BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Erweiterte Suche
Kontakt
BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Benutzerliste

Willkommen bei BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen.
Seite 9 von 39 ErsteErste ... 567891011121319 ... LetzteLetzte
Ergebnis 81 bis 90 von 381

Kapetan Dragan slobodan čovjek

Erstellt von Ravnokotarski-Vuk, 06.09.2009, 13:47 Uhr · 380 Antworten · 21.839 Aufrufe

 1. #81
  Avatar von Knutholhand

  Registriert seit
  15.07.2004
  Beiträge
  4.882
  Zitat Zitat von Idemo Beitrag anzeigen
  Muss man das versuchen? Es ist klar, dass der hässliche Typ überglücklich ist, das Serbenproblem schnell gelöst zu haben.
  Ist doch klar, dass die Serben keine leichte Rückkehr haben, wenn ein Mensch, der während des Krieges eine hohe pol. Funktion hatte, heute noch schaltet und waltet.
  MfG
  Mesic? Na ja, als ganz Serbien bei nazimäßiger Propaganda abging wie Schmidts Katze, hat Mesic also was genau getan?

 2. #82

  Registriert seit
  16.01.2009
  Beiträge
  17.122
  Zitat Zitat von Knutholhand Beitrag anzeigen
  Mesic? Na ja, als ganz Serbien bei nazimäßiger Propaganda abging wie Schmidts Katze, hat Mesic also was genau getan?
  Er hat die Serbenfrage auf eine vollkommen indiskutable Art und Weise gelöst.
  So ein Typ hat in der heutigen Politik des 21. Jhd. nichts verloren.

 3. #83

  Registriert seit
  30.05.2009
  Beiträge
  5.328
  Mesic ist ein kleines Würstechen, der ein kleines Land regiert, welches von einem noch kleinerem Nachbarland an der Nase herumgezogen wird...dabei hätte er ein so großes Jugoslawenreich regieren können und wäre jemand und etwas

 4. #84

  Registriert seit
  16.01.2009
  Beiträge
  17.122
  Zitat Zitat von Baklava Beitrag anzeigen
  Mesic ist ein kleines Würstechen, der ein kleines Land regiert, welches von einem noch kleinerem Nachbarland an der Nase herumgezogen wird...dabei hätte er ein so großes Jugoslawenreich regieren können und wäre jemand und etwas
  Hier verleiht er einem Cetnik den Mesic-Orden für besondere Leistungen:

 5. #85

  Registriert seit
  25.06.2009
  Beiträge
  905
  Zitat Zitat von Ravnokotarski-Vuk Beitrag anzeigen
  Kapetan Dragan slobodan  Dragan Vasiljković, alias Kapetan Dragan, koji je u Hrvatskoj optužen za ratni zločin, pušten je posle četiri godine iz zatvora u Australiji

  Dragan Vasiljković, alias Kapetan Dragan, koji je u Hrvatskoj optužen za ratni zločin, pušten je iz zatvora u Australiji. U zatvoru je čekajući na odluku da li će biti izručen Hrvatskoj, proveo četiri godine.
  "Nevin sam i boriću se protiv nepravde i ne želim da nijedan Australijanac doživi ono što sam ja doživeo", izjavio je Vasiljković po izlasku iz zatvora, piše australijski list "Herald San".
  "Ja sam nevin čovek koji je poslednje četiri godine proveo u zatvoru i na suđenjima zajedno s najgorim kriminalcima. S takvim sam ljudima provodio vreme, a protiv mene nije bilo nikakvih dokaza", kazao je Vasiljković.


  Vesti - Kapetan Dragan slobodan
  Čekanje na hladan "Foster's"

