BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Erweiterte Suche
Kontakt
BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Benutzerliste

Willkommen bei BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen.
Ergebnis 1 bis 6 von 6

IZA KULISA I POMPE OKO TADIĆEVE POSJETE:TADIĆ USTVARI NAREDIO DODIKU DA "SPUSTI LOPTU

Erstellt von Emir, 24.06.2009, 19:07 Uhr · 5 Antworten · 569 Aufrufe

 1. #1
  Emir

  Reden IZA KULISA I POMPE OKO TADIĆEVE POSJETE:TADIĆ USTVARI NAREDIO DODIKU DA "SPUSTI LOPTU

  -
  -
  -
  -
  -
  -
  -
  -
  -
  -
  -
  -
  -
  Ko je prvi vladar RS: Mora li Dodik poslušati Tadića?
  Predsjednik Srbije Boris Tadić poručio rukovodstvu RS da nije Milošević i da nema namjeru da nameće rješenja, ali da bi bilo dobro da spuste tenzije i normalizuju odnose s međunarodnom zajednicom piše Press.

  Predsjednik Srbije Boris Tadić poručio je čelnicima RS i liderima srpskih političkih partija da ne želi da se miješa u njihove odluke i vođenje cjelokupne politike, ali im je savjetovao da ne bi trebalo da guraju prst u oko međunarodnoj zajednici, saznaje Press RS u odlično obavještenim izvorima bliskim vrhu vlasti RS!
  Tadić je istakao da on nije Slobodan Milošević i da nema namjeru da nameće bilo kakva rješenja, ali da želi da apeluje na vlasti RS da ne zaoštravaju odnose s međunarodnom zajednicom, jer to nije u interesu ni RS ni Srbije.

  - Moj prijateljski savjet je da normalizujete odnose s međunarodnom zajednicom i da obratite pažnju na svoju retoriku, jer vas ona najviše košta i zahvaljujući njoj se otišlo daleko u nepotrebnu konfrontaciju s međunarodnom zajednicom. Ne morate javno da iznesete baš sve što mislite ili namjeravate da uradite. Nekad je bolje da se ugrizete za jezik - rekao je Tadić sagovornicima u Banjaluci.

  U četiri oka!

  Podsjetimo, predsjednik Srbije razgovarao je prekjuče sa najvišim zvaničnicima RS i šefovima srpskih političkih partija o situaciji nastaloj nakon što je visoki predstavnik Valentin Incko poništio zaključke Narodne skupštine RS o prenosu nadležnosti sa Srpske na BiH. Iako je zvanično stao iza vlasti RS i istakao da je nametanje rješenja od strane OHR-a neprihvatljivo za Srbiju, kao garanta Dejtonskog sporazuma, Tadićeva prevashodna namjera je bila da „spusti loptu" i da ne dozvoli dalje zaoštravanje odnosa Banjaluke sa međunarodnom zajednicom, piše Press.

  Kako saznajemo, predsjednik Srbije je najprije u četiri oka „raščistio" neke nedoumice sa premijerom RS Miloradom Dodikom, da bi se na zvaničnim sastancima njih dvojica pojavila sa već usaglašenim stavovima. Izvor Pressa RS blizak Dodikovom kabinetu kaže da je avion u kome je bio predsjednik Tadić sletio u Mahovljane oko 15, a da su razgovori u Vladi RS počeli nešto poslije 17 časova.

  - To znači da su Tadić i Dodik imali dug sastanak u četiri oka, u kojem je predsjednik Srbije uspio da „umiri" premijera RS. Dodik je tokom sastanka sa šefovima parlamentarnih stranaka imao spreman papir sa kojeg je pročitao šta misli o cijeloj situaciji i to svjedoči da je sve utanačio sa Tadićem - tvrde naš izvor.

