BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Erweiterte Suche
Kontakt
BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Benutzerliste

Willkommen bei BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen.
Seite 1 von 5 12345 LetzteLetzte
Ergebnis 1 bis 10 von 43

Josipović veraergert BiH Moslems

Erstellt von Cvrcak, 06.04.2011, 21:21 Uhr · 42 Antworten · 2.250 Aufrufe

 1. #1
  Cvrcak

  Josipović veraergert BiH Moslems

  In einem Interview zeigte sich Josipović besorgt ueber die Unruhen in Libyen denn die Unruhen koennten auf Radikale Moslems in BiH uebergreifen.


  Predsjednik je u intervjuu govorio i o nemirima u Libiji ističući kako je zabrinut da bi zbivanja u toj sjevernoafričkoj državi mogla utjecati na radikalne muslimane u susjednoj BiH.

 2. #2
  Cvrcak
  Poruka muslimana iz BiH Ivi Josipoviću: Priznajem, kriv sam što sam živ!

  "ČITAJUĆI jučer na web stranici Reutersa objavljeni intervju predsjednika Josipovića, osjećao sam se ponukanim napisati kraći komentar", objašnjava nam dr. Ešref Kenan Rašidagić, docent na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu, koji je ekskluzivno za Index proanalizirao izjave Ive Josipovića. U nastavku teksta donosimo vam Rašidagićevo reagiranje na Josipovićev intervju.
  "Kriv si brate što si živ"
  (Ivo Josipović / J.B. Štulić)


  Svi se sjećaju kako je u doba komunizma postojala podjela ljudi na "radnike, seljake i poštenu inteligenciju". Radnici i seljaci su bili pošteni per se, dok je inteligencija bila kriva dok se ne dokaže drugačije... intelektualci su, naime, imali tu nezgodnu naviku da misle, a poznato je da čuvari dogme ne vole one što previše misle, ali to sada nije poanta ove priče. Poanta je, što bi rekao besmrtni pjesnik, kriv si brate što si živ, tj. što si izabrao pogrešnu profesiju...

  Danas, kada je europska dogma zamijenila komunizam, gornju klasifikaciju je zamijenila podjela na prave Europejce i one koji se moraju uprijeti iz petnih žila da dokažu da to jesu. Ovim prvima je valjda Bog dao za pravo da budu pravi čistokrvni Europljani, pa nije ni čudo da je njihov Bog bolji od mog Boga, što fino jedared reče jedan koalicijski general. Čovjek zna, bio u Afganistanu gdje je im je pokazivao njihovog Boga.

  Za razliku od komunizma koji ti je makar dopuštao da se poklopiš ušima i javno se deklariraš da si glupan i ne razmišljaš, mada si, slučajno, eto, završio neke školice i tako, ova nova europejska dogma ti ne dopušta mogućnost izbora. Rođenjem i imenom si svrstan ili u kamp poštenih Europljana ili onih koji će provesti ostatak svog života dokazujući da su i oni ljudi, pardon europejci.

  Einstein je, kako se također svi sjećamo, bio jako pametan čovjek. Budući da ja nisam fizičar, umjesto formula mnogo bolje pamtim njegove opservacije ljudske naravi, poput one čuvene "Samo su dvije stvari beskonačne: svemir i ljudska glupost" (i još dodade "za ono prvo nisam siguran").

  Za one optimiste, humaniste i vjernike u ljudsku pamet, svako malo izađe u javnost neki humanitarac, neko pametan, a nadasve pravi europejac, da dokaže koliko je rečeni genije bio u pravu.

  Izađe tako neki dan vrli i dragi predsjednik Josipović pred kamere i mikrofone Reutersa i na pitanje o nemirima u Libiji nađe za shodno, ne da se osvrne na prosvjednike koji po Zagrebu i sami vuku paralele sa prosvjedima koji po arapskom svijetu ruše korumpirane vlastodršce, već na - susjednu BiH. Kakve sad to ima veze? E pa, cijenjeni je (pametan, a nadasve pravi europejac) predsjednik u strahu jer njegova (prava europejska, al' dobro, da se ne ponavljam više) Hrvatska "graniči sa Bosnom u kojoj živi puno muslimana".

  Nastavak intervjua je prepisan iz nekog požutjelog huntingtonovsko-tuđmanovskog priručnika za etničko čišćenje zemljice Bosne pa ne zavređuje posebnu pažnju čitatelja, sa mogućim izuzetkom vojvoda sa privremenim boravkom u Haagu, koji bi ga mogli iskoristiti u prilog svoje obrane ("utjecati na radikalne muslimane u susjednoj BiH", "utjecati na odnose različitih nacionalnosti", "radikala.... koji su došli iz drugih zemalja... neki od njih su još tamo...").

