BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Erweiterte Suche
Kontakt
BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Benutzerliste

Willkommen bei BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen.
Seite 19 von 20 ErsteErste ... 9151617181920 LetzteLetzte
Ergebnis 181 bis 190 von 200

Griechen geschockt: Flagge von unabhängigem Kreta der Auslöser!

Erstellt von Monkeydonian, 03.03.2011, 14:16 Uhr · 199 Antworten · 14.650 Aufrufe

 1. #181
  Avatar von hippokrates

  Registriert seit
  30.12.2005
  Beiträge
  13.211
  Zitat Zitat von AlexandrosG4 Beitrag anzeigen
  was ihr allerdings heute noch macht
  Wir können es uns leisten.  Hippokrates  ΥΓ. Δεν είμαι οπαδός. Απλά δουλεύω λιγουλάκι τον παοκάρα μας.

 2. #182
  Avatar von AlexandrosG4

  Registriert seit
  31.01.2011
  Beiträge
  57
  Zitat Zitat von hippokrates Beitrag anzeigen
  wir können es uns leisten.  Hippokrates  ΥΓ. Δεν είμαι οπαδός. Απλά δουλεύω λιγουλάκι τον παοκάρα μας.
  αα καταλαβα...καλυτερα να γινεις και εσυ ΠΑΟΚ για να γουσταρεις

 3. #183
  Avatar von hippokrates

  Registriert seit
  30.12.2005
  Beiträge
  13.211
  Zitat Zitat von alexandrosg4 Beitrag anzeigen
  αα καταλαβα...καλυτερα να γινεις και εσυ ΠΑΟΚ για να γουσταρεις
  Δεν ασχολούμαι και πολύ με το ποδόσφαιρο. Βλέπω μόνο την Εθνική στο μουντιάλ ή στο ευρωπαικό.  Ιπποκράτης

 4. #184
  Avatar von De_La_GreCo

  Registriert seit
  17.08.2008
  Beiträge
  24.719
  Zitat Zitat von MaKeDoNiJa e VeCnA Beitrag anzeigen
  Tust du doch schon mit deiner Sig


  immerhin wird sie gehisst...

  wos der kretaner??


  fail


  hofft ihr mal auf ein freies kreta

  kreta ist genauso griechisch wie makedonien epirus peleponnes etc
  zu meiner sig

  genau das selbe wie zu ghuster


  ich seh ein alexandros der mit sein pferd bukephalos auf unser griechisches makedonien steht im hintergrund ist der stern von vergina

  von wem das bild abstammt oder welche farbe der stern von vergina auf dem bild hat ist mir schnurzpiep egal


  ob der jetzt blau oder rot ist macht den braten auch net fetter von daher wayne

 5. #185

  Registriert seit
  02.05.2009
  Beiträge
  1.898
  Zitat Zitat von AlexandrosG4 Beitrag anzeigen
  αα καταλαβα...καλυτερα να γινεις και εσυ ΠΑΟΚ για να γουσταρεις
  mach die sig doch bitte kleiner : /

 6. #186
  vag
  Avatar von vag

  Registriert seit
  17.02.2010
  Beiträge
  220
  Warum wir (und nicht nur) Makedonen die Kreter so mögen!

  Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΚΑΙ ΟΙ ΘΥΣΙΕΣ ΤΩΝ ΚΡΗΤΙΚΩΝ
  ΣΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΑΓΩΝΑ
  Ο Μητροπολίτης Καστοριάς Γερμανός Καραβαγγέλης το 1902 σε επιστολή του προς τον τότε πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξανδρο Ζαϊμη, μεταξύ των άλλων έγραφε:

  «...Στείλε μου πενήντα παλικάρια, πενήντα Κρητικούς να τους ενώσω με τους δικούς μου. Θα καταρτίσω έτσι είκοσι Σώματα και θα τα μοιράσω από τον Αλιάκμονα ως το Μαρίχοβο και το Μοναστήρι, τη Φλώρινα, το Όστροβο (Άρνισσα), Σέτινα, Βλάδοβο
  (΄Αγρας), Βοδενά (Έδεσσα) και Καρατζόβα. Ο καιρός είναι κατάλληλος για δράση. Ένα σωρό πρόκριτοι, ιερείς, και διδάσκαλοι είναι μυημένοι και οι οπλαρχηγοί περιμένουν ενίσχυση από την Ελλάδα. Ο ερχομός των παλικαριών από κάτω (Κρήτη) θα δώσει κουράγιο στους δικούς μου, θα εμποδίσει την αποσκίρτησή τους και θα φοβίσει τους Βουλγάρους...»[1]

