BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Erweiterte Suche
Kontakt
BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Benutzerliste

Willkommen bei BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen.
Seite 4 von 7 ErsteErste 1234567 LetzteLetzte
Ergebnis 31 bis 40 von 64

Liječnik iz Otočca odbio pomoći pacijentu s moždanim udarom jer je Srbin

Erstellt von Crveni Vojvoda, 07.09.2009, 16:50 Uhr · 63 Antworten · 3.446 Aufrufe

 1. #31
  Avatar von Ravnokotarski-Vuk

  Registriert seit
  02.09.2006
  Beiträge
  8.141
  Schlimm sowas..

 2. #32
  ökörtilos
  ihr immer mit eurem ausländisch

 3. #33

  Registriert seit
  25.06.2009
  Beiträge
  905
  Zitat Zitat von McChevap Beitrag anzeigen
  Was war denn der Arzt?
  Deutscher. Aber die Alte war auch so Karadzic-besessen, aus dem selo Srbac, und sie großserbisch geprägt. Besonders seit ihre Tochter mit einem musliman zusammen war wurde es noch heftiger. Dann hat sie doch wahrlich gesagt, "dat ce njima Karadzic..." i mislila sam se, dobro ti je lijecnik rekao, bleso. Und Kontakt abgebrochen.

 4. #34
  Dadi
  Zitat Zitat von crolove Beitrag anzeigen
  Deutscher. Aber die Alte war auch so Karadzic-besessen, aus dem selo Srbac, und sie großserbisch geprägt. Besonders seit ihre Tochter mit einem musliman zusammen war wurde es noch heftiger. Dann hat sie doch wahrlich gesagt, "dat ce njima Karadzic..." i mislila sam se, dobro ti je lijecnik rekao, bleso. Und Kontakt abgebrochen.

  Ach komm sowas wie du hat doch kein Kontakt mit Serben, die sind doch alle böse und nazi-kommunistisch und soi tvoje hrvatstvo würde das doch nciht zulassen...daj ne lazi djevojko

 5. #35

  Registriert seit
  18.01.2009
  Beiträge
  941
  Zitat Zitat von Grdelin Beitrag anzeigen
  Schlimm.

  Was haben die bloß mit dem Mann angestellt dass er so geworden ist ?
  Ihn gezeugt.

  Da soll noch mal jemand sagen Abtreibung wäre immer schlecht.

 6. #36

  Registriert seit
  18.01.2009
  Beiträge
  941
  Wer denkt es geht nicht noch mieser, wird eines Besseren belehrt...

  Dve bruke hrvatskog zdravstva
  Komšije ljute što je dete živo

  Utorak - 08.09.2009

  Četvorogodišnja Iris Opačić iz Novih Ravljana u Hrvatskoj, koja je rođena s teškim deformitetima mokraćnog sistema, operisana je u beogradskoj privatnoj klinici „Medikal centar“ uz pomoć ljudi dobre volje širom bivše Jugoslavije, pošto Hrvatska nije htela da da novac za njenu operaciju u inostranstvu.


  Po povratku s operacije, njeni roditelji su naišli na osude sugrađana zbog toga što su spas za svoje dete potražili baš u Srbiji!
  Suočeni s teškim deformitetom svog deteta koje je detinjstvo provodilo u bolnici, roditelji su se obraćali svim institucijama hrvatske države, pa čak i premijerki Jadranki Kosor, ali su svuda nailazili na zatvorena vrata. Odgovor je bio da je istu operaciju moguće obaviti i u Hrvatskoj, a tamošnji lekari su, umesto jedne, rešenje videli u pet-šest povezanih operacija. Onda su čuli za svetski poznatog urologa Savu Perovića, koji s velikim uspehom obavlja zahvate na mokraćno-reproduktivnim organima. Iako je, kako nam je rekao otac Miroslav, operacija u Beogradu bila šest puta jeftinija nego u Rimu, Opačići su se našli pred velikim problemom kako obezbediti 6.000 evra, koliko je trebalo za ovaj zahvat. U pomoć su im preskočili hrvatski glumci Tarik Filipović i Vedran Mlikota, a Goran Navojec je pozvao beogradskog kolegu Dragana Bjelogrlića i zamolio ga za pomoć. Fejsbuk grupa „pomozimo malenoj Iris“, sa više od 6.000 članova, takođe je prikupila značajna sredstva pa je pre dve sedmice doktor Perović obavio zahvat koji je roditeljima vratio nadu u budućnost svoga deteta. Detetu je prilikom operacije iz polnog organa izvađen kamenac veličine badema, zbog kojeg je trpela velike bolove koji lekari u Hrvatskoj nisu ni registrovali.
  - Kada sam naišao na lečnika koji je mogao pomoći mom detetu, nije me zanimalo o kojoj se zemlji radi. Operacija u Beogradu je bila najjeftinija i zbog toga smo tamo i otišli - kaže Miroslav i dodaje da je naišao na fenomenalan pristup lekara i osoblja „Medikal centra“, kao i svih u glavnom gradu Srbije s kojima je bio u kontaktu. Umesto radosti zbog toga što je devojčici vraćena nada u normalan život, u rodnim Novim Ravljanima, malom mestu u okolini Bjelovara, dočekalo ih je podozrenje pojedinaca zbog toga što su dete vodili baš u Srbiju.
  - Bilo je mnogo nerazumevanja, ali mi nastavljamo svoju borbu s birokratijom. Podnosimo žalbe fondu zdravstva i tražimo da nadoknade troškove operacije. Dosad nismo uspeli u tome, ali se ne predajemo - kaže Miroslav. Njegova supruga Sanja je mnogo oštrija pa je hrvatskim medijima rekla da ih zbog toga što su potražili pomoć u Srbiji svi osudili, komšije im se ne javljaju, a i rodbina im je okrenula leđa, tako da su ostali sami.

