BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Erweiterte Suche
Kontakt
BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Benutzerliste

Willkommen bei BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen.
Ergebnis 1 bis 2 von 2

HSS-HSLS Mesiću: Odabrali smo HDZ za partnera

Erstellt von The Rock, 12.12.2007, 22:04 Uhr · 1 Antwort · 305 Aufrufe

 1. #1
  The Rock

  Daumen hoch HSS-HSLS Mesiću: Odabrali smo HDZ za partnera

  HSS-HSLS Mesiću: Odabrali smo HDZ za partnera Autor Mladenka


  Šarić
  Pregovarački timovi pokazuju nacrt podebljeg koalicijskog sporazuma Foto: Davor Višnjić

  Josip Friščić i Đurđa Adlešić, šefovi žuto-zelene koalicije, predsjednika Mesića izvijestit će da se njihovi pregovori s HDZ-om o koalicijskom sporazumu odvijaju dobrim tempom, da je već napisano stotinjak stranica i usuglašeno više od 90 posto tema.

  – Jednostavno govoreći, predsjednika ćemo izvijestiti da smo odabrali partnera – doznajemo u neslužbenom razgovoru s vodećim ljudima koalicije.

  Nada umire zadnja
  Pregovarački timovi koji usuglašavaju koalicijski sporazum jučer su predstavili dosad obavljeni posao ne skrivajući zadovoljstvo rezultatom. Na konferenciju za novinare u HDZ došli su s podebljim nacrtom koalicijskog sporazuma. Na pitanje zašto HSS ne pošalje SDP-u, koji još čeka ishod njihovih pregovora s HDZ-om, da se više ne trebaju nadati, Božidar Pankretić odgovara: “Nada umire zadnja.” No, dodaje da postoji samo teoretska šansa da se otvore pregovori sa SDP-om.

  – S obzirom na tijek razgovora, mala je mogućnsot da se neće uspjeti dogovoriti – rekao je Pankretić.

  Uglavnom, pregovori napreduju snažno, no završnica koju svi očekuju trebala bi slijediti tek nakon povratka premijera Sanadera iz Bruxellesa, gdje će danas i sutra razgovarati s dužnosnicima EU, a posebno s premijerima Slovenije i Italije Janezom Janšom i Romanom Prodijem, o aktiviranju ZERP-a. Nakon povratka u Zagreb, Sanader će se sastati s Friščićem i Đurđom Adlešić, izvijestiti ih o razgovorima te će zajedno koncipirati stav o ZERP-u. Očekuje se da će u danima nakon toga slijediti i potpisivanje koalicijskog sporazuma na temelju kojeg će pregovori ući u drugu fazu. Druga faza tiče se, naravno, podjele resora.

  Priče o sukobu
  Dok se u strankama vode razgovori o ljudima koje mogu kandidirati za pojedina mjesta, pregovarački timovi tog se posla još nisu uhvatili. No, u kuloarima se zauzimaju pozicije. Tako se pojavila priča o sukobu unutar koalicije jer i HSS i HSLS pikiraju na resor regionalnog razvoja. HSLS, čuje se u kuloarima, na čelu tog resora vidi svoga Davora Žmegača, a HSS Željka Peceka.

  No, potpredsjednici HSS-a i HSLS-a Božidar Pankretić i Ivan Čehok odbacuju priče o sukobima i kažu da se još ne zna ni hoće li uopće biti osnovano ministarstvo regionalnog razvoja ili će to biti poseban odjel u sklopu nekog već postojećeg.

  Obojica tvrde da sukoba u koaliciji nema ni zbog čega, a ponajmanje zbog kadrova. Dodaju i da se još nije počelo razgovarati ni o eventualnom preustroju vlade i povećanju broja ministarstava.

  No, dok sporazum ne bude potpisan i vlada sastavljena, kuloarske će se priče množiti. Jedna od njih je da je Stipe Gabrić Jambo zainteresiran za dužnost državnog tajnika u Ministarstvu poljoprivrede. Naravno, sve takve i slične priče službeni izvori opovrgavaju, a neslužbeni puštaju kako bi neke promovirali, a nekima uništili šanse.
  www.vecernji.hr

 2. #2
  Avatar von Velez

  Registriert seit
  08.04.2006
  Beiträge
  8.514
  übersetzung bitte

Ähnliche Themen

 1. Koštunica: EU nas ne kao partnera
  Von GodAdmin im Forum B92
  Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 27.08.2010, 15:30
 2. Mesi Mesi nece nista da ti skodi ..
  Von Milo7 im Forum Balkan im TV
  Antworten: 2
  Letzter Beitrag: 23.07.2010, 20:38
 3. Raste broj ubistava partnera
  Von GodAdmin im Forum B92
  Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 06.04.2010, 17:00
 4. Vlada traži partnera za “Galeniku“
  Von GodAdmin im Forum B92
  Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 03.12.2009, 15:30
 5. Vešta?ka oplodnja i bez partnera
  Von GodAdmin im Forum B92
  Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 23.09.2009, 02:00