BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Erweiterte Suche
Kontakt
BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Benutzerliste

Willkommen bei BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen.
Seite 24 von 30 ErsteErste ... 14202122232425262728 ... LetzteLetzte
Ergebnis 231 bis 240 von 292

Kroaten verlassen Sarajevo Richtung Istocno Sarajevo

Erstellt von mannheimer, 12.07.2009, 17:56 Uhr · 291 Antworten · 13.754 Aufrufe

 1. #231
  Avatar von Cobra

  Registriert seit
  08.06.2009
  Beiträge
  64.849
  Zitat Zitat von SUB-ZERO Beitrag anzeigen
  ne, zato su vas muslimani i polomili u mostaru utakmica

  ustasastaat gegen türkei!!

  to vrijedanje stalno pokazuje tvoju ustasa kulturu,seljacino jedna zaostala!!

  Ist das die nächste Ausrede für euere Morde?? Jadno smradu, jadno!

 2. #232
  Emir
  Was bringt euch jetzt der Streit? Ihr müsst zusammen leben und das wisst Ihr ....

 3. #233

  Registriert seit
  28.01.2009
  Beiträge
  1.318
  Zitat Zitat von SarayBosna Beitrag anzeigen
  Pa sta cu mu ja sad kad je tako? Svako navija za svoje prijatelje. Ima neki manjina koji to nerade, ali su manjina.
  zato kazem da se netrebamo ovde svadjati
  bezveze ja i ti nismo nizasto krivi niti sta mozemo mijenjati!!!

 4. #234
  SarayBosna
  Zitat Zitat von Emir88 Beitrag anzeigen
  Was bringt euch jetzt der Streit? Ihr müsst zusammen leben und das wisst Ihr ....
  Ja Majsta.

  Ich hau dann mal rein, zeit schlafen zu gehen.

  hajd moajstore, cujemo se onda.

 5. #235
  Emir
  Unser weg ist wie mein Schwanz ziemlich lang

 6. #236

  Registriert seit
  04.09.2008
  Beiträge
  2.111
  Zitat Zitat von SarayBosna Beitrag anzeigen
  So einfach ist das nicht wie du das darstellst. Serben haben ihren Teil in BiH, Kroaten nicht, demnach fodern sie auch ihren Teil, ist doch logisch!!

  Aber nichts desto trotz, willst du leugnen das sich die politischen Beziehungen zwischen Kroatien und BiH nicht gebessert haben? Wie schauts mit Serbein aus, erinnerst dich noch an Kosovo-unabhängigkeit, wo man drohte sich die RS zu holen?

  Natürlich, ich kann nicht mit einem bosnien t-shirt nach westmostar, genauso wenig kann ein kroate in ostmostar mit einem kroatien tshirt rumlaufen. Ist auch logisch nach einem Krieg. Wenn man aber mal dort war, dann sieht man das die Verhältnisse dort nicht so schlimm sind wie immer dargestellt, solche auseinandersetzungen finden wie gesagt nur bei spielen stadt, wie velez zrinjski, sonst in der regel nicht.
  Und wenn man genau hinschaut, dann sieht man nur einpaar hundert Menschen dort die randalieren, die Stadt Mostar hat aber 111.000 Einwohner, bisschen nachdenken.

  Tja was serbien abelangt möchte sie ja schon längst bessere bezieungen zu bosnien, aber euer silajdzic will das ja nicht. Ceric geht sogar nach serbien und hetzt dort die serbischen moslems und bosniaken auf...
  Stell dir vor pavle würde nach banja luka reisen und die selbe rede halten..... Was denkst du die laut ihr alle aufschreien würdet..

  Aber immer mit dem finger auf andere zeigen.

  Was das t-shirt anbelangt, habe ich letzen sommer einen mitten in modrica mit nem kroaten trico rumlaufen sehen.
  Übrigens was spricht dagegen das die kroaten auch eine eigene entität bekommen?

 7. #237

  Registriert seit
  04.09.2008
  Beiträge
  2.111
  Zitat Zitat von Emir88 Beitrag anzeigen
  Unser weg ist wie mein Schwanz ziemlich lang
  Hab mal irgendwo gelesen das diejenigen die mit nem langen schwanz prahlen, sehr oft einen mini-pimmel haben... Das aber mit dem getue überpsielen.