  Και η Κρητική ρίμα απαθανάτισε σε δημοτικό ριζίτικο τραγούδι το εθνικό αυτό κάλεσμα του Καραβαγγέλη:

  «...Ελάτε σεις ηρωικοί τση Κρήτης πολεμάρχοι,
  τσ? Ηπείρου οι σταυραετοί και Μακεδονομάχοι,
  Ρούβα και Βάρδα και Κλειδή και Θύμιε Καούδη,
  Κατσίγαρη και Πούλακα, Σκουντρή και Νικολούδη
  και Καραβίτη και Μακρή, Σκαλίδη, Μαυρογένη,
  Μπολάνη και Καλογερή, Γαλάνη, Σεϊμένη...
  ψυχές μεγάλες με τιμή σ? αγώνες, αγιασμένες
  τση Μάνας Κρήτης οι γενιές οι χιλιοδοξασμένες...»

  Η έναρξη του Μακεδονικού Αγώνα 1903-1908 τοποθετείται πολύ νωρίτερα, το 1870 με τη δημιουργία της Βουλγαρικής Εξαρχείας μετά την παρέμβαση της Τουρκίας και μέχρι το 1897 χαρακτηρίζεται από την έντονη προπαγανδιστική δραστηριότητα. Συνεχίζεται με την τρομοκρατική δράση των ένοπλων κομιτατζήδων, οι οποίοι είχαν σκοπό τον αφανισμό του ελληνικού στοιχείου με τους διωγμούς, τις δολοφονίες και τις σφαγές, καθώς και την οργάνωση ταραχών και ψευδεξεγέρσεων. Από τις πρώτες μορφές εκδήλωσης ενεργού αντίδρασης ήταν η αποστολή αντάρτικων σωμάτων από την Εθνική Εταιρεία το 1896. Ακολούθησε η ενεργός συμμετοχή του Μητροπολίτη Γερμανού Καραβαγγέλη στην περιφέρεια τής Καστοριάς το 1901, ενώ παράλληλα ξεκίνησε και η οργάνωση αντάρτικων σωμάτων στο Βιλαέτι Μοναστηρίου υπό την ηγεσία του Ίωνα Δραγούμη και στο Βιλαέτι Θεσσαλονίκης υπό την ηγεσία του Γενικού Προξένου Λάμπρου Κορομηλά. Έτσι άρχισε ο Μακεδονικός Πόλεμος, ένας πόλεμος ιδιόμορφος, παράξενος και ανορθόδοξος που έγινε,κυρίως, μεταξύ Ελλήνων και Βουλγάρων σε έδαφος που κατείχε η Τουρκία.

  Οι Κρητικοί ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ ανταποκρίθηκαν στο εθνικό προσκλητήριο για να σωθεί η Μακεδονία. Ο νεαρός Ανθυπολοχαγός Γεώργιος Τσόντος (με το ψευδώνυμο Καπετάν Βάρδας) βρήκε τους πρώτους ετοιμοπόλεμους και ριψοκίνδυνους εθελοντές Κρητικούς: Γεώργιο Πέρρο ή Περάκη, Ευθύμιο Καούδη, Λαμπρινό Βρανά και Γεώργιο Δικώνυμο- Μακρή που με ενθουσιασμό δέχτηκαν να πάνε στη Δυτική Μακεδονία και να είναι οι πρωτοπόροι στο διαφαινόμενο αφυπνισμό της Ελλάδας. Τον Απρίλιο του 1903 αποβιβάστηκαν στη Θεσσαλονίκη. Όμως, οι τοπικές τουρκικές αρχές τους θεώρησαν ύποπτους, τους παρακολουθούσαν στενά και τελικά τους εξανάγκασαν να επιστρέψουν στην Αθήνα. Μόνο ο Γεώργιος Πέρρος κατόρθωσε να πείσει τους Τούρκους ότι ήταν ζωέμπορος και επισκέφθηκε το Μοναστήρι και την Καστοριά για να μεταφέρει στον Ίωνα Δραγούμη και τον Γερμανό Καραβαγγέλη αξιόλογη μυστική αλληλογραφία. Ο Πέρρος επέστρεψε στην Αθήνα με ενθαρρυντικές αφηγήσεις για την κατάσταση που επικρατούσε στις περιοχές που επισκέφτηκε και με τη βεβαιότητα ότι υπήρχαν άνθρωποι στη Μακεδονία έτοιμοι να θυσιάσουν τα πάντα για το έθνος. Έτσι, ενίσχυσε το ηθικό των φίλων του Κρητικών στην Αθήνα και αποφάσισαν από κοινού να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους.

