BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Erweiterte Suche
Kontakt
BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Benutzerliste

Willkommen bei BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen.
Ergebnis 1 bis 2 von 2

Mladi lavovi ne priznaju referendum

Erstellt von BitterSweet, 27.12.2005, 18:15 Uhr · 1 Antwort · 326 Aufrufe

 1. #1
  Avatar von BitterSweet

  Registriert seit
  25.11.2005
  Beiträge
  984

  Mladi lavovi ne priznaju referendum

  Mladi lavovi ne priznaju referendum

  NA GODIŠNjOJ SKUPŠTINI U MOJKOVCU SNS USVOJILA MEMORANDUM O ZAJEDNIČKOJ DRŽAVI

  Učesnici jučerašnje četvrte redovne Skupštine SNS-a održane u Mojkovcu usvojili su memorandum o nepriznavanju nametnutog i jednostranog referenduma, kao i njegovog proizašlog rezultata koji može dovesti do prekida državnih veza između Crne Gore i Srbije. Kako je zaključeno, ovaj dokument je proizašao iz činjenice da je zajednička država sa Srbijom vitalni interes Crne Gore, te da se istovremeno suprotstavlja pogubnoj separatističkoj politici kojom vlast gura Crnu Goru u konflikte i trajnu destabilizaciju. Od nedemokratskog karaktera režima ne može se očekivati fer, transparentan i u krajnjem ishodu stabilan proces izjašnjavanja o državno-pravnom statusu Crne Gore, obrazlažu u SNS-u razloge koji su uslovili donošenje ovog memoranduma.
  U pet jasno obrazloženih tačaka, u memorandumu se naglašava da je referendum za nezavisnu Crnu Goru pokrenut isključivo u cilju zaštite ličnih interesa čelnika režima koji je zasnovan na prevarama i zloupotrebi najviših državnih i pravno-političkih akata, te ne zaslužuje priznanje srpskog naroda u Crnoj Gori.
  - SNS će uraditi sve što je potrebno da zaštiti zajedničku državu Srbiju i Crnu Goru od nelegitimnog referenduma i posljedica koje bi mogle iz njega proisteći. Ona istovremeno sa žaljenjem konstatuje da su stranke koje se zalažu za opstanak zajedničke države odlučile da stupe u pregovore oko pravila i uslova za organizovanje referenduma i na taj način odustale od zajednički usvojenog opozicionog stava da sa nedemokratskim režimom na ovu temu nema razgovora - kaže se u memorandumu. Na kraju se ističe da SNS želi da sa međunarodnom zajednicom i njenim predstavnicima razgovara o uspostavljanju elementarnih demokratskih standarda koji će se primjenjivati u svim narednim izbornim procesima u Crnoj Gori.

  B.Jovanović

  ZAVRŠNA PREDIZBORNA KONVENCIJA

  Mandić: Sa Milom samo o korupciji

  Andrija Mandić kazao je sinoć na završenoj konvenciji ove stranke “Za život Mojkovca” da razgovara na temu referenduma, a time i rušenja zajedničke države, što se tiče ove stranke, nema. Stranka je, objasnio je, sve dobro izanalizirala, počev od Ustava, Ustavne povelje, preporuka Evropske Unije, pa redom i sva ova dokumenta upozoravaju da jednostranog referenduma u Crnoj Gori nema.
  - SNS je sa ostalim opozicionim strankama uputila pismo Havijeru Solani u kome se zaključuje da sa Milom Đukanovićem nema razgovora. Sa njim treba da razgovaramo da se vlast odrekne svojih monopola, mane crnih fondova i prljavog novca, da ne zloupotrebljava policiju i sudstvo, da se oslobodi korupcije. To su, dakle, teme, koje pružaju uslove za demokratske izbore u Crnoj Gori - rekao je Mandić.
  On je pozvao vlast u Srbiji da se ozbiljnije umiješa u crnogorske procese, pored ostalog i zbog činjenice da na ovim prostorima živi oko 32 odsto stanovništva koji se izjašnjavaju i osjećaju kao Srbi.
  Potpredsjednik SNS-a Goran Danilović je ustvrdio da sami snosimo odgovornost što nas je režim obrukao i sve vrijednosti okrenuo naopačke.
  - Krivi su, zapravo svi oni koji su im davali legitimitet na izborima. SNS ima dovoljno kuraži i pameti da svoju političku bitku izvede do kraja. Naša je uloga i dužnost da ne izdamo i da našim potomcima u nasljeđe ostavimo bar onoliko koliko su nama preci ostavili - poručio je Danilović.
  - U Crnoj Gori treba izvršiti dezinfekciju, dezinsekciju i deratizaciju, odnosno moramo depolitizovati policiju, medije.
  Ustavno i vrhovno sudstvo, nakon čega se tek može govoriti o prvim demokratskim izborima u Crnoj Gori u kojoj se vlast ne mijenja od 1945. godine - naglasio je Novica Stanić.

 2. #2
  Mare-Car
  Fass es auf Deutsch zusammen, dann wird vllt. auch mal darüber geredet

Ähnliche Themen

 1. Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 08.05.2010, 11:30
 2. Afri?ki lavovi: Skupljanje sli?ica
  Von GodAdmin im Forum B92
  Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 30.04.2010, 20:30
 3. Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 27.04.2010, 17:00
 4. Ni SAD ne priznaju osetijske izbore
  Von GodAdmin im Forum B92
  Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 02.06.2009, 14:00
 5. Crnogorski lavovi....do jaja
  Von Monte-Grobar im Forum Rakija
  Antworten: 1
  Letzter Beitrag: 22.11.2006, 18:21