 8. #238
  Avatar von BosnaHR

  Registriert seit
  28.12.2008
  Beiträge
  9.941
  Zitat Zitat von Emir88 Beitrag anzeigen
  Unser weg ist wie mein Schwanz ziemlich lang
  hahaahah

 9. #239

  Registriert seit
  09.03.2006
  Beiträge
  9.864
  Zitat Zitat von SarayBosna Beitrag anzeigen
  Was bezweckst du mit den Videos?
  muss ich was bezwecken?

  ich zeige nur wie ""gute freunde serben und kroaten sind

 10. #240
  Avatar von Pajpina

  Registriert seit
  22.01.2009
  Beiträge
  3.288
  Najbolji opis situacije u BiH

  Piše: Marko Antunović

  Dok Srbi jačaju i vode ka samostalnosti Republiku Srpsku, Bošnjaci kukaju i mole međunarodnu zajednicu da to spriječi, pri tom nastojeći da ogade Federaciju BiH.

  Umjesto da Federacija bude bolji dio BiH, oni rade sve da Milorad Dodik i srpska propaganda bude u pravu: RS je bolji dio BiH.

  Umjesto da demokratiziraju i gospodarski jačaju Federaciju BiH, Bošnjačka elita ustavno i zakonski majorizira Hrvate i otima im novac. Loša poruka da lošija ne može biti ni Hrvatima ni Srbima ni međunarodnoj zajednici. Vlastitu poziciju ne popravljaju na taj način, već samo pokazuju svoju želju za surovom dominacijom. Ima li nečega lošijeg što bi izazvalo veći strah i gadljivost kod Srba od toga. Da im sutra, hipotetički, kao Hrvatima danas, ne daju tv kanal na srpskom jeziku, da proglašavaju svojim nacionalnim interesom da drugi narod nešto nema itd. Kao da se radi o atomskom oružju, a ne o legitimnom pravu na vlastite medije jezik, obrazovanje i raspolaganje vlastitim novcem u skladu s ustavom koji je ionako na strani Bošnjaka.

  Prst u oko

  Umjesto da shvate da bez ostvarenje potpunih prava Hrvata ne mogu imati Hrvate na svojoj strani, a teško da mogu više i na strani BiH, oni žele potpunu centralizaciju Federacije BiH po građanskom modelu. To je još jedan prst u oko Srbima u RS. Eto, vidite što bi i nama uradili da mogu, ovi Turci iz Teherana, rekao bi eresovski vožd Mile Dodik.

  Umjesto da se ne miješaju u izbor hrvatskog člana Predsjedništva, dogovore i izaberu „svoga Hrvata“ u Predsjedništvo. I kažu, imate predsjednika.

  Umjesto da shvate da su jedan od tri konstitutivna naroda u BiH i u skladu s tim se ponašaju, bošnjački politički lideri i (kvazi)intelektualci, novinari itd. jašu na ratnoj tezi „temeljnog naroda“ koji se mora pitati jer je on žrtva, jer je on najstariji, jer je on najbrojniji, jer su oni muslimani pa će svi muslimani svijeta zaratiti zbog njihove muke, jer su potomci Bogumila, jer imaju testament na državu Bosnu itd.

  Inzistiranjem na predratnoj i ratnoj politici, bošnjačka politička elita daje za pravo Dodiku i ostalima da zaziva referendum u RS i trči k samostalnosti RS. Ma kako je to teško prihvatiti, ovakvom politikom oni umanjuju zločine Radovana Karadžića i Ratka Mladića, jačajući „ubeđenje“ svakoga Srbina da su se zločini morali raditi, jer da nismo mi njih oni bi nas poklali.

  Frustriraju Hrvate

  Umjesto da Tihić, Silajdžić, Lagumdžija, Cerić i ostali razvijaju odnose s Republikom Hrvatskom oni teferiče sa Stjepanom Mesićem, kojeg Hrvati u BiH ne podnose isto kao i on njih. Umjesto da rješavaju otvorena pitanja s Vladom Republike Hrvatske oni otvaraju nova, imaju teritorijalne pretenzije, pokušavaju kočiti hrvatske razvojne programe…, a time frustriraju hrvatski narod u BiH i pokazuju mu da ne drže do njega kao do lanjskoga snijega.

  Umjesto da uvjere sve oko sebe u BiH i međunarodne faktore da su europski narod, oni svima pokazuju da je Mile Dodik u pravu, kad kaže da su oni Turci. Turci u Turskoj su se odrekli loših strana Otomanskog carstva, a u „Bosni“ se to carstvo slavi kao nacionalni izvor, sadašnjost i budućnost. Zar ima lošije poruke za Srbe i Hrvate, od glorificiranja njihovih višestoljetnih okupatora. Pa i za europeizirane Bošnjake.

  Umjesto da je islam vjera a muslimani vjernici, njihov stvarni svjetovni i svaki drugi lider reis Mustafa efendija Cerić Europu i svijet nastoji uvjeriti da su muslimani i islam posebna vrijednost za Europu i da ON SAM treba biti šef svim europskim muslimanima, inače, Europi se ne piše dobro.

