BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Erweiterte Suche
Kontakt
BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Benutzerliste

Willkommen bei BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen.
Seite 15 von 778 ErsteErste ... 51112131415161718192565115515 ... LetzteLetzte
Ergebnis 141 bis 150 von 7773

Nachrichten aus Bosnien und Herzegowina

Erstellt von DZEKO, 21.05.2013, 16:09 Uhr · 7.772 Antworten · 497.835 Aufrufe

 1. #141
  Avatar von Bambi

  Registriert seit
  16.06.2008
  Beiträge
  37.047
  Zitat Zitat von Climber Beitrag anzeigen
  Was ist eigtl. los mit eurem Sozialsystem und der Vergabe der JMBG ?

  Inzwischen sind wieder 2 Babies verstorben weil dies jeweils nicht die kroatische und serbische Grenze passieren konnten ohne JMBG
  .
  Nicht, dass ich dir nich glaube, aber gibt's ne Quelle? Würd gern mehr drüber nachlesen.

 2. #142

  Registriert seit
  17.03.2010
  Beiträge
  5.126
  Upoznajte Bosanku koja je POMELA političku scenu Iowe! A tek joj je 26!

  Bosanka Anesa Kajtazovi? (26) ide po tre?i mandat u parlamentu Iowe - Dnevnik.hr

 3. #143

  Registriert seit
  17.03.2010
  Beiträge
  5.126
  1004610_330697880397355_1798217979_n.jpg

  Fedji Kadribašic, 21-godišnji mladic koji je, kao osmomjesecna beba izbjegao iz Doboja da bi rastao prvo u Njemackoj, a onda, od svoje sedme godine zivi u Sjedinjenim Americkim Državama gdje mu je prije cetiri godine u Bijeloj Kuci dodijeljena jedna on 140 medalja kojima americki predsjednik svake godine nagraduje najzaslužnije i najtalentovanije ucenike generacije, po dvoje iz svake americke savezne države za akademske zasluge i ostalih 40 za zasluge na polju umjetnosti.

  Te iste, 2009. godine zapoceo je Fedja studije fizike i astrofizike na slavnom Stanford Univerzitetu u Kaliforniji zahvaljujuci univerzitetskoj nagradnoj školarini koja je potpuno pokrila sve troškove Fedjinog školovanja i boravka na Stanfordu. Zapoceo – i nedavno, sa uspjehom, završio.

  Da studiji fizike nisu laki pokazuje i cinjenica da je, od oko 1700 diplomaca samo njih 22 izabralo fiziku, a od njih se samo nekoliko usudilo da tu nauku nastavi izucavati na postdiplomskim studijima. Fedja je jedan od njih. Svoje doktorske studije radice na Univerzitetu Texas A&M gdje ce raditi i kao asistent profesora, a njegov naucni i asistentski rad ce pokriti sve troškove daljeg školovanja. To sve za Fedju nije ništa novo jer je, kao jedini astrofizicar u svojoj generaciji na Stanfordu, vec radio kao asistent svog profesora i mentora, Dr. Kabrere (Cabrera), u cijem je strucnom timu dvije godine radio kao jedan od saradnika te uspio i objaviti svoj rad “A MEMS Mirror Laser-Guidance System for CDMS Experiments” u strucnim žurnalima i predstaviti ga na ovogodišnjoj konferenciji Americke akademije za napredak nauke (AAAS) u Bostonu.

  Cestitajmo Fedji Kadribašicu na briljantnim akademskim uspjesima, a njegovim roditeljima Damiru i Dubravki, uz cestitke, zahvaljujemo što su ga odgojili u duhu istinskog bosanskog patriotizma. 4. #144

  Registriert seit
  17.03.2010
  Beiträge
  5.126
  Žene u crnom: Nastavljamo izgradnju živog spomenika žrtvama genocida u Srebrenici

  Povodom osamnaest godina od genocida u Srebrenici, Žene u crnom uz podršku umjetničkih kolektiva Dah teatar, Škart i Art klinike, večeras na Trgu Republike u centru Beogradu organizuju mirovnu akciju “Nikada nećemo zaboraviti genocid u Srebrenici!”, javlja agencija Anadolija. Kako u saopštenju povodom 18 godina od genocida u Srebrenici podsjećaju NVO Žene u crnom, genocid u Srebrenici je najveći ratni zločin nakon Drugog svjetskog rata u Evropi.

