BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Erweiterte Suche
Kontakt
BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Benutzerliste

Willkommen bei BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen.
Seite 9 von 14 ErsteErste ... 5678910111213 ... LetzteLetzte
Ergebnis 81 bis 90 von 137

Muhamed Šaćirbegović: Wenn Serben und Kroaten Bosnien teilen wollen...

Erstellt von Emir, 15.11.2010, 01:14 Uhr · 136 Antworten · 7.069 Aufrufe

 1. #81

  Registriert seit
  24.06.2010
  Beiträge
  7.059
  Zitat Zitat von Bushido Beitrag anzeigen
  Falsch, diese Karte is richtig:

  Bosna je Srbija,Hrvatska je Srbija,Jupitar je Srbija

 2. #82
  Bushido
  Zitat Zitat von SARIC Beitrag anzeigen
  Bosna je Srbija,Hrvatska je Srbija,Jupitar je Srbija
  i tokio

 3. #83
  Bushido
  smanyc ist in srpska, junge ich bin srpska


 4. #84

  Registriert seit
  14.07.2010
  Beiträge
  593
  Zitat Zitat von Bushido Beitrag anzeigen
  Falsch, diese Karte is richtig:


  Ironie ist was feines

  Aber sagt mal, wie macht ihr das eigentlich mit den Karten?

 5. #85
  Bushido
  Zitat Zitat von Carolus Beitrag anzeigen
  Ironie ist was feines

  Aber sagt mal, wie macht ihr das eigentlich mit den Karten?
  mit nem bildbearbeitungs program

 6. #86

  Registriert seit
  14.07.2010
  Beiträge
  593
  Zitat Zitat von Bushido Beitrag anzeigen
  mit nem bildbearbeitungs program

  ehh ja, darauf hätte ich auch selbst kommen müssen

 7. #87
  Avatar von DZEKO

  Registriert seit
  09.08.2009
  Beiträge
  55.651
  Zitat Zitat von Bushido Beitrag anzeigen
  Falsch, diese Karte is richtig:


