BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Erweiterte Suche
Kontakt
BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Benutzerliste

Willkommen bei BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen.
Seite 2 von 4 ErsteErste 1234 LetzteLetzte
Ergebnis 11 bis 20 von 36

Moslem Jeremić hilft BiH ?

Erstellt von Cvrcak, 30.11.2008, 15:17 Uhr · 35 Antworten · 3.587 Aufrufe

 1. #11

  Registriert seit
  14.03.2008
  Beiträge
  5.790
  Zitat Zitat von Crane Beitrag anzeigen
  Wie ist man denn halber Moslem?

  Man verzichtet auf Schweinefleisch, trinkt dafür aber Alkohol. Man betet nur 2 bis 3 mal am Tag und geht nur jeden 2. Freitag in die Moschee? Man ist auch nur ein ganz kleines bißchen Beschnitten... oder wie genau läuft das ab?

 2. #12
  Avatar von Drobnjak

  Registriert seit
  20.08.2008
  Beiträge
  2.975
  Zitat Zitat von Cvrcak Beitrag anzeigen
  Wird BiH die erneut Serbien wegen dem Genozid in Srebrenica verklagen wil vor dem Gericht recht bekommen, denn wie ja schon jeder weiss ist Jeremić ein halber Moslem und pflegt enge Beziehungen zu arabischen Laendern bzw. islamischen Staaten. Es kann doch moeglich sein das diese Staaten um die Freundschaft weiter zu erhalten Jeremić auffordern werden sich fuer Srebrenica oeffentlich zu entschuldigen. Auch die verhaftung Karađić zeigte der ja verantwortlich fuer die Verbrechen in Srebrenica war, das Jeremić zu seinen Wurzeln steht und auch handelt.
  Auch hat er es geschafft die Islamischen Staaten zu ueberzeugen das mehr Moslems in Serbien leben als im Kosovo daher haben viele islamische Staaten den Kosovo noch nicht anerkannt.
  Jeremić stammt von der wohlhabenden und einflussreichen bošnjakischen Pozdarec Familie ab, die den Moslems in BiH zu SFRJ Zeiten einen Status ermoeglichten.

  www.glas-javnosti.co.yu

  Nacionalnost: Srbin

  Verska opredeljenost: Pravoslavac

 3. #13
  Cvrcak
  Politika: Jeremi?: Egipat ne priznaje kosovski paso? - Naslovi.net vesti
  Podsećajući da je Egipat muslimanska zemlja i da je njegova javnost zainteresovana za verski aspekt kosovskog pitanja, Jeremić je naglasio da je ministru spoljnih poslova, kao i medijima u Kairu, preneo da je pitanje Kosova čisto političko pitanje i etnički motivisan pokušaj secesije, koji je u suprotnosti sa odlukom Saveta bezbednosti UN. „Postoje mnogi koji tvrde da odvajanje Kosova i, uopšte, pitanje i problem Kosova imaju veze sa verskom dimenzijom i podelama. Preneo sam stav da nije tako... U okviru Islamske konferencije, Egipat će nastaviti da zastupa stav da pitanje Kosova nema veze sa islamom, odnosno da nema veze sa verskim podelama na balkanskom prostoru”, preneo je Jeremić.

  On je rekao da je dokaz za to i u činjenici da svi Albanci nisu samo muslimani, kao i da je Srbija multietnička država, u čijoj vladi su i dvojica ministara muslimani.
  Hier hat er Aegypten versichert das es viele Moslems in Serbien gibts sogar zwei Minister(na ja eigentlich drei)

 4. #14
  Avatar von TigerS

  Registriert seit
  04.11.2005
  Beiträge
  7.474
  Zitat Zitat von Cvrcak Beitrag anzeigen
  Politika: Jeremi?: Egipat ne priznaje kosovski paso? - Naslovi.net vestiHier hat er Aegypten versichert das es viele Moslems in Serbien gibts sogar zwei Minister(na ja eigentlich drei)
  ok , ich glaub du kennst denn unterschied zwischen viel und mehr als , oder täusch ich mich da.


  gruß

 5. #15

 6. #16
  Cvrcak
  Osim na Kosovu, dodao je srpski šef diplomatije, muslimani žive i u drugim delovima Srbije, ali oni poštuju teritorijalni integritet zemlje.
  Jeremi? u Indoneziji: Kosovo nije verski problem - RADIO-TELEVIZIJA VOJVODINE

  Hier z.B. in Indonesien, das wird der klage gegen Serbien betriff Srbrenica recht hilfreich sein, tja Blut ist eben dicker als Wasser.

