BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Erweiterte Suche
Kontakt
BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Benutzerliste

Willkommen bei BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen.
Ergebnis 1 bis 3 von 3

Kurir: Šahovnica uz sladoled

Erstellt von Koma, 17.04.2007, 16:18 Uhr · 2 Antworten · 605 Aufrufe

 1. #1
  Avatar von Koma

  Registriert seit
  01.01.2007
  Beiträge
  21.154

  Kurir: Šahovnica uz sladoled

  Utorak, 17. april 2007. 10:39

  U Srbiji se proizvodi i prodaje sladoled sa poklon narukvicom na kojoj je odštampana hrvatska "šahovnica", piše "Kurir".

  Nije teško zamisliti kako bi reagovali naši susedi da im je mališan izvukao "narukvicu" sa srpskom trobojkom. Podsetimo na to da su Hrvati uspeli po hitnom postupku da izbace scenu sa jugoslovenskim helikopterom iz najnovije "Koka-Koline" reklame, navodi list.

  Da stvar bude gora, narukvice su namenjene najmladjoj populaciji, jer se nalaze u dečjim sladoledima "laki boj" i "laki gerl". Iako se uz ove poslastice mogu dobiti i narukvice sa zastavama drugih zemalja, redakciju Kurira pozvali su oni roditelji koji su uz sladoled dobili narukvice sa hrvatskom trobojkom.

  "Moj sin obožava da jede sladoled. Kupila sam čašicu 'laki boj' sladoleda, jer na njoj piše da se uz poslasticu dobija i igračka. Medjutim, kada smo otvorili dno čašice da izvučemo poklon, imala sam šta i da vidim. Dete je izvuklo gumenu narukvicu na kojoj je naslikana hrvatska zastava sa šahovnicom. Iako nemam negativan stav o Hrvatima i Hrvatskoj, potpuno sam se šokirala", kaže A. O., majka trogodišnjeg dečaka.

  Ona dodaje da je izrevoltirana jer detetu nije mogla da objasni zbog čega ne može da je stavi na ruku.

  "Mislim da i firme moraju da uzmu u obzir kome se šta prodaje. Bez obzira na to da li je u pitanju poklon ili nešto drugo", kaže sgovornica "Kurira".

  Slično su reagovali i roditelji petogodišnjeg dečaka koji su u poslednjih desetak dana pronašli dve takve narukvice u sladoledu.

  "Ne smetaju mi hrvatska obeležja u principu, ali ne želim da ih moje dete nosi", avodi D. F, otac dečaka. On je dodao da ga strašno interesuje kako bi reagovali Hrvati da njihova deca usred Zagreba nose srpska obeležja.

  "Naše sportiste su pre nekoliko dana zamalo linčovali, zamislite šta bi tek bilo da im neko maše srpskom zastavom pred nosom. Ipak bi neko o tim stvarima trebalo da povede računa", navodi sagovornik beogradskog lista.

  S druge strane, u "Nestle Adrijatiku" objašnjavaju da su pokloni u čašicama deo promotivne kampanje koja je prošle godine pratila Svetsko prvenstvo u fudbalu.

  "Uz sladoled deca su dobijala narukvice svih zemalja koje su učestvovale u takmičenju. Uvek kada su u pitanju velika takmičenja, trudimo se da to na neki način i propratimo. Narukvice koje se trenutno mogu naći u sladoledima predstavljaju zalihu od prošle godine i one će vrlo brzo biti potrošene", istakla je Olivera Medjugorac, direktor korporacijskih komunikacija "Nestle Adrijatika".

  Ona je dodala da za vreme trajanja promotivne prodaje kompanija nije dobila niti jednu pritužbu bilo od potrošača bilo od medija, već su kako tvrdi, sve zastave, pa i hrvatska, bile dobro prihvaćene.

  (MONDO)

 2. #2
  Avatar von Dobričina

  Registriert seit
  24.03.2006
  Beiträge
  10.934
  muahahaha

 3. #3

  Registriert seit
  12.04.2007
  Beiträge
  16.107
  Ist alles nur Hetzerisches Schreiben,Serben und Kroaten verstehen sich besser als man glaubt.

Ähnliche Themen

 1. NOGOMETNO LUDILO: Šahovnica i SERBIA
  Von Kyrie Eleison im Forum Sport
  Antworten: 7
  Letzter Beitrag: 22.06.2010, 19:58
 2. Ilegalna klanica pravila sladoled
  Von GodAdmin im Forum B92
  Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 17.06.2010, 11:30
 3. GOOOL zvani?ni sladoled 'Orlova'
  Von GodAdmin im Forum B92
  Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 10.05.2010, 19:00
 4. Sladoled pomaže kod nuspojava kemoterapije
  Von GodAdmin im Forum News
  Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 29.10.2009, 14:00
 5. Bocama razbili reklamu za sladoled
  Von GodAdmin im Forum Crna Kronika
  Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 04.07.2009, 15:30