BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Erweiterte Suche
Kontakt
BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Benutzerliste

Willkommen bei BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen.
Seite 9 von 19 ErsteErste ... 5678910111213 ... LetzteLetzte
Ergebnis 81 bis 90 von 185

Konjic - stille Auswanderung der Kroaten

Erstellt von mannheimer, 20.05.2009, 18:11 Uhr · 184 Antworten · 7.698 Aufrufe

 1. #81
  Avatar von Pajpina

  Registriert seit
  22.01.2009
  Beiträge
  3.288
  Utakmica na kojoj je umrla BiH


  Iako se to nastoji skriti utakmica Hrvatska Turska za BIH će imati puno veće posljedice od puke utakmice. Gotovo cijeli broj BH Dana bavi se negativnim fenomenima ovog susreta koji će ionako podijeljeno BH društvo dovesti do političkog kolapsa...


  Neki od najistaknutijih BH intelektualaca u ovome divljanju vide potpuni fjasko sarajevske građanske propagande dok jedan od urednika ove novine koja u Hercegovinu još nije stigla predviđa i samu smrt BiH :
  Ovo malo Bosne: To što su Bošnjaci jednog petka bili Turci, zapravo je dokaz kolektivnog pristajanja da se prvo bude musliman, pa tek onda sve drugo. I prihvatanje onoliko Bosne koliko njene teritorije bude, ne bošnjačko, nego - muslimansko. Što je uvod u katastrofu: jednostavno, kada se ova zemlja jednom podijeli, a sve je manje razloga da se to ne desi, hrvatski teritorij bit će dio već dobro reformirane i daleko razvijenije Hrvatske, a srpski - Srbije. Ono između će se možda formalno zvati Bosna, ali će suštinski biti evropska verzija Gaze, kojom će vladati nedodirljivi nositelj ahmedije, potencijalni doživotni reis Mustafa Cerić i oni kojima on da atest za političko djelovanje (Emir Imamović)
  U svakom slučaju ova utakmica za BiH daleko je bila i bit će puno više od utakmice. Nekoliko je bitnih stvari koje će se vrlo negativno odraziti na bošnjačke političke ciljeve.
  Prvo , percrepcija o Bošnjacima kao prijateljskom, i pomalo šašavom i dbrohotnom susjednom narodu u susjednoj BIH potpuno je promijenjena. Oni koji su ovih dana boravili u RH to su sigurno primjetili. Ni propaganda Emira Hadžihafizbegovića koji se odgovorno u Zagrebu kleo da Bošnjaci obožavaju Hrvate dok u Sarajevu preko svoje stranke sve čini da se istima uskrate čak i osnovna građanska prava, nije urodila plodom.
  Najčešći komentar kod Hrvata u RH ovih dana je bio "neshvatljivo". I dok bošnjačke političke elite cijelu stvar nastoje prebaciti opet na pleća Hercegovaca koji su eto isprovocirali mirne i tolerantne Bošnjake do te mjere da poturče na jedan dan vlastitu državu koju toliko brane, još jedan zaključak se nameće sam po sebi:
  Bošnjaci su definitivno izgubili pravo na zauzimanje one paternalističke, tutorske poziciju kod političkog filozofiranja o Bosni i Hercegovini, jer ni Srbi ni Hrvati tako bjesno i otvoreno i u tako brutalnoj i brojnoj mjeri nisu gazili po državnosti BIh iako za to imaju daleko više razloga budući da se BiH prema njia ponaša kao maćeha.
  Oni kojima je do jučer smetao svaki povik na integritet i državnost BIH usred Sarajeva vikali su "Ovo je Turska" , i "Zagreb će biti Turska", ne shvaćajući da viču kontra samih sebe budući da se riječ Bosna preko noći izmješala s Turskom.
  Sve do tada netko je i mogao nasjedati na priču o Bošnjacima kao dobrim patriotama, vjernim sinovima nekakvih Emirovih bogumila ali ovaj događaj u kojem je tisuće i tisuće Bošnjaka širom BIH izvikivalo ime nekadašnjeg zajedničkog konkviskadora kao sveto ime kojem Bosna pripada, pokazalo je drugo lice jednog čudnog naroda.
  Sad nakon što je sve prošlo uzaludne su i laži Željka Komšća, pričuvnog bošnjačkog člana predsjedništva, koji tvrdi kako se radilo samo o par stotina građana te svi pokušaji da se stvari slože na mjesto i da se ponašamo kao da se ništa ozbiljno nije dogodilo.
  No činjenica je da su tog dana Bošnjaci sami sebe politički razdjevičili i to u trenutku kad im je to najmanje trebalo.
  Po sarajevskim forumima kao npr sarajevo-x.com-u strogo se cenzuriraju svi postovi koji nisu u skladu sa baščaršijskom filozofijom ma kako oni benigni bili. Tekstovi iz BH Dana sakriveni su od očiju javnosti a sve teme vezane uz ovaj gaf u Bošnjaka, pardon Turaka zaključavaju se. Braća Šimić vlasnici Sarajevo-x-a ovaj put su se očito i konačno ukakili.
  Snimke za koje neki tvrde da se nisu dogodile prenijele su sve svjetske agencije. Na index-hr forumu Bošnjaci uzaludno pokušavaju objasniti kako nije to bilo zbog Hrvatske, da su to oni zbog Hercegovaca podivljali, usred Tuzle i Vakufa valjda... zaboravljajući objasniti zašto su onda prije nekog vremena fizički napali navijače RH repke iz Rijeke i to usred tolerantngo Sarajeva.
  BiH bi uskoro bi mogla biti samo ružna uspomena. Za sva tri naroda u njoj. A najveći krivac tome bit će slijepa i sebična pseudograđanska politika koja je imala šansu biti mudra ali u sinergiji s biznis-nacionalistima ovu nazovi državu nikada nije ni pokušala suočiti s prvim i jedinim problemom BIH - nerješenošću nacionalnih pitanja, kao osnovnim uvjetom bez kojeg ovo heterogeno i duboko podijeljeno društvo nikad i nije mogla krenuti naprijed.
  Je li potrošena šansa za BIH kako mirnu i demokratsku europsku zemlju ili ne, više nije pitanje godina nego dana a budite uvjereni da će se i tada kada se konačno otvore ozbiljne i prave teme o ustavnom preustroju koji nudi trajan mir opet pojaviti neki novi papci koji će tvrditi da je rješenje za BIH u ekonomskim regijama, građanskoj multikulti utopističkloj piti i slično.