 7. #17
  Avatar von TigerS

  Registriert seit
  04.11.2005
  Beiträge
  7.474
  lohnt sich hir wohl net mit verlogenen schweinen sich zu unterhalten .Schwein bleibt schwein , vorallem die aus der Rechten seite .


  gruß

 8. #18
  Cvrcak
  Zitat Zitat von Drobnjak Beitrag anzeigen
  www.glas-javnosti.co.yu

  Nacionalnost: Srbin

  Verska opredeljenost: Pravoslavac


  Vuk od Bosne!

  Vuk Jeremić je čukununuk Murat-age Pozderca i praunuk potpredsednika AVNOJ-a Nurije Pozderca, njegova baba Sadeta Pozderac bila direktorka Prve beogradske gimnazije

  Srpski ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić direktni je potomak jedne od najmoćnijih bošnjačkih, muslimanskih familija - Pozderac. Jeremić je čukununuk Murat-age Pozderca, vladara Cazinske krajine iz vremena kraja Otomanskog carstva, i praunuk Nurije Pozderca, potpredsednika Prvog zasedanja AVNOJ-a, koji je poginuo u bici na Sutjesci.

  Jeremićeva baba Sadeta Pozderac bila je direktorka Prve beogradske gimnazije koja se udala za diplomatu Šerifa Buljubašića. Sadeta i Šerif su izrodili dvoje dece - Senu i Seada. Sead je postao operski pevač i danas kao penzioner živi u Beogradu, a Sena se udala za direktora "Jugopetrola" Miška Jeremića i dobila sina Vuka.

  Od Murata do Vuka

  Porodično stablo šefa diplomatije Vuka Jeremića u poslednjem broju detaljno analizira sarajevski nedeljnik "Slobodna Bosna". U tekstu koji se najavljuje preko cele naslovne strane, list piše o familiji Pozderac kao o "bošnjačkim Kenedijevima" i ministra Jeremića ubraja u najmoćnije članove ove familije u kojoj značajno mesto zauzima Hamdija Pozderac, bivši predsednik Predsedništva BiH i svojevremeno jedan od najviših funkcionera u SFRJ.

  Sarajevski nedeljnik najavljuje da će narednog leta u Cazinu biti održana proslava povodom 150 godina od rođenja Murat-age, rodonačelnika familije Pozderac. Na ovoj proslavi će se, kako se očekuje, pojaviti i ministar Vuk Jeremić.

  Press prenosi deo ovog opširnog teksta u kome se govori o šefu srpske diplomatije:

  Sadeta Pozderac bila je direktorka najpoznatije beogradske Prve gimnazije, a njen muž Šerif Buljubašić funkcioner u ministarstvu inostranih poslova SFRJ. Imali su dvoje dece: Senu i Seada. Sead je postao operski pevač, a Sena se udala za direktora naftne kompanije "Jugopetrol" Miška Jeremića. Dobili su sina Vuka.

  Vuk je pohađao Prvu beogradsku gimnaziju u kojoj mu je sadašnji predsednik Srbije predavao psihologiju i gde je, kažu, pridobio sve simpatije svog tadašnjeg profesora. Kasnije je nastavio školovanje u Engleskoj (Kembridž) i SAD-u (Harvard). Diplomirao je teorijsku fiziku na Univerzitetu u Kembridžu, a za vreme doktorskih studija iz primenjene matematike na Univerzitetu u Londonu radio je i u finansijskim institucijama, među kojima je i Dojče banka.

  Kao student i mlad stručnjak, tokom Miloševićeve vladavine bavio se organizovanjem srpskih studenata i iseljenika radi kampanje za bolje informisanje o događanjima u Srbiji. Kada je 1997. održana Osnivačka skupština Organizacije srpskih studenata u inostranstvu, Jeremić je postao njen finansijski menadžer.