  “Režim S. Miloševića saučesnik je genocida pružanjem ogromne političke, vojne, logističko-finansijske pomoći Vojsci Republike Srpske. Međunarodni sud pravde utvrdio je 2007. da država Srbija nije sprečila genocid. U Haškom tribunalu je van razumne sumnje dokazana individualna krivična odgovornost velikog broja pripadnika srpskih oružanih formacija i političkih institucija koje su delovale u duhu ostvarenja teritorijalnog projekta Velike Srbije, a genocid u Srebrenici je deo tog projekta”, navedeno je u saopštenju. Podsjeća se i da je zahtjev desetina organizacija civilnog sektora prvi put istaknut početkom 2009. a poslednji put 25. juna 2013. da se 11. juli proglasi Danom sećanja na genocid u Srebrenici i da se negiranje genocida zakonski sankcioniše i proglasi krivičnim djelom, nije čak ni uzet u razmatranje od strane najviših predstavnika Republike Srbije (predsjednika Republike, Vlade i Skupštine). Sadašnje vlasti, kao i ’postpetooktobarske’ vlasti.

  “Nastavljaju sa negiranjem i relativizovanjem genocida u Srebrenici. Sada su u Srbiji na vlasti kreatori, izvršioci i saučesnici politike koju je simbolizovao Milošević. Formalno ispunjavanje EU zahteva, i činovi izvinjenja i obećanja klečanjem predsednika Tomislava Nikolića predstavljaju puke verbalne izlive, cinizam prema žrtvama, čak i obesmišljavanje smisla i vrednosti pravde”, ocjenjuje se u saopštenju i ističe da je za predsjednika Srbije i druge najviše predstavnike Srbije genocid teško izgovoriva riječ. Žene u crnom dalje ističu da su “zahtevale/i i da se genocid u Srebrenici nazove – genocidom – i da time oni uvaže žrtve, ali i sugrađane i sugrađanke Srbije koji iskazuju saosećanje, solidarnost i odgovornost prema žrtvama genocida”.

  Ignorisanje naših zahteva, dodaju, potvrđuje i nedostatak političke volje sadašnjih vlasti za suštinsku transformaciju društva, izgradnju trajnog i pravednog mira, dobrosusedskih odnosa i povjerenja u regiji.

  “Genocid u Srebrenici je paradigma svih srpskih zločina – zločina počinjenih u naše ime. Srebrenica je, kao i Aušvic, najdublji etički problem. Sve dok se nastavlja sa poricanjem, relativizovanjem i zaboravom genocida, nastavlja se sa ponižavanjem žrtava, njihovog dostojanstva i bola preživelih. Bez obzira na poslednje neprihvatljive i kontroverzne presude Haškog tribunala, van razumne sumnje je dokazana ogromna krivična odgovornost Srbije za rat i ratne zločine, a moralnom i političkom odgovornošću Srbije treba da se bavi celokupno društvo”, stoji u saopštenju povodom sutrašnje godišnjice genocida u Srebrenici.

  Žene u crnom ukazuju da moralna dužnost da se bavimo pitanjima ratnih zločina, kako se navodi, a prije svega genocidom u Srebrenici ne zavise od međunarodnih obaveza niti od EU standarda – to prvenstveno zavisi od svih nas.

  I ovom mirovnom akcijom nastavljamo izgradnju živog spomenika žrtvama genocida u Srebrenici. Žene u crnom su pokrenule projekat “Memorijalni centar Potočari/Srebrenica u Beogradu”, čime ”Preseljenjem” Srebrenice na Trg Republike u Beogradu, sa 8.372 imena žrtava genocida, žele upozoriti da se ne mogu zatvarati oči pred počinjenim genocid
  om, i da samo suočavanje sa njim može doprineti uspostavljanju političke kulture kažnjivosti zločina.

