?i?ak: Ubijali su Boljkovac i Manoli?, a ?titi ih Mesi?

Josip Boljkovac sudjelovao je u ubojstvu Jose Sertića – optužio je Ivan Zvonimir Čičak nekadašnjeg pripadnika Ozne i prvog ministra unutarnjih poslova u samostalnoj Hrvatskoj. Uime Hrvatskoga helsinškog odbora za ljudska prava Čičak je prikupio i dokumente iz kojih je vidljivo da je Boljkovac osobno, na području Karlovca, sudjelovao u ubojstvima nakon Drugoga svjetskog rata, sve do 1947. godine te da je davao naloge za likvidacije. Čičak je uz te dokumente priložio i dokument Ministarstva unutrašnjih poslova FNRJ, “Predmet Josip Boljkovac - Karlovac”, s popisom 210 žrtava koje su proglašene ustašama, četnicima, domobranima, jatacima i špijunima.


– Imamo i izjavu Dunje Ujević povodom intervjua što ga je Josip Manolić dao Večernjem listu kada je izjavio da su partizani prilikom ulaska u Bjelovar likvidirali 200 kvislinga – rekao je Čičak ustvrdivši da u Hrvatskoj nema političke volje za progon i kažnjavanje osoba koje su u vrijeme komunističke diktature počinile ratne zločine i kršile ljudska prava.
– Za političku volju pitajte Stjepana Mesića. Pravimo se ludi i nećemo procesuirati njegove komapnjone jer su stari?! Ako je tako, proglasimo aboliciju za sve partizane i ostanimo u balkanskoj šumi – rekao je Čičak optuživši Mesića da izjavom kako se ne može ispitivati svakog preživjelog partizana zapravo kriminalizira cijelu Narodnooslobodilačku borbu. U Hrvatskoj je, drži Čičak, na djelu ista ona klima koja je Hrvatsku držala taocem Tuđmanova režima ne dopuštajući kažnjavanje ratnih zločina za vrijeme Domovinskog rata.
Čičak je jučer iznio i podatke o devet grobnica između Zaprešića i granice sa Slovenijom u koje su pobacani vojnici Wermachta, domobrani i civili. Ministartvo unutarnjih poslova nije, tvrdi Čičak, istražilo kilometar dugačku masovnu grobnicu u Ključu Brdovečkom. – Nije nam jasno zašto te ljude nisu pobili u Sloveniji nego su ih iz Austrije doveli samo nekoliko stotina metara u Hrvatsku. U Hrvatskoj su istražene samo 24 jame, a ima ih više od 800 – ustvrdio je Čičak.

im grunde genommen hat der mann nicht neues gesagt,denn es ist schon lange bekannt,dass boljkovac und manolic schwerverbrecher sind und das sie von dem affen mesic gedeckt werden.

hoffen wir,dass es zu anklagen kommen wird,damit diese 3 maden von der bildfläche verschwinden