BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Erweiterte Suche
Kontakt
BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Benutzerliste

Willkommen bei BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen.
Ergebnis 1 bis 3 von 3

Kosor: U Hrvatskoj nije provedeno etničko čišćenje Srba

Erstellt von Mastakilla, 02.05.2011, 19:32 Uhr · 2 Antworten · 358 Aufrufe

 1. #1

  Registriert seit
  18.03.2008
  Beiträge
  20.935

  Kosor: U Hrvatskoj nije provedeno etničko čišćenje Srba

  premijerka komentirala izjavu milorada pupovca

  Kosor: U Hrvatskoj nije provedeno etničko čišćenje Srba

  Ministar Karamarko potvrdio je da se poduzimaju neke sigurnosne aktivnosti zbog ubojstva Osame bin Ladena, ali i da je sigurnosna situacija u Hrvatskoj uobičajena.  VUKOVAR – Ne slažem se ni s kakvim konstatacijama o etničkom čišćenju Srba u Hrvatskoj. To nisu povijesne činjenice i to nije istina. Istina je da je Hrvatska bila žrtva agresije i žrtva Miloševićeve politike kojoj je bio cilj uništiti sve što je hrvatsko. To su činjenice – rekla je premijerka Jadranka Kosor u Borovu Selu komentirajući izjave potpredsjednika SDSS-a Milorada Pupovca u HTV-ovoj emisiji Nedjeljom u dva.
  Napomenula je da emisiju nije gledala jer je u to vrijeme bila u Vatikanu, ali i da će je svakako pogledati kako bi vidjela u kojem je kontekstu Pupovac to izrekao.
  Na novinarski upit o zahtjevu čelnika HNS-a Radimira Čačića da Vlada RH javno objavi sve o čemu je dosad pregovarala s EU Kosor je rekla da je sve javno, ali i kako se Čačić, ako mu nešto nije jasno, slobodno može obratiti predsjednici odbora Vesni Pusić jer ni jedna odluka nije mogla proći a da odbor za nju ne zna.
  – Građani mogu i telefonski doznati sve o poglavljima koja su zatvorena. Kad je riječ o onima o kojima se pregovori još uvijek vode, za sada ne možemo govoriti o detaljima. Gospodin Čačić nema što reći i onda lamentira svaki dan o onome što mu se čini zgodno i pogodno. Jedini mu je cilj da se pojavi u medijima. Želja mu se danas ispunila, a sutra će već naći nešto drugo. Za to vrijeme Vlada radi – rekla je Kosor.
  Novinare je zanimala i sigurnosna situacija u Hrvatskoj nakon ubojstva Osame bin Ladena.
  – Hrvatska je članica Antiterorističke koalicije i NATO-a i kao takva ima i određene obveze. Terorizam je globalna prijetnja i jedno od najvećih zala svijeta. Razgovarali smo o novim činjenicama i već poduzimamo neke korake koji se od nas i očekuju – rekla je Kosor.
  I ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko potvrdio je da se poduzimaju neke sigurnosne aktivnosti zbog ubojstva Osame bin Ladena, ali i da je sigurnosna situacija u Hrvatskoj uobičajena.

 2. #2
  Grasdackel
  Wo die dumme Foze recht hat, hat sie recht.

 3. #3
  Avatar von BlackJack

  Registriert seit
  11.10.2009
  Beiträge
  69.351
  Borovo Selo ... war das nicht ganz zu Anfang des Krieges, als 20 (?) kroatische Polizisten in einen Hinterhalt gerieten und zusammengeschossen wurden?

Ähnliche Themen

 1. Pupovac: Bilo je etničkog čišćenja Srba
  Von Mastakilla im Forum Politik
  Antworten: 4
  Letzter Beitrag: 02.05.2011, 21:10
 2. Umrla najodgovornija osoba za etničko čišćenje
  Von Posavljak im Forum Kriminalität und Militär
  Antworten: 7
  Letzter Beitrag: 09.04.2011, 19:21
 3. Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 20.03.2010, 18:30
 4. Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 22.02.2009, 18:00
 5. Unprofor:Planirano etni?ko ?iš?enje
  Von GodAdmin im Forum B92
  Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 29.10.2007, 15:10