BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Erweiterte Suche
Kontakt
BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Benutzerliste

Willkommen bei BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen.

Nachrichten aus Griechenland

Erstellt von Dikefalos, 07.02.2012, 21:50 Uhr · 30.781 Antworten · 1.678.359 Aufrufe

 1. #11001
  Avatar von Achillis TH

  Registriert seit
  29.12.2011
  Beiträge
  13.669
  Οι τζιχαντιστές στο Βερολίνο και οι αλήθειες του Κοτζιά που οι Ευρωπαίοι δεν θέλουν να ακούσουν

  07.03.2015 | 09:06


  Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

  Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς είπε στους Ευρωπαίους αυτό που φοβούνται ακόμη και να το ακούσουν. Η κατάρρευση της Ελλάδας την οποία κάποιοι στο Βερολίνο φαίνεται ότι επιδιώκουν βλακωδώς σημαίνει πολύ απλά ότι το “φράγμα” που “προστατεύει” την φαινομενική τουλάχιστον ηρεμία των βορειοευρωπαίων δεν θα υπάρχει. Το πρόβλημα της ανεξέλεγκτης μετανάστευσης το όποιο όλοι οι κατά τ΄ άλλα “σοβαροί” Ευρωπαίοι έχουν “φορτώσει” ξεδιάντροπα στην διαλυμένη οικονομικά Ελλάδα δεν θα μπορεί να ελεγχθεί ούτε με τον υποτυπώδη τρόπο που γίνεται αυτή τη στιγμή από τις ελληνικές αρχές ,τις δυνάμεις ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις.

  Δεν απείλησε ο Κοτζιάς. Την πλήρη αλήθεια είπε και καλό θα κάνουν οι Ευρωπαίοι έστω και τώρα να την ακούσουν. Να καταλάβουν ότι με τα “ευρώ” τους ,από τα οποία κάτι …λίγα δίνουν στην Ελλάδα για να κρατά σε στρατόπεδα συγκέντρωσης τους μετανάστες το πρόβλημα ούτε λύνεται ,ούτε μπορεί να ελεγχθεί πλέον. Η Ελλάδα έτσι όπως την κατάντησε η κοντόφθαλμη γερμανική πολιτική που έχει επιβληθεί στην Ευρώπη απλά δεν αντέχει να σηκώνει αλλο το δυσβάσταχτο βάρος της αντιμετώπισης ενός κολοσσιαίου προβλήματος. Πόσο μάλλον αν ο Σόϊμπλε και οι υποστηρικτές του φθάσουν μέχρι το τέλος το αυτοκαταστροφικό για την Ευρώπη σενάριο , που προβλέπει τον πλήρη οικονομικό στραγγαλισμό της Ελλάδας.

  Ας μην σοκάρονται κι ας μην υποτιμούν οι βορειοευρωπαίοι όσα είπε ο Κοτζιάς. Είναι αυτή η πραγματικότητα που θα αντιμετωπίσουν , με τον κίνδυνο της ισλαμικής τρομοκρατίας να φθάνει μέχρι την πόρτα τους .

  Ας καταλάβουν ότι αν συνεχίσουν στον αδιέξοδο δρόμο που επίμονα ακοουθούν πάρα πολύ σύντομα δεν θα έχουν να κάνουν με αριθμούς που θα αφορούν οικονομικούς δείκτες και ανέφικτους στόχους . Αλλά με αριθμούς που θα έχουν να κάνουν με μετανάστες που θα φθάνουν χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία στις πλατείες του Βερολίνου και των Βρυξελλών. Μπορεί να το εκλαμβάνουν και αυτό ως “ελληνικό εκβιασμό”, αλλά θα πρέπει πολύ γρήγορα να καταλάβουν ότι πρόκειται να για την απλή και ξεκάθαρη πραγματικότητα. Με την οποία βεβαίως η Γερμανία -κυρίως- αλλά και οι “δορυφόροι” της έχουν “τσακωθεί” τα τελευταία χρόνια.

