BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Erweiterte Suche
Kontakt
BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Benutzerliste

Willkommen bei BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen.
Ergebnis 1 bis 5 von 5

Ćiro & Kosor in Sarajevo.

Erstellt von Esseker, 03.11.2009, 19:50 Uhr · 4 Antworten · 571 Aufrufe

 1. #1
  Esseker

  Ćiro & Kosor in Sarajevo.

  Ćiro Blaževič: Ja vodim Bosnu, a ona Hrvatsku  • Jadranka Kosor i Ćiro Blažević

   Dado Ruvic / CROPIX
  • Dado Ruvic / CROPIX


  • Premijerka Jadranka Kosor u posjetu Sarajevu

   Dado Ruvić / CROPIX


  (1/3)
  Autor: Vlado Vurušić

  Objavljeno: prije 2 h i 9 min


  Izbornik u centru pažnje Dolazak Jadranke Kosor u BiH izazvao je velik interes, a više od političkih tema zanimanje je izazvao nogometni izbornik Ćiro Blažević
  SARAJEVO - Jednodnevni posjet Sarajevu hrvatske premijerke Jadranke Kosor i susret s izbornikom bosankohercegovačke reprezentacije Ćirom Blaževićem izazvao je uvjerljivo najveći interes medija nego bilo koji drugi premijerkin susret u današnjem napornom sarajevskom itinereru.
  VEZANE VIJESTI

  Vijesti  - Budite prema njoj fini, ona je jedna delikatna žena - upozoravao je Ćiro bulumentu napetih novinara, koji su krotko poput pionira klimali glavom.
  - Ja vodim Bosnu, a ona Hrvatsku - bio je Ćiro u elementu.
  - Joj, da je nama jedna vaka - uzdisala je jedna postarija žena umorna izgleda, rekavši da se, eto,, ona “k’o lafica bori s kriminalom i korupcijom”, a “ova naša Bosnica, eto da nema vašeg Ćire, propala bi načisto”, rekla je rezignirano.
  Ćiro Blažević uživa u svojoj popularnosti u BiH. Teatralno je poljubio premijerkinu ruku prilikom susreta te joj poklonio dres reprezentacije. Ona je njemu darovala kravatu.
  - Napiši kako mi je rekla da će navijati za Bosnu protiv Portugala - namignuo nam je nakon sastanka s premijerkom. A i ovdašnji mediji više su pitali Jadranku Kosor o Ćiri nego o svojim napornim političkim razgovorima.
  No, tamošnji analitičari smatraju da je boravak Jadranke Kosor iznimno važan i u političkom kontekstu, pogotovo jer je Hrvatska već na pragu EU, a BiH očekuju važne ustavne i druge političke promjene koje bi mogle odrediti daljnju sudbinu države.
  - Hrvatska bi se trebala više uključiti, jer Dodik ima podršku Srbije i Rusije koje ne žele nikakve ustavne promjene nego su za status quo. No ako se nešto ne poduzme, BiH će nazadovati, a Hrvatska bi tu mogla odigrati konstruktivnu ulogu - kaže nam jedan analitičar.
  Hrvatska premijerka susrela se s predsjednikom Vijeća ministara Nikolom Špirićem, s kojim je dogovorila da će uskoro početi razgovor o graničnim problemima dviju zemalja.
  - Sporazum sa Slovenijom koji smo postigli olakšanje je za cijelu regiju na euroatlanstkom putu - rekla je hrvatska premijerka. No, neki novinari nagađaju da bi problem u prvom redu moglo biti more, odnosno da bi BiH mogla tražiti i za sebe “veći dio mora”.
  Možda će se već do kraja godine zgotoviti, kolikvijalno nazvan, sporazum o bjeguncima, odnosno sve većem broju kriminalaca koji koristeći dvojno državljanstvo traže utočište u jednoj ili drugoj državi. Pokrenulo se i pitanje luke Ploče koja će, kako je istaknula Kosor, “dobiti status za BiH kao najpovoljnije rješenje”.

  ---

  gut deutsch: die kroatische premierministerin jadranka kosor besuchte sarajevo, ciro diskutierte mit ihr über die politik von BiH und schenkte ihr ein bosnien-trikot! ^^

  Jaja das ist unser verrückter aber trotzdem liebenswerter miro-ciro!

 2. #2
  Kelebek
  Kroatische Milf

 3. #3

  Registriert seit
  16.01.2009
  Beiträge
  17.122
  Zitat Zitat von capo dei capi Beitrag anzeigen
  Kroatische Milf
  Du meinst: GILF?

 4. #4
  Avatar von Hercegovac

  Registriert seit
  06.04.2008
  Beiträge
  15.011
  Cito ist ein guter Kollege von Radomir Antic, netter Typ, hat iergendwas klassisches so jugomäßig, tipicna faca...=)

 5. #5
  Avatar von Hercegovac

  Registriert seit
  06.04.2008
  Beiträge
  15.011
  Zitat Zitat von Idemo Beitrag anzeigen
  Du meinst: GILF?
  jetzt sag nicht du bumst grannys

Ähnliche Themen

 1. Antworten: 291
  Letzter Beitrag: 08.12.2010, 19:57
 2. Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 16.11.2009, 21:00
 3. Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 16.11.2009, 18:00
 4. Antworten: 5
  Letzter Beitrag: 29.07.2009, 15:48
 5. Istocno Sarajevo (Srpsko Sarajevo)
  Von jugo-jebe-dugo im Forum Balkan-Städte
  Antworten: 64
  Letzter Beitrag: 17.04.2009, 17:58