BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Erweiterte Suche
Kontakt
BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Benutzerliste

Willkommen bei BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen.
Ergebnis 1 bis 8 von 8

Manipulation der Opferzahlen

Erstellt von Ivo2, 02.10.2005, 05:51 Uhr · 7 Antworten · 873 Aufrufe

 1. #1
  Avatar von Ivo2

  Registriert seit
  13.07.2004
  Beiträge
  20.759

  Manipulation der Opferzahlen

  Leider wurde wieder mit den Opferzahlen manipuliert.
  Zu welchem Zeck sollen solche Manipulationen dienlich sein?
  1. Ist es eine Verhöhnung der Opfer.
  2. Können solche Manipulationen früher oder später entlarvt werden.
  3. Werden dann alle Opfer mehr oder weniger angezweifelt.
  4. Schadet man sich und seiner Volksgruppe dadurch nur selbst.
  Kurze Zusammenfassung auf deutsch des Beitrages aus vecernji-list.
  Der Verein Veritas (Wahrheit, wie sinnig) hat in seiner Liste der Opfer und Vermissten (natürlich nur Serben) Namen drinnen, welche sich bester Gesundheit erfreuen, oder vom Ehepartner, oder Verwandten erschlagen wurden.
  OTKRIVAMO Na popisima ubijenih Srba udruge Veritas Save Štrpca sve je više podvala i neistina
  Kao žrtva Hrvata prikazana i Srpkinja koju je ubio rođak Srbin
  Udruga Veritas koju vodi Savo Štrbac u svoj je popis nestalih i poginulih uvrstio i Anku Kolundžić, Srpkinju koju je u lipnju 1991. godine u selu Kakmi u općini Polača ubio njezin rođak, također Srbin.

  Potvrdio nam je to jučer i njezin suprug Dušan koji je rekao kako je za njega uvreda što mu se supruga našla na tom popisu, a zna se dobro da su na njezinu sprovodu bili i Hrvati i Srbi iz Kakme i da tada rata još nije bilo.

  – Sjedili smo ispred kuće kad je došao Bore s još dva naoružana muškarca koji su čuvali stražu u srpskom dijelu mjesta, zapucao i ubio je. On je Srbin kao i ona, bili su rod u četvrtom koljenu. Ne znam zašto ju je ubio, ali za to nije odgovarao – rekao nam je Dušan Kresović, nevjenčani suprug Anke Kolundžić.

  Živa i zdrava
  Kresović dodaje kako se to dogodilo nedugo nakon ubojstva hrvatskog policajca Franka Lisice u Polači. Druge Anke Kolundžić, rođene 40-ih godina prošlog stoljeća, čuli smo u Kakmi, nije bilo.

  Objava informacije da je Milica Žmirić – Srpkinja koja je također na Veritasovu popisu poginulih i nestalih – živa i da nikad i nije napustila Bjelinu potvrđuje da popis Štrpčve udruge nije točan i da vjerojatno ima još sličnih slučajeva – imena ljudi koji su umrli ili poginuli prije rata, ali i živih.

  Podsjetimo, u više je navrata utvrđeno da su osobe s Veritasova popisa žive i da su u Srbiji i Crnoj Gori. Slučaj sela Kakme i niz drugih primjera potvrđuju da je popis napravljen bez dokaza i provjera i da ne stoji ni obrazloženje Veritasa da je popis napravljen kao evidencija poginulih Srba u tzv. Krajini u borbi s HV-om i HVO-om, poraću i u navodnom granatiranju kolone izbjeglica.

  Slični slučajevi
  U Kakmi je od stanovnika srpske nacionalnosti samo jedan – Obrad Subotić – ubijen nakon Oluje, dok ih je dio poginuo u borbama protiv Hrvatske vojske. Branko Kolundžić poginuo je u Smokoviću 1991. godine kao pripadnik vojske tzv. Krajine. No, uz njega se na Veritasovu popisu nestalih i poginulih od HV-a nalaze i Nebojša Kolundžić koji je poginuo u minskom polju na području Vrane 1993. godine, kao i Ilija Tintor.

  Sličnih slučajeva ima i u Biljanima, te u još nekim mjestima Zadarske županije.

 2. #2
  Avatar von lupo-de-mare

  Registriert seit
  14.07.2004
  Beiträge
  11.988
  Langsam muss man fragen, was nicht manipuliert wird?

 3. #3
  Avatar von BalkanSurfer

  Registriert seit
  04.09.2004
  Beiträge
  3.018
  ich glaube dieser beitrag bezog sich auf jasenovac.

 4. #4
  Avatar von Ivo2

  Registriert seit
  13.07.2004
  Beiträge
  20.759
  Zitat Zitat von BalkanSurfer
  ich glaube dieser beitrag bezog sich auf jasenovac.
  Nein, nicht auf Jasenovac, sondern Oluja, Bljesak u.ä.
  Mit der Veritas-Liste ist auch Alexander Urin hausieren gegangen.