 2. #82
  Absent
  Zitat Zitat von HrvatNo1 Beitrag anzeigen
  ja ok auf sarajevo mag das stimmen das sie dort ewig ne minderheit bildeten !
  aber in den anderen regionen wo kroaten diemehrheit stellten trifft das auch zu das sie abwandern weil eben zu viele moscheen gebaut werden und zb bosnier bei der arbeitsplatzsuche einen vorteil haben weil es wird von den bosnjaken verlangt das man sich als bosnier ansieht aber wir sind kroaten und werden es auch bleiben und jetzt zu sagen wenn ihr kroaten seit dann geht nach kroatien ist es auch falsch denn uns gabs immer in bosnien !
  Seit ihr nicht Herceg Bosanci
  Das sind ja Bosnier und hast du Vergessen was Bosnjaken und Kroaten vor dem Krieg und vor Tito waren, die waren Brüder.

 3. #83
  Avatar von Pajpina

  Registriert seit
  22.01.2009
  Beiträge
  3.288
  soviel von der "bruderschaft"

 4. #84
  Absent
  Zitat Zitat von HrvatNo1 Beitrag anzeigen
  soviel von der "bruderschaft"
  Der Verrat im Krieg ist noch nicht lange her das heilt langsam wen ein Bruder einem von Hinten in den Kopf Schiesst.


  Eigentlich heilt ein Kopfschuss sehr selten aber egal^^

 5. #85
  Avatar von Pajpina

  Registriert seit
  22.01.2009
  Beiträge
  3.288
  wobei ich persönlich habe nichts gegen bosnjaken bin sogar mit vielen echt gut befreundet doch der umstand das immer mehr kroaten abhauen UND DAS NICHT AUS WIRTSCHAFTLICHEN GRÜNDEN mach mich sauer und traurig zu gleich da es von der Bosnajkischen seite so gewollt ist nach dem motto wir vertreiben die kleinere Bevölkerungsgruppe der Federacija nicht mit Waffengewalt sondern auf die "feine art"

 6. #86
  Avatar von Pashaga

  Registriert seit
  26.11.2008
  Beiträge
  1.245
  Zitat Zitat von mannheimer Beitrag anzeigen
  Wieso verlassen Kroaten Städte wie Mostar nicht ???

  Hätten Kroaten im gleichen Verhältnis z.B Mostar verlassen würden nur noch 4500 Kroaten in Mostar leben.

  Ist ja schon seltsam.
  ja mostar verlassen die doch auch....wollen halt alle ans meer heheh

 7. #87
  Avatar von Pajpina

  Registriert seit
  22.01.2009
  Beiträge
  3.288
  wie solls heilen wenns keinen bruder mehr gibt !!!????? sondern der bruder hat seine Heimat verlassen !!!!

 8. #88
  Absent
  Zitat Zitat von HrvatNo1 Beitrag anzeigen
  wie solls heilen wenns keinen bruder mehr gibt !!!????? sondern der bruder hat seine Heimat verlassen !!!!
  Tja der Bruder hätte zusammen mit seinem Bruder für die Befreiung Bosniens kämpfen sollen Anstatt wegen Franjo und Milosevic(die Bosnien teilen wollten)dem Bruder in den Rücken eu fallen .

 9. #89
  Avatar von Pajpina

  Registriert seit
  22.01.2009
  Beiträge
  3.288
  ohne den "bruder" wäre der krieg viel länger gegangen !! wir haben krieg miteinander gehabt aber später haben wir euch geholfen und das icht zu knapp !!!!

 10. #90
  Absent
  Zitat Zitat von HrvatNo1 Beitrag anzeigen
  ohne den "bruder" wäre der krieg viel länger gegangen !! wir haben krieg miteinander gehabt aber später haben wir euch geholfen und das icht zu knapp !!!!
  Hast Recht aber sie müssten von Anfang zusammen halten dann hätten wir sogar keine Mudzahedin gebraucht sie waren die Letzte Hoffnung als alle die Bosnjaken alleine Liesen ausser Sandzaklije und paar Albaner deshalb musste man die Vehabije holen.

Seite 9 von 19 ErsteErste ... 5678910111213 ... LetzteLetzte

Ähnliche Themen

 1. Antworten: 279
  Letzter Beitrag: 06.07.2010, 20:16
 2. Der Stille Krieg in Süd-Serbien
  Von Viva_La_Pita im Forum Kriminalität und Militär
  Antworten: 26
  Letzter Beitrag: 22.02.2010, 00:29
 3. Antworten: 198
  Letzter Beitrag: 05.10.2009, 14:19
 4. Stille Sehnsucht
  Von Šaban im Forum Balkan im TV
  Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 14.05.2009, 18:28