  Cilj je NATO

  Kako Press RS saznaje, Tadić je posebno ukazao na značaj približavanja Srbije i BiH članstvu u NATO-u.
  - Tadić je rekao da je ulazak u NATO strateški cilj cijelog srpskog naroda i da to treba da imaju na umu i političari u RS. On je ukazao na problem koji ima u Srbiji na tom planu, podsjetivši da se tome protive naprednjaci, radikali i stranka Vojislava Koštunice. Podršku stavu da je Srbima potreban NATO nije dobio od svih učesnika sastanka, ali stekao se utisak je da Dodik to podržava - otkriva izvor Pressa RS, piše Press.

  Na sastancima predsjednika Srbije sa zvaničnicima RS dogovoren je i dalji redoslijed poteza u vezi sa situacijom nastalom nakon poništavanja zaključaka NS RS. Kako se nezvanično saznaje, postignuta je saglasnost da se rasprava o skupštinskim zaključcima povuče sa zasjedanja parlamenta RS, koje je u toku, a da Vlada RS predloži održavanje posebne sjednice NS RS, na kojoj će biti utvrđeni novi stavovi.

  Takav scenario potvrdio je i Petar Đokić, lider Socijalističke partije, koja je u koaliciji s SNSD-om.
  - Treba naći kompromis. Po mom mišljenju, to je moguće učiniti deklaracijom ili stavom, u kojima ćemo reći da imamo svoj stav kada je riječ o prenosu nadležnosti - rekao je Đokić.

  Murselović: Izbjegao bošnjake

  Predstavnici bošnjačkih partija u parlamentu RS izrazili su negodovanje zbog toga što se predsjednik Srbije Boris Tadić prekjuče sastao samo sa liderima srpskih partija.

  - Nije mi jasno zašto da na taj sastanak nisu pozvani i predstavnici ostalih stranaka u RS, a ne samo srpskih. Nadam se da će Tadić, kada dođe u Sarajevo, imati isti ovakav sastanka i sa liderima bošnjačkih partija - rekao je poslanik Stranke za BiH Muharem Murselović, piše Press.

  Quelle: Biznis.ba

 2. #2
  Avatar von meko

  Registriert seit
  15.05.2007
  Beiträge
  10.778
  das sind doch alles abgefuckte heroin bitches.

 3. #3

  Registriert seit
  26.01.2009
  Beiträge
  2.588
  Tadic weiß was ihm blüht, sollten serbische Waffen noch einmal sprechen - immerhin fügt er sich den Realbedingungen - bleibt zu hoffen, dass er diesen Weg weiter beschreitet und Serbien nicht erneut einem NATO-Angriff aus verklärten Großmachtsphantasterein von Ewiggestrigen aussetzt.

 4. #4
  Avatar von sonja1612c

  Registriert seit
  02.12.2008
  Beiträge
  1.638
  Tadic will in die NATO - hat er das serbische Volk gefragt???Alle die ich kenne hassen die NATO und ihre Machenschaften.....Tadicu pitaj prvo narod pa onda pricaj dalje!!!Ich komme zwar aus Zentralserbien, aber mir ist DODIK viel lieber als Tadic und die anderen Füsselecker!

 5. #5
  Avatar von Grobar

  Registriert seit
  14.07.2004
  Beiträge
  9.644

  - Moj prijateljski savjet je da normalizujete odnose s međunarodnom zajednicom i da obratite pažnju na svoju retoriku, jer vas ona najviše košta i zahvaljujući njoj se otišlo daleko u nepotrebnu konfrontaciju s međunarodnom zajednicom. Ne morate javno da iznesete baš sve što mislite ili namjeravate da uradite. Nekad je bolje da se ugrizete za jezik - rekao je Tadić sagovornicima u Banjaluci.
  Finde diesen freundschaftlichen Rat Tadics einfach nur Superkorrekt.
  Kein schlechter Mann!

 6. #6

  Registriert seit
  22.05.2009
  Beiträge
  1.132
  Nikolic 4 President

Ähnliche Themen

 1. Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 19.07.2010, 13:00
 2. Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 11.05.2010, 15:40
 3. Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 26.01.2010, 11:30
 4. Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 26.01.2010, 10:30
 5. Tadi? naredio ministraima da ?ute
  Von GodAdmin im Forum B92
  Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 27.11.2009, 01:30