BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Erweiterte Suche
Kontakt
BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Benutzerliste

Willkommen bei BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen.
Seite 8 von 8 ErsteErste ... 45678
Ergebnis 71 bis 72 von 72

Die gute alte JNA

Erstellt von Mastakilla, 12.06.2010, 20:57 Uhr · 71 Antworten · 3.602 Aufrufe

 1. #71

  Registriert seit
  18.03.2008
  Beiträge
  20.935
  Zitat Zitat von Cvrcak Beitrag anzeigen
  Hoffe nur das sich Kroatien, wegen dem Panzerdeal, von den serbischen Vertragspartnern nicht blenden lassen.
  Đuro Đaković muss sich absichern, denn es besteht Gefahr das Serbien diese zusammenarbeit nur benutzt um Wissen zu erlangen wie man diese Panzer modernisiert oder um an wichtige dokumente ranzukommen.
  Hoffe das wir solch Fachmaenner haben die uns Vertraglich absichern.
  Ja, "solche Fachmänner" hat Kroatien wahrscheinlich zu genüge  PS: Schön dass du die Jugoslawische Flagge im avatar hast

  PSS: Der serbische Erweiterungsplan für den M-84 wurde mit den Russen entwickelt und würde den Panzer auf T-90 Niveau bringen, mit allen Raffinessen die es da gibt. Wo also soll Serbien bitte spionage betreiben?

 2. #72
  Cvrcak
  Velika konkurencija
  Da u "Đuri Đakoviću - Specijalna vozila" vrlo ozbiljno računaju na povratak na nekadašnje pozicije tržišta Perzijskog zaljeva, potvrdio nam je i Bartol Jerković, direktor tvrtke, navodeći kako su aktivnosti prema tom tržištu već pokrenute.
  — Zajedno s agencijom "RH Alan" pokrenuli smo aktivnosti na inozemnom tržištu vezane uz modernizaciju tenkova M-84 i T-72. Jedan od naših izravnih ciljeva je održavanje i modernizacija tenkova u Kuvajtu za koje je najavljena potreba i gdje postoji međunarodna konkurencija. Kao originalni isporučitelj tih tenkova imamo realne šanse u tom natjecanju — kazao nam je direktor Jerković, istaknuvši kako Hrvatska može ponuditi cjeloviti paket održavanja i "westernizacije" kuvajtskih tenkova.
  Iako su lobisti srpske tvrtke za prodaju naoružanja "Jugoimport - SDPR" prije nekoliko godina uspjeli isposlovati obnovu starih ugovora s Kuvajtom i dogovoriti remonte nekih dijelova tenka, Srbija također od kuvajtskog tržišta - nikako ne odustaje.
  U intervjuu za jedan srpski dnevni list, Stevan Nikčević, generalni direktor tvrke "Jugoimport - SDPR", najavio je suradnju s "Đurom Đakovićem" i tvrtkama s područja bivše Jugoslavije koje su sudjelovale u prozvodnji tenka.

  Obostrani interes— Tenk M-84 je bio jedan od najvećih izvoznih uspjeha naše vojne industrije. Zato je i jedinstven interes nekadašnjih proizvođača da se ponovno sklopi ugovor. Postoji interes tvrtki iz Hrvatske da se radi zajedno i takav bi se ugovor apsolutno mogao realizirati — kazao je Stevan Nikčević.
  Ni u "Đuri Đakoviću", kao nekadašnjem nositelju proizvodnje tenka, ne isključuju mogućnost velike poslovne suradnje sa srpskim partnerima.
  — Trenutačne suradnje s "Jugoimportom" nema, no poticaj budućoj suradnji mogu biti novi projekti utemeljeni na obostranom interesu — poručio je direktor Bartol Jerković.
  Za kraj spomenimo kako je slavonskobrodski vojni div ključna karika u sklapanju velikog budućeg deala, jer je, kako doznajemo, cjelovita dokumentacija o proizvodnji tenka u njihovu vlasništvu.


  Jugoimport: Osuđeni smo na suradnju s hrvatskom stranom

  Iza čvrsto zatvorenih vrata srpskog "Jugoimporta", za novinare uobičajeno nepristupačne ustanove, uspjeli smo pronaći anonimnog sugovornika, nekadašnjeg inženjera koji je doktorirao na tenku M-84.
  — Ni jedna od država bivše Jugoslavije nije sposobna samostalno sudjelovati u tom velikom projektu. Srbija je prije tri godine napravila tenk na bazi M-84 s kojim smo obavili testiranje u kuvajtskoj pustinji. Ali taj je tenk sastavljen uglavnom od dijelova uvezenih iz Rusije i Bjelorusije, ali to nije isplatljivo. Ni vaš "Đuro Đaković" ne može samostalno proizvoditi tenkove jer dijelove mora uvoziti. Ako dođe do sklapanja ugovora, u tom bi poslu mogle sudjelovati brojne naše tvrtke poput "Zastave" iz Kragujevca, "Remontni zavod" iz Čačka, ali i crnogorski "Aluminjski kombinat" iz Podgorice - kaže naš sugovornik.
  Ghanci Ghanci i ...... lete lete svuda oko nas

Seite 8 von 8 ErsteErste ... 45678

Ähnliche Themen

 1. Alte Pop-Bands
  Von TurkishRevenger im Forum Musik
  Antworten: 23
  Letzter Beitrag: 29.07.2011, 17:38
 2. Antworten: 65
  Letzter Beitrag: 27.08.2008, 14:30
 3. Die Gute Alte Zeit.
  Von Perun im Forum Humor - Vicevi
  Antworten: 16
  Letzter Beitrag: 18.05.2007, 02:14
 4. DAS GUTE ALTE BALKANFORUM
  Von lepotan im Forum Rakija
  Antworten: 51
  Letzter Beitrag: 31.01.2007, 02:30
 5. Antworten: 70
  Letzter Beitrag: 06.07.2006, 09:23