BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Erweiterte Suche
Kontakt
BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Benutzerliste

Willkommen bei BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen.
Seite 1 von 2 12 LetzteLetzte
Ergebnis 1 bis 10 von 16

Kebo: Der islamische Staat hat seine eigenen Leute in Bosnien und Herzegowina

Erstellt von Srb-ija, 15.01.2015, 02:08 Uhr · 15 Antworten · 1.248 Aufrufe

 1. #1
  Avatar von Srb-ija

  Registriert seit
  16.11.2006
  Beiträge
  426

  Kebo: Der islamische Staat hat seine eigenen Leute in Bosnien und Herzegowina

  Kebo: Islamska dr?ava ima svoje ljude u BiH - Intervju - Nezavisne novine

  Kebo: Islamska država ima svoje ljude u BiH

  20150114181214_283574.jpg

  Mirsad Kebo, potpredsjednik Federacije BiH, kaže da mu je istina jedini motiv za ovo što radi i što dokumentaciju koja govori o zločinima nad Srbima najviših funkcionera države prosljeđuje Tužilaštvu BiH.
  On kaže da su kroz BiH tokom rata, a i poslije prošle milijarde dolara bez ikakvih tragova koje se danas možda koriste i za finansiranje aktivnosti Islamske države (IS) u BiH.
  "IS je već prisutan u BiH i tu ima svoje ljude", rekao je Kebo, dodajući da u to s razlogom sumnja jer posjeduje dokumentaciju, a da je na Tužilaštvu BiH da to dokazuje i otvara istragu o tome.

  NN: Očekujete li da će Tužilaštvo BiH nešto uraditi povodom dokumentacije koju podnosite?


  KEBO:
  Moja je dužnost da svaku sumnju prijavim nadležnim organima i to što su otvorili predmet ovako brzo nešto govori. Ne znam šta će biti, ali sam čovjek koji jasno iznosi svoje mišljenje i ne bojim se nikoga, samo Boga, i to oni znaju.

  NN: Ne plašite se za vlastitu bezbjednost?


  KEBO:
  Ona je objektivno ugrožena, ali se uopšte ne bojim, čak nemam ni osjećaj za strah jer mislim da radim častan posao i kao čovjek koji poštuje zakone morao sam dati materijale kojima raspolažem. U narednih nekoliko dana daću još dokumentacije i snimke koje posjedujem i na vidjelo će vjerovatno izaći istina koja će zaboljeti mnoge koji vode SDA.

  NN: Izgleda da je SDA jedina stranka u BiH koja nije raskrstila sa prošlošću?


  KEBO:
  Apsolutno tačno. SDA nema hrabrosti da otkrije mnoga pitanja kao što su "ko je doveo mudžahedine u BiH", koji su apsolutno bili nepotrebni. Mudžahedini u BiH su mogli doći samo odobravanjem jednoga ili dvojice ljudi. SDA neće da otvori ni priču o tajnim fondovima i kada sam jednom to pokušao, kad me nisu zadavili. To su milijarde dolara bez tragova koji se možda čak i koriste za finansiranje aktivnosti IS u BiH. IS je već prisutan u BiH i tu ima svoje ljude.

  NN: Ko su ti ljudi? To su teške optužbe.


  KEBO:
  Nisu optužbe. Ja sumnjam u to i sve što govorim imam određenu dokumentaciju na osnovu koje sumnjam, a na Tužilaštvu BiH je da te moje sumnje ispita, utvrdi... Svi oni koji su drugačije mislili ili su previše znali su ubijeni. Ko je ubio te ljude niko ne odgovara, a to su sve uradili ljudi iz SDA na različitim funkcijama.

  NN: Zbog čega baš sada otvarate sva ta pitanja i što to niste uradili ranije s obzirom na to da ste dugogodišnji funkcioner SDA?


