BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Erweiterte Suche
Kontakt
BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Benutzerliste

Willkommen bei BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen.

Nachrichten aus Griechenland

Erstellt von Dikefalos, 07.02.2012, 21:50 Uhr · 30.821 Antworten · 1.681.037 Aufrufe

 1. #10971
  Avatar von Bacerll

  Registriert seit
  07.12.2012
  Beiträge
  4.514
  Απέσυρε τη ΝΟΤΑΜ η Άγκυρα -Ασφυκτικές παρασκηνιακές πιέσεις και διαβουλεύσεις
  ??????? ?? ????? ? ?????? -?????????? ????????????? ??????? ??? ????????????? | Mignatiou.com

 2. #10972
  Avatar von -JD-

  Registriert seit
  19.10.2008
  Beiträge
  1.005
  Zitat Zitat von Dikefalos Beitrag anzeigen
  Η ΓΚΕΡΝΤΑ ΧΑΣΣΕΛΦΕΛΤ
  Γερμανίδα πολιτικός βάλλει κατά της Κομισιόν: Πιέζετε την Ελλάδα, ενώ δίνετε χρόνο στη Γαλλία

  Διονύσης Μαρίνος
  Κόσμος
  01|03|2015 20:00


  -A+A


  Με μια πύρινη επιστολή που ήρθε στην κατοχή του πρακτορείου Reuters, το ηγετικό στέλεχος των συντηρητικών συμμάχων της Άνγκελα Μέρκελ στη Βαυαρία, η Γκέρντα Χάσσελκφελτ, καταφέρεται εναντίον της απόφασης να δοθεί παράταση δύο χρόνων στη Γαλλία μέχρι μειώσει το έλλειμμά της.
  Την περασμένη Τετάρτη οι Βρυξέλλες ανακοίνωσαν πως δίνουν στη Γαλλία μια νέα προθεσμία μέχρι το 2017, έτσι ώστε να μειώσει το έλλειμμά της κάτω από το 3% του ΑΕΠ της Ευρωζώνης. Το Παρίσι έλαβε ένα μικρό πρόστιμο, αλλά και μια νέα περίοδο χάριτος αν και ήδη είχε χάσει τη δεύτερη προθεσμία της για να θέσει σε τάξη τα οικονομικά της. Η απόφαση βρήκε αντίσταση από αρκετούς επικριτές εντός της Ευρωζώνης, καθώς όπως τόνισαν βάζει σε δοκιμασία την αξιοπιστία των δημοσιονομικών κανόνων της Ένωσης.
  Η Γκέρντα Χάσσελφελτ, επικεφαλής των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) απέστειλε επιστολή στον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην οποία κάνει λόγο για «κακή αίσθηση» που δίνει η εν λόγω απόφαση.
  Και αναφέρει στη συνέχεια: «Σε μια εποχή που είμαστε αντιμέτωποι με μεγάλες προκλήσεις, η ευθύνη μας προς την ΕΕ και την Ευρωζώνη είναι να λειτουργούμε βάσει της αρχής της αλληλεγγύης με αντάλλαγμα τη σταθερότητα. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να μην γίνονται εξαιρέσεις.
  Παράλληλα σημείωσε πως η Ευρωζώνη ζήτησε με κατηγορηματικό τρόπο από την Αθήνα να τηρήσει τους κανόνες που καθορίστηκαν από την Ευρωομάδα, παρά τη σημαντική εσωτερική αντίσταση. Και μπορεί να μην ήθελε να συγκρίνει την περίπτωση της Ελλάδας με εκείνη της Γαλλίας, ωστόσο τόνισε στην επιστολή πως η Ευρωζώνη πρέπει να παραμείνει αξιόπιστη. «Δεν πρέπει να δημιουργήσουμε την εντύπωση πως θέλουμε να εφαρμόσουμε δύο μέτρα και δύο σταθμά. Κάτι τέτοιο θα ήταν επικίνδυνο. Ανεξάρτητα από το μέγεθός τους, όλες οι χώρες πρέπει να ακολουθούν τους ίδιους κανόνες».