 8. #88
  Avatar von specialForces

  Registriert seit
  06.10.2008
  Beiträge
  1.759
  Zitat Zitat von Miki_89 Beitrag anzeigen
  kollege dan zeig doch mal wo die waffen bei den bosniaken vorhanden waren ! und rede hier nicht so einen scheiß
  TWRA finansirala naoružavanje aktivista SDA
  Hasan Čengić naoružavao muslimane u BiH i Sandžaku
  Raspodjelu oružja na terenu rukovodili su odbori SDA, a čitav posao je obezbjeđivao kadar ove stranke u tadašnjem MUP-u BiH na čelu sa ministrom Alijom Delimustafićem, te Mirsadom Srebrenkovićem, Jusufom Pušinom, Bakirom Alispahićem, Kemalom Šabovićem i Munirom Alibabićem. Prema riječima Senada M., transport oružja preko Hrvatske obezbjeđivala je hrvatska policija, a za to je posebno zaduženje imao izvjesni Tomljenović. Oružje je distribuirano u sve opštine u BiH i Sandžaku u kojima je djelovala SDA. Samo od jeseni 1991. pa do početka rata, u proljeće 1992. godine, po nalogu Hasana Čengića u Sarajevu, Foči i Mostaru podijeljeno je po 1.500 pušaka, u Jajcu, Livnu, Brodu i Zvorniku po 400, u Tešnju i Zenici po 1.200, u Visokom 1.300, a 1.200 automatskih pušaka podijeljeno je u Srbiji u Sandžaku
  piše: Ekipa Patriota
  Vrh Stranke demokratske akcije, sa Alijom Izetbegovićem na čelu, 1991. i 1992. godine organizovao je masovno naoružavanje muslimanskih ekstremista u BiH, ali i u Sandžaku u Srbiji. Ključna ličnost za sprovođenje ove akcije bio je Hasan Čengić, istaknuti član radikalne islamske organizacije CIRKL, koju su osnovali Osama bin Laden i Šah Omar Abdal Rahman. Novac za kupovinu oružja obezbjeđivan je preko lažne humanitarne organizacije TWRA, koja je stvorena kao ključni organ CIRKL-a za trgovinu oružjem. Na čelu TWRA bili su Hasan Čengić i Sudanac Al Fatih Hasanenin, blizak prijatelj Alije Izetbegovića, o čemu je Patriot proteklih mjeseci u više navrata pisao.
  Poslije nedavno upućenih anonimnih prijetnji tužiocu Džonatanu Šmitu, koji u ime Tužilaštva BiH vodi istragu protiv Čengića, ovu priču otvorili su i drugi mediji u BiH. Tužilaštvo Čengića tereti da je od novca koji je bio namijenjen za pomoć muslimanima u BiH, razvio vlastiti biznis oružjem i slao pomoć teroristima širom svijeta. Prema saznanjima Patriota, Hasan Čengić će u narednih 10 dana biti uhapšen zajedno sa nizom članova radikalne islamske terorističke organizacije koju predvodi. Zajedno sa njim 0biće uhapšeni Senad Šahinpašić Šaja, koji je uz Čengića glavni organizator i logističar mreže Al Kaide koja djeluje na prostorima BiH i Srbije i Crne Gore.
  Patriot je došao do novih saznanja o kriminalnom i terorističkom dosijeu Hasana Čengića, ali i o namjerama terorističke SDA da 1991. godine izazove rat na teritoriji Srbije i Crne Gore. Cilj SDA bio je tada, a i sada, odvajanje Sandžaka od Srbije i Crne Gore i njegovo pripajanje islamskoj BiH.
  Senad M. iz Sarajeva, koji je pod Čengićevim rukovođenjem vršio nabavku i transport oružja za muslimane u BiH i Sandžaku, svjedoči i da su o ovim aktivnostima bili upoznati svi rukovodioci SDA poput Omera Behmena, Rusmira Mahmutčehajića i, naravno, Alije Izetbegovića. Oružje je novcem koji je obezbjeđivao Čengić i TWRA nabavljano u Sloveniji i Hrvatskoj, uz nesebičnu pomoć hrvatskih vlasti.
  Samo u periodu od septembra 1991. pa do početka rata, u aprilu naredne godine, ovim Čengićevim kanalima nabavljeno je preko 18.000 automatskih pušaka i oko 4.200.000 komada metaka.
  Puške za Alijine borce
  Raspodjelu oružja na terenu rukovodili su odbori SDA, a čitav posao je obezbjeđivao kadar ove stranke u tadašnjem MUP-u BiH na čelu sa ministrom Alijom Delimustafićem, te Mirsadom Srebrenkovićem, Jusufom Pušinom, Bakirom Alispahićem, Kemalom Šabovićem i Munirom Alibabićem. Prema riječima Senada M., transport oružja preko Hrvatske obezbjeđivala je hrvatska policija, a za to je posebno zaduženje imao izvjesni Tomljenović. Oružje je distribuirano u sve opštine u BiH i Sandžaku u kojima je djelovala SDA. Samo od jeseni 1991. pa do početka rata, u proljeće 1992. godine, po nalogu Hasana Čengića u Sarajevu, Foči i Mostaru podijeljeno je po 1.500 pušaka, u Jajcu, Livnu, Brodu i Zvorniku po 400, u Tešnju i Zenici po 1.200 u Visokom 1.300, a 1.200 automatskih pušaka podijeljeno je u Srbiji u Sandžaku.
  Prema svjedočenju S., prvi kontingent oružja, koji je sadržavao oko 1.900 automatskih pušaka "kalašnjikova", kupljen je u septembru 1991. godine u firmi "Orbis" u Ljubljani. Transport je od Ljubljane išao preko Zagreba do Slavonskog Šamca. Odatle je prevoz oružja obezbjeđivao Kemal Šabović, tada načelnik CSB-a Sarajevo. U februaru 1992. godine kupljeno je još 3.000 "kalašnjikova" rumunske proizvodnje i automata M-56. Ovo oružje je kupljeno kod Rešada Mujkića u Zagrebu.
  Transport je opet obavljen starom maršrutom – preko Šamca – uz obezbjeđenje Kemala Šabovića i policajaca iz sarajevskog CSB-a.
  Samo nekoliko dana poslije, u Sloveniji je obavljena još jedna kupovina oružja. U nabavku je ovaj put išao sam Hasan Čengić. Korištena je uobičajena maršruta, a ovaj put transport od Šamca do Visokog obezbjeđivao je Bakir Alispahić, tada zvaničnik MUP-a BiH. Po oružje u Šamac išao je, kako je sam rekao, i Senad M. Alispahić ga je, nešto ranije, upoznao sa Munibom Alibabićem, koji je tada bio načelnik sarajevskog sektora SDB-a. Tada je rečeno i da SDB budno prati čitavu akciju, a oni koji je sprovode upozoreni su da paze šta i gdje pričaju.
