen Staatsangehörigkeit

Erstellt von qfactor, 21.06.2010, 18:10 Uhr · 45 Antworten · 15.014 Aufrufe

 1. #31

  Registriert seit
  21.06.2010
  Beiträge
  17
  hab im konsulat in FFM angerufen. generell sollte ein ausbürgerung kein problem darstellen. er konnte mir keine gesichterte auskunft wg. der armee geben und meinte, dass ich das in RS klären muss, es sollte aber kein problem darstellen.

 2. #32
  Cvrcak
  Hier hast du noch paar Informationen

  Veleposlani?tvo Republike Srbije - Vojna obaveza

  ZАKОN О АMNЕSTIЈI
  Narodna skupština Republike Srbije na Prvoj sednici Prvog redovnog zasedanja u 2010. godini, 23.03.2010.godine, donela je Zakon o amnestiji, koji je objavljen u »Službenom glasniku Republike Srbije« broj 18/10 od 26.03.2010.godine.

  ZAKON O AMNESTIJI predvideo je sledeće:

  - Daje se amnestija licima koja su od 18. aprila 2006. godine (datum donošenja predhodnog Zakona o amnestiji) do dana stupanja na snagu novog zakona učinila, odnosno za koje postoji osnovana sumlja da su učinila krivična dela:
  • izbegavanje vojne obaveze;
  • izbegavanje propisa i pregleda (uvođenja u vojnu evidenciju, regrutovanja, lekarskih i drugih pregleda);
  • neizvršavanje materijalne obaveze;
  • izbegavanje vojne službe onesposobljavanjem ili obmanom, i
  • samovolno odsustvovanje i bekstvo iz Vojske Srbije.

  - Amnestija lica obuhvata:
  • oslobađanje od krivičnog gonjenja;
  • oslobađanje od izvršenja kazne, i
  • brisanje osude.

  - Ako je protiv lica nije pokrenut krivični, postupak se neće pokrenuti, a ako je krivični postupak u toku – obustaviće se.

  - Rešenje o amnestiji donosi nadležni sud prvog stepena po službenoj dužnosti.

  - Brisanje osude iz kaznene evidencije za napred navedena krivična dela izvršiće po službenoj dužnosti organ koji vodi kaznenu evidenciju.

  - Ukoliko se lice nalazi u pritvoru, nadležni sud će doneti rešenje o ukidanju pritvora, a ukoliko se nalazi na izdržavanju kazne zatvora rešenje o oslobađanju daljeg izdržavanja kazne doneće provostepeni sud opšte nadležnosti na čijem se području nalazi kazneno-popravni zavod, odnosno okružni zatvor.

  - Navedena rešenja se mogu doneti i na zahtev okrivljenog ili osuđenog lica ili lica koje u korist optuženog može izjaviti žalbu.

  Brisanje osude izvršiće se i na zahtev lica koje može podneti podneti zahtev za davanje amnestije po ovom zakonu.
  Zakon o amnestiji možete pronaći na sajtu: http://www.parlament.gov.rs Više informacija o ovim pitanjima možete naći na sajtu Ministarstva odbrane R. Srbije http://www.mod.gov.rs i sajtu Vojske R. Srbije www.vojska.mod.gov.rs
  
  Aber ist schon krass das Serbien, Menschen die jahrelang in Deutschland lebten und noch nicht mal die Sprache koennen, noch vor einem Jahr an der Grenze verhaftet wurden, weil sie ihren Wehrdienst nicht ableisteten ( wie im Mittelalter)

  ZBOG VOJSKE LISICE NA HORGOŠU

  • Vojkan Branković (37) uhapšen kada je hteo da uđe u otadžbinu jer Ministarstvo odbrane nije odustalo od gonjenja svih koji nisu regulisali vojnu obavezu

  Vojkan Branković (37), rodom iz Požarevca, a poslednjih dvadesetak godina na radu u Beču, uhapšen je u petak uveče na graničnom prelazu "Horgoš" zbog neregulisane vojne obaveze, mada je od Vojske Srbije još pre nekoliko godina dobio zvanično rešenje da je prebačen u rezervni sastav.
  "Vesti" su u više navrata upozoravale naše zemljake da će vlasti u Srbiji nastaviti sa hapšenjima svih onih koji nisu regulisali svoju vojnu obavezu, odnosno protiv kojih je vojska podnela krivične prijave. Međutim, dosadašnja praksa zvaničnih organa u Srbiji bila je da se to ne događa tokom novogodišnjih i božićnih praznika. Da apsurd bude veći, naš zemljak iz Austrije Vojkan Branković je uhapšen pošto je sa suprugom Anitom krenuo ka Srbiji zbog tragičnog događaja - smrtnog slučaja u porodici.

  policija iznenađena

  Supruga Anita Branković je u potpunom šoku i zbog toga što su, kako kaže, na granici i sami policajci bili iznenađeni da je protiv njenog supruga izdata poternica zbog neregulisane vojne obaveze.
  - Policajci su se iskreno začudili i rekli da oni već tri godine nikoga ne hapse po tom osnovu, a ja znam da moj suprug nije kriminalac i da ni zbog čega drugog u Srbiji ne mogu da ga traže - kaže Anita.