  Για το τι ακριβώς συμβαίνει αυτή τη στιγμή στο Αιγαίο με τους μετανάστες και την εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάεμων θα επανέλθουμε με άρθρο μας.

 2. #11002
  Avatar von Jannis

  Registriert seit
  23.01.2015
  Beiträge
  1.769
  Weiss jemand, was mit Trangas so los ist zurzeit? Macht der überhaupt keine Sendungen mehr seit ND und Pasok weg sind?

  - - - Aktualisiert - - -

  https://www.youtube.com/watch?v=z28b6Qdito4

 3. #11003
  Avatar von Achillis TH

  Registriert seit
  29.12.2011
  Beiträge
  13.669
  Το ατόπημα της ΝΟΤΑΜ, το διάβημα και ο ρόλος των ΗΠΑ

  ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΙΔΕΡΗΣ
  Σαφές πρόβλημα επιθετικής συμπεριφοράς, αλλά και αμηχανία έναντι της νέας ελληνικής κυβέρνησης, διαβλέπουν ελληνικές διπλωματικές πηγές αποτιμώντας την ένταση των τελευταίων ημερών μεταξύ Αθήνας και Αγκυρας. Ωστόσο το στοιχείο που προσδίδει ιδιαιτερότητα είναι η εκτίμηση για την αναζωπύρωση της διαμάχης μεταξύ πολιτικών και στρατιωτικών, ίσως για πρώτη φορά, μετά την κυριαρχία του Ταγίπ Ερντογάν στη γειτονική χώρα.
  Το ελληνικό διάβημα που επιδόθηκε στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών την περασμένη Δευτέρα από τον Ελληνα πρέσβη Κυριάκο Λουκάκη, το οποίο αφορούσε τη γνωστή ΝΟΤΑΜ που «διχοτομούσε» το Αιγαίο και παραβίαζε κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, ίσως για πρώτη φορά μετά δεκαετίες δεν πετάχθηκε στον κάλαθο των αχρήστων, αλλά συνάντησε την κατανόηση της Αγκυρας. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, το τουρκικό ΥΠΕΞ δέχθηκε το ελληνικό διάβημα και περίπου θεωρήθηκε ως βάση συζήτησης για την οικοδόμηση ενός νέου μοντέλου Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) μεταξύ των δύο χωρών.

  Το τουρκικό ΥΠΕΞ δεν εξέθεσε μεν τους στρατηγούς, άφησε όμως σαφώς να εννοηθεί ότι τα «λάθη» της ΝΟΤΑΜ που αφορούσαν τη συμπερίληψη ελληνικών χωρικών υδάτων και έδαφος της Λήμνου, οφείλονται στον σχεδιασμό των στρατηγών. Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι από πλευράς Τουρκίας υπήρξαν τρεις αλλαγές στη ΝΟΤΑΜ. Επισημαίνεται, μάλιστα, ότι οι Τούρκοι διπλωμάτες εξέφρασαν τις διαφωνίες τους προς τους στρατιωτικούς για τη συμπερίληψη εδάφους της Λήμνου, αλλά εκείνοι αρνήθηκαν να προβούν σε διόρθωση για να οδηγηθούν τελικά και υπό πίεση στην πλήρη ακύρωση της ΝΟΤΑΜ.

  Την ίδια στιγμή, όμως, η Τουρκία δέχθηκε και παρασκηνιακή, αλλά ιδιαίτερα έντονη πίεση από το ΝΑΤΟ και κατά πληροφορίες και από τις ΗΠΑ, που είδαν με αγωνία το ενδεχόμενο να υποστεί ένα ισχυρό ρήγμα η νοτιοανατολική πτέρυγα της Συμμαχίας, την ώρα που καταβάλλονται έντονες προσπάθειες να οικοδομηθεί ένα ισχυρό μέτωπο έναντι της Ρωσίας. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι ΗΠΑ είναι ήδη ενοχλημένες, γιατί η Τουρκία είναι το μόνο κράτος-μέλος του ΝΑΤΟ που δεν εφαρμόζει καμία από τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία. Η άμεση διεθνοποίηση του ζητήματος με επιστολές και έγγραφα προς το ΝΑΤΟ, την Ε.Ε. και τον Διεθνή Οργανισμό Αεροπλοΐας, λειτούργησε σχεδόν σωρευτικά για τη Δύση που φέρεται πολύ ενοχλημένη από την τουρκική εξωτερική πολιτική στην ευρύτερη περιοχή.

