BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Erweiterte Suche
Kontakt
BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Benutzerliste

Willkommen bei BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen.
Ergebnis 1 bis 2 von 2

Kroatien und Bosnien bauen Brücke über die Sava

Erstellt von Mastakilla, 05.01.2012, 18:53 Uhr · 1 Antwort · 1.008 Aufrufe

 1. #1

  Registriert seit
  18.03.2008
  Beiträge
  20.935

  Kroatien und Bosnien bauen Brücke über die Sava

  Endlich, ich Infrastrukturenfetisicht kanns kaum

  Die Autobahn in Bosnien von Banja Luka nach Gradiska wird damit an die Autobahn, ehemals als "Autoput Bratstva i Jedinstva" bekannt, zwischen Zagreb und Belgrad angeschlossen

  Region|četvrtak 5.01.2012|13:13

  Hrvatska i BiH grade most na Savi

  Izvor: SEEbiz

  Zagreb, Banjaluka -- Nova vlada Hrvatske nastaviće projekat izgradnje mosta na Savi koji je započela prethodna vlada, potvrđeno je "Nezavisnim".

  U pitanju je mostu kojim bi išla trasa već izgrađenog autoputa od Banjaluke ka autoputu Zagreb - Beograd, a predviđene su izgradnje i pristupnih saobraćajnica i veze sa autoputem Zagreb - Beograd.
  Službenica za odnose sa javnošću Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture Hrvatske Marina Halužan kaže da je Hrvatska izdala dozvolu za izgradnju mosta do granične crte sa BiH, a dokumentaciju o lokaciji na kojoj će se graditi most treba da izda i BiH.


  Podsetila je da su Tomislav Mihotić, državni sekretar za infrastrukturu u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Hrvatske, i Rudo Vidović, ministar transporta i komunikacija BiH, u Sarajevu, 3. novembra, potpisali Sporazum o izgradnji međudržavnog mosta preko reke Save kod Gradiške i priključnih graničnih dionica međudržavnog puta E-661.

  Inače, i z Ministarstva saobraćaja i veza RS su potvrdili da su spremni da tokom ove godine počnu sa gradnjom, jer je RS već obezbedila polovinu od 30 miliona evra, dok su sa hrvtaske strane dobili uveravanja da će Hrvatska naredne godine u svom budžetu predvideti 15 miliona evra za izgradnju.

  Namik Kupusović, projekt koordinator za koridor 5c u Ministarstvu transporta i komunikacija BiH, takođe je potvrdio da je nova Vlada Hrvatske zainteresovana za most na Savi i dodao da će izrada glavnog projekta za most biti završena do kraja marta.

  "Nakon usvajanja i početka izgradnje dionice koridora 5c od Zvirovića ka petlji Ploče, Jadransko-jonski autoput ili u prvoj etapi autoput za Dubrovnik poklapa se sa trasom koridora 5c, petlja Ploče - Zvirovići - petlja Počitelj i ide prema istoku saobraćajno opslužujući područja opština Neum, Stolac, Ravno, Ljubinje i Trebinje", rekao je on.

  Istakao je i da se projekat autoputa za Dubrovnik tretira kao zajednički projekat dve zemlje, jer se ujedno radi i o priključcima za Ston, Zaton i Dubrovnik.


  PS:

  Ich habe eine bitte an die Mods bzw Ivo2, wäre es nicht an der Zeit ein eigenes Unterforum für die Baupläne usw einzurichten. Im Städte Unterforum wird schon in den Städte Threads über neue Gebäude gepostet, für Autobahnen, Zugverbindungen usw gibt es aber nichts, ich bin dafür dass das alles in ein Unterforum kommt.

 2. #2
  Avatar von Černozemski

  Registriert seit
  05.09.2009
  Beiträge
  10.296
  Ich finde das dieses Unterforum reicht, die Nachricht kannst du dann im den Thread Kroatische bzw Bosnische Bauprojekte posten.

  Bauprojekte - Balkanforum

Ähnliche Themen

 1. Dokus über den Krieg in Kroatien, Bosnien und Serbien(Kosovo
  Von jugo-jebe-dugo im Forum Geschichte und Kultur
  Antworten: 42
  Letzter Beitrag: 21.05.2014, 21:36
 2. Antworten: 12
  Letzter Beitrag: 29.11.2010, 17:39
 3. Die Brücke über die Adria
  Von West_Mostar im Forum Wirtschaft
  Antworten: 49
  Letzter Beitrag: 08.03.2007, 08:30
 4. Aufregung über Meeresbrücke (Kroatien/Bosnien)
  Von jugo-jebe-dugo im Forum Wirtschaft
  Antworten: 19
  Letzter Beitrag: 27.11.2005, 16:55
 5. Kroatien und Bosnien streiten über Peljesac-Brücke
  Von jugo-jebe-dugo im Forum Wirtschaft
  Antworten: 1
  Letzter Beitrag: 25.11.2005, 22:42