BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Erweiterte Suche
Kontakt
BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Benutzerliste

Willkommen bei BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen.
Seite 496 von 787 ErsteErste ... 396446486492493494495496497498499500506546596 ... LetzteLetzte
Ergebnis 4.951 bis 4.960 von 7861

Nachrichten aus Bosnien und Herzegowina

Erstellt von DZEKO, 21.05.2013, 16:09 Uhr · 7.860 Antworten · 507.136 Aufrufe

 1. #4951

  Registriert seit
  28.11.2011
  Beiträge
  2.319
  dieser volkische rasistische volks-konstituvitat entspricht jeder demokratischen verfassung.
  Die kleine schwester Der NDH wird bald si abgespeckt sein das nur noch die alljährliche ravna gora beweihrung daran erinnert...

 2. #4952
  Avatar von DarkoRatic

  Registriert seit
  05.01.2013
  Beiträge
  7.498
  Zitat Zitat von DZEKO Beitrag anzeigen
  Bald ist die sog. RS Geschichte.
  Der ist ja voll crazy

 3. #4953

  Registriert seit
  30.01.2011
  Beiträge
  3.057
  Weder wird die RS unabhängig noch aufgelöst. Deswegen zu aller wohle damit abfinden und zusammen arbeiten.

 4. #4954
  Avatar von Strahimir I

  Registriert seit
  26.08.2009
  Beiträge
  1.506

 5. #4955
  Avatar von DarkoRatic

  Registriert seit
  05.01.2013
  Beiträge
  7.498
  Zitat Zitat von schwabo Beitrag anzeigen
  Weder wird die RS unabhängig noch aufgelöst. Deswegen zu aller wohle damit abfinden und zusammen arbeiten.
  Sag..äh schreibe ich doch die ganze zeit

 6. #4956
  Avatar von Jure Gagaric

  Registriert seit
  02.04.2015
  Beiträge
  28.928

  SILVANO BOLČIĆ VS PORTAL HOP.HR

  Silvano Bolčić vs portal hop.hr

  Zahtjev Silvana Bolčića za pokretanje postupka protiv uredništva portala hop.hr zbog objavljivanja neprimjerenog teksta „Ekskluzivno: Ivica Dačić sudionik ubojstva Hrvata iz Beograda“, objavljenoga 10. srpnja 2015. i netočnih navoda u vezi sa smrću njegova sina Ninoslava Bolčića
  Trenutno se tekst ne nalazi na portalu hop.hr ali je vidljiv na Google stranici croative.net/?p=34622, s naznakom da je hop.hr izvor toga teksta.
  Dragan Ilić, dopisnika portala hop.hr iz Beograda i glavni urednik portala Igor Drenjančević su se očitovali.
  Radi izbjegavanja sukoba interesa, u raspravi i odlučivanju o ovom slučaju nije sudjelovao Aleksej Gotthardi-Pavlovsky.
  Igor Drenjančević je član HND-a.

  Zaključak
  Glavnom uredniku portala hop.hr Igoru Drenjančeviću izriče se jednoglasno teža opomena.
  Novinarsko vijeće časti zaključilo je da je Igor Drenjančević, urednik portala hop.hr objavom nepotpisanog teksta „Ekskluzivno: Ivica Dačić sudionik ubojstva Hrvata iz Beograda” prekršio članke 5., 13. i 15. Kodeksa časti hrvatskih novinara zbog čega mu se izriče teža opomena. Uredništvo portala HOP (odnosno, nepotpisani autor članka) nije dovoljno provjerilo podatke koje objavljuje, nije primijenilo principe posebne obazrivosti i odgovornosti u slučajevima izvještavanja o samoubojstvima i drugim osobnim tragedijama, te nije na zadovoljavajući način poštovalo pravo obitelji na demanti. Dio članka je i diskriminatoran prema srpskom narodu u cjelini. Vijeće časti smatra da je takvo postupanje nespojivo s etičkim i profesionalnim principima novinarstva. Portal hop.hr maknuo je sporni članak sa svoje stranice, međutim, isti je prenesen na portalu croative.net gdje se još uvijek nalazi, pa Vijeće časti smatra da bi uredništvo portala HOP, kao potpisani izvor članka, od uredništva portala croative.net trebalo službeno zatražiti da ga i ono povuče sa svoje stranice.

