BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Erweiterte Suche
Kontakt
BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Benutzerliste

Willkommen bei BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen.
Ergebnis 1 bis 8 von 8

Hronologija zla u Gori...

Erstellt von javor, 25.12.2009, 12:33 Uhr · 7 Antworten · 1.059 Aufrufe

 1. #1

  Registriert seit
  08.12.2009
  Beiträge
  283

  Hronologija zla u Gori...

  Jedan od naše Gore listova koji je eksterno doprineo veoma lošem imidžu Goranaca,a da nije ni živeo u Gori.Svetosavski mučenik
  Orhan Ilijazi alias Dragaš je jedan od onih koji je najviše zla naneo našem etnosu svojim katastrofalnim delovanjem.
  Ovaj prevejani varalica kalibra jednog šibicara, beogradskih kvazi mangupa koji je svoje vaspitanje stekao na beogradskom asfaltu..
  U opštem haosu koji je zavladao početkom svih ratova u ex.SFRJ ovaj se gospodin učlanjuje u SPO i naprasno postaje veći Srbin i od samog lidera te partije.Nedugo potom konvertira iz islama u pravoslavlje(što je i njegovo osobno pravo).Naravno ovde se ne radi o nekoj dubokoj duhovnoj pobudi već je po njegovom mišljenju to bila odskočna daska za njegove daljne bolesne ambicije koje su protkane kriminalom, prevarama i bogaćenjem preko muka naših ljudi.
  Čak je pri svakoj prilici isticao citiram”Srećan sam što me svakog jutra bude zvona crkve Sv.Save”-kraj citata. Oko vrata je doskora nosio zlatni lanac debljine kažiprsta sa velikm priveskom-krstom.
  Godine 2000.-ite se u Beogradu održava okrugli sto o Gori pod pokroviteljstvom SANU akademika:
  1.Stevana Karamate
  2.Ivana Sedlaka
  3.prof.dr.Milovan Radovanovića
  4.Dragoslav Antonijevića
  5.Vladimi Stojančevića
  6.Radivoje Mladenovića
  7.Milovan Ivanovića- istoričara
  Ta zločinačko fašistička institucija uokvirena u SANU je bila i idejni tvorac najvećeg genocida nad jednim narodom najvećim posle II svetskog rata.Njihova otrovna pera su bila preteče svega onog što se desilo svim narodima u SFRJ.
  Pored ovih monstruma na tom skupu učestvuju:
  1.Harun Hasani
  2.Ibro Vait
  3.Behadin Ameti(sada Ahmetović)
  4.Orhan Ilijazi (sada Dragaš)
  Prvi je poznat što je nacionalno blago Gore pripisao srpskoj nacionalnom blagu, a u saraadnji sa klerofašističkom fondacijom poznatom pro imenu “Rastko fondacija” Prilikom prikupljanja svih tih narodnih umotvorina ovaj se gospodin bavio plagijatom tako što je tuđa dela potpisivao svojim imenom.Poznatiji je još po tome što je 1990.godine na mesto Vlaška doveo i ratnog zločinca Arkana, kada je i uputio pismeni zahtev potpisan od gore nevedene gospode sinodu SPC da se u Gori sagradi crkva.Na ovakav zahtev je reagovao čak i srpski patrijrah Pavle sa komentarom da bi bila ludost graditi crkvu tamo gde nema nijednog pravoslavnog vernika.Inače pobornik kolektivnog konvertiranja svih Gorana-Goranaca u pravoslavlje.
  Ibro Vait tadašnji poslanik SPS-a u skupštini Srbije, čovek koji je ispisao najcrnje poglavlje u istoriji Gore.Biva izbačen iz SPS-a posle kosovskog rata 2000.-ite godine zajedno sa Harunom Hasnijem, Mesudom Daljipijem iz razloga da su pobegli sa Kosova ostavljajući stanovništo na milost i nemilost.Sa njim je nestala i poveća suma gotovog novca u DM koji je ovaj gospodin poneo sa sobom.
  Poznat je još po tome što je u Banja Luci sa srpskim fašistima kao što je napr.Nikola Poplašen navodno doktorirao te to proslavio sa velikodostojnicima SPC-a iz RS koji su poznati i po tome što su paravojnu formaciju“Škoripioni” blagosiljali pre genocida u Potočarima.Nedugo zatim sve te “akšam doktorate”je osporila i Bolonjnska konvencija, a pobornik toga je bio i rektor Banjalučkog univerziteta koji je to obelodanio jer se to obavljalo mimo njegovog znanja, odnosno rektorata univerziteta u Banja Luci.O tome je pisao i zagrebački Vjesnik.
  Behadin Ahmeti čovek koji je prošao kroz sve slojeve vlasti, čovek koji je najviše navukao bes albanskih ekstremista koji su oni iskaljivali nad nedužnim stanovništvom Gore.Čovek bez ikakovog ljudskog digniteta jeden provincijalni poslušnik, kameleon koji je jedino znao jedno, da se prilagodi svakoj vlasti.

