BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Erweiterte Suche
Kontakt
BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Benutzerliste

Willkommen bei BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen.
Seite 4 von 4 ErsteErste 1234
Ergebnis 31 bis 38 von 38

Na danasnji dan prije 18 godina - dnevnik srpske agresije na Hrvatsku iz dana u dan

Erstellt von crolove, 24.09.2009, 13:03 Uhr · 37 Antworten · 3.066 Aufrufe

 1. #31
  Vukovarac
  Zitat Zitat von Metkovic Beitrag anzeigen
  sicher....und die Krajinaforce.com lebt noch.... oder ist der Diesel für die Traktoren ausgegangen ?
  ...hahahaha....diesel für die Traktoren ausgegangen der ist gut, muss ich mir merken OMG

  Zitat Zitat von Nikita Makavelic Beitrag anzeigen
  Also da muss ich reinplatzen... mich störts.

  Vor allem in Vukovar wurden die Leute systematisch gegeneinander aufgehetzt.

  Diese "Agression" ist gar keine, sonst wäre Serbien dafür verurteilt worden. Der Amerikanische Sezessionskrieg war auch ein Bürgerkrieg. Punkt.
  ....red' kein blödsinn

 2. #32
  Šaban
  Zitat Zitat von Vukovarac Beitrag anzeigen
  ...hahahaha....diesel für die Traktoren ausgegangen der ist gut, muss ich mir merken OMG  ....red' kein blödsinn
  genau, ich hab mal so aufnahmen aus ilok gesehen bevor die panzer kamen, als alle leute für den frieden nen umzug gemacht haben

 3. #33
  Avatar von Ludjak

  Registriert seit
  20.05.2009
  Beiträge
  3.577
  Zitat Zitat von Nikita Makavelic Beitrag anzeigen
  Also da muss ich reinplatzen... mich störts.

  Vor allem in Vukovar wurden die Leute systematisch gegeneinander aufgehetzt.

  Diese "Agression" ist gar keine, sonst wäre Serbien dafür verurteilt worden. Der Amerikanische Sezessionskrieg war auch ein Bürgerkrieg. Punkt.
  Glückwunsch, mit dieser Aussage hast du dich voll ins Aus geschossen !

 4. #34

  Registriert seit
  18.09.2009
  Beiträge
  3
  Zitat Zitat von Ado Beitrag anzeigen
  Schon 20 Jahre?
  In 10 Jahren wird es langsam Zeit, einen Fick drauf zu geben was passiert ist, und nach vorne zu schauen.
  Kako je to zalosno misljenje, znaci da je 20 godina dovoljno da se zaborave
  mrtvi i sva zla koji su naneseni LJEPOJ NASOJ
  OPROSTIT MOZDA
  ZABORAVIT NIKADA DA SE NE PONOVI

 5. #35

  Registriert seit
  25.06.2009
  Beiträge
  905
  Dogodilo se 27.09.1991


  LJUBLJANA
  - Skupština SR Slovenije prihvatila amandmane na Ustav koji su stavljali republičke zakone iznad saveznih i koji su omogućavali da se referendumom Slovenija odcijepi, te je predvidjela uvođenje višestranačkog sustava. Ti su amandmani usvojeni unatoč vetu na saveznoj razini kojeg je uložila Srbija.
  BEOGRAD
  - Milošević i Jović izražavaju razočaranje zbog neodlučnosti Kadijevića da intervenira i svrgne slovensko rukovodstvo. Smatraju kako je počeo kraj Jugoslavije.


  27.09.1991.

