BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Erweiterte Suche
Kontakt
BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Benutzerliste

Willkommen bei BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen.
Seite 3 von 3 ErsteErste 123
Ergebnis 21 bis 23 von 23

Kosova Republik => Repuiblika Srpsa ?

Erstellt von jugo-jebe-dugo, 26.06.2005, 22:29 Uhr · 22 Antworten · 1.012 Aufrufe

 1. #21
  Avatar von Secondos

  Registriert seit
  10.05.2005
  Beiträge
  3.405
  Draškovića na Kosovu dočekala jaja

  28. jun 2005. | 08:44 -> 10:36 | Izvor: B92

  Priština -- Šef diplomatije Srbije i Crne Gore Vuk Drašković juče je počeo dvodnevnu privatnu posetu Kosovu.


  Vuk Drašković


  Poseta je počela razgovorima u sedištu UNMIK-a u Prištini, gde su ga, i pored jakog policijskog obezbeđenja aktivisti nevladine organizacije KAN zasuli jajima.

  Vuk Drašković se posle polučasovnog sastanka s prvim zamenikom šefa UNMIK-a Larijem Rosinom nije pojavio pred novinarima. U zvaničnom saopštenju UNMIK-a piše da su dva zvaničnika razgovarala o političkoj situaciji na Kosovu i o sveobuhvatnoj proceni sprovođenja standarda.

  “Potrebno je da se kosovski Srbi uključe u rad institucija Kosova i u incijative koje se preduzimaju radi unapređenja životnih uslova manjinskih zajednica, promocije povratka i izgradnje poverenja među zajednicama,” izjavio je Rosin.

  Posle nereda ispred sedišta UNMIK-a uhapšena je 21 osoba, potvrdio je Refki Morina, portparol Kosovske policijske službe. Te osobe su jajima sa terasa okolnih zgrada ili iz kafeterija, u pravcu Vuka Draškovića bacale jaja prilikom njegovog ulaska u sedište UNMIK-a.

  Među uhapšenima su i jedan novinar i jedan fotoreporter i Aljbin Kurti, lider Kosovske akcione mreže, organizatora protesta. "Zadatak policije je da, bez obzira na to ko je u poseti Kosovu, obezbedi red i zakon. Svaki pokušaj ometanja policije u obavljanju dužnosti, bilo da dolazi od novinara ili nekog drugog građanina, mora biti sprečen", kaže Morina.

  Vuk Drašković je dvodnevnu privatnu posetu Kosovu nastavio obilaskom srpskog sela Plemetina u opštini Obilić, a potom se uputio u Gračanicu, gde mu je uručena nagrada Zlatni krst kneza Lazara za celokupno književno delo. Drašković je tom prilikom izjavio da u Beogradu nema ruke srpskog političara koji će ikada, pod bilo kojim uslovima, potpisati dokument o stvaranju nezavisne kosovske države na teritoriji srpske države. Drašković je ponovio da se s premijerom i predsednikom Srbije bori da, u saradnji sa svetom, za odbranu prava srpskog naroda na Kosovu. On je rekao da to znači da sve srušeno treba obnoviti, da prognani treba da se vrate na svoje i da vlast na Kosovu i Metohiji bude uređena po načelima moderne Evrope.

  Drašković danas, na Vidovdan, treba da obiđe Gazimestan.

  "Draškovićev predlog nije ozbiljan"

  Portparol Vlade Kosova Daut Dauti izjavio je da predlog Vuka Draškovića za rešenje statusa Kosova po ugledu na plan Z4, svojevremeno nuđen Srbima u Hrvatskoj, nije toliko ozbiljan i da se od najviših nivoa u Srbiji očekuju ozbiljnije inicijative, prenosi Fonet.

  "Štetna izjava Draškovića"

  Kancelarija međunarodnog predstavnika za BiH izjavu Vuka Draškovića, u kojoj je doveo u vezu rešavanje statusa Kosova s pozicijom BiH, ocenjuje kao neprihvatljivu. Kako prenosi Slobodna Evropa, Kancelarija navodi da je Draškovićeva izjava štetna i destabilizujuća. "BiH je suverena država, članica Ujedinjenih nacija, čije su granice međunarodno priznate i garantovane sporazumima i zakonima. Dani kada je SCG dovodila u pitanje granice BiH davno su prošli i neće biti dozvoljeno da se ikada vrate", navodi OHR, prenosi Fonet.


  immer wieder interessant wie die regeln des westens, nicht für uns gelten!!!???
  jetzt greifen ihn alle an er solle BiH in ruhe lassen etc. - nur wird es ignoriert ,dass seine aussage nur ein bezug der widersprüche eigener regeln des westens darstellt.

 2. #22

  Registriert seit
  14.07.2004
  Beiträge
  5.698
  Ach Serben,

  ist nichts gegen Euch, aber das Thema Bosnien mit seid Dayton wurde vereinbart das Bosnien und Herzegowina ein soveräner Staat in seinen Grenzen erhalten bleibt!

  Euch serbischen Spionen wird langsam die Luft ausgehen

 3. #23
  Avatar von Secondos

  Registriert seit
  10.05.2005
  Beiträge
  3.405
  Zitat Zitat von Albanesi
  Ach Serben,

  ist nichts gegen Euch, aber das Thema Bosnien mit seid Dayton wurde vereinbart das Bosnien und Herzegowina ein soveräner Staat in seinen Grenzen erhalten bleibt!

  Euch serbischen Spionen wird langsam die Luft ausgehen

  ??? zu was kommentierst du???

Seite 3 von 3 ErsteErste 123

Ähnliche Themen

 1. Kosova Republik in der Schweiz
  Von Dragan Mance im Forum Rakija
  Antworten: 29
  Letzter Beitrag: 18.11.2010, 22:37
 2. REPUBLIK KOSOVA
  Von MIC SOKOLI im Forum Politik
  Antworten: 21
  Letzter Beitrag: 25.03.2009, 22:21
 3. Nix da mit Kosova Republik
  Von Montenegrin im Forum Politik
  Antworten: 44
  Letzter Beitrag: 19.06.2007, 23:28