  KEBO:
  Istina ne bira kada će se pojaviti. Tu priču sada priča SDA i piše da sam ja doveo u pitanje formiranje vlasti na nivou BiH. Kako jedan pojedinac koji nema političku partiju iza sebe može ugroziti formiranje vlasti? Istina je ta koja poremećuje i spreman sam, ako ova vlast misli da opstruišem njeno formiranje, da se povučem u kućni pritvor na mjesec dana, da oni to završe i podijele "zlatne kašike" narodu, pa da nastavim gdje sam stao. Istina je došla i do Džaferovića (Šefik Džaferović, predsjedavajući Predstavničkog doma parlamenta BiH) i mnogi pitaju zašto baš on. On uopšte nije bitan i on mi nije bio deseti na listi mojih razmišljanja.

  NN: Da li Vas je iko kontaktirao ili pokušao kontaktirati iz SDA?


  KEBO:
  Nije. U Predsjedništvu sam usamljen. Kako da se obrate "izdajniku ili najgoroj vrsti čovjeka"?

  NN: To je SDA navela u svom saopštenju za javnost?


  KEBO:
  Da. To su IS-ovske metode zastrašivanja, ali kod mene ne pale. To govori o njihovoj kulturi i odgoju i pola onih koji su pisali to saopštenje trebalo bi da bude u zatvoru i govori o njihovom ogromnom strahu sa pitanjem šta još Kebo ima. Imam toliko da im je najbolje da se pokupe, odu i drugim ljudima daju da formiraju vlast. Očekujem samo da institucije rade svoj posao, ali samostalno i bez pritisaka i uticaja moćnika, a ne da Izetbegović postavlja pitanje odakle meni karte. Sada ja njega pitam otkud on zna da sam ja u prvoj dokumentaciji poslao karte. On time sam sebe optužuje i govori o uticaju na te organe.

  NN: Kome je u interesu radikalizacija u BiH? Cijeli svijet se digao protiv toga, a u BiH pomalo stidljivo se govori o tome.


  KEBO:
  Rukovodstvo SDA je otišlo sa kursa na kojem je bio Tihić i vratilo se onome što je neko zamislio prije 20 ili 30 godina. Oni su puno moćni, puno bogati i sa puno novca imaju ljude u različitim institucijama. Oni ne znaju šta je država, misle da je to privatno vlasništvo sultana. Imaju sve, svoje privatne službe, itd... Zašto se Izetbegović nije pojavio u Parizu na skupu protiv terorizma, a gotovo svi lideri su bili tamo?
  Kebo u Tužilaštvu BiH

  Mirsad Kebo, potpredsjednik FBiH, pozvan je u četvrtak na razgovor u Tužilaštvo BiH, gdje će dati izjavu povodom dokumentacije koju je dostavio posljednjih dana, a koja govori o zločinima počinjenim nad srpskim narodom.
  "Reći ću im samo istinu i ono što znam. Neću reći ko mi je dostavio dokumentaciju i objasniću im, a oni to već znaju da se radi o mojoj zakonskoj obavezi", rekao je Kebo.
  On je u dva navrata Tužilaštvu BiH dostavio preko 4.000 dokumenata koji govore o zločinima nad Srbima i prisustvu mudžahedina u BiH. Dio dokumenata govori i o tome da je Šefik Džaferović, predsjedavajući Predstavničkog doma parlamenta BiH, bio u blizini mjesta gdje je jednom civilu srpske nacionalnosti odsječena glava, a da to nije prijavio.


  Endlich einer der sich mühe gibt und Eier hat herauszufinden wer die Jihadisten nach Bosnien geholt hat um die Serbische Bevölkerung zu ermorden.

 2. #2
  Avatar von Krompir

  Registriert seit
  01.01.2015
  Beiträge
  440
  Das ist nicht nur er, nur deine Medien berichten das erste mal darüber.