  Naoružavanje sa svih strana
  Oružje je nabavljano i preko zapadne Hercegovine. U proljeće 1992. godine u Grudama je kupljeno 2.800 automatskih pušaka od izvjesnog Ivana, koji je jedan od suvlasnika već pomenute firme "Orbis" iz Ljubljane. Za bezbjedan transport oružja preko Konjica do Sarajeva bio je odgovoran jedan radnik Službe javne bezbjednosti iz Mostara. Zvali su ga Pinca. Njegovo angažovanje obezbijedio je opštinski odbor SDA iz Mostara. M. S. je rekao i da je automobilom Bakira Alispahića prevozio oružje koje mu je dao Šefko Omerbašić, imam džamije u Zagrebu. Po nalogu Alije Izetbegovića, šamačkoj SDA predao je 180 automata M-56. Prema njegovim riječima, za nabavku eksploziva u MUP-u BiH u Sarajevu bio je zadužen Mevludin Smajić. Eksploziv je nabavljan u Vitezu, a glavni za ovaj posao u tom gradu bio je ugostitelj Marijan Skopljak. Član Kriznog štaba SDA, vojno lice po nadimku Zis, iz skladišta MUP-a u Rakovici je preuzimao oružje i dalje ga plasirao. Tadašnji ministar unutrašnjih poslova BiH Alija Delimustafić je tražio od Senada M. da iz Gruda doveze 6.000 automatskih pušaka, koje su plaćane po cijeni od 660 maraka. Senad M. tvrdi da je nakon razgovora sa Hasanom Čengićem odbio da obavi ovaj posao. Posebnu ulogu u naoružavanju muslimana imao je Senad Šahinpašić, takođe istaknuti član CIRKL-a. Šahinpašić je bio poslovni partner Alije Delimustafića u preduzeću "Ceneks". On je najzaslužniji za naoružavanje muslimana u istočnoj Bosni, ali i šire. U martu 1992. godine policija je u Hadžićima zaustavila jednu pošiljku oružja koja je bila namijenjena SDA u Brčkom. Budući da je ovaj transport sa Šahinpašićem zajedno organizovao i tada prvi čovjek policije Alija Delimustafić, problem je brzo riješen – oružje je stiglo na odredište. Oružje namijenjeno aktivistima SDA Šahinpašić je nabavljao u Grudama. Senad M. je u to vrijeme bio zadužen za naoružavanje budućih Alijinih vojnika u Mostaru. Brat Rusmira Mahmutčehajića je iz Mostara oružje prevozio u rodni Stolac i dijelio ga tamošnjim muslimanima. Važniji punktovi za distribuciju oružja u BiH bili su u okolini Visokog u selu Gračanica u kući hodže Adema Uzunovića i u Moštru u kući Ibre Omanovića. Oružje je privremeno skladišteno i u jednoj staroj kući u Hrasnici u Sarajevu. Dogovori oko raspodjele oružja vođeni su u firmi "Tica marketing" u Sarajevu, koja se nalazila u prostorijama čiji je vlasnik bio tadašnji gradonačelnik Sarajeva Muhamed Kreševljaković. Riječ je o lažnoj firmi koja je samo služila kao pokriće za nabavku oružja. Aktivisti SDA koji su distribuirali naoružanje posjedovali su lažne dokumente. Doći do lažne legitimacije, članovima SDA nije predstavljalo nikakav problem s obzirom na to da je na čelu MUP-a bio Alija Delimustafić. On je, štaviše, za posao izdavanja lažnih dokumenata zadužio svog pomoćnika Mirsada Srebrenkovića. I sam Senad M. je, po vlastitom priznanju, posjedovao više lažnih dokumenata.
  Desetu godinu od okončanja rata u BiH na vidjelo polako ali sigurno izlazi istina o povezanosti tragičnih dešavanja u BiH i globalnog islamskog terorizma. Sve više je onih kojima je jasno da vrh SDA još od prije početka rata pa do danas nije bio ništa do marioneta radikalnih islamskih krugova kojom je direktno upravljala zločinačka organizacija CIRKL. Istraga koju protiv Hasana Čengića sprovodi Tužilaštvo BiH sigurno će, i to vrlo skoro, otkriti više pojedinosti o aktivnostima radikalnih islamista na Balkanu, koji su, očito je, planirali sukobe i van BiH. Svidjelo im se to ili ne, vlasti BiH, a prije svega pravosuđe, moraće vrlo brzo pokrenuti odlučnije aktivnosti protiv terorizma, prije svega zbog toga što na tome insistira administracija SAD, koja je odlučna da se obračuna sa terorističkim vezama i na Balkanu.
  Rasim Kadić švercovao oružjem
  Predsjednik Liberalne demokratske stranke BiH Rasim Kadić je još 1991. godine putovao po Evropi i vodio razgovore o nabavci oružja za muslimane. Prema svjedočenju Senada M., ovaj istaknuti "liberal" je zajedno s njim 5-6 puta putovao u Čehoslovačku i Austriju sa povećom količinom novca za koju je tražio oružje. Ovaj novac je Kadić, po svemu sudeći, dobio iz Libije.
  Kako navodi Senad M., u BiH je sredinom 1991. godine osnovana organizacija pod nazivom Narodni demokratski pokret, na čijem je čelu u Sarajevu bio Rasim Kadić. Finansije ovoj organizaciji obezbjeđivao je Libijski konzulat u Sarajevu, a svoje centre organizacija je imala i u Sandžaku i na Kosovu.
  U organizaciji Libijskog konzulata u Sarajevu i službenika Libijske ambasade u Beogradu Amera Musuratija, u avgustu 1991. godine 57, uglavnom mlađih, lica muslimanske nacionalnosti boravilo je u Libiji. Tokom boravka slušali su predavanja o unutrašnjo-političkom sistemu Libije. Imali su i kontakte sa predstavnicima libijskih revolucionarnih komiteta.
  U pozdravnom govoru koji je tada održao, Sefedin Zelić iz Sarajeva rekao je: "Ja bih da se zahvalim braći na ovim iscrpnim objašnjenjima i da detaljnije upoznam gospodina sa pokretom koji djeluje na prostoru BiH, Sandžaka i Kosova. Sjedište pokreta je u Sarajevu, u BiH se upravo vrše pripreme za izgradnju centra Narodnog demokratskog pokreta. U većini mjesta u BiH, Sandžaku i na Kosovu, osnovani su revolucionarni narodni komiteti.


