JEDNA OSOBA POGINULA, VIŠE POVREĐENO U PUCNJAVI U 'STUPICI'
DRUŠTVO - Nedelja, Mart 20, 2005 13:11 RTS


Radnik obezbeđenja kluba 'Bojan Stupica' u Beogradu Vladimir Tankosić [1980] preminuo je od posledica ranjavanja u incidentu u kojem su rano jutros, ispred tog kluba, još četiri osobe zadobile teške i lakše povrede, saopštilo je
Ministarstvo unutrašnjih poslova [MUP] Srbije.

Incident se dogodio oko četiri sata, kada je grupa od desetak mladića i devojaka počela da lomi inventar kluba 'Stupica' u Ulici kralja Milana 50, saopštio je MUP. Prema navodima policije, radnik obezbeđenja Tankosić, u pokušaju da smiri goste, zadobio je udarac pepeljarom u glavu. U tuči, koja je nakon toga nastala ispred kluba, jedno ili više nepoznatih lica pucalo je iz pištolja u pravcu radnika obezbeđenja i gostiju, a potom se udaljilo u nepoznatom pravcu.

Tankosić je tom prilikom smrtno ranjen, a ubrzo je preminuo u Urgentnom centru. Teške telesne povrede zadobio je radnik obezbeđenja Rajko Stajčić [1981] iz Pančeva, a lakše su povređeni radnici obezbeđenja Predrag Biočanin [1977] iz Beograda i Slaviša Gojković [1975] iz Zemuna, kao i gošća kluba Kristina Smiljković [1981] iz Beograda. Povređeni su prevezeni na Urgentni centar, gde im je ukazana pomoć.

Uviđaj je obavio dežurni istražni sudija Okružnog suda u Beogradu, u prisustvu zamenika Okružnog državnog tušilaštva i specijalizovane ekipe SUP-a Beograd. U saopštenju je navedeno i da beogradska policija intenzivno radi na tom slučaju.