  “Postavljanjem trajnog spomenika, Beograd bi stekao status grada koji priznaje; grad koji se stidi svojih zločina – status postgenocidnog grada”, poručuju iz ove NVO. Žene u crnom su jedna od rijetkih organizacija koja je tokom proteklih godina, obilježavajući godišnjicu genocida u Srebrenici, scenskom akcijom na Trgu Republike, koristeći predmete iz svakodnevnog života običnih ljudi (čaršavi, tepsije, voda…) izražavali žaljenje, prvenstveno zbog ubijanja ljudi, ali i zbog ubijanja simbola života.
  “I ovim činom ponavljamo da su ubijeni u genocidu u Srebrenici ostavili neizbrisiv trag u našim životima i da ćemo negovati pamćenje na njih”, poručile su Žene u crnom.
  Saosećanje i solidarnost sa žrtvama genocida – zločina počinjenih u “njihovo ime”, Žene u crnom izrazit će odlaskom na komemoraciju/dženazu u Potočare/Srebrenicu, gde će sutra, 11. jula biti ukopano 409 posmrtnih ostataka žrtava.


  http://tacno.net/novosti/zene-u-crno...-u-srebrenici/

 5. #145
  Avatar von Lance Strongo

  Registriert seit
  16.07.2009
  Beiträge
  5.426
  Zitat Zitat von Dolls Beitrag anzeigen
  ...und schon wieder ist ein bosnisches Mädel Miss Österreich geworden

  Anhang 41856

  Ena Kadić


  Wie haben dann erst die anderen ausgesehen?

 6. #146
  _uncreative_
  Zitat Zitat von Lance Strongo Beitrag anzeigen


  Wie haben dann erst die anderen ausgesehen?
  Hier wurde wohl in der Kategorie "Hässlich" ausgewählt! Anders kann ich mir das nicht erklären!

 7. #147
  Avatar von DZEKO

  Registriert seit
  09.08.2009
  Beiträge
  56.204

  AW: Nachrichten aus Bosnien und Herzegowina

  Sarajevo: Održana redovna sjednica Predsjedništva Svjetskog bošnjačkog kongresa

  PREDSJEDNIŠTVO SVJETSKOG BOŠNJAČKOG KONGRESA USVOJILO INICIJATIVU O IZRADI NACIONALNOG PROGRAMA BOŠNJAKA „POVELJA BOŠNJAKA“

  Autor: SBK
  Objavljeno: 11. July 2013

  uploadfromtaptalk1373561740781.jpg

  Predsjedništvo Svjetskog bošnjačkog kongresa, na redovnoj sjednici održanoj 10.07.2013. godine u Sarajevu, nakon analize dosadašnjeg rada usvojilo je Odluku o održavanju drugog zasjedanja Skupštine SBK-a 29. decembra 2013. godine, na prvu godišnjicu osnivanja Kongresa, što će biti propraćeno brojnim kulturnim i drugim aktivnostima.

  Predsjedništvo SBK-a usvojilo je zahtjev da se do kraja septembra okonča formiranje i konstituiranje svih tijela Kongresa.
  Predsjedništvo Kongresa je usvojilo inicijativu o izradi nacionalnog programa Bošnjaka „Povelja Bošnjaka“ koji bi bio ponuđen Skupštini na usvajanje.
  Predsjedništvo traži od Bošnjačke nacionalne fondacije da ponovi objavljivanje Konkursa za izbor bošnjačke nacionalne himne.

  Predsjedništvo je na sjednici prihvatilo inicijativu da se pokrene javna rasprava o nacionalnom danu Bošnjaka.

  Također, Predsjedništvo je prihvatilo da se tokom Ramazana u važnim bošnjačkim centrima na Balkanu održe zajednički iftari sa aktivistima i simpatizerima Kongresa.

  Sjednicom je predsjedavao predsjednik Svjetskog bošnjačkog kongresa, reisu-l-ulema emeritus dr. Mustafa Cerić, javlja Informativna služba SBK.

 8. #148

  Registriert seit
  12.07.2013
  Beiträge
  14
  Raskrinkane laži iz RS-a o postojanju masovne grobnice u Sarajevu
  TV1.ba - Raskrinkane la

 9. #149

  Registriert seit
  17.03.2010
  Beiträge
  5.126
  Völkermord in Bosnien-Herzegowina: Gesetze und Mitgefühl


  Durch die geänderte Anklage gegen Radovan Karadzic wird es eine finale Entscheidung geben, ob der Genozid lokal auf Srebrenica beschränkt war oder nicht

  Ein bosnisches Sprichwort besagt: Die Wahrheit ist ein tiefes Wasser. Durch die geänderte Anklage gegen den Exführer der bosnischen Serben, Radovan Karadzic, wird es eine finale Entscheidung geben, ob der Genozid lokal auf Srebrenica beschränkt war oder nicht. Das Tribunal wird wieder einmal polarisieren, es hat ohnehin bereits alle ethnischen Gruppen und Staaten enttäuscht. Zwanzig Jahre nach seiner Einrichtung sind viele Leute überzeugt, dass es sich in Den Haag um ein "politisches Gericht" handelt. Diese Verschwörungstheorien haben mit falschen, aber auch mit immens hohen Erwartungen zu tun.


