BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Erweiterte Suche
Kontakt
BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Benutzerliste

Willkommen bei BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen.
Seite 431 von 787 ErsteErste ... 331381421427428429430431432433434435441481531 ... LetzteLetzte
Ergebnis 4.301 bis 4.310 von 7861

Nachrichten aus Bosnien und Herzegowina

Erstellt von DZEKO, 21.05.2013, 16:09 Uhr · 7.860 Antworten · 506.064 Aufrufe

 1. #4301
  Gast829627
  Dodik: Izetbegović hoće da od BiH stvori "islamsku državu"  Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je bošnjačkom lideru Bakiru Izetbegoviću da je on poslednji čovek koji može nekome da preti i nazvao ga prijateljem i inspiratorom terorista, vehabija i islamista.


  Izetbegović je ranije danas rekao da Dodik na čelu RS usporava napredak BiH i poručio mu da je "najbolje da promeni svoje ponašanje kako on ne bi bio promenjen".  Milorad Dodik (arhivska fotografija)

  Dodik je ocenio da je Izetbegović najveća opasnost po stabilnost u BiH i region, jer na sve načine "pokušava da ostvari san svoga oca (Alije Izetbegovića) da od BiH stvori islamsku državu".
  "Zbog takve pogubne islamističke politike BiH sa Bakirom Izetbegovićem nema nikakvu budućnost", naveo je predsednik RS i dodao da "kao prijatelj i inspirator terorista, vehabija i islamista, Izetbegović je poslednji čovek koji može nekome da preti i nekoga da menja".
  Dodik je istakao da je Izetbegović, pre svega, dužan da, nakon saslušanja Fahrudina Radončića u sudu u Prištini, celokupnoj javnosti, a posebno Srbima da podrobnije objašnjenje kakva je njegova uloga u likvidaciji Srba i započinjanju rata u BiH.
  "Ni meni ni Republici Srpskoj neće niko pretiti, niti dovoditi u red, pogotovu ne ekstremisti poput Bakira Izetbegovića. Vreme stranog intervencionizma pripada prošlosti", poručio je Dodik.
  Prema njegovim rečima, Izetbegović svoj ekstremizam dokazao i proteklih dana svojim, sa ostalim članovima Predsedništva BiH neusaglašenim nastupom u Briselu, gde je susrete sa zvaničnicima EU i NATO-a ponovo iskoristio za grubu političku manipulaciju na štetu srpskog naroda i Republike Srpske.
  "Njegov istup u Briselu je samo dokaz da on u stvari govori u ime radikalnih muslimana koji su spremni za nove sukobe. Tvrdnje da je Srpska nastala na zločinima, da su se muslimani u BiH tokom rata samo branili, iako svi znaju da nas je sve u taj rat odveo upravo njegov otac sa svojim islamističkim idejama, te opravdavanje 'puzajućeg' stvaranja islamske države u BiH - samo pokazuju da Republika Srpska itekako ima razloga da svakim danom sve više jača sebe i svoje institucije", rekao je Dodik, preneli su banjalučki mediji pozivajući se na Srnu.
  Govoreći o Izetbegovićevim stavovima u vezi s hapšenjem bivših pripadnika HVO-a u Orašju i njegovu "začuđenost" zbog "adresiranja tog problema na bošnjačku politiku", Dodik je ocenio da sve to poprima komičnu dimenziju, jer je svima jasno da je pravosuđe u BiH upravo pod Izetbegovićevim političkim uticajem.
  "Svi zločinci treba da odgovaraju, a kao predsednik Republike Srpske, kome srpski narod godinama ukazuje poverenje, posebno sam zainteresovan da budu preocesuirani zločini nad Srbima. To se, nažalost, ne dešava u dovoljnoj meri upravo zbog bošnjačkog političkog uticaja u pravosuđu", kaže Dodik.
  Podsetio je da je čak i američki diplomata Nikolas Hil, koji za vreme svog mandata u BiH Republici Srpskoj sigurno nije bio prijatelj, pri odlasku iz BiH govorio o uticaju Izetbegovićeve SDA na pravosuđe BiH.
  "To je bošnjačka politička stranka koja je svoje ljude 'ugradila' i u Sud i Tužilaštvo BiH, Ustavni sud, da ne govorim o nižim nivoima... Oni tamo ne zastupaju pravdu, nego interese bošnjačke političke elite", istakao je Dodik.
  Komentarišući Izetbegovićev stav da treba "preseći uticaj Rusije" na Balkanu i da to treba "učiniti upravo na Beogradu", Dodik je rekao da je uticaj i Rusije i Srbije na BiH pozitivan, ali da upravo to Izetbegoviću ne odgovara.
  "Rusija i Srbija su se uvek zalagale samo za dosledno poštovanje Dejtonskog mirovnog sporazuma, i to je ono što je u BiH najpotrebnije. Izetbegoviću to očigledno ne odgovara jer u planu ima neko drugo uređenje BiH, kakvo je njegov otac opisao u 'Islamskoj deklaraciji", naglasio je Dodik.
  Predsednik Srpske je poručio da i Srbija i Rusija, kao dokazani prijatelji srpskog naroda u BiH, a bez obzira na negativne stavove bošnjačke politike, ostaju partneri u razvoju i jačanju Republike Srpske.
  "Srpska neupitna i u političkom i teritorijalnom smislu"
  Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio da ne postoji priča o trećem entitetu u BiH koji bi u bilo kom smislu zadirao u interese Republike Srpske.
  "U našim projekcijama i našim planovima nigde ne postoji mogućnost bilo kakve redukcije teritorije. To je politika koju mi vodimo", poručio je Dodik, ističući da su svih ovih godina i on i SNSD, partija na čijem je čelu, dokazano vodili politiku očuvanja Republike Srpske.
  Dodik je podsetio da je i ranije u priči o trećem entitetu bio jasan stav lidera HDZ BiH Dragana Čovića - da je Republika Srpska neupitna i u političkom smislu i u teritorijalnom statusu.
  Upitan da prokomentariše izjavu kardinala Vinka Puljića da, ukoliko bi se pravio treći entitet u BiH on mora da zahvati i teritoriju Republike Srpske, Dodik je izrazio čuđenje da jedan verski poglavar uopšte govori o tome, naglasivši da ta Puljićeva izjava ne bi trebalo ni da bude predmet njegove polemike, jer to nije tema koja je na dnevnom redu.
  Predsednik Srpske je dodao da "izjava kardinala Puljića ni u čemu ne obavezuje niti ima bilo kakvog tereta koji bi nosila".
  "Priča da Hrvati nisu ravnopravni na teritoriji Republike Srpske, kako to navodi kardinal Puljić, ne odgovara istini. Hrvati su ravnopravan narod u Republici Srpskoj i imaju sva ustavom zagarantovana prava", zaključio je predsednik Republike Srpske.  bravo dodike ....jetzt nach trumps sieg legt er noch n zahn zu