  Πηγή: Γερμανίδα πολιτικός βάλλει κατά της Κομισιόν: Πιέζετε την Ελλάδα, ενώ δίνετε χρόνο στη Γαλλία | iefimerida.gr ????????? ????????? ?????? ???? ??? ????????: ??????? ??? ??????, ??? ?????? ????? ??? ?????? | iefimerida.gr
  Was mich bei Syriza interessiert hat, war der Schuldenschnitt, da passiert wohl nichts mehr.
  Die Reformen sind einfach nötig, langes Verhandeln bringt uns nur wieder in eine Rezession.

 3. #10973
  Avatar von Achillis TH

  Registriert seit
  29.12.2011
  Beiträge
  13.691
  "πετρέλαια στο Αιγαίο"


  Αν δεν κινηθούμε έγκαιρα, θα βρεθούμε ενώπιον δυσάρεστων εκπλήξεων

  Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
  Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος

  Η μεγάλη οικονομική κρίση των τελευταίων ετών που έριξε την Ελλάδα σε μια πρωτοφανή περιπέτεια, με χιλιάδες οικογένειες να μην έχουν τα βασικά προς το ζην και την εθνική μας κυριαρχία παραδομένη σε ξένους ανθέλληνες τοκογλύφους, μας δίνει το ισχυρό ερέθισμα να θέσουμε ξανά το ζήτημα των ενεργειακών κοιτασμάτων στο Αιγαίο, μια παλιά υπόθεση η οποία όμως τώρα παίρνει καινούργιες διαστάσεις συνδυασμένη και με την ανάκτηση της χαμένης εθνικής μας ανεξαρτησίας.

  Όπως θα δούμε, από την δεκαετία του '50 ήταν γνωστή η ύπαρξη των κοιτασμάτων αυτών, αλλά καμία ελληνική κυβέρνηση δεν έδειξε την διάθεση να αξιοποιήσει προς το εθνικό μας συμφέρον το ζήτημα αυτό. Ήδη από το 1951 ο μετέπειτα διευθυντής της «Oceanic», George Brandley, σύμφωνα με ειδική αναφορά του έκανε γνωστή την ύπαρξη πετρελαίων στην περιοχή της Θάσου.
  Με έκθεση του προς τον τότε επικεφαλής της αμερικανικής οικονομικής αποστολής στην Ελλάδα, George Hakes, του γνωστοποιούσε όλα τα γεωλογικά στοιχεία της περιοχής. Η εφημερίδα για τα πετρέλαια, World Oil, έγραψε σχετικά το 1974: «Η Μεσόγειος είναι ουσιαστικά ανεξερεύνητη περιοχή. Αλλά οι ενδείξεις δηλώνουν ότι στην Αδριατική και το Βόρειο Αιγαίο υπάρχουν μεγάλες μάζες πετρελαίου».

  Η περίοδος από το τέλος της στρατιωτικής δικτατορίας στην Ελλάδα μέχρι την άντληση του πρώτου ελληνικού πετρελαίου (Ιούλιος 1981), χαρακτηρίζεται ως περίοδος παρασκηνίου γύρω από τα πετρελαϊκά πράγματα του Αιγαίου. Με τον νόμο 98/75, παραχωρήθηκε για πρώτη φορά το δικαίωμα στις «Επτά Αδελφές» (εφτά μεγαλύτερες παγκοσμίως πετρελαϊκές εταιρείες), να ερευνήσουν για πετρέλαιο στην ελληνική επικράτεια.
  Σύμφωνα με τον νόμο, η εταιρεία που θα εύρισκε κοιτάσματα στην περιοχή της θα είχε το δικαίωμα εκμετάλλευσής τους για 25 χρόνια. Το 1976 (επί πρωθυπουργίας Καραμανλή), πραγματοποιείται συστηματική καταγραφή των πετρελαίων του Αιγαίου από την γαλλική εταιρεία, Beicip, ενώ ένας ανεξάρτητος όμιλος Ελλήνων επιχειρηματιών παραγγέλλουν εκτεταμένες έρευνες στην επίσης γαλλική, Elf-Aquirtane.
  Χαρακτηριστικά γνωρίσματα της περιόδου αυτής είναι οι σκόπιμα ανακριβείς δηλώσεις της αμερικανικής εταιρείας, Oceanic, σχετικά με την ημερήσια παραγωγή πετρελαίου του κοιτάσματος "ΠΡΙΝΟΣ" και τον χρονικό ορίζοντα εκμετάλλευσης του κοιτάσματος.
  Ήδη τα στοιχεία αυτά επί των οποίων στηρίχτηκε η σύμβαση αντλήσεως και εκμετάλλευσης του κοιτάσματος του Πρίνου προς όφελος της αμερικανικής εταιρείας έχουν διαψευσθεί. Το ίδιο συνέβη και με το κοίτασμα Δομή, East Θάσος, δηλαδή στην θαλάσσια περιοχή από τα 10 ως τα 23 ναυτικά μίλια μεταξύ της νησίδας Μπαμπούρας και Σαμοθράκης.
  Για την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων αυτών σπεύδει η NAPC (North Aegean Petroleum Company), σύμφωνα με τον νόμο Ν 8/1975. Στην NAPC συμμετέχουν η καναδική Denison με ποσοστό 62%, η Oceanic με 10%, η ΔΕΠ με 10%, η αμερικανική Hellenic Oil με 10%, και η γερμανική Whiteshild με 8%.
  Μετά την λήξη των ερευνών και μετά από μια μεγάλη περίοδο ύφεσης, φτάνουμε στις ελληνοτουρκικές κρίσεις του 1976 και 1987, ενώ στο μεταξύ έχουν συμβεί διάφορα άλλα γεγονότα που απέτρεψαν την διευκρίνηση του πραγματικού μεγέθους του κοιτάσματος πετρελαίου στο βόρειο Αιγαίο. Στη συνέχεια είχαμε την μεγάλη κρίση των Ίμια, το 1996, που ανάδειξε μια νέα διάσταση του προβλήματος με την φανερή πλέον, για πρώτη φορά, αμφισβήτηση της Τουρκίας της κυριαρχίας 300 περίπου νησίδων και βραχονησίδων στο Αιγαίο.