  filip švarm
  Australijski sud odlučio da ne izruči Kapetana Dragana Hrvatskoj i ostavio hrvatskim advokatima rok do 4. septembra da ulože žalbe na ovu odluku
  Za Dragana Vasiljkovića, globalno poznatog kao Kapetan Dragan, započela su vjerovatno najduža četrdeset i osam sata u životu. Sudsko vijeće australijskog Federalnog suda, uvažavajući njegovu žalbu, donijelo je odluku da se ne izruči Republici Hrvatskoj gdje bi mu se sudilo po optužnici za ratne zločine i, istovremeno, ukinulo pritvor. Pa, ipak, Kapetan Dragan nije izišao na neko hladno australijsko pivo poput "Foster's". Sud je ostavio hrvatskim advokatima rok do 4. septembra da ulože žalbe na ovu odluku.
  U obraloženju svoje odluke, Sudsko vijeće je navelo ne postoji "realna šansa" da bi Kapetan Dragan imao pravedno i fer suđenje. Praksa hrvatskih sudova kada su u pitanju procesi protiv Srba optuženih za ratne i zločine protiv čovječnosti, najbolja je podloga za za ovakav zaključak. Povratnik u Korenicu, Svetozar Karan na primjer, osuđen je 2003. za maltretiranje hrvatskih ratnih zarobljenika pred Županijskim sudom u Gospiću na trinaest godina zatvora uprkos činjenici da ga svjedoci nisu mogli prepoznati i da protiv njega nije bilo ama baš nikakvih dokaza. Sudija Branko Milanović, jednostavno je napisao u obrazloženju presude da je Karan "zajedno sa svojim precima jašio pet stotina godina na grbači hrvatskog naroda" i poslao ga u zatvor. Kako bi tek Kapetan Dragan prošao, poslije sve medijske i političke halabuke oko njegovog slučaja, nije teško zamisliti.
  Sve je počelo krajem 2005. kada je list "Australian" objavio tekst u kome se Kapetan Dragan opužuje za teške ratne zločine. Njegova, više nego koloritna biografija, bila je temelj za napis. Ukrako: štićenik doma za nezbrinutu djecu u Zvečanskoj ulici u Beogradu, potom pripadnik austaralijskih oružanih snaga, zatim plaćenik, moreplovac i pilot, da bi 1991. postao prvi komandant tajne i specijalne jedinice Resora državne bezbjednosti MUP-a Srbije koja je ratovala u Hrvatskoj. Kapetan Dragan je svega nekoliko mjeseci bio na tom položaju, ali je praktično za cijelo vrijeme ratova 1991 – 1995. radio kao vojni instruktor u okrilju Državne bezbjednosti. Jedinica na čijem čelu je stajao, u početku je bila poznata po imenu "Knindže", potom kao "Crvene beretke" da bi u maju 1996. legalizirana kao Jedinica za specijalne operacije RDB-a MUP-a Srbije.
  Kapetan Dragan je demantovao navode "Australiana", u Beogradu na konferenciji za štampu ni malo biranim riječima "častio" je hrvatsku ministricu pravosuđa Vesnu Škaro Ožbolt i potom se vratio u Australiju, gdje je radio kao učitelja golfa. Uzdajući se u svoje australsko državljanstvo, smatrao je da je van domašaj hrvatskih vlasti – i pogrešio. Uhapšen je početkom 2006. i pritvoren, a australsko pravosuđe je počelo proces po zahtjetvu Hrvatske za izručenjem. Naime, Županijsko tužilaštvo iz Šipenika, tereti Kapetana Dragan da su vojnici pod njegovom komandom i po njegovim naređenjima od 1991. do 1993. u zatvoru u Kninu, te u selu Bruška kod Benkovca, mučili, zlostavljali i ubijali zarobljene pripapdnike Hrvatske vojske i policije.
  Odmah je palo u oči da je hrvatsko pravosuđe tek deset godina po okončanju rata i tek nakon pisanja "Australiana" optužilo Kapetana Dragana. Do tada, on je normalno putovao, odlazio i vraćao se u Beograd. Također, mada je u režimskoj štampi u Srbiji na početku svoje vojne karijere slavljen i veličan kao kombinacija Vojvode Stepe i Ramba, ni za vrijeme sukoba, a ni poslije, nije bilo optužbi da je učestvovao u ratnim zločinima ili bio povezan sa njima. Naprotiv – o Kapetan Draganu se govorilo kao o avanturisti, licu sklonom da razne stvari preuveliča, ovisniku o medijskoj pažnji, ali i kao rijetkom glasu razuma i profesionalnosti u raznim činovima krvave jugoslavenske drame. Na kraju, poveznost sa Državnom bezbjednošću Jovice Stanišića i Franka Simatovića Frenkija, nikad nije krio i, reklo bi se, bio je prilično ponosan na dio karijere. O tome je govorio kao svjedok Tužilaštva Haškog tribunala u pocesu protiv Slobodana Miloševića, a i u serijalu "Jedinica", Vreme filma.
  Ipak, Kapetan Dragan je gubio na svakom ročištu i činilo se da je njegovo izručenje Hrvatskoj samo pitanje pravne procedure i vremena. Podrška srpske dijaspore u Australiji i izlivi solidarnosti na internet forumima, kao da su to činili potpuno zapečećenim. U februru ove godine, australski Federalni sud dobacio je njegovu žalbu na odluku nižeg suda po kojoj mu slijedi plaćen i dobro obezbjeđen let iz Sidneja u Zagreb. Predsjednik Hrvatske, Stjepan Mesić i bivši premijer Ivo Sanader, bili su tada potpuno suvjereni da su dobili veliki sudski spektakl.
  Kapetan Dragan je imao pravo žalbe na presudu sudije Federalnog suda, nakon koje bi definitivnu odluku o izručenju donio australijski ministar pravosuđa. "Brizbjen tajms" piše da je Kapetan Dragan prilično malodušno očekivao raspravu povodom svog posljednjeg podneska sudu "pošto je razočaran procesom koji se vodi protiv njega".
  A onda je – slobodno bi se moglo reći – udario grom iz vedra neba i krajnji pesimizam je ustupio mjesto neizrecivoj euforiji. "Sada smo oduševljeni odlukom suda", kaže Kapetanov advokat Ilija Glišić.
  Ipak, kako je malo vjerovatno da će advokati koji zastupaju hrvatski zahtjev za izručenje Kapetana Dragana odustati od žalbe na njegovo puštanje iz pritvora, on će na hladan "Foster's" pričekati najmanje četrdeset i osam sati. A možda i znatno duže. U svakom slučaju, saga o Kapetanu se nastavlja.