  Denn tatsächlich ist das Tribunal die einzige Institution, die eine differenzierte und neutrale Einschätzung liefern kann. Die politischen Institutionen und ihre Vertreter haben bisher wenig zur "Wahrheit" beigetragen. Insbesondere in Bosnien-Herzegowina, Kosovo und in Serbien wählt die Bevölkerung immer wieder Ethno-Nationalisten, die teilweise in den Krieg involviert waren und die Opfer niemals jenseits ihrer ethnischen Zugehörigkeit betrachten.


  Wichtig wäre es, wenigstens die Leugnung der Kriegsverbrechen zu verbieten. Ebenso wichtig wäre Empathie. Ein bosnisches Sprichwort lautet: Wenn du etwas lernen willst, lies! Wenn du etwas verstehen willst, liebe! Das Tribunal hat Fakten gesammelt. Entscheidend wären nun Schulen, wo diese gelehrt werden, um die Möglichkeit zu eröffnen, mit den Opfern aller Seiten mitzufühlen

  Völkermord in Bosnien-Herzegowina: Gesetze und Mitgefühl - Adelheid Wölfl - derStandard.at


  Karadžić-Prozess soll Dimension des Genozids klären


  Der ehemalige Führer der bosnischen Serben ist nicht nur wegen Völkermords in der ostbosnischen Stadt Srebrenica angeklagt. Das Haager Tribunal hat die Genozid-Anklage wieder auf sieben weitere Gemeinden ausgedehnt. Die Reaktionen sind gemischt

  Die Vuk-Karadžić-Schule in Bratunac liegt mitten in der Stadt, ein langgezogenes Gebäude mit großen Glasfenstern. Fotos von Schülerwettbewerben zieren den Eingang. Doch nichts erinnert hier an etwa fünfzig bosnische Muslime, die zwischen 10. und 16. Mai 1992 in der Schule, die damals als Gefängnis umfunktioniert war, gefoltert und ermordet wurden. Bereits am 9. Mai hatten serbische Soldaten das Dorf Glogova in der Nähe von Bratunac beschossen und teilweise niedergebrannt. Die Muslime wurden weggebracht.


  Das Haager Jugoslawien-Tribunal bezeichnete dieses Verbrechen als Teil eines größeren Plans, Bosnien-Herzegowina zu teilen und "serbische Territorien" zu schaffen. In seinen schlaflosen Nächten, sagte Miroslav Deronjić, der damalige Präsident des Krisenstabs von Bratunac, später, frage er sich immer wieder dasselbe: "Wie war es möglich, dass wir uns das gegenseitig angetan haben?" Er habe keine Antwort gefunden, meinte er. "Doch eines weiß ich: Wenn die Wahrheit uns nicht retten kann, kann uns gar nichts retten."


  Deronjić, früher Vizechef der Partei des ehemaligen Führers der bosnischen Serben, Radovan Karadžić ist einer der wenigen Personen aus Bratunac, der genau wissen will, was passiert ist und selbst geredet hat. In Bratunac schweigen die meisten, wenn es um den Krieg geht. Ganz in der Nähe der Stadt liegt Srebrenica, wo jedes Jahr im Juli an die Opfer des Genozids an den Bosniaken gedacht wird. In Bratunac wird wiederum jedes Jahr an die serbischen Opfer erinnert. Hier leben auch Tausende vertriebene Serben aus der Nähe von Sarajevo.


  Auf dem Parkplatz stehen ein paar Kriegsveteranen herum. Einer zeigt Fotos von seinen Jagdtrophäen. Kaum jemand hat hier Arbeit. Seit vergangener Woche wissen die Leute hier aber, dass die Ereignisse in der Vuk-Karadžić-Schule 1992 Gegenstand eines Völkermord-Prozesses vor dem Haager Jugoslawien-Tribunal sein werden. "Das Tribunal führt sich mit dieser Anklage selbst ad absurdum", meint Aleksandar P. In Bratunac sei das kein großes Thema.