  Τα τελευταία χρόνια το καθεστώς εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων πετρελαίου του Αιγαίου εξελίχθηκε σε ένα εξαιρετικά περίπλοκο πολιτικό πρόβλημα με τα εξής χαρακτηριστικά:
  1) Η Ελλάδα με τα περίπου 3.000 νησιά ελέγχει το μεγαλύτερο μέρος του Αιγαίου, το οποίο ακόμα και με το σημερινό καθεστώς των 6 μιλίων της υφαλοκρηπίδας, αλλά και με το διεθνές δίκαιο, της δίνει το κυρίαρχο δικαίωμα να ελέγχει το ιδιοκτησιακό καθεστώς των μελλοντικών γεωτρήσεων.
  2) Οι αυξανόμενες με ραγδαίο ρυθμό ενεργειακές ανάγκες της Τουρκίας έχουν επισπεύσει τις έρευνές της για ανεύρεση ενεργειακών κοιτασμάτων σε περιοχές όμως που άπτονται καθαρά της ελληνικής κυριαρχίας και των ελληνικών συμφερόντων.
  3) Το σημαντικότερο από τα κοιτάσματα του βορείου Αιγαίου βρίσκεται στην αμφισβητούμενη ζώνη των 10,5 μιλίων. Δηλαδή η εκμετάλλευσή του απαιτεί την επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 μίλια.
  4) Η εξόρυξη πετρελαίου με θαλάσσιες εξέδρες δημιουργεί καινούργια δεδομένα καθώς έχουν αναδυθεί καινούργια στοιχεία διαπραγμάτευσης για την αξιοποίηση των ενεργειακών κοιτασμάτων.

  Τα δώδεκα σημαντικότερα κοιτάσματα πετρελαίου στην ελληνική επικράτεια σύμφωνα με μια παλαιότερη έρευνα του ειδικού Βρετανού ερευνητή, A. Wilson, που δημοσιεύτηκαν στο βιβλίο του, «The Aegean Dispute» και έχουν αναδημοσιευτεί και σε τουρκικά έντυπα, ενώ έχουν ληφθεί σοβαρά υπόψη από την ΤΡΑΟ για τις έρευνές της, είναι τα ακόλουθα:

  1) Δομή, EAST. Θάσος, ανατολικά της Θάσου: 250 εκατομμύρια βαρέλια καλής ποιότητας χαμηλού ειδικού βάρους, 280 εκατομμύρια υψηλού ειδικού βάρους, 1,5 δις κυβικά αερίου βάθους, 1.200 με 1.600 μέτρα, εκμετάλλευσης NAPC.
  2) Βόρειος Πρίνος, Νέα Πέραμος, Άθως: 40 εκατομμύρια βαρέλια χαμηλού ειδικού βάρους, βάθους 800 έως 1000 μέτρα, εκμετάλλευση NAPC.
  3) Επανομή, Σιθωνία: 80 εκατομμύρια βαρέλια χαμηλού ειδικού βάρους, 2 δις κυβικά αερίου, εκμετάλλευση Texaco, ΔΕΠ.
  4) Θερμαϊκός: 100 εκατομμύρια βαρέλια, 1 δις κυβικά αερίου εκμετάλλευση Shell.
  5) Βόρειο Κρητικό πέλαγος: 960 εκατομμύρια βαρέλια, βάθος 2.800 έως 3.200 μέτρα, εκμετάλλευσης Chevron, RIFT, ΔΕΠ.
  6) Κυκλάδες: 120 εκατομμύρια βαρέλια, βάθος 1.800 - 2.200 μέτρα, εκμετάλλευση ΔΕΠ, Ancar oil
  7) Ικαρία: 120 εκατομμύρια βαρέλια βάθος 1.800 - 2.400 μέτρα, εκμετάλλευση ΔΕΠ, Ancar oil
  8) Σκόπελος: 80 εκατομμύρια βαρέλια εκμετάλλευση Agip.
  9) Κατάκωλο, Ζάκυνθος: 600 εκατομμύρια βαρέλια υψηλού ειδικού βάρους, βάθος 2.300 - 2.700 μέτρα, εκμετάλλευση ΔΕΠ, Esso.
  10 ) Άρτα: 80 εκατομμύρια βαρέλια χαμηλού ειδικού βάρους, 1,8 δις κυβικά αερίου, εκμετάλλευση ΔΕΠ.
  11) Μαρμαράς και τουρκικές ακτές, εκμετάλλευση Amoco.
  12) Νότιο Κρητικό πέλαγος: 850 εκατομμύρια βαρέλια βάθους 3.000 - 3.400 μέτρα, εκμετάλλευση Chevron, Calvin, Shell.

  Από όλα αυτά συνάγεται το γεγονός πως ένα ακόμα μεγάλο «χαρτί» που αναδεικνύει την γεωπολιτική αλλά και γεωοικονομική άξια της χώρας μας είχε θαφτεί για ευνόητους λόγους από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις.
  Σήμερα θα πρέπει να εξεταστούν ξανά όλα τα δεδομένα και όλες οι δυνατότητες αξιοποίησης του εθνικού πλούτου σε συνδυασμό με μια αδέσμευτη και ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική με γνώμονα μόνο το εθνικό συμφέρον και όχι τις δουλικές συμμαχίες του παρελθόντος.


 4. #10974
  Avatar von Dikefalos

  Registriert seit
  10.10.2010
  Beiträge
  12.632
  Η Νέα ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ του Βασίλη Λεβέντη: “Εγώ πιστεύω ότι θα έχουμε…”
  5:29 μ.μ. ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ  Η μεγάλη έκπληξη των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου μίλησε σε δημοσιογράφους που τον πλησίασαν…  «Να σχηματιστεί άμεσα οικουμενική κυβέρνηση. Αν το κάνει ο Τσίπρας, θα είναι πράξη γενναιότητας και όχι πράξη δειλίας. Αν τα πράγματα πάνε με αλαζονεία και τη γνωστή φαγωμάρα, εγώ πιστεύω ότι θα έχουμε πτώχευση». Την άποψη αυτή εξέφρασε χθες το βράδυ, σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, ο αρχηγός της «Ένωσης Κεντρώων» κ. Βασίλης Λεβέντης, στη Λάρισα.  Ο Β.Λεβέντης παρέστη και μίλησε στην παρουσίαση του νέου πολιτικού φορέα, με την ονομασία «Ταυτότητα forum», που παρουσιάστηκε στο ξενοδοχείο «Μετροπόλ», από τον ιδρυτή και πρόεδρο της Κίνησης Δανειοληπτών Γιώργο Μπαρτζώκη, με βασικό πολιτικό στόχο, τη διαγραφή των χρεών της πατρίδας και των νοικοκυριών.


