ZAGREB - Zatvorenici najstrože hrvatske kaznionice Lepoglava posljednjih su mjeseci svjedoci homoseksualnih ucjena i zlostavljanja, a neslužbeno doznajemo da je podignuta kaznena prijava protiv dvojice zatvorenika za koje su sumnja da su seksualno zlostavljali trećeg.

Navodno napastovanje u ćeliji dogodilo se tijekom noći u listopadu prošle godine, a napastovani je na taj način plaćao drogu za koju nije imao novca. Takva se zlostavljanja, doznajemo neslužbeno, rade i za manje vrijedne stvari, poput tenisica.

Oštećeni je sljedeći dan sve prijavio upravi kaznionice, a postoje i snimke na kojima se mogu vidjeti fellatio i analni odnos dvojice zatvorenika. Državno odvjetništvo zbog toga je naredilo hitnu istragu.
Upravitelj kaznionice u Lepoglavi Stjepan Loparić rekao je da droga u takvoj vrsti kaznionice nije neuobičajena.

- Iako u posljednje vrijeme u kaznionici nismo pronašli veće količine droge, ne mogu isključiti mogućnost da je ima. Također vjerojatno ima i homoseksualnih odnosa, no ako su se dogodila bilo kakva zlostavljanja sve ćemo procesuirati. Navodne snimke seksualnih odnosa nisam vidio - rekao nam je jučer upravitelj kaznionice u Lepoglavi, Stjepan Loparić.

U Upravi za zatvorski sustav Ministarstva pravosuđa Republike Hrvatske jučer se nisu službeno očitovali o navodnim seksualnim zlostavljanjima u kaznionici u Lepoglavi.


http://www.vecernji-list.hr/newsroom...60558/index.do

Im Zagreber Gefängnis wurden 2 Häftlinge (Homosexuele) angeklagt,sex miteinander gehabt zu haben.