  Obrazloženje: Rečeni članak problematizira smrt Ninoslava Bolčića, koju stavlja u politički kontekst (pri čemu autor članka nije potpisan, već je veći dio teksta napisan u formi intervjua s Draganom Ilićem, navodno poznanikom pokojnoga Ninoslava Bolčića iz školskih dana). Iznosi se teza prema kojoj je smrt Ninoslava Bolčića na Cipru, u kolovozu 1992. godine, posljedica organiziranog i provedenog ubojstva, a ne samoubojstva, kako glasi službeni rezultat istrage. Za pretpostavljeno ubojstvo autor članka optužuje srbijanske tajne službe, u što je, prema tvrdnjama autora, upleten i aktualni ministar u Vladi Republike Srbije, Ivica Dačić. Prema tvrdnjama u članku, tom su tragičnom događaju prethodili različiti oblici uznemiravanja obitelji Bolčić - učestali prijeteći telefonski pozivi, te postavljanje eksploziva pod osobno vozilo obitelji koja je živjela u Beogradu.
  Prema prijavi Silvana Bolčića, oca pokojnog Ninoslava Bolčića, dotični oblici uznemiravanja, onako kako su opisani u članku, nikad se nisu dogodili, odnosno autor teksta nije zbog provjere tih podataka nikad kontaktirao obitelj pokojnoga Ninosalva Bolčića. Portal hop.hr navodno je, prema zahtjevu Silvana Bolčića, upućenog uredniku Igoru Drenjančeviću, objavio demanti Silvana Bolčića sredinom prosinca 2015. - otprilike 19 dana nakon što je Silvano Bolčić prvi put mailom kontaktirao urednika Drenjančevića - ali se, prema tvrdnji Silvana Bolčića, web stranica s objavljenim demantijem nije mogla otvoriti, dok je čitav i nepromijenjen članak i dalje vidljiv na web adresi croative.net. O tome je Silvano Bolčić mailom odmah upozorio urednika Drenjančevića, ali od njega, kako tvrdi, nije više dobio nikakav odgovor, odnosno ništa se nije promijenilo – demanti i dalje nije nigdje vidljiv, dok je cjelovit članak i dalje vidljiv.
  Urednik Igor Drenjavčević u svojem očitovanju na prijavu navodi da je tekst izbrisan na želju Silvana Bolčića i da je objavljen demanti prema zahtjevu gospodina Bolčića. Drenjančević tvrdi i da na portalu hop.hr nisu znali da je članak kopirao croative.net i da je još uvijek tamo. Što se tiče navoda u spornom članku, Drenjančević navodi da je Dragan Ilić, ujedno dopisnik portala hop.hr iz Beograda, zapravo prijatelj obitelji Bolčić koji je želio rasvijetliti istinu o svom prijatelju, a da je „forma intervju idealna za to“. hop.hr je, zaključuje, „želio rasvijetliti jedan tragičan čin i posthumno dati poseban pijetet“ te ističe „veliku hrabrost Dragana Ilića“.
  Očitovao se i Dragan Ilić, navodni autor nepotpisanog članka, a istodobno i jedini sugovornik u tekstu/intervjuu. U obimnom pismu, punom uvredljivih insinuacija na račun Silvana Bolčića, Ilić navodi da „čvrsto stoji iza svake napisane rečenice“.
  Vijeće časti utvrdilo je da radi provjere iznesenih podataka i tvrdnji nitko nije kontaktirao roditelje Bolčić, a, očito, nitko nije vodio računa ni o njezinim osjećajima, što su i autor članka i uredništvo portal hop.hr, koje je članak objavilo, bili dužni, prema važećim principima i normama novinarstva. Članak je stoga duboko uznemirio roditelje i obitelj pokojnog Ninoslava Bolčića. Nije zadovoljeno ni pravo obitelji na demanti, čime su također narušene norme profesionalnog novinarskog postupanja. Osim navedenog, tu je i dio članka “To nam samo govori koliko su Srbi, za razliku od Hrvata, jedna kronično bolesna nacija. Oboljeli od svoje umišljenosti, bahatosti i prepotencije, spremni su rušiti i gaziti svakoga tko im se po nacionalnoj, vjerskoj ili ideološkoj osnovi učini suprotnim. Toga u Hrvatskoj nema, niti je ikada bilo, te je i po tome kao i po još bezbroj stvari, Hrvatska za Srbiju bila i ostala druga planeta”, koji je diskriminatoran prema srpskom narodu u cjelini, što je također nespojivo s normama i principima novinarstva.

  Silvano Bol?i? vs portal hop.hr

 7. #4957
  Avatar von Dissention

  Registriert seit
  25.02.2010
  Beiträge
  10.448
  Zitat Zitat von schwabo Beitrag anzeigen
  Weder wird die RS unabhängig noch aufgelöst. Deswegen zu aller wohle damit abfinden und zusammen arbeiten.
  Wenn alle so denken würden ...

 8. #4958
  Avatar von Azrak

  Registriert seit
  18.08.2008
  Beiträge
  9.330
  Zitat Zitat von Dissention Beitrag anzeigen
  Wenn alle so denken würden ...
  Von welcher Seite kommen denn ständig die Provokationen und Blockaden?

 9. #4959

  Registriert seit
  28.06.2015
  Beiträge
  2.034
  Zitat Zitat von Azrak Beitrag anzeigen
  Von welcher Seite kommen denn ständig die Provokationen und Blockaden?
  Bakir Izmetbegović

 10. #4960
  Avatar von Dissention

  Registriert seit
  25.02.2010
  Beiträge
  10.448
  Zitat Zitat von Azrak Beitrag anzeigen
  Von welcher Seite kommen denn ständig die Provokationen und Blockaden?
  Je nachdem wen du fragst wird die Antwort anders aussehen, Bakir und Dodik nehmen sich nichts.

Ähnliche Themen

 1. Antworten: 123
  Letzter Beitrag: 08.09.2010, 19:57
 2. Antworten: 108
  Letzter Beitrag: 07.09.2010, 18:22
 3. Bosnien und die Herzegowina
  Von Schiptar im Forum Geschichte und Kultur
  Antworten: 5
  Letzter Beitrag: 29.06.2009, 06:09
 4. Gute Nachrichten aus Bosnien
  Von Urban Legend im Forum Politik
  Antworten: 7
  Letzter Beitrag: 18.06.2008, 18:36