  Οπως αναφέρει καλά ενημερωμένη στρατιωτική πηγή, σε περίπτωση που η Τουρκία δεν ακύρωνε τις ενέργειές της, υπήρχε το σοβαρό ενδεχόμενο στην πορεία να υπάρξει θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο, καθώς η Ελλάδα δεν υπήρχε περίπτωση να αποδεχθεί τον τουρκικό σχεδιασμό για το πεδίο βολής. Η Αθήνα ήταν σαφές ότι δεν θα δεχόταν τον τουρκικό σχεδιασμό.

  Οπως παρατηρούν έμπειρες διπλωματικές πηγές μετά κάθε περίοδο έντασης, μικρή ή μεγάλη, αναδεικνύεται η ανάγκη για διάλογο. Ετσι και τώρα η περίφημη ΝΟΤΑΜ άνοιξε τη συζήτηση για νέα ΜΟΕ. Προς το παρόν, Αθήνα και Αγκυρα έχουν συμφωνήσει να προετοιμαστούν επί δύο μήνες και στη συνέχεια να αρχίσουν οι συνομιλίες. Η υπόθεση των ΜΟΕ όμως δεν είναι νέα. Μέτρα μεταξύ των δύο χωρών συζητήθηκαν και συμφωνήθηκαν από το 2000-2001 με υπουργό Εξωτερικών τον Γ. Παπανδρέου. Τότε το κλίμα ήταν ακόμη εκρηκτικό μεταξύ των δύο χωρών, καθώς ήταν νωπή η κρίση των Ιμίων. Επειτα από εντατικό διάλογο και εν μέσω διαφωνιών και εντός του υπουργείου Εξωτερικών, συμφωνήθηκε μια σειρά ΜΟΕ που αφορούσαν τη λειτουργία «κόκκινων» γραμμών μεταξύ των πρωθυπουργών, των ΥΠΕΞ και των αρχηγών ΓΕΕΘΑ, την αποφυγή δηλώσεων και στρατιωτικών ασκήσεων που μπορούσαν να προκαλέσουν ένταση, τον σεβασμό της τουριστικής περιόδου κ.λπ. Πολλά από τα ΜΟΕ τηρούνται ακόμη και σήμερα, άλλα όμως όχι. Κυρίως όμως, η Τουρκία δεν άλλαξε τη στρατηγική της αμφισβήτησης του νομικού καθεστώτος του Αιγαίου και γι’ αυτό η Αθήνα ζήτησε να υπάρξει καλή προετοιμασία πριν από την επίσημη έναρξη των συνομιλιών, ώστε να μη θιγούν ζητήματα κυριαρχίας.

  Συνομιλίες με ΠΓΔΜ

  Αίσθηση προκάλεσε η αποκάλυψη κορυφαίων παραγόντων του ΥΠΕΞ ότι μελετάται η έναρξη συνομιλιών με την ΠΓΔΜ με στόχο να υπάρξουν ΜΟΕ με επίκεντρο τον εξοβελισμό του αλυτρωτισμού από την επίσημη πολιτική ατζέντα των Σκοπίων. Η υπόθεση αυτή φαίνεται ότι δεν είναι απλή και σύμφωνα με διπλωματικές πηγές συζητείται εδώ και αρκετό διάστημα στο παρασκήνιο με πρωτοβουλία του Βερολίνου. Η ελληνική κυβέρνηση έχει αποδεχθεί μια τέτοια συζήτηση και για τον σκοπό αυτό θα συγκροτηθεί επιτροπή υψηλού επιπέδου.