  Νωρίτερα, σύμφωνα με τα Εφημερίδα Ελευθερία και thessalianews.gr, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σημείωσε: «Οι εξελίξεις είναι ανησυχητικές, γιατί υπάρχει κενό χρηματοδότησης της χώρας. Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα αντιμετωπίζει χαλαρά, ζητήματα πολύ σοβαρά. Έχουμε ραντεβού τις προσεχείς ημέρες, για κάποιο έντοκο γραμμάτιο και μετρά για κάποιο ομόλογο. Χρειαζόμαστε 6 δισεκατομμύρια, τις προσεχείς έξι εβδομάδες.


  Αν σε ένα από αυτά τα ραντεβού, η χώρα μας δεν είναι συνεπής, υπάρχει πιστωτικό γεγονός και πτώχευση. Ό,τι γλιτώσαμε τέσσερα χρόνια, μπορεί να το πάθουμε τώρα. Βέβαια, αυτά τα χρόνια την πτώχευση τη γλιτώναμε με λάθος τρόπο, με δανεικά. Από το 2009 το λέω. Κάθε φορά με αξιολόγηση και δώσ’ του αξιολόγηση και να περνάμε από τη Βουλή μεταρρυθμίσεις.


  Μας κράτησαν, χωρίς πτώχευση Παπανδρέου και Σαμαράς. Τύποις όμως, ουσιαστικά πτωχεύσαμε από το 2009. Τούτοι τώρα, δείχνουν χαλαρότητα και ανευθυνότητα. Η θέση της «Ενωσης Κεντρώων» πάντα ήταν για μια οικουμενική κυβέρνηση».
  Makeleio.gr

 5. #10975
  Avatar von -JD-

  Registriert seit
  19.10.2008
  Beiträge
  1.005
  Με βάση την εντολή αυτή, πρόκειται να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι παράνομοι μετανάστες που βρίσκονται στα κέντρα κράτησης ή υπό κράτηση στη χώρα μας (σ.σ. η αρχή είχε γίνει από την Αμυγδαλέζα) και δεν αντιμετωπίζουν κατηγορίες κακουργηματικού βαθμού, αλλά μόνο παράνομης εισόδου σε ελληνικό έδαφος.

  Παράλληλα, όσοι θα έρχονται να περάσουν τα ελληνικά σύνορα, δεν θα συλλαμβάνονται. αλλά θα καταγράφονται και θα τους δίδεται, μέσω «φύλλου πορείας», η δυνατότητα παραμονής στην Ελλάδα ενός μήνα, ώστε να επιλέξουν σε ποια χώρα θέλουν να πάνε.

  Ωστόσο, αν στη συνέχεια εντοπισθούν σε άλλη περιοχή της χώρας, θα τους δίδεται άδεια παραμονής άλλων έξι μηνών, προκειμένου να ζήσουν νόμιμα, μέχρι να βρουν τρόπο να φύγουν από την Ελλάδα.

  http://www.protothema.gr/greece/article/456324/paranomoi-metanastes/

 6. #10976
  Avatar von Jannis

  Registriert seit
  23.01.2015
  Beiträge
  1.769
  +++ Griechenland-Krise +++: Nach internationaler Kritik: Tsipras verpasst Varoufakis einen Maulkorb - +++ Griechenland-Krise +++ - FOCUS Online - Nachrichten

  - - - Aktualisiert - - -

  SUPER VORSCHLAG

  http://www.bild.de/geld/wirtschaft/griechenland-krise/500-euro-urlaubszuschuss-fuer-deutsche-40010200.bild.html

 7. #10977

 8. #10978
  Avatar von De_La_GreCo

  Registriert seit
  17.08.2008
  Beiträge
  24.719
  Also findest du es gut, dass der deutsche staat uns wien kleines kind bevormundet und auf die finger schaut?? Das darf man eigentlich gar net

 9. #10979

 10. #10980
  Avatar von Nikos

  Registriert seit
  25.03.2013
  Beiträge
  9.449
  Zitat Zitat von Paokaras Beitrag anzeigen
  [...]
  Die Deutschen fressen nicht alles was ihnen die Medien vorsetzen.

Ähnliche Themen

 1. Endlich gute Nachrichten aus Griechenland
  Von Kizil-Türk im Forum Politik
  Antworten: 275
  Letzter Beitrag: 09.02.2013, 18:30
 2. Nachrichten aus Kosova
  Von Feuerengel im Forum Politik
  Antworten: 1
  Letzter Beitrag: 16.10.2005, 13:34