  Με σύντονες ενέργειες καταρτίστηκε το πρώτο ένοπλο σώμα για την ενίσχυση της οργάνωσης του Μητροπολίτη Καραβαγγέλη. Ο Ανθυπολοχαγός Τσόντος βρήκε και πάλι έξι Κρητικούς, οι οποίοι μαζί με τους τέσσερις προηγουμένους και με τη συνοδεία του Ανθυπολοχαγού Μαζαράκη Κωνσταντίνου (Καπετάν Ακρίτας) πήγαν στα Τρίκαλα, εφοδιάστηκαν με οπλισμό και πυρομαχικά και στις 13 Ιουνίου 1903 πέρασαν ένοπλοι την τότε ελληνοτουρκική μεθόριο. Το πρώτο ελληνικό αντάρτικο σώμα που μπήκε στην Τουρκοκρατούμενη Μακεδονία αποτελούσαν οι: Γεώργιος Πέρρος, Ευθύμιος Καούδης, Γεώργιος Δικώνυμος- Μακρής , Λαμπρινός Βρανάς, Γεώργιος Σεϊμένης, Γεώργιος Ζουρίδης, Γεώργιος Στρατινάκης, Ευστράτιος Μπονάτος, Μανούσος Κατουνάτος, και Νικόλαος Λουκάκης. Την ίδια περίοδο ο Μητροπολίτης Καραβαγγέλης πήρε επιστολή του Π.Μελά με ημερομηνία 11 Ιουνίου 1903 που μεταξύ άλλων έγραφε: «...Οι Κρήτες που σας στέλνομεν, είναι τέλειοι τύποι πολεμιστών. Γενναίοι, ευφυείς, τολμηροί, αποφασιστικοί, φιλόδοξοι και έχοντες ανεπτυγμένον το εθνικόν αίσθημα. Είμαι βέβαιος ότι θα ενισχύσωσι καταπληκτικώς τον αγώνα σας.»[6] Αυτά τα προφητικά λόγια επιβεβαιώθηκαν περίτρανα και οι μισοί απ? αυτούς έπεσαν στα πεδία των μαχών, για τη σωτηρία και την απελευθέρωση της Μακεδονίας.
  Πριν από την επάνοδο των δέκα Κρητικών οι αξιωματικοί της Εθνικής Επιτροπής έστειλαν νέο εικοσαμελές σώμα με τους Λεωνίδα Παπαμαλέκο και Στυλιανό Κλειδή. Έπεσαν ηρωικά και οι δύο το 1912. Όμως κατά το χρόνο της προπαρασκευής τους στη Θεσσαλία, εκδηλώθηκε η βουλγαρική εξέγερση του Ίλιντεν[7] στις 20 Ιουλίου 1903 στη Δυτική Μακεδονία και η επανάσταση της Μεταμόρφωσης στην Αδριανούπολη σηματοδότησαν τη νέα φάση του Μακεδονικού Ζητήματος. Για το λόγο αυτό ο Παύλος Μελάς είπε να ματαιώσουν την είσοδο στη Μακεδονία και να επιστρέψουν στην Αθήνα. Ωστόσο οι βουλγαρικές και τουρκικές ενέργειες οδήγησαν τους Έλληνες σε εξέγερση. Από τις αρχές του 1904 η ελληνική κυβέρνηση με Πρωθυπουργό τον Γεώργιο Θεοτόκη αποφάσισε να εγκαταλείψει τη μετριοπαθή στάση της και να εφαρμόσει μια πιο ρεαλιστική πολιτική για τα μακεδονικά πράγματα, λαμβάνοντας ορισμένα μέτρα.

  Τη νύχτα 27 προς 28 Αυγούστου 1904 Σώμα με επικεφαλής τον Ανθυπολοχαγό Πυροβολικού Παύλο Μελά (Καπετάν Μίκης Ζέζας)[8], ο οποίος ορίστηκε Γενικός Αρχηγός της Δυτικής Μακεδονίας, δυστυχώς μόνο για 45 μέρες, διήλθε την ελληνοτουρκική μεθόριο και ουσιαστικά σηματοδοτούσε την ενεργό συμμετοχή του ελληνικού κράτους με 34 άνδρες από τους οποίους οι δέκα ήταν Κρητικοί. Δυστυχώς, ο Παύλος Μελάς σκοτώθηκε πρόωρα, στις 13 Οκτωβρίου 1904, στη Στάτιστα (σημερινό Μελά) και ο θάνατός του[9] συγκλόνισε τον ελληνισμό, γενόμενος αιώνιο σύμβολο και θρύλος που συνδέθηκε άρρηκτα με την επίσημη έναρξη του Μακεδονικού Αγώνα, και παρέμεινε ήρωας στην αιωνιότητα και στις καρδιές των Ελλήνων.

