BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Erweiterte Suche
Kontakt
BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Benutzerliste

Willkommen bei BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen.
Seite 153 von 787 ErsteErste ... 53103143149150151152153154155156157163203253653 ... LetzteLetzte
Ergebnis 1.521 bis 1.530 von 7861

Nachrichten aus Bosnien und Herzegowina

Erstellt von DZEKO, 21.05.2013, 16:09 Uhr · 7.860 Antworten · 506.531 Aufrufe

 1. #1521
  Indianer
  oli, weisst du, was das gute an dir ist?
  da du kein serbisch kannst, kannst du uns auch keine serbische quellen rein stellen.

  des weiteren bist du in diesem thread falsch.
  hier heisst es Nachrichten aus bosnien und herzegovina.
  nach dem du auch kein bosnisch kannst, kannst du hier auch keine Nachrichten aus bosnien rein stellen.

 2. #1522

  Registriert seit
  14.07.2014
  Beiträge
  4.442
  Moment mal,das würde ja bedeuten nur weil ich nicht gut jugo sprechen kann,darf ich nirgendwo meine wichtige Meinung äussern?dann dürften 95% der user hier nichts posten.so richtig kann doch fast niemand hier seine Muttersprache.das habe ich sehr oft bemerkt und musste schon darüber lächeln.ich gleiche den sprachdefizit mit historischem wissen über den Balkan aus.das ist mein Vorteil.gruss oliver

 3. #1523
  Mal
  Avatar von Mal

  Registriert seit
  28.07.2010
  Beiträge
  4.239
  Ja man es ist echt gut das Oliver kein serbisch kann. Was wäre dann hier los wenn er täglich aus dem Kurir zitieren würde

 4. #1524

 5. #1525
  Avatar von Albokings24

  Registriert seit
  08.05.2012
  Beiträge
  7.355
  Schrecklich was der Serbe da getan hat

 6. #1526
  Avatar von Zurich

  Registriert seit
  05.02.2007
  Beiträge
  18.142
  Zitat Zitat von Albokings24 Beitrag anzeigen
  Schrecklich was der Serbe da getan hat
  Albokings... Hör auf zu Hetzten und Provozieren, sonst kriegst du ne Verwarnung.
  - Ist jetzt nicht nur wegen diesem Thread. Irgendwann läuft das Fass über.

 7. #1527
  Avatar von Albokings24

  Registriert seit
  08.05.2012
  Beiträge
  7.355
  Zitat Zitat von Zurich Beitrag anzeigen
  Anscheinend sind die beiden Terror-Opfer von Sarajevo ein Bosniake und ein bosnischer Serbe (wie die Medien jetzt berichten). Über weitere Opfer ist zur Zeit nichts bekannt.
  Hast doch selber behauptet das es ein Serbe mit Bosniakischen Wurzel war.

  - - - Aktualisiert - - -

  Upppsss hab erst jetzt gesehen das du die Opfer meinstest und nicht die Täter ... mmhh

 8. #1528

 9. #1529
  Avatar von Strahimir I

  Registriert seit
  26.08.2009
  Beiträge
  1.506
  Susret Vučića i Izetbegovića

  Politika hercegbosanskih Hrvata, bez obzira na različite nacionalne obrate pojedinih nositelja političke vlasti iz drugih dvaju naroda, treba stvarati preduvjete za ustrojavanje svoje teritorijalne jedinice na kojoj će osiguravati sustav zapadnih, a ne balkanskih vrijednosti, u kojima se nalaze i poistovjećuju Vučić i Izetbegović