  --------------------------------------------------------


  Dragan Vasiljkovic a.k.a Kapetan Dragan wurde in Australien vor einigen Tagen freigesprochen. Das finde ich auch eine richtige Entscheidung. Da er nur Ausbildner und Captain war von der Spezialeinheiten "Knindze" und kein Kriegsverbrecher.
  Waffenlobbist Schreiber wartete auch satte 3 Jahre in Kanada bis Deutschland ihn endlich bekam (wg. kan. Pass). Jetzt sitzt er in Augsburg. Der Deutsche der Italinier in WWII mordete, kam auch verspätet wegen ähnlicher Rechtslücken. Wartet noch etwas, pravda je spora ali dostizna. Ich möchte nicht in seiner Haut stecken; es gibt auch viele in AUSTR. die wissen was er getan hat und vor seinen flohen. Dobro naciljan metak wurde ARKAN auch zum Verhängnis und Kroatien musste den Dreckskerl nicht auf Staatskosten inhaftieren.

 6. #86

  Registriert seit
  25.06.2009
  Beiträge
  905
  Zitat Zitat von Idemo Beitrag anzeigen
  Hier verleiht er einem Cetnik den Mesic-Orden für besondere Leistungen:
  Dass die cetniks fernöstliche Religionen mögen wusste ich nicht. Vielleicht ist dieser SaiShriDrazaBaba. Dieser hier ist zu hübsch und gepflegt um cetnik zu sein. Schaut mal, die Haare sind gewaschen und der Bart auch. Cetniks mögen keine Seife, höchstens Schweineschmalz als Pomade für die Haare und braveci loj für den Bart.

 7. #87
  Avatar von Knutholhand

  Registriert seit
  15.07.2004
  Beiträge
  4.882
  Zitat Zitat von Idemo Beitrag anzeigen
  Er hat die Serbenfrage auf eine vollkommen indiskutable Art und Weise gelöst.
  So ein Typ hat in der heutigen Politik des 21. Jhd. nichts verloren.
  So Pavelicmäßig. .

  Es gab nie eine Serbenfrage. Nimmt euch mal nicht so wichtig. Serben hatten zu viele Rechte bekommen vor dem Krieg, sie wollten noch mehr.

 8. #88
  McChevap
  Zitat Zitat von Baklava Beitrag anzeigen
  Mesic ist ein kleines Würstechen, der ein kleines Land regiert, welches von einem noch kleinerem Nachbarland an der Nase herumgezogen wird...dabei hätte er ein so großes Jugoslawenreich regieren können und wäre jemand und etwas

  Du als Serbe solltest dich lieber nicht drüber lustig machen wie klein ein Land ist, 2020 wird Serbien das kleinste sein.

 9. #89

  Registriert seit
  25.06.2009
  Beiträge
  905
  Zitat Zitat von Baklava Beitrag anzeigen
  Mesic ist ein kleines Würstechen, der ein kleines Land regiert, welches von einem noch kleinerem Nachbarland an der Nase herumgezogen wird...dabei hätte er ein so großes Jugoslawenreich regieren können und wäre jemand und etwas
  Al ti je zao sto nema Jugosmrdije... cmizdri za njom ko Aleksa Santic za Eminom.

  Mesic wird beerbt von Hercegovac Milan Bandic.

 10. #90
  Avatar von Knutholhand

  Registriert seit
  15.07.2004
  Beiträge
  4.882
  Zitat Zitat von Baklava Beitrag anzeigen
  Mesic ist ein kleines Würstechen, der ein kleines Land regiert, welches von einem noch kleinerem Nachbarland an der Nase herumgezogen wird...dabei hätte er ein so großes Jugoslawenreich regieren können und wäre jemand und etwas
  Serben und ihre Nazis haben das ja verhindert. Armer Mesic. Mesic war der Beste unter den Serben.

Seite 9 von 39 ErsteErste ... 567891011121319 ... LetzteLetzte

Ähnliche Themen

 1. Kapetan Dragan
  Von Posavljak im Forum Kriminalität und Militär
  Antworten: 34
  Letzter Beitrag: 27.09.2017, 18:59
 2. Kapetan Dragan gefasst
  Von Singidun im Forum Politik
  Antworten: 26
  Letzter Beitrag: 27.12.2014, 21:35
 3. Uhapšen kapetan Dragan
  Von GodAdmin im Forum B92
  Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 12.05.2010, 14:00
 4. Kapetan Dragan na crvenoj poternici
  Von GodAdmin im Forum B92
  Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 08.04.2010, 12:30
 5. Kapetan Dragan na Hrvatskom Radiju
  Von Princip_Grahovo im Forum Geschichte und Kultur
  Antworten: 28
  Letzter Beitrag: 24.08.2006, 00:16