 3. #3
  Avatar von Srb-ija

  Registriert seit
  16.11.2006
  Beiträge
  426
  Muslimanska tajna slu?ba planirala likvidaciju Bo?njaka - BiH - Nezavisne novine

  Muslimischer Geheimdienst plante Liquidation der Bosniaken

  BANJALUKA - U dokumentaciji koju je potpredsjednik Federacije BiH Mirsad Kebo dostavio Tužilaštvu BiH nalazi se i spisak muslimanske tajne službe AID za likvidaciju Bošnjaka koji su navodno bili članovi organizacije za "rušenje Republike BiH", prenosi "Pres Republika Srpska".
  U povjerljivom dokumentu muslimanske tajne službe AID od 5. novembra 1994. godine navode se imena desetina bošnjačkih političara i privrednika, među kojima su i Muhamed Čengić, Alija Delimustafić, Hajrija Balorda, Adil Zulfikarpašić.
  "Pres" piše i da se u dokumentima koje je Kebo dostavio Tužilaštvu, a koji su u posjedu ovog lista, nalaze i brojni dokazi o povezanosti najvišeg bošnjačkog vojnog i političkog vrha sa radikalnim islamistima, naredbe komande muslimanske vojske za napade na hrvatska mjesta u centralnoj Bosni, kao i spisak mudžahedina kojima su bošnjačke vlasti prije početka rata u BiH dale državljanstvo BiH.
  "Glas Srpske", takođe, danas piše o dokumentaciji koju je potpredsjednik Federacije BiH Mirsad Kebo dostavio Tužilaštvu BiH, navodeći da je Šefik Džaferović u periodu poslije rata, kada je bio član AID-a, uništio veliki dio dokaza o zločinima počinjenim nad Srbima u Vozući, Zenici i Zavidovićima.
  U dokumentaciji koju je Kebo predao nalazi i izvještaj Misije Konferencije za bezbjednost i saradnju /KEBS/ za BiH iz septembra 1992. godine, u kojem se navodi da je dio srpskih logoraša koji je bio zarobljen u Kazneno-popravnom zavodu /KPZ/ Zenica spaljen u visokim pećima zeničke Željezare.
  U istom izvještaju se napominje da je u ratnom logoru u KPZ Zenica bilo oko dvije hiljade Srba.


  Unbenannt.png

  Sefik Džaferović hat in der Zeit nach dem Krieg, als er Mitglied des AID war einen Großteil der Beweise für Verbrechen gegen die Serben in Vozuća, Zenica und Zavidovići vernichtet.

 4. #4

  Registriert seit
  28.10.2010
  Beiträge
  15.315
  Jebo te Kebo.

 5. #5
  Avatar von DZEKO

  Registriert seit
  09.08.2009
  Beiträge
  55.664
  Und wo sollen diese IS Leute in Bosnien sein?


 6. #6
  Avatar von BlackJack

  Registriert seit
  11.10.2009
  Beiträge
  69.409

 7. #7
  Avatar von Srb-ija

  Registriert seit
  16.11.2006
  Beiträge
  426
  Novi dokazi o zlo?inima nad Srbima - Radio Televizija BN

  Neue Beweise über die Verbrechen an Serben

  Mirsad Kebo, Vizepräsident der FBiH, erhielt die neue Dokumentation über die Verbrechen in Bosnien welches gegen das serbische Volk begangen wurde
  und in den nächsten Tagen wird das Büro des Staatsanwalts von Bosnien und Herzegowina ermitteln.
  330100_1.jpg