  Μετά το θάνατο του Παύλου Μελά το Μακεδονικό Ζήτημα έγινε εθνική υπόθεση και Γενικός Αρχηγός ορίστηκε ο Ανθυπολοχαγός Γεώργιος Κατεχάκης (Καπετάν Ρούβας ή Αποστόλου Γεώργιος από την Πόμπια Ηρακλείου της ΣΣΕ Τάξης 1902), ο οποίος παρέμεινε μέχρι την άνοιξη του 1905, οπότε ορίστηκε ο Ανθυπολοχαγός Γεώργιος Τσόντος μέχρι το τέλος του 1908. Δηλαδή, από τους τρεις Γενικούς Αρχηγούς, οι δύο ήταν Κρητικοί. Από τους 82 Αρχηγούς Σωμάτων οι 19 ήταν Κρητικοί. Και από τους 19 ιδιώτες αρχηγούς οι 14 ήταν Κρητικοί:
  Βολάνης Γεώργιος, Γύπαρης Παύλος, Καλομενόπουλος Νικόστρατος (Μίδας), Καούδης Ευθύμιος, Καραβίτης Ιωάννης, Κατσίγαρης Εμμανουήλ (Καραμανώλης), Κλειδής Στυλιανός, Μακρής- Δικώνυμος Γεώργιος, Νικολούδης Ευάγγελος, Νικολούδης Εμμανουήλ, Νταφώτης Ιωάννης, Πούλακας Ιωάννης, Σκαλίδης Γεώργιος, Σκουνδρής Εμμανουήλ, Τσόντος Μιχαήλ. Το σύνολο των Καπεταναίων Κρητικών που έλαβαν μέρος στο ΜΑ ήταν 39 με 2.976 άνδρες[10].

  Αυτοί που έμειναν για πάντα στη Μακεδονική γη ήταν:
  Αρχηγοί- Οπλαρχηγοί: 13
  Ομαδάρχες: 12
  Εθελοντές Οπλίτες- Πράκτορες 639
  Εθελοντές σε σώματα μη Κρητικών 108
  Σύνολο: 769

 7. #187
  Avatar von Alexandrovi

  Registriert seit
  09.02.2011
  Beiträge
  910
  Tουρκόσπορος Μητροπολίτης Καστοριάς Γερμανός Καραβαγγέλης
 8. #188

  Registriert seit
  17.01.2009
  Beiträge
  3.047
  Zitat Zitat von De_La_GreCo Beitrag anzeigen
  wos der kretaner??


  fail


  hofft ihr mal auf ein freies kreta

  kreta ist genauso griechisch wie makedonien epirus peleponnes etc
  zu meiner sig

  genau das selbe wie zu ghuster


  ich seh ein alexandros der mit sein pferd bukephalos auf unser griechisches makedonien steht im hintergrund ist der stern von vergina

  von wem das bild abstammt oder welche farbe der stern von vergina auf dem bild hat ist mir schnurzpiep egal


  ob der jetzt blau oder rot ist macht den braten auch net fetter von daher wayne

  Richtig man sieht unser Ägis-Makedonien und unsere Flagge schön erkannt.

  Wenns so griechisch ist, warum ist die flagge dan nicht blau?!

 9. #189
  Avatar von H3llas

  Registriert seit
  18.04.2010
  Beiträge
  16.951
  Zitat Zitat von MaKeDoNiJa e VeCnA Beitrag anzeigen
  Richtig man sieht unser Ägis-Makedonien und unsere Flagge schön erkannt.

  Wenns so griechisch ist, warum ist die flagge dan nicht blau?!
  weil uns bunte farben besser gefallen..

 10. #190

  Registriert seit
  17.01.2009
  Beiträge
  3.047
  Zitat Zitat von H3llas Beitrag anzeigen
  weil uns bunte farben besser gefallen..


Ähnliche Themen

 1. Antworten: 45
  Letzter Beitrag: 25.01.2010, 01:31
 2. Antworten: 35
  Letzter Beitrag: 14.10.2009, 10:53
 3. Balkan als Auslöser für neuen kalten Krieg?
  Von Südslawe im Forum Politik
  Antworten: 74
  Letzter Beitrag: 21.03.2008, 18:53
 4. Antworten: 41
  Letzter Beitrag: 19.05.2007, 17:03
 5. Milossevic war Auslöser des Kosovo-Konflikts!!!!!!!!
  Von Albanesi im Forum Geschichte und Kultur
  Antworten: 8
  Letzter Beitrag: 10.12.2004, 21:42