  .banner_text_link{text-align: right}.banner_text_link a{font-size: 12px;color: #ccc}.banner_text_link a span{font-size: 10px;}.banner_text_link a:hover{color: #666}Ipak, što je najvažnije, Iris se posle operacije dobro oseća, već je išla na kontrole u Beograd i polako kreće na staze normalnog detinjstva. U poređenju s tim, države i njihove granice čine se potpuno beznačajnim.

  Bjelogrlić: Pomogao sam kao čovek i Beograđanin

  Poznati srpski glumac i producent Dragan Bjelogrlić odmah je reagovao na poziv kolege Navojeca, koji ga je zamolio za pomoć.
  - Uradio sam to s ljudskog stanovišta, ali sam to shvatio i kao gest gostoprimstva moga grada, utoliko više što je devojčica iz Hrvatske - kaže Bjelogrlić. On dodaje da posebno treba istaći dobročinstvo njegovog prijatelja i vlasnika hotela „Moskva“ Mileta Dragića, pošto su Opačići za sve vreme boravka u Beogradu imali besplatan smeštaj u tom hotelu.

  Alo | Vesti | Kom?ije ljute ?to je dete ?ivo

 7. #37
  Avatar von Dinarski-Vuk

  Registriert seit
  20.06.2006
  Beiträge
  12.428
  Ovaj doktor nije veci nacionalista od njegovog ministra zdravlja Milinovica. Jedino moze sljediti njegovom primjeru, a taj se dokaza' od 1990 godine, kada je organizovao pokolj srpskog zivlja u Otoccu.

 8. #38
  Avatar von Zurich

  Registriert seit
  05.02.2007
  Beiträge
  18.089
  Zitat Zitat von Grdelin Beitrag anzeigen
  Schlimm.

  Was haben die bloß mit dem Mann angestellt dass er so geworden ist ?
  Schlimm dass su sofort den Täter in die Opferrolle stellst und indirekt auf den Krieg verweisst. Sorry, aber das ist keine entschuldigung. Ich weiss, dass du Serben hasst (hast ja einmal hier auch zugegeben) und es ist dein Ding, aber irgendwo gibt es ja auch Grenzen. Man kann nicht alles rechtfertigen und relativieren.

  Da kannst du auch bei einem Massenmörder vor Gericht auf seine schwere Kindheit hinweisen. - Das macht ja schliesslich auch kein Mensch.

 9. #39
  Avatar von Ludjak

  Registriert seit
  20.05.2009
  Beiträge
  3.577
  Diese Nuss hat doch den medizinischen Eid geleistet, daher völlig Unverständlich diese Aktion !
  Noch schlimmer ist aber, daß das jetzt verallgemeinert wird -wie so ziemlich alles auf dem Balkan !!

 10. #40
  Avatar von Drobnjak

  Registriert seit
  20.08.2008
  Beiträge
  2.975
  Zitat Zitat von Boris Beitrag anzeigen
  Wer denkt es geht nicht noch mieser, wird eines Besseren belehrt...
  öffne diese Thearde??? Um deine Kroaten zu sagen wie sie sind, du bist doch halb Kroate oder? ich erinnere mich vor paar monaten, du hast gesagt, du siehst dich mehr als Kroate und dein Vater ist Serbe oder? Hvala bogu sto sam Srbin, i sto nisam namazan germanskim mentalitetom.

Ähnliche Themen

 1. Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 21.03.2010, 23:00
 2. Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 08.09.2009, 19:30
 3. Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 08.09.2009, 18:30
 4. Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 07.09.2009, 23:30
 5. Lauševi? odbio pomo? konzulata
  Von GodAdmin im Forum B92
  Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 14.07.2009, 02:00