 2. #4302
  Avatar von Azrak

  Registriert seit
  18.08.2008
  Beiträge
  9.330
  Gibt es echt Leute die Dodiks Worten Glauben schenken?

 3. #4303
  Avatar von Jure Gagaric

  Registriert seit
  02.04.2015
  Beiträge
  28.909
  Zitat Zitat von Azrak Beitrag anzeigen
  Gibt es echt Leute die Dodiks Worten Glauben schenken?
  die abgehängte Unterschicht ohne oder mit geringer Bildung halt

 4. #4304
  Avatar von Azrak

  Registriert seit
  18.08.2008
  Beiträge
  9.330
  Zitat Zitat von Izdajnik Beitrag anzeigen
  die abgehängte Unterschicht ohne oder mit geringer Bildung halt
  Also 95% in Bosnien?

 5. #4305

  Registriert seit
  30.01.2011
  Beiträge
  3.040
  Lügija unter seines gleichen.

 6. #4306
  Indianer
  jetzt wartet mal ab, bis dodo und lump zusammen singen, grillen und saufen.
  dannach ist bosnien zweigeteilt.

 7. #4307

  Registriert seit
  30.01.2011
  Beiträge
  3.040
  Zitat Zitat von Indianer Beitrag anzeigen
  jetzt wartet mal ab, bis dodo und lump zusammen singen, grillen und saufen.
  dannach ist bosnien zweigeteilt.
  Um deren Treffen beizuwohnen würdest du doch deinen rechten Arm hergeben.

 8. #4308

  Registriert seit
  28.06.2015
  Beiträge
  2.034
  Bakir Balija Izmetbegović reißt derzeit ganz schön seine fresse auf.

 9. #4309
  Indianer
  Zitat Zitat von schwabo Beitrag anzeigen
  Um deren Treffen beizuwohnen würdest du doch deinen rechten Arm hergeben.
  nö, ich kann kein serbisch

  - - - Aktualisiert - - -

  hat eigentlich die Anhörung mit dodo schon statt gefunden?
  vermutlich nicht, sonst hätte dzeko schon fahnen geschwungen.

 10. #4310

  Registriert seit
  30.01.2011
  Beiträge
  3.040
  Zitat Zitat von Dzek Danijels Beitrag anzeigen
  Bakir Balija Izmetbegović reißt derzeit ganz schön seine fresse auf.
  Wo und wie reißt er den seine Fresse auf? Beziehst du dich auf das obere Interview das mit DODIK geführt wurde?

Ähnliche Themen

 1. Antworten: 123
  Letzter Beitrag: 08.09.2010, 19:57
 2. Antworten: 108
  Letzter Beitrag: 07.09.2010, 18:22
 3. Bosnien und die Herzegowina
  Von Schiptar im Forum Geschichte und Kultur
  Antworten: 5
  Letzter Beitrag: 29.06.2009, 06:09
 4. Gute Nachrichten aus Bosnien
  Von Urban Legend im Forum Politik
  Antworten: 7
  Letzter Beitrag: 18.06.2008, 18:36