  Η Αθήνα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, φαίνεται πως έχει λάβει διαβεβαιώσεις ότι τα Σκόπια αποδέχονται τη συζήτηση και ότι έχουν δεσμευθεί ότι δεν θα θέσουν στο τραπέζι κανένα άλλο θέμα (π.χ. ζήτημα μειονότητας) και γι’ αυτούς τους λόγους υπάρχει θετική προσέγγιση τόσο από τον κ. Αλέξη Τσίπρα όσο και από τον κ. Νίκο Κοτζιά. Πάντως, όπως παρατηρούν διπλωματικές πηγές, το θέμα του αλυτρωτισμού μονομερώς το θέτει η ΠΓΔΜ για να στηρίξει την πολιτική εξαρχαϊσμού του κ. Νίκολα Γκρούεφσκι.

  Οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι η ιδέα αυτή έρχεται ακριβώς τη στιγμή που το οικοδόμημα του κ. Γκρούεφσκι τρίζει εν μέσω σφοδρών καταγγελιών για παρακολουθήσεις, τεράστιο έλλειμμα δημοκρατίας, όξυνση των προβλημάτων με τους Αλβανούς και αυταρχική διακυβέρνηση.

  Τρεις συντονιστές

  Πάντως, ο κ. Κοτζιάς προωθεί μεγάλες αλλαγές στο υπουργείο Εξωτερικών με την ανασύσταση του Επιστημονικού Συμβουλίου, όσο και του Κέντρου Ανάλυσης Σχεδιασμού, το οποίο ο κ. Κοτζιάς φιλοδοξεί να μετατρέψει σε «δεξαμενή σκέψης». Επίσης δημιουργεί τρεις θέσεις συντονιστών, με την Κίνα, τη Ρωσία και τη Γερμανία, ενώ ειδική επιτροπή δημιουργείται για την ενίσχυση της διαπραγματευτικής ικανότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας.
  Καθημερινή

 4. #11004
  Avatar von ZX 7R

  Registriert seit
  31.01.2012
  Beiträge
  30.068
  Zitat Zitat von Achillis TH Beitrag anzeigen
  Το ατόπημα της ΝΟΤΑΜ, το διάβημα και ο ρόλος των ΗΠΑ


  ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΙΔΕΡΗΣ
  Σαφές πρόβλημα επιθετικής συμπεριφοράς, αλλά και αμηχανία έναντι της νέας ελληνικής κυβέρνησης, διαβλέπουν ελληνικές διπλωματικές πηγές αποτιμώντας την ένταση των τελευταίων ημερών μεταξύ Αθήνας και Αγκυρας. Ωστόσο το στοιχείο που προσδίδει ιδιαιτερότητα είναι η εκτίμηση για την αναζωπύρωση της διαμάχης μεταξύ πολιτικών και στρατιωτικών, ίσως για πρώτη φορά, μετά την κυριαρχία του Ταγίπ Ερντογάν στη γειτονική χώρα.
  Το ελληνικό διάβημα που επιδόθηκε στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών την περασμένη Δευτέρα από τον Ελληνα πρέσβη Κυριάκο Λουκάκη, το οποίο αφορούσε τη γνωστή ΝΟΤΑΜ που «διχοτομούσε» το Αιγαίο και παραβίαζε κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, ίσως για πρώτη φορά μετά δεκαετίες δεν πετάχθηκε στον κάλαθο των αχρήστων, αλλά συνάντησε την κατανόηση της Αγκυρας. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, το τουρκικό ΥΠΕΞ δέχθηκε το ελληνικό διάβημα και περίπου θεωρήθηκε ως βάση συζήτησης για την οικοδόμηση ενός νέου μοντέλου Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) μεταξύ των δύο χωρών.