  Umjesto da u svom nacionalnom korpusu razvijaju demokratsko višestranačke, bošnjački lideri su privatizirali sve stranke od SDA, S BiH do SDP-a i vode ratove za ono malo prirodnog bogatstva što je ostalo: za zrak (mobilan telefonija) ugljen i vodu ( elektroenergija).

  Privatizacija stranaka

  Zbog toga unutarbošnjačkog rata nema razvoja ni Federacije BiH, a Hrvati su kolateralna šteta. Nema novih investicija, rasta ni razvoja. Lijepa preporuka Hrvatima da moraju zavoljeti svoju domovinu „Bosnu“!

  Umjesto da razvijaju demokraciju u strankama, oni se priklanjanju pogubnoj srpskoj tezi da svaki narod treba imati jednog vođu oko kojeg će se okupiti i onda će ih on uvesti u dženet.

  Umjesto rada i razvoja temeljno načelo bošnjačke politike jest nafaka-socijala. Svima po malo. Tako se raja drži u pokornosti, glasuje kako joj Reis kaže i čeka da netko drugi za njih riješi sve probleme. Federalni proračun se prazni, ali ništa zato, neće svijet dati da budemo gladni. Elita ne može ogladnjeti - ratno profiterstvo, privatizacija, korupcija je nagomilala bogatstvo za njih.

  Umjesto čuvanja kardinala Vinka Puljića kao kap vode na dlanu, kao posljednjeg dokaza o mulitietičnosti i multikonfesionalnosti u Sarajevu, oni mu otimaju ono što su započeli komunisti. Krasna poruka katolicima, Hrvatima i svijetu. I Vatikanu, koji je nedavno zakitio odlikovanjima za dobra djela Tihića i Silajdžića.

  Srljanje u katastrofu

  Umjesto da zajedno s Hrvatima pripreme zajednički prijedlog novoga ustava, kompromisni, kakav drukčije, koji bi imao šanse za život, bošnjački političari, forsiraju model koji hrvatski narod ne može i neće nikada prihvatiti, osim možda neki korumpirani Hrvat. Na taj način bi i Srbi bili dovedeni za stol. I počnimo iz početka: predstavnici tri naroda i da vidimo hoćemo li i kako možemo zajedno. Ako im je stalo do BiH, onda će to napraviti, ali izuzev usamljenih glasova nekih novinara, koji vide da je sadašnja politika bošnjačke elite pogubna po njih, još nema ni naznaka da političari idu u tom smjeru. Upravo suprotno! Trajno podijeljeno herceg-bosansko društvo može u najoptimističnijem slučaju prihvatiti snažno decentraliziranu federativnu državu. No, još se gleda u Visokog predstavnika, u SAD, u Vijeće sigurnosti, u islamski svijet u razne (plaćene) lobije itd. I zaostaje se i srlja u katastrofu.

  Ali nema odavno visokih i ostalih predstavnika koji unaprijed amnestiraju Bošnjake i daju im za pravo. Dodik je to shvatio i pokrenuo, davno započeti, a zastali projekt samostalnosti Republike Srpske. Gura još uvijek dobro. Potpora iz Sarajeva, ili Teherana, kako bi Dodik rekao, dolazi konstantno. Svjesno i nesvjesno. A i u svijetu ima onih kojima nije mrzak takav rasplet bh čvora.

  I dok Bošnjaci završe s Hrvatima u Federaciji BiH, dotle će im Republika Srpska otići. Onda nema ni BiH, a ne može biti ni Federacije, onda će i Hrvati svojim putem. Ako su htjeli svoju malu državicu, onda su to davno mogli reći.

Ähnliche Themen

 1. Sarajevo '84
  Von ooops im Forum Sport
  Antworten: 11
  Letzter Beitrag: 02.11.2010, 19:11
 2. Istocno Sarajevo se snazno razvija 2002-2009
  Von Drobnjak im Forum Balkan-Städte
  Antworten: 21
  Letzter Beitrag: 07.09.2009, 09:05
 3. Antworten: 5
  Letzter Beitrag: 29.07.2009, 15:48
 4. Istocno Sarajevo (Srpsko Sarajevo)
  Von jugo-jebe-dugo im Forum Balkan-Städte
  Antworten: 64
  Letzter Beitrag: 17.04.2009, 17:58
 5. Kroaten wollen Donji Lapac verlassen
  Von Ivo2 im Forum Politik
  Antworten: 9
  Letzter Beitrag: 22.04.2006, 12:29