 5. #5
  Avatar von Knutholhand

  Registriert seit
  15.07.2004
  Beiträge
  4.881

  Tja, dann werden wir mal auf den neusten Stand gebracht.

  http://www.vecernji.hr/newsroom/news/croatia/2936595/index.do  18.10.2007 21:05 RATNI ZLOČIN Večernjak i Istraga Nove TV dokazali laži Save Štrpca Srbe u Kostajnici ubili suborci, a ne pripadnici HV-a Autor Davor Ivanković, Željko Grgurinović

  Arhivska fotografija


  Na suđenjima Hrvatima u Haagu i, sad u Zagrebu, dobar dio materijala i svjedočanstava sa srpske strane o navodnim zločinima Hrvatske vojske stižu od Save Štrpca, “profesionalnog skupljača” takvih svjedočanstava.

  Kakva je “kvaliteta” tog dokaznog materijala pokazuje primjer šestorice srpskih vojnika za koje je Štrbac Haagu i našem pravosuđu ustvrdio da su žrtve HV-a tijekom Oluje. Ekipa emisije Nove TV Istraga zaputila se u Kostajnicu, gdje je otkrila da je čak šest srpskih vojnika ubijeno prije Oluje, a ubili su ih njihovi suborci i lokalni kriminalci.

  Protiv ubijanja Hrvata
  Laži Save Štrpca raskrinkavaju originalni “krajinski” dokumenti i izjave svjedoka. Tako je Nenada Marjanovića zvanog Nešo smaknuo pijani sunarodnjak u krajinskoj uniformi.

  – Toga kobnog dana bila sam u Banjoj Luci. Javili su mi kako moga sina više nema. Ubio ga je Dragan Japranin. Ubojica nije ubio samo njega nego i mene. Iščupao mi je srce – kaže Danica Obradović, majka Nenada Marjanovića, inženjera elektrotehnike koji je radio u kostajničkoj Tvornici trikotaže Pounje.

  Marjanovićevo je ime u publikaciji Udruge Veritas iz Beograda. Marjanović nije jedini ubijeni u međusobnim obračunima Srba tijekom 1991.-1995. koje je Štrbac pripisao “žrvama ustaša”. Prema pričama koje kruže Hrvatskom Kostajnicom, Marjanović je ubijen jer je prigovorio paležu hrvatskih kuća i ubojstvima zarobljenih Hrvata u Kostajnici, koja je dan prije ubojstva okupirana.

  Protivljenje je bio dovoljan razlog da tada 43-godišnji inženjer izgubi glavu od svojih sunarodnjaka.

  Ubojica bez kazne
  – Ubojicu, Dragana Japranina, nisam vidjela nakon što mi je ubio sina jedinca, kojega sam sama podigla i odškolovala. Vratila sam se nakon Oluje da sačuvam kuću za unučad. Najžalosnije je što nitko ništa nije poduzeo da se ubojica kazni – kaže Danica. Od mirovine šalje dio unucima i snahi, a živi od onoga što joj ostane. Strašno joj je kada čuje neistine o tome kako joj je sin izgubio život.

 6. #6

  Registriert seit
  12.04.2007
  Beiträge
  16.107
  Dir ist schon klar das das Thema Quasi ein Lockruf für alle Nationalistischen Serben ist,spätestens morgen gibt es Stunk mit denen.

 7. #7
  Avatar von Knutholhand

  Registriert seit
  15.07.2004
  Beiträge
  4.881
  Zitat Zitat von Perun Beitrag anzeigen
  Dir ist schon klar das das Thema Quasi ein Lockruf für alle Nationalistischen Serben ist,spätestens morgen gibt es Stunk mit denen.


 8. #8
  Avatar von Cigo

  Registriert seit
  02.03.2007
  Beiträge
  7.854
  das ist leider die wahrheit.

  aufgrund solcher "beweise" von strbac wird den kroaten in den haag der prozess gemacht.deshalb kann ich diesem pseudo gericht nichts positives abgewinnen.

  außerdem zeigt es wie die serben bewusst die geschichte manipulieren,um sich als opfer und das opfer als täter darzustellen.

  deshalb verwundert es mich nicht,dass viele von denen an die märchen aus den vorherigen kriegen glauben(z.b.1 mio opfer in jasenoac). aber diesmal sind die kroaten nicht mehr so oppertun wie früher.

Ähnliche Themen

 1. Srebrenica: Opferzahlen falsch?
  Von Emir im Forum Religion und Soziales
  Antworten: 25
  Letzter Beitrag: 25.11.2010, 07:56
 2. Opferzahlen der Soldaten in den Jugo-Kriegen.
  Von acttm im Forum Kriminalität und Militär
  Antworten: 6
  Letzter Beitrag: 08.03.2009, 18:22
 3. Tirana: «Opferzahlen wie im Krieg»
  Von Luli im Forum Politik
  Antworten: 81
  Letzter Beitrag: 20.03.2008, 14:33
 4. Antworten: 11
  Letzter Beitrag: 06.11.2007, 17:08
 5. Srebrenica-Konferenz mit neuen Opferzahlen
  Von jugo-jebe-dugo im Forum Politik
  Antworten: 9
  Letzter Beitrag: 17.07.2005, 18:46