  U svojoj biografiji tada je naveo: "Do 35. godine života nameravam doktorat naplatiti u Londonu, Njujorku, Tokiju ili Hongkongu, vršeći surovo kapitalističko izrabljivanje na berzi, a posle toga se baviti humanitarnim radom, posmatranjem ptica i filatelijom, paralelno sa držanjem značajnog dela akcija 'Plejboja' i portfeljom ministra za istraživanje ruda i gubljenje vremena u Vladi Srbije."

  Posle demokratskih promena u Srbiji, od oktobra 2000. radio je kao savetnik ministra za telekomunikacije Jugoslavije, dakle Borisa Tadića, a potom od jula 2004. i kao njegov savetnik, kada je Tadić imenovan za predsednika Srbije. Od novinara tada najčešće pitan šta sa 29 godina, koliko ima, može savetovati Tadića, nonšalantno je odgovorio da oni razgovaraju i dogovaraju političke stavove: "Ne uspevam ga samo nagovoriti da prestane da navija za Partizan, jer nije u redu da predsednik Srbije bude grobar."

  Bez prisile u pravoslavlje

  Kao ministar inostranih poslova i najmlađi član Vlade Srbije, sa nepune 32 godine svečano je položio zakletvu na sednici Narodne skupštine 15. maja ove godine. Oženjen je Natašom Lekić, novinarkom RTS-a. Govori tečno engleski i nemački jezik. Na veb-stranici sa njegovom biografijom piše: nacionalnost - Srbin, veroispovest - pravoslavlje.

  Sto pedeset godina od rođenja velikog krajiškog age Murata Pozderca, koji je živeo u islamskoj veri i šerijatu, njegov je potomak bez prisile - izuzev one koju život nosi - postao pravoslavac i jedan među pet najznačajnijih ljudi Srbije. Čudni su putevi Gospodnji. Iliti: "Velik je Alah, gospodar svetova", da citiramo reči Nurije Pozderca, pradede Vuka Jeremića...
  www.rasonalisti.net • View topic - Vuk Jeremic- cukununuk Murat-Age Pozdreca

  Nochmal Blut ist dicker als Wasser
  P.S.Drobnjak ist ein kroatischer Nachname

 9. #19
  Avatar von Drini

  Registriert seit
  20.10.2008
  Beiträge
  165
  Zitat Zitat von Cvrcak Beitrag anzeigen
  Jeremi
  ? u
  Indoneziji
  :
  Kosovo
  nije
  verski
  problem
  - RADIO-TELEVIZIJA VOJVODINE


  Hier z.B. in Indonesien, das wird der klage gegen Serbien betriff Srbrenica recht hilfreich sein, tja Blut ist eben dicker als Wasser.
  Stimmt, Kosovo ist keine religiöses Angelegenheit, Denn Kosovo ist Albanertum!

 10. #20
  Cvrcak
  Zitat Zitat von Drini Beitrag anzeigen
  Stimmt, Kosovo ist keine religiöses Angelegenheit, Denn Kosovo ist Albanertum!
  Ja Jeremić versucht den arabischen Staaten klar zu machen das es im Kosovo keine religioesen Probleme gibts da es in Serbien sehr viele Moslems gibt.

Seite 2 von 4 ErsteErste 1234 LetzteLetzte

Ähnliche Themen

 1. Was hilft gegen Waffen?
  Von Strimoniko im Forum Kriminalität und Militär
  Antworten: 27
  Letzter Beitrag: 17.11.2011, 13:57
 2. was hilft gegen pickel?
  Von princessharry im Forum Rakija
  Antworten: 1
  Letzter Beitrag: 24.03.2011, 23:17
 3. Hilft albanischen Kindern!
  Von Alp Arslan im Forum Religion und Soziales
  Antworten: 6
  Letzter Beitrag: 27.10.2010, 15:28
 4. Wer hilft Griechenland?
  Von Prizren im Forum Politik
  Antworten: 91
  Letzter Beitrag: 10.03.2010, 18:41
 5. enge unterwäsche hilft!!!
  Von bosmix im Forum Humor - Vicevi
  Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 03.09.2007, 18:00