  Ono što je vrijedno spomena u ovom intervjuu jeste zapravo dokaz kako nisam džaba u srednjoj školi slušao Johnny B. Štulića i napamet učio sve njegove tekstove, umjesto da se bavim nečim, kako reče moja profesorica S-H, pametnijim: "Mislim da je lokalno muslimansko stanovništvo samosvjesno, da razumije i dijeli europske vrijednosti i cijeni dobrosusjedsku suradnju", poruči nam Josipović na kraju svog intervjua Reutersu.

  KRIV SI BRATE ŠTO SI ŽIV. ETO!

  Ako će cijenjenom predsjedniku biti imalo lakše da zaspe od silne brige za prijetnje koje njegovoj pravoj europskoj Hrvatskoj stižu, ne od prosvjednika ili ekonomske krize, već isključivo iz susjedne države suspektnih europskih kredencija, ja mu se, kao jedan od "puno muslimana" koji tamo žive ovim putem još jednom (nakon što sam to već uradio nebrojeno puta aplicirajući za europske vize po kojekakvim ambasadama) svečano zaklinjem:


  DANAS KADA POKUŠAVAM DA POSTANEM EUROPLJANIN
  JA, EŠREF KENAN RAŠIDAGIĆ
  PRIZNAJUĆI DA SAM SUMNJIV SAMIM SVOJIM IMENOM I PORIJEKLOM
  SVEČANO SE ZAKLINJEM (ILI JE EUROPSKIJE REĆI PRISEŽEM?)
  DA RAZUMIJEM I DIJELIM EUROPSKE VRIJEDNOSTI!


  Poruka muslimana iz BiH Ivi Josipovi

 3. #3

  Registriert seit
  04.08.2010
  Beiträge
  3.777
  Hab kein bock den Text zu lesen...
  Was hat Mladic mit Lybien zutun?

 4. #4
  Cvrcak
  Zitat Zitat von Jovanovic Beitrag anzeigen
  Hab kein bock den Text zu lesen...
  Was hat Mladic mit Lybien zutun?
  Weiss ich auch nicht (LSD)

 5. #5
  Avatar von Dobričina

  Registriert seit
  24.03.2006
  Beiträge
  10.912
  Radikale Moslems? Die sind bei der Bevölkerung unbeliebter als die einheimischen Politiker selbst. Außerdem, was sollen sie den Großartiges machen? Protestieren? 2, 3 oder 5 Hundert Personen können da auch nicht viel bewirken.

 6. #6
  Cvrcak
  Zitat Zitat von Dobričina Beitrag anzeigen
  Radikale Moslems? Die sind bei der Bevölkerung unbeliebter als die einheimischen Politiker selbst. Außerdem, was sollen sie den Großartiges machen? Protestieren? 2, 3 oder 5 Hundert Personen können da auch nicht viel bewirken.
  Vielleicht will er ablenken. Eigene Probleme/Proteste im Land

 7. #7
  MaxMNE
  Man kann auch alles negativ auslegen.

 8. #8
  Avatar von Muratoğlu

  Registriert seit
  30.09.2010
  Beiträge
  4.724
  Die Muslime sind doch dafür das Ghaddafi verschwindet..
  Muslime waren es die in Tunesien, Ägypten, usw. blabla die Proteste gestartet haben, verstehe nicht wieso Muslime jetzt dagegen sein sollten, vorallem bosnische?

  Also seine Aussage ist mehr als fürn Arsch.

 9. #9
  Avatar von Domoljub

  Registriert seit
  27.08.2008
  Beiträge
  4.883
  Idiot, sieht der Typ nicht was in Kroatien auf den Straßen los ist?? Eher gibt es eine Revolution in Kroatien als in Bosnien u. Herzegowina.

 10. #10
  Avatar von Climber

  Registriert seit
  12.01.2009
  Beiträge
  6.257
  Zitat Zitat von Domoljub Beitrag anzeigen
  Idiot, sieht der Typ nicht was in Kroatien auf den Straßen los ist?? Eher gibt es eine Revolution in Kroatien als in Bosnien u. Herzegowina.
  Die 30 Leute die Gestern in Zagreb unterwegs waren sollen was bewirken ?

Seite 1 von 5 12345 LetzteLetzte

Ähnliche Themen

 1. Antworten: 3
  Letzter Beitrag: 26.05.2012, 10:52
 2. Promi Moslems / Star Moslems / Wer ist zum Islam kon.?
  Von Zlatan89 im Forum Religion und Soziales
  Antworten: 294
  Letzter Beitrag: 31.01.2012, 19:16
 3. Titos Enkel veraergert Serben
  Von Cvrcak im Forum Politik
  Antworten: 50
  Letzter Beitrag: 09.04.2011, 21:42
 4. Moslems gegen Moslems im Kosovo
  Von Lucky Luke im Forum Kosovo
  Antworten: 94
  Letzter Beitrag: 05.03.2010, 11:18