  Το τουρκικό ΥΠΕΞ δεν εξέθεσε μεν τους στρατηγούς, άφησε όμως σαφώς να εννοηθεί ότι τα «λάθη» της ΝΟΤΑΜ που αφορούσαν τη συμπερίληψη ελληνικών χωρικών υδάτων και έδαφος της Λήμνου, οφείλονται στον σχεδιασμό των στρατηγών. Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι από πλευράς Τουρκίας υπήρξαν τρεις αλλαγές στη ΝΟΤΑΜ. Επισημαίνεται, μάλιστα, ότι οι Τούρκοι διπλωμάτες εξέφρασαν τις διαφωνίες τους προς τους στρατιωτικούς για τη συμπερίληψη εδάφους της Λήμνου, αλλά εκείνοι αρνήθηκαν να προβούν σε διόρθωση για να οδηγηθούν τελικά και υπό πίεση στην πλήρη ακύρωση της ΝΟΤΑΜ.

  Την ίδια στιγμή, όμως, η Τουρκία δέχθηκε και παρασκηνιακή, αλλά ιδιαίτερα έντονη πίεση από το ΝΑΤΟ και κατά πληροφορίες και από τις ΗΠΑ, που είδαν με αγωνία το ενδεχόμενο να υποστεί ένα ισχυρό ρήγμα η νοτιοανατολική πτέρυγα της Συμμαχίας, την ώρα που καταβάλλονται έντονες προσπάθειες να οικοδομηθεί ένα ισχυρό μέτωπο έναντι της Ρωσίας. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι ΗΠΑ είναι ήδη ενοχλημένες, γιατί η Τουρκία είναι το μόνο κράτος-μέλος του ΝΑΤΟ που δεν εφαρμόζει καμία από τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία. Η άμεση διεθνοποίηση του ζητήματος με επιστολές και έγγραφα προς το ΝΑΤΟ, την Ε.Ε. και τον Διεθνή Οργανισμό Αεροπλοΐας, λειτούργησε σχεδόν σωρευτικά για τη Δύση που φέρεται πολύ ενοχλημένη από την τουρκική εξωτερική πολιτική στην ευρύτερη περιοχή.

  Οπως αναφέρει καλά ενημερωμένη στρατιωτική πηγή, σε περίπτωση που η Τουρκία δεν ακύρωνε τις ενέργειές της, υπήρχε το σοβαρό ενδεχόμενο στην πορεία να υπάρξει θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο, καθώς η Ελλάδα δεν υπήρχε περίπτωση να αποδεχθεί τον τουρκικό σχεδιασμό για το πεδίο βολής. Η Αθήνα ήταν σαφές ότι δεν θα δεχόταν τον τουρκικό σχεδιασμό.

  Οπως παρατηρούν έμπειρες διπλωματικές πηγές μετά κάθε περίοδο έντασης, μικρή ή μεγάλη, αναδεικνύεται η ανάγκη για διάλογο. Ετσι και τώρα η περίφημη ΝΟΤΑΜ άνοιξε τη συζήτηση για νέα ΜΟΕ. Προς το παρόν, Αθήνα και Αγκυρα έχουν συμφωνήσει να προετοιμαστούν επί δύο μήνες και στη συνέχεια να αρχίσουν οι συνομιλίες. Η υπόθεση των ΜΟΕ όμως δεν είναι νέα. Μέτρα μεταξύ των δύο χωρών συζητήθηκαν και συμφωνήθηκαν από το 2000-2001 με υπουργό Εξωτερικών τον Γ. Παπανδρέου. Τότε το κλίμα ήταν ακόμη εκρηκτικό μεταξύ των δύο χωρών, καθώς ήταν νωπή η κρίση των Ιμίων. Επειτα από εντατικό διάλογο και εν μέσω διαφωνιών και εντός του υπουργείου Εξωτερικών, συμφωνήθηκε μια σειρά ΜΟΕ που αφορούσαν τη λειτουργία «κόκκινων» γραμμών μεταξύ των πρωθυπουργών, των ΥΠΕΞ και των αρχηγών ΓΕΕΘΑ, την αποφυγή δηλώσεων και στρατιωτικών ασκήσεων που μπορούσαν να προκαλέσουν ένταση, τον σεβασμό της τουριστικής περιόδου κ.λπ. Πολλά από τα ΜΟΕ τηρούνται ακόμη και σήμερα, άλλα όμως όχι. Κυρίως όμως, η Τουρκία δεν άλλαξε τη