  "Stvar je tehničke prirode. Sinoć sam dobio dokumentaciju i trenutno je razvrstavam i pišem prema Tužilaštvu BiH", rekao je juče Kebo dodajući da u dokumentaciji ima još imena, ali da ne želi da ih otkriva dok svu dokumentaciju ne pregleda.
  Inače, Kebo je ranije već predao više od 2.000 stranica Tužilaštvu BiH u vezi sa zločinima nad Srbima u Vozući, kod Zavidovića. Kebina prijava se odnosi i na krivično djelo neprijavljivanja ratnog zločina nad civilima srpske nacionalnosti protiv tadašnjeg komandanta Trećeg korpusa Armije BiH Sakiba Mahmuljina i načelnika Centra službi bezbjednosti Zenica Šefika Džaferovića, koji trenutno obavlja funkciju predsjedavajućeg Predstavničkog doma parlamenta BiH.
  Sumnja se da su Mahmuljin i Džaferović 18. aprila 1994. godine, prilikom posjete Vozući, dobili informaciju i bili udaljeni 10 metara od mjesta gdje su pripadnici odreda "El Mudžahid" likvidirali, odnosno odsjekli glavu civilu, pripadniku srpske nacionalnosti.
  Nakon Kebinih istups saopštenjem se oglasila i SDA u kojem ističu da Kebo gubeći funkciju i moć, "gubi zadnje ostatke ljudskosti i patriotske časti, postajući poslušnik obavještajno-političkih centara koji žele zaustaviti formiranje strukture vlasti u BiH".
  "Narod prepoznaje i ne prašta poltronstvo, doušništvo, izdaju. Maske i perike su konačno spale. Sve što je godinama potajno radio, Kebo je na kraju svoje karijere, u paničnom strahu od gubitka vlasti, učinio javnim. I tako treba da bude, to je jedini pravi način na koji se SDA i Bošnjaci treba da raziđu sa nečovjekom poput Mirsada Kebe", navedeno je u saopštenju Službe za odnose s javnošću SDA.
  Odgovarajući na ove optužbe iz SDA, sam Kebo je rekao da to saopštenje najviše govori o onima koji su ga napisali i onima koji stoje iza njega.
  "Oni, mislim najviši rukovodioci SDA, su u paničnom strahu zato što su razotkriveni. Na sve načine pokušavaju da saznaju ko mi je dao dokumentaciju i okolo idu i siju mržnju podržavajući radikalne grupe", rekao je Kebo.
  Nakon što je Kebo predao dokumentaciju koja se odnosi na Džaferovića, Klub poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH je uputio zahtjev da u dnevni red treće sjednice Predstavničkog doma bude uvršteno donošenje odluke o razrješenju Džaferovića dužnosti predsjedavajućeg Predstavničkog doma.
  Džaferović je, reagujući na inicijativu SNSD-a, rekao da "ne zna čemu tolika žurba", ponavljajući da će ukoliko protiv njega bude pokrenut postupak sam podnijeti ostavku. Takođe, naglasio je da se već sada vidi da inicijativa za njegovu smjenu neće dobiti podršku u parlamentu BiH. On je rekao da ga žele srušiti Kebo i SNSD te da je cilj odugovlačenje procesa formiranja vlasti u BiH.

 8. #8
  Avatar von DZEKO

  Registriert seit
  09.08.2009
  Beiträge
  55.664
  Kebo dreht völlig durch.

 9. #9
  Avatar von Srb-ija

  Registriert seit
  16.11.2006
  Beiträge
  426
  Willst du etwa leugnen und alles abstreiten das es keine Jihadisten in Bosnien gab? Warum wundert mich das bei euch Bonier nicht.....
 10. #10

  Registriert seit
  30.01.2014
  Beiträge
  2.383
  Du willst also sagen das die Serben und Kroaten schon gegen die IS gekämpft haben als es sie noch nicht gab und dafür bestraft wurdet?

Seite 1 von 2 12 LetzteLetzte

Ähnliche Themen

 1. Antworten: 10
  Letzter Beitrag: 26.03.2017, 18:52
 2. Antworten: 10
  Letzter Beitrag: 25.09.2011, 22:08
 3. Wie viele Einwohner hat eigentlich das Land "Bosnien und Herzegowina"
  Von TürkischeJunge im Forum Balkan-Städte
  Antworten: 63
  Letzter Beitrag: 06.01.2011, 13:40
 4. Antworten: 2
  Letzter Beitrag: 29.12.2009, 14:02
 5. Antworten: 29
  Letzter Beitrag: 03.10.2009, 14:54