  Nemoj se praviti lud, imali ste dosta...

 9. #89
  Avatar von DZEKO

  Registriert seit
  09.08.2009
  Beiträge
  55.651
  Ej Special Forces ne seri, jebes automatske puske, vi ste imali arteleriju i tenkove i svasta, protiv nasih pusaka i par minobacaca.

 10. #90
  Zvornicanin
  Zitat Zitat von specialForces Beitrag anzeigen

  Nemoj se praviti lud, imali ste dosta...
  Jebem li ti
  willst du im ernst automatische gewähre mit panzer usw vergleichen?
  wenn ihr serben immer behauptet die bosniaken hätte dies und jenes gehabt , dann zeig mir doch mal wo die bosniaken die gleiche anzahl an panzern, artillerie hatten ? hajde ich warte

Seite 9 von 14 ErsteErste ... 5678910111213 ... LetzteLetzte

Ähnliche Themen

 1. An die, die Bosnien teilen wollen.
  Von DZEKO im Forum Politik
  Antworten: 613
  Letzter Beitrag: 25.01.2015, 10:37
 2. Antworten: 51
  Letzter Beitrag: 24.08.2012, 18:56
 3. Antworten: 60
  Letzter Beitrag: 10.10.2010, 20:35
 4. Antworten: 3
  Letzter Beitrag: 03.10.2008, 11:47