  Nedavni razgovor člana predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića i srbijanskoga predsjednika vlade Aleksandra Vučića urodio je međusobnim zaključkom kako "BiH postaje jednom od najvažnijih zemalja za Srbiju, a isto tako i Srbija za BiH".
  Izetbegović je, premda tek jedan od članova predsjedništva BiH govorio u ime cijele države, položaj i susret s Vučićem iskoristio za potpuno nijekanje hercegbosanskih Hrvata.
  Ovaj srpsko-bošnjački dvojac iskoristio je javnu prigodu da na račun svojih novouspostavljenih odnošaja vlastitu negativnu energiju usmjere čak i na Hrvate u Republici Hrvatskoj, međusobno potvrđujući jedan drugomu srpske mitove o Jasenovcu i mitu o masovnom stradanju Srba.
  Ovdje je suvišno podsjećati na politiku ondašnjega velikoga jeruzalemskog muftije, istraživanja američke Židovke Ester Gitman ili pak Igora Vukića, jer je stvaranje mita o Jasenovcu velikosrpskoj, jugoslavenskoj i komunističkoj politici služilo samo kao povod za različite agresije na Hrvatsku.
  Ne treba biti posebno vidovit pa razabrati kako se iza ovako usklađena srpsko-bošnjačkoga nastupa može skrivati dvostruka prijetnja sigurnosti hrvatske države, koja je članice Europske unije i NATO saveza.
  Kako bi pojačao to nacionalno jedinstvo Srba i Bošnjaka, Vučić je podsjetio Izetbegovića da u Srbiji postoje tri općine u kojoj su većina Bošnjaci i još tri u kojoj imaju znatnijega udjela u pučanstvu.
  Naglasio je pritom, kako oni Srbi imaju Republiku Srpsku u BiH i golem broj općina gdje su Srbi većina, nu kad mu Izetbegović na to nije odvratio kako su tu Republiku Srpsku stvorili na genocidu i zahvaljujući velikosrpskoj agresiji, srbijanski premijer je slavodobitno upitao: "kako to netko misli da ne živimo u budućnosti zajedno?"
  Očito suglasan sa svojim srbijanskim sugovornikom, bošnjački je vođa ustvrdio kako za integraciju BiH, ali i t. zv. regiju, a u stvarnosti BiH i Srbiju, nisu potrebne Europa i SAD, što bi u odnosima velikih sila i rasporeda njihova utjecaja na Balkanu moglo značiti otvaranje prostora Rusiji da iz Republike Srpske strateški proširi područje svoga utjecaja i na bošnjačko-hrvatsku Federaciju BiH, koja uz Siriju i Afganistan slovi kao jedno od ključnih žarišta u širenju islamističkoga terorizma.
  Vučićevo isticanje zajedničke bošnjačko-srpske gostoljubivosti vodilo ga je do zaključka kako "Srbe i Bošnjake razlikuje jedino to što jedni idu u džamiju, a drugi u crkvu". Tu je zajedničku nacionalnu istovjetnost usporedio slikom odnosa između Srba i Albanaca. Naime, Vučić tvrdi kako će Srbi i Albanci uvijek živjeti jedni pokraj drugih, jer su različita društva dok "Srbe i Bošnjake razlikuje samo to što jedni idu u džamiju, a drugi u crkvu".
  Složivši se u svemu sa srbijanskim predsjednikom vlade, Izetbegović je zaključio kako su Bošnjaci i Srbi "iste genetske osnove" te da govore "skoro isti jezik", a i "vjere su im skoro iste - monoteističke" te da Bošnjaci i Srbi imaju "isti sustav vrijednosti".
  Vučić je naravno iskoristio Izetbegovićevo srbofilstvo kako bi i sa zapadne strane izolirao Crnu Goru, u kojoj Srbija preko svoje manjine uličnim demonstracijama pokušava srušiti prozapadnu crnogorsku vladu i na taj način spriječiti ulazak Crne Gore u NATO savez te ju ponovno vezati uz Beograd, čime bi ruskoj strategiji omogućila izlazak na Jadransko more.
  Vezanjem BiH uz Srbiju i nijekanjem hercegbosanskih Hrvata Izetbegović narušava sigurnosnu strukturu NATO-a u Jadranu, a time i sigurnost južnoga dijela hrvatske jadranske obale.
  Navedeni pokazatelji uz jačanje islamističkoga čimbenika prisiljavaju političko vodstvo hercegbosanskih Hrvata da u sklopu već ojačane sigurnosne paradigme otvore pregovarački prostor za ustrojavanjem svoje federalne jedinice, koja im jedina može jamčiti mogućnost opstanka, a zapadnim saveznicima, ponajprije Sjedinjenim Američkim Državama, uz Crnu Goru i održavanje stabilnosti u zaleđu istočne jadranske obale.
  Što se pak tiče Vučićeve velikosrpske projekcije u bosansku povijest, Hrvati dosita ne trebaju biti zabrinuti. Ponajprije zato što je ta povijest sastavni dio njihova hrvatskoga identiteta i kulture, u koje su Srbi samo oružjem pokušavali ulaziti. I to uvijek neuspješno!
  Bosanski pak muslimani ili Bošnjaci, ako doista taj dio hrvatskoga nasljeđa osjećaju i svojim dijelom kulture, neka ga onda doista ugrade u svoj identitet. Hrvatima će to ponajmanje škoditi. Dapače!
  Nu osim političke, dijalog između Izetbegovića i Vučića ima i svoju, doduše pomalo prikrivenu, psihološku dimenziju.
  Naime, Vučići su, odnosno dio obitelji Aleksandra Vučića, u trenutku kad im je to bilo probitačno, nakon stvaranja NDH, odmah prešli na katoličanstvo, pokušavajući se na taj način dodvoriti tadašnjoj vlasti, što samo pokazuje u kolikoj mjeri im je bio iskristaliziran nacionalni identitet.
  Ni Izetbegovićev politički profil nije puno drukčiji od Vučićeva. Nije li se pak njegov otac iz oportunih razloga svojedobno nacionalno očitovao Srbinom? Tim više što je on doista potomak prognanih muslimana iz Srbije, nakon srpskih ustanaka u 19. stoljeću i pokolja muslimanskoga i turskog stanovništva, čiji su preživjeli ostatci naseljeni u područje bosanske Posavine.
  Zato politika hercegbosanskih Hrvata, bez obzira na različite nacionalne obrate pojedinih nositelja političke vlasti iz drugih dvaju naroda, treba stvarati preduvjete za ustrojavanje svoje teritorijalne jedinice na kojoj će osiguravati sustav zapadnih, a ne balkanskih vrijednosti, u kojima se nalaze i poistovjećuju Vučić i Izetbegović.

  Hrvatsko slovo

 10. #1530
  Avatar von Sakib Sejdovic

  Registriert seit
  25.08.2013
  Beiträge
  3.478
  bosnien unterstützt isis

  Britanski medij tvrdi da se pranje novca za finansiranje terorizma vr?i u BiH - Klix.ba

  Kada je to i učinio, Amriki mu je rekao da se dosta novca za IDIL prikupi u džamijama Velike Britanije. Savjetovao je i da se uplate vrše direktno preko Moneygrama u Bosnu i Hercegovinu "jer je to najsigurniji način", piše Daily Star.

Ähnliche Themen

 1. Antworten: 123
  Letzter Beitrag: 08.09.2010, 19:57
 2. Antworten: 108
  Letzter Beitrag: 07.09.2010, 18:22
 3. Bosnien und die Herzegowina
  Von Schiptar im Forum Geschichte und Kultur
  Antworten: 5
  Letzter Beitrag: 29.06.2009, 06:09
 4. Gute Nachrichten aus Bosnien
  Von Urban Legend im Forum Politik
  Antworten: 7
  Letzter Beitrag: 18.06.2008, 18:36