  - Još ne mogu da se saberem. Potpuno sam očajna i ne znam šta da radim. Iz Beča smo krenuli na prečac u petak, oko 19 sati, zato što je umrla majka mog oca. Kada smo oko 22.45 stigli na granični prelaz 'Horgoš', ionako dovoljno u šoku, čuli smo od policajca da se moj suprug u kompjuterskoj evidenciji granične policije vodio kao osoba koju treba odmah uhapsiti na osnovu poternice Okružnog suda u Beogradu. Nisam znala da li da plačem ili da se smejem jer Vojkan 20 godina ne živi u Srbiji, a do sada smo svake godine, uredno i po više puta, dolazili na odmor, ili u njegov rodni Požarevac, ili u Aleksinac odakle su moji, mada sam rođena u Beču. Policajci su nam na granici čak rekli da ta prijava ili kako se već zove datira od 2. avgusta 2008. godine, a mi smo sve do kraja avgusta bili na odmoru u Srbiji i vratili se u Austriju bez apsolutno ikakvih problema na granici - priča, vidno uzbuđena Anita Branković.
  Prema njenim rečima, granična policija je odmah privela Vojkana, a on je zatim prebačen u Beograd. Da apsurd bude veći, ovaj mladić će, zbog spojenih novogodišnjih praznika sa vikendom, na slobodu tek u ponedeljak, a do tada će biti "gost" najverovatnije Centralnog zatvora.

  "Vesti" upozorile na vreme

  U evidencijama diplomatsko-konzularnih predstavništava Republike Srbije u inostranstvu se nalazi 150.633 vojnih obveznika, od čega 46.045 regruta. Od ukupnog broja, 35.587 je regruta koji nisu regulisali obavezu služenja vojnog roka na jedan od zakonom propisanih načina.
  Kako su "Vesti" već pisale, Ministarstvo odbrane nije odustalo od sankcionisanja onih koji nisu regulisali vojnu obavezu, a jedna od tih sankcija važi i za one koji su navršili 35 godina života i izbegavali izvršavanje vojne obaveze. Oni će, prema tvrdnjama odgovornih u Ministarstvu odbrane, "po službenoj dužnosti biti prevedeni u rezervni sastav i protiv njih će se preduzeti zakonom propisane mere".


  Portparol Okružnog suda u Beogradu Ivana Ramić kaže za "Vesti" da zbog vikenda još nije moguće saznati po kom osnovu je Branković uhapšen, ali i šta će se sa ovim mladićem dalje događati.
  - Očekujem da Odeljenje za potrage MUP Srbije uskoro obavesti istražnog sudiju Okružnog suda i tada ćemo znati više detalja, a posebno po kom osnovu je Branković uhapšen - kaže Romić.
  Istovremeno, njegov advokat Zoran Krstić kaže da će se Vojkan "99 odsto u ponedeljak naći na slobodi", ali da je pitanje šta će biti sa njegovim pasošem.
  Da apsurd bude kompletan, Vojkan Branković je pre nekoliko godina angažovao Krstića za svog pravnog zastupnika u Srbiji, upravo da bi razrešio sve dileme u vezi sa neregulisanom vojnom obavezom i mogućim komplikacijama na granici. Krstić tvrdi da je ta priča tada završena na najbolji mogući način.
  - Angažovan sam krajem 2007. godine kako bih Vojsci Srbije uputio zahtev 17. januara da se utvrdi da ne podleže obavezi služenja vojnog roka iz razloga što je isteklakalendarska godina u kojoj navršio 35 godina života. Već 28. januara dobijam odgovor od Vojnog odseka "Požarevca" da odbacuju moj zahtev zato što su oni to već uradili i u njihovom rešenju utvrdili da Vojkan Branković nije u obavezi da služi vojni rok. U ponedeljak ću morati da vidim da li je onda ovde reč o krivičnim prijavama koje su postojale odranije zbog neodazivanja na vojne pozive ili nečemu drugom - ističe Krstić. SrpskaDijaspora.info :.: INTERNET NOVINE SERBSKE

 3. #33

  Registriert seit
  21.06.2010
  Beiträge
  17
  danke für die infos! ist schon krass, was da immer noch abgeht....