  BEOGRAD


  - Srbijanski parlament objavljuje djelomičnu mobilizaciju.
  - Milošević pokušava na silu smijeniti neodlučnog i projugoslavenski orijentiranog Kadijevića i na njegovo mjesto postaviti B. Adžića. Četrdesetak oficira, pripadnika gardijske brigade, noću na 28.09. upada u SSNO, a predvodi ih Veselin Šljivančanin, tada major KOSa i pripadnik brigade. Pokušaj smjene je propao zato jer je Adžić odbio u tome sudjelovati.
  ZAGREB
  - Načelnik GS HV Antun Tus donosi zapovjed o realizaciji Plana "Bilogora", odnosno osvajanju kasarni JNA-a na prostoru Bjelovara i Koprivnice.
  - Hrvatska Vlada prihvatila rezoluciju Vijeća sigurnosti UN-a, podržala nastavak Mirovne konferencije u Haagu, te odbija dalje priznavati legalitet Saveznog izvršnog vijeća Jugoslavije.
  - Hrvatski ministar zdravstva dr. Andrija Hebrang upozorio na činjenicu da JNA konstantno napada bolnice i zdravstvene ustanove.
  - Iz vojnog skladišta streljiva u Jastrebarskom otvorena je paljba iz pješačkog oružja, a ispaljene su i svjetleće rakete.

  KARLOVAC
  - Mještani s prostora Slunja nalaze se u teškoj situaciji, nedostaju im hrana, ljekovi i gorivo.
  - Vojarne se polako prazne, a Karlovac napuštaju oficiri s obiteljima. Plan je da do 15.10. sve vojarne budu ispražnjene. Neprijatelj je napustio vojarnu u Turnju. Međutim, u to isto vrijeme, žestoko je napadnut grad Karlovac.
  - Zbog djelovanja JNA oštečene škole na Turnju, Rečici i Ladvenjaku.
  SLATINA
  - Pobunjeni Srbi uhitili Vladu Paljevića, Ivana Goluba, Ivana Đerđi i Pavu Tršeka, odveli u zatvor u Đulovac i tamo ubili.
  PETRINJA
  - Prema riječima svjedoka, nakon povlačenja hrvatskih postrojbi iz grada u Petrinji vlada totalna anarhija.

  - U Petrovcu je od pripadnika ZNG-a formirana je 1. satnija budućeg 74. samostalnog bataljuna Petrinja koja je preuzela položaje na Župić brdu.

  PAKRAC

  - Sela oko Pakraca su očišćena od terorista - Kukunjevac, Toranj, Prekopakra, Dobrovac i Obrijež. Grad Pakrac je teško oštećen od neprestanog granatiranja, dok je zgrada bolnice toliko oštećena da je neupotrebljiva. Kod sela Dobrovca otvorena je vatra na bolesnike iz Lipika koje se je probalo evakuirati pa je autobus vraćen natrag u Lipik.

  VINKOVCI
  - HV zauzela vojarnu u Vinkovcima. Hrvatske obrambene snago povukle su se iz Tovarnika, Ilače i Slakovca. Time je situacija oko Vukovara postala još teža.

  VUKOVAR
  - JNA pojačala napade na Vukovar.
  OSIJEK
  - Na širem području Osijeka napadi su počeli u ranim jutarnjim satima. Na Belišće je ispaljeno 50 projektila. Posljepodne u selu Gatu minobacačkom ganatom ranjeno je 5 djece. S područja Baranje pucalo se na sam grad Osijek, iz četničkog uporišta Klise napadnuti su položaji hrvatskih obrambenih snaga kod pogona "Saponije" i "Melite" a iz Stare Tenje i Palače topništvom su napadnuti Nemetin, Ernestinovo, Sarvaš i Laslovo, na koje je izvršen i pješački napad. U večernjim satima ponovno je napadnut sam Osijek i prigradsko naselje Josipovac.
  - Iz četničkih uporišta u Silašu i Pačetinu otvorena je vatra na Korođ.

  SINJ
  - Postignut dogovor o povlačenju JNA iz Sinja.
  KORČULA
  - Pošto su se predali vojnici u vojarni na otoku Korčuli, na otok je izvršen desant koji je osiguravala raketna topovnjača. U poslijepodnevnim satima pripadnici JNA u Veloj Luci ukrcali su opremu i oružje iz vojarne na brod i krenuli su prema otoku Visu.


  27.09.1992.

  ISTOČNA SLAVONIJA

  - Zapovjednik Istočnog sektora UNPROFOR-a Aleksandar Hromčenkov dao tri različite izjave o povratku prognanika: najprije da će ga spriječiti, zatim, da će ga maksimalno zaštititi, pa opet da nema povratka, konstatiraju prognanici u Osijeku i iznose niz negativnih primjera o ponašanju ruskih časnika i vojnika u istočnoj Slavoniji.  27.09.1993.
  VELIKA KLADUŠA
  - U Velikoj Kladuši proglašena Autonomna pokrajina Zapadna Bosna, a za predsjednika jednoglasnom odlukom ustavotvorne skupštine izabran član Predsjedništva BiH Fikret Abdić.


  27.09.1994.
  SEVILLA
  - Ministri obrane NATO-a počeli u španjolskom gradu Sevilli dvodnevni neslužbeni sastanak, na kojem će glavna tema biti stanje u bivšoj Jugoslaviji s naglaskom na prilike u BiH.


  27.09.1995.
  SPLIT

  - Nakon akcije "Oluja", Policijska uprava splitsko-dalmatinska podnijela 41 krivičnu prijavu protiv 23 osobe za oružanu pobunu, protiv 10 osoba krivičnu prijavu za ratni zločin protiv civilnog stanovništva, a protiv osam za ugrožavanje teritorijalne cjelovitosti Hrvatske

 6. #36

  Registriert seit
  25.06.2009
  Beiträge
  905
  28.09.1990.

  BANIJA

  - Pobunjeni Srbi napadaju policijske stanice radi otimanja oružja i uzurpacije vlasti u Glini, Petrinji, Kostajnici i Dvoru na Uni. Interveniraju satnije iz sastava PHR ("Prvog hrvatskog redarstvenika"). Tijekom noći 28.-29.09 u Petrinji je ranjen pripadnik PHR Josip Božićević hicem najvjerojatnije iz kasarne JNA.

  BEOGRAD

  - Skupština SR Srbije prihvatila je novi Ustav kojim se Srbija definira kao demokratska država svih njenih građana. Obje autonomne pokrajine izgubile su svoj status i teritorijalno su potpuno integrirane u Srbiju. Međutim nisu izgubile glas u saveznom Predsjedništvu te je na taj način Srbija imala 3 glasa.

  28.09.1991.

  BEOGRAD

  - Na Kadijevićevo traženje održan je sastanak S. Miloševića, B. Jovića, M. Bulatovića, B. Kostića i B. Adžića. Kadijević izvješćuje nazočne kako „su svi srpski krajevi u Hrvatskoj oslobođeni“. Kadijević se žali kako su u prošla 3 dana pokušana 3 puča „svuda s istim parolama i zahtjevima“ (u VMA, ratnom zrakoplovstvu i u gardijskoj brigadi). Kadijević optužuje Mihajla Kertesa da stoji iza zahtjeva za njegovom i Brovetovom smjenom. (B. Jović)

  VUKOVAR i VINKOVCI


  - Već od ranije oštećen dvorac Eltz dodatno granatiran. U Tordincima zaustavljena kolona vojnih vozila. Minobacačaki napad na Stare Jankovce iz smjera Sremskih Laza. Nakon bombardiranja iz aviona započeo tenkovski napad koji je odbačen. Branitelji su uništili dva tenka i nekoliko vojnih kamiona. Iz Mirkovaca otvorena je vatra na Vinkovce.

  OSIJEK

  - Iz smjera Bilja minobacačima napadnut Osijek. Pogođen je dječji vrtić i stara gradska jezgra Tvrđa. Poginulo je troje a ranjeno 15 ljudi. Granatama je oštećeno pročelje crkve sv. Jakova. Granatira se i Valpovo.

  PAKRAC
  - Na Pakrac se puca iz svih oružja. Pogođena je i zapaljena katolička crkva Uznesenja Blažene Djevice Marije. Grad je bombardiran dva puta iz zrakoplova, kao i okolna mjesta Dobrovac, Kukunjevac, Pakračka Poljana i Lipik. U 14,30 sati tzv JNA i pobunjeni Srbi izvršili minobacački napad na Gaj i Pakračku Poljanu. Nije uspio pokušaj evakuacije 270 duševnih bolesnika koji se nalaze u podrumima razrušene bolnice zato jer je neprijatelj pucao na propisno obilježene autobuse Crvenog Križa koji su po bolesnike krenuli iz Bjelovara.
  - Prilikom topničkog napada neprijatelja na položaje hrvatskih branitelja u Prekopakri, mjestu nadomak Pakraca, poginuo je hrvatski branitelj - pripadnik Specijalne jedinice policije PU Bjelovar "Omege" Dražen Baniček iz Borovljana, rođen 15. ožujka 1970. godine u Koprivnici. Na istome mjestu teško je ranjen i Tihomir Ruk iz Koprivnice.
  NOVSKA

  - Iz BiH otvorena vatra na položaje ZNG i policije u Jasenovcu i mjestu Tanac


  KARLOVAC
  - U Dugoj Resi je ustrojen 3. bataljun 110. br.

  GOSPIĆ
  - Perušić je napadnut tenkovskom paljbom.

  KORČULA
  - Posljednje jedinice JNA napustile Korčulu.

  ZADAR
  - Napadnuti su Murvica i Posedarje.

  DRNIŠ
  - Novinari su s promatračima EU ušli u Drniš koji je više dana okupiran. Rszrušene su i spaljene neke kuće u glavnoj ulici. Uništeni su dućani, Pršutana, Muzička škola, Općinski sud, autobusna stanica itd, dok je sve temeljito opljačkano. Većina stanovnika je u progonstvu. Od grada od 7000 stanovnika ostalo je nekoliko stotina ljudi.


  28.09.1993.

  NEW YORK

  - Predsjednik Tuđman govorio pred Generalnom skupištinom Ujedinjenih naroda u New Yorku.

  KARLOVAC
  - Pojačano borbeno djelovanje neprijatelja na Turnju. Počelo je oko 20.00 sati i trajalo do 03.30 sati pucajući na naše snage iz pješačkog naoružanja, protuzrakoplovnim strojnicama i MB 60 mm.  28.09.1994.
  NEW YORK
  - Predsjednik Republike Hrvatske dr. Franjo Tuđman svečano otvorio Generalni konzulat Republike Hrvatske u New Yorku i sastao se s hrvatskim iseljenicima.


  28.09.1995.

  ZAGREB

  - Republika Hrvatska trenutačno skrbi o 406.000 prognanika i izbjeglica, od kojih je 209.000 iz BiH. U četiri ratne godine Hrvatska zbrinula milijun i sto tisuća prognanika i izbjeglica, izjavio predstojnik Ureda za prognanike i izbjeglice Vlade RH dr. Adalbert Rebić

 7. #37
  Avatar von Ludjak

  Registriert seit
  20.05.2009
  Beiträge
  3.577
  28.09.2009

  Njemacka

  crolove i dalje se provaljuje po internetu !

 8. #38
  Šaban
  verlink doch einfach zu www.domovinskirat.hr

  und fertig.

Seite 4 von 4 ErsteErste 1234

Ähnliche Themen

 1. Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 16.04.2010, 08:00
 2. Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 14.03.2010, 13:00
 3. Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 14.03.2010, 12:30
 4. Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 30.10.2009, 13:00
 5. Antworten: 18
  Letzter Beitrag: 04.10.2009, 15:48