  U zalazak ove tribine štampana je i knjiga”Okrugli sto o Gori” koja je izdata u 300 primeraka, a jeden primerak poseduje i moja malenkost.Pored izliva Srpstva ove gospode, a sa ciljem dodvoravanja ne bi li izvukli neku privatnu korist Orhan Ilijazi se čak bavi i istorijom i pored brda gluposti koje je izvaljivao ide tako daleko pa prenosi podatke da je u Gori čak bilo ni manje ni više 43 manastira( moja malenkost poseduje kartu sa mestima gde su se ti manastiri navodno nalazili.Najveća je nelogičnost u svemu tome da su ti manastiri postajali sve do sredine XIX veka.
  Ovaj priučeni vodoinstalater na stranicama 71., 72., i 73. manirom pisanja koji je na nivou jednog osnovca iznosi neke budalaštije iz samo njemu znane istorije.
  Posledice katastrofalnog delovanja ove gospode su ostavile velike ožiljke po već izmrcvarenom telu stanovnika Gore desetogodišnjom agonijom kojoj se nažalost ne vidi kraj.
  Nažalost ovi jahači Gorske apokalipse i dalje jašu.Od njih ništa manje pogubniji nisu ni oni koji svoje vazalstvo dokazuju već punu deceniju u opštini Dragaš.
  To be continued…..

  Quelle:
  FORUM - GORANSKI SAJT

 2. #2
  Dadi
  löl

 3. #3

  Registriert seit
  08.12.2009
  Beiträge
  283
  Finde ich auch..

 4. #4
  Dadi
  Schön dass wir einer Meinung sind.


 5. #5
  Baader
  Wie stehts denn nun eigentlich um sie in dem neuen Staat Kosovo?

 6. #6

  Registriert seit
  08.12.2009
  Beiträge
  283
  Nažalost ovi jahači Gorske apokalipse i dalje jašu.
  Sie bewegen sich frei. Der Staat, oder das Gesetz erlaubt ihnen das, denn sie sind ein Teil des Gesetzes.

 7. #7
  Cvrcak
  Kada je Alija Izetbegović 1983. godine osuđen na 14 godina zatvora, njemu je bilo, ako sam u pravu (?), preko 50 godina. Zamislite osobu kojoj je preko 50 godina i mora odležati u zatvoru 14 godina! Ta osoba će, po svim osobinama ljudske psihe (koju su dobrano izučili psiholozi koji proučavaju zatvorenike!), nastojati svim sredstvima izaći iz zatvora što prije, što prije formalnog isteka pune kazne. Dakle, pristati će na sve sporazume na osnovu kojih se izlazi iz zatvora. I, doista, Alija Izetbegović je odležao samo nekih 4 godine (otprilike?) zatvora, a ostatak kazne mu je ¨oprošteno¨. Ko tu koga pravi budalom, ko je takav glupson da čak i pomisli da nije posrijedi dogovor u kojemu zatvoreniku oni koji su ga izbavili iza rešetaka, nešto zauzrvat traže?

  A, Aliju Izetbegovića su iz zatvora izbavili akademici Srpske Akademije Nauka i Umjetnosti (SANU) iz Beograda, što svako zna. Sa njima je Izetbegović sklopio savez, kojega je do kraja svojeg života ispoštovao - i svaki mogući dokaz o tome već postoji, a konzekvence i danas vidimo i plaćamo.

  Dakle, i pored toga što je cijeli svijet priznao suverenitet Republike BiH, ipak je Alija Izetbegović - nakon što nije mogao RBiH uključiti u MIloševićevu novu, treću Jugoslaviju na principu nove jugoslavenske ¨asimetrične federacije¨ o kojoj je Izetbegović čak i javno govorio tokom 1991. godine - ipak nastavio i nakon priznanja RBiH dogovarati sa teroristima podjelu države prema planu koji je sa njima unaprijed dogovarao i dogovorio. Tokom agresije sa njima je samo dorađivao pojedine segmente, već kako se situacija razvijala na terenu.

  DNEVNI AVAZ - Otvoreni forumi • Pogledaj temu - Po?eo raspad BiH

 8. #8

  Registriert seit
  18.03.2008
  Beiträge
  20.935
  Wat Worum gehts?

Ähnliche Themen

 1. Portugal: Gori 14 požara
  Von GodAdmin im Forum B92
  Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 12.08.2010, 12:30
 2. 7. jul obeležen na Fruškoj gori
  Von GodAdmin im Forum B92
  Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 07.07.2010, 16:30
 3. Zemljotres u Crnoj Gori
  Von GodAdmin im Forum B92
  Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 11.02.2010, 10:00
 4. Izbori u Crnoj Gori
  Von GodAdmin im Forum B92
  Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 29.03.2009, 14:30
 5. Izbori u Crnoj Gori
  Von GodAdmin im Forum B92
  Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 29.03.2009, 02:00