 4. #34
  vincent vega
  Zitat Zitat von Cvrcak Beitrag anzeigen
  Hier hast du noch paar Informationen

  Veleposlani?tvo Republike Srbije - Vojna obaveza

  Aber ist schon krass das Serbien, Menschen die jahrelang in Deutschland lebten und noch nicht mal die Sprache koennen, noch vor einem Jahr an der Grenze verhaftet wurden, weil sie ihren Wehrdienst nicht ableisteten ( wie im Mittelalter)

  wie sieht es in kroatien aus? bekommt man dort auch probleme an der grenze? soviel ich weiß wird die wehrpflicht nicht so streng gesehen?

 5. #35
  Cvrcak
  Zitat Zitat von vincent vega Beitrag anzeigen
  wie sieht es in kroatien aus? bekommt man dort auch probleme an der grenze? soviel ich weiß wird die wehrpflicht nicht so streng gesehen?
  Hier gibt es keine Wehrpflicht, rate mal warum so viele serbische Nationalisten einen deutschen oder kroatischen Pass haben besonders diese Jugo-Nostalgiker (Mastakilla)

 6. #36

  Registriert seit
  08.02.2009
  Beiträge
  951
  Ich hab wirklich keine Ahnung da ich aber "meine Balkance" kenne reicht es für dich aus in eine serbische Botschaft zu gehen und dieses Lied anzustimmen.

  In 2 Stunden bist du "Vogelfrei"  Wenn das nicht klappt kannst du hćrtere härtere Geschütze auffahren, das hier ist so etwas wie der "Bonebreaker". 7. #37

  Registriert seit
  21.06.2010
  Beiträge
  17
  das glaube ich nicht

  ich war während dem Spiel Deutschland-Serbien im Deutschland-Trikot im RS-Konsulat und das hat auch nicht geholfen

 8. #38
  Apache
  Zitat Zitat von qfactor Beitrag anzeigen
  das glaube ich nicht

  ich war während dem Spiel Deutschland-Serbien im Deutschland-Trikot im RS-Konsulat und das hat auch nicht geholfen
  machs doch nicht so kompliziert.
  fahr runter, nimm paar 100 euro scheine mit und du kannst mit der ausbürgerung wieder zurück fahren.

 9. #39
  Avatar von Allissa

  Registriert seit
  07.08.2009
  Beiträge
  44.232
  Zitat Zitat von Cvrcak Beitrag anzeigen


  Opet ti ! Ja sam mislio da si sredio papire.

  Nisi cjelu noć mogao oka sklopiti?

  Samo mi jedno nije jasno(koga ti tu j....^^), šta nisi to sinoć rekao da ti želiš Crnogorsko državljanstvo, sad si sve zakomplicirao. Sada, će te ganjati zbog nesluženja vojnog roka i veleizdaje.
  Ajme to će biti skupo.............ajd što nisi služio vojni rok to je još podnošljivo i taj ambasador (normalno pružiš mu malu naknadu/ odštetu) imao bi razumjevanje.
  Ali veleizdaja pogotovo takva jaka država (jedan Balkanforumaš nam je objasnio da je Srbija "ein traditional starkste Land") to ti neće nitko oprostiti.

  Jbg. ja bi tebi sada prporučio da ovom ambasadoru ne podvališ 200€ nego 1.000€ (ima novi auto pa ga sada jebe skupo održavanje, i normalno da bi se i on provozao sa novim aluminijskim felgama)


 10. #40
  Cvrcak
  Zitat Zitat von qfactor Beitrag anzeigen
  das glaube ich nicht

  ich war während dem Spiel Deutschland-Serbien im Deutschland-Trikot im RS-Konsulat und das hat auch nicht geholfen
  Ej momak ozbiljno ti govorim/pišem i nemoj slušati ove budaletine iznad mene.^^
  Nemoj da ti padne napamet da ih izazivaš s njemačkim dresom ili Thompsonom, pošto ćeš jebat ježa. ali stvarno


Seite 4 von 5 ErsteErste 12345 LetzteLetzte

Ähnliche Themen

 1. Antworten: 8
  Letzter Beitrag: 09.07.2012, 12:34
 2. Antworten: 24
  Letzter Beitrag: 21.01.2012, 19:59
 3. Antworten: 4
  Letzter Beitrag: 22.11.2011, 10:30
 4. Antworten: 35
  Letzter Beitrag: 29.06.2011, 00:22
 5. radioaktivität-aufgabe
  Von cica-maca66 im Forum Naturwissenschaft
  Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 07.06.2009, 14:43