  Konkret geht es darum, dass die Genozid-Anklage gegen Karadžić jenseits von Srebrenica nun doch wieder auf sieben weitere Gemeinden in Bosnien-Herzegowina ausgeweitet wurde. Die Berufungsinstanz wies die Argumente der ersten Instanz aus dem Vorjahr zurück, wonach nicht ausreichend Beweise für die Völkermord-Absicht in Bratunac, Foča, Ključ, Prijedor, Sanski Most, Vlasenica und Zvornik vorliegen würden.
  Verletzend, nicht symbolisch

  Dass das Tribunal diese Entscheidung am 11. Juli, also just jenem Tag, an dem in Srebrenica des Genozids an den Bosniaken gedacht wird, verkündete, sorgt auch für Kritik. Der Strafrechtsprofessor Goran Šimić findet das etwa "verletzend und gar nicht symbolisch". Insgesamt begrüßt er es allerdings, dass nun geklärt werden soll, ob jenseits von Srebrenica, auch in anderen Orten Bosniens-Herzegowinas ein Genozid stattgefunden hat oder nicht. Insbesondere gelte dies für die ethnischen Säuberungen 1992 in Prijedor, meint Šimić.


  In der Essenz geht es laut Šimić bei dem Prozess auch darum, ob es sich um einen Völkermord gegen eine bestimmte ethnische Gruppe oder um einen "territorialen" Völkermord gehandelt hat. Die erweiterte Anklage gegen Karadžić umfasst nämlich neben Verbrechen gegen Bosniaken auch solche gegen Kroaten und bezieht sich abgesehen von Prijedor hauptsächlich auf Ostbosnien. Ein "territorialer Völkermord" würde bedeuten, dass es darum gegangen sei, alle Nicht-Serben aus Ostbosnien zu vertreiben oder zu töten, um ein Großserbien zu schaffen.(Adelheid Wölfl aus Bratunac, DER STANDARD, 18.7.2013)

  http://derstandard.at/1373512951693/...en?ref=article

  - - - Aktualisiert - - -


  TK: Časovi historije od naredne školske godine u Potočarima

  Učenici svih škola Tuzlanskog kantona u narednoj školskoj godini odlazit će u Memorijalni kompleks Potočari gdje će biti održavani časovi historije o počinjenom genocidu u nekadašnjoj zaštićenoj zoni UN-a.

  http://www.24sata.info/vijesti/bosna...otocarima.html

 10. #150

  Registriert seit
  17.03.2010
  Beiträge
  5.126
  Usvojen Zakon: Građani BiH mogu biti državljani naše, ali i neke druge zemlje

  Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH je na današnjoj sjednici, po hitnom postupku, usvojio Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o državljanstvu BiH

  Predsjedavajući Predstavničkog doma PSBiH Denis Bećirović je, tokom diskusije, kazao da je ovo jedan od krucijalnih zakona za sve državljane BiH, sve njene građane i sve njene narode.

  "Da je to tako ilustruju i sljedeći podaci. Samo u toku 2012. godine bez bh. državljanstva je ostalo, odnosno odreklo se ukupno 3.489 osoba. Do juna 2013. godine bez bh. državljanstva je ostalo 1.490 osoba. Ukupno do maja 2012. godine bh. državljanstva su se odrekle 54.454 osobe. Prema svim procjenama, milion građana BiH je koji bi bili primorani da se odreknu državljanstva BiH da nema ovakvog jednog zakonskog rješenja", kazao je Bećirović.

  Prema njegovim riječima, suštinska poruka u okviru ovog zakona je da se državljani BiH ne moraju više odricati svog državljanstva da bi ostvarili svoje pravo na državljanstvo druge zemlje.

  Poslanik SDA Šefik Džaferović je kazao da ovaj zakon rješava pitanje člana 17. i člana 39.

  "Riješio je to i Ustavni sud, stavio je on sam van snage ove članove, ali evo trebamo i mi staviti van snage. To je u redu. Poziva se na implementaciju presude Ustavnog suda, a onda dodaje čitav jedan set pitanja u ovaj zakon koja nije tražio Ustavni sud. Cijenim da je potrebno da i o tim pitanjima u BiH raspravljamo, ali ovo nije procedura po kojoj se o ovim pitanjima raspravlja. Ova pitanja zahtijevaju jednu normalnu proceduru", kazao je Džaferović.

  Vijeće ministara BiH je jučer utvrdilo Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o državljanstvu BiH.

  Kako su naveli iz Vijeća ministara BiH, utvrđen je s ciljem implementacije Odluke Ustavnog suda BiH i u određenim slučajevima olakšavanja stjecanja bh. državljanstva i skladu s Evropskom konvencijom o državljanstvu.

  Dopunama zakona precizirano je da dijete koje je rođeno u inozemstvu, a čiji je jedan roditelj bio državljanin BiH, u trenutku njegovog rođenja stječe državljanstvo bh. porijeklom, pod uvjetom da do navršene 23. godine starosti podnese prijavu nadležnom organu BiH.

  Prema izmjenama, boravak u BiH kao uvjet za stjecanje državljanstva BiH naturalizacijom s dosadašnjih 13 godina smanjuje se na osam godina.

  Istovremeno se osobama kojima je državljanstvo BiH prestalo odricanjem, otpustom ili po sili zakona omogućava dobijanje državljanstva BiH ako imaju odobreni privremeni boravak na teritoriji BiH najmanje posljednju godinu prije podnošenja zahtjeva ili stalni boravak. Ova izmjena važna je posebno zbog činjenice da BiH, zbog odbijanja drugih država, nikada nije zaključila ugovore o dvojnom državljanstvu sa značajnim brojem država u kojima živi veliki broj naših građana. Također je brisan član 18. osnovnog zakona o gubitku državljanstva po sili zakona stjecanjem državljanstva druge države, kako bi se otklonila opasnost za bh. državljane koji su stekli ili stječu državljanstvo druge države.

  Kako bi se onemogućilo da bh. državljanstvo dobiju kriminalci, ratni zločinci ili teroristi, dopunama Zakona propisano je da stranac za dobivanje bh. državljanstva mora predočiti dokaze da se protiv njega ne vodi krivični postupak, osim u slučajevima kada se taj dokaz ne može razumno zahtijevati (npr. apatridi), da ne predstavlja prijetnju po sigurnost BiH, da ima osiguran izvor prihoda za vlastito izdržavanje, da je izmirio sve poreske, odnosno finansijske obaveze, da mora potpisati izjavu da prihvata ustavni poredak BiH te da ima važeću garanciju o stjecanju državljanstva.

  Izmjene Zakona o državljanstvu BiH koje su usvojene po hitnom postupku da današnjoj sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH su na dobrobit svih građana BiH, posebno onih koji ne žive u BiH a žele da vrate državljanstvo koje su već izgubili prihvatanjem drugog državljanstva - rekla je poslanica SDP-a u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Nermina Zaimović-Uzunović.

  Ovaj Zakon također će predstavljati olakšicu građanima koji su izgubili pravo na državljanstvo BiH, a zbog kojih je Ustavni sud BiH 2011. godine donio odluku da se član. 17 stavlja van snage i time stopirao automatsko gubljenje državljanstva.

  "Odluke suda se moraju poštovati i ovo je jedan primjer kako je ispoštovana odluka Ustavnog suda BiH, te kako će se omogućiti građanima BiH da više ne gube državljanstvo po automatizmu i da mirno spavaju", istakla je Zaimović-Uzunović.

  Izrazila je i očekivanje da će danas biti usvojen i Prijedlog izmjena i dopuna Zakona o jedinstvenom matičnom broju za dobrobit svih građana BiH, dodajući da je opoziciono djelovanje stav stranaka koje ne žele usvojiti Prijedlog izmjena i dopuna ovog zakona, što je, ističe, potpuno razumljivo.

  Usvojen Zakon: Gra

Ähnliche Themen

 1. Antworten: 123
  Letzter Beitrag: 08.09.2010, 19:57
 2. Antworten: 108
  Letzter Beitrag: 07.09.2010, 18:22
 3. Bosnien und die Herzegowina
  Von Schiptar im Forum Geschichte und Kultur
  Antworten: 5
  Letzter Beitrag: 29.06.2009, 06:09
 4. Gute Nachrichten aus Bosnien
  Von Urban Legend im Forum Politik
  Antworten: 7
  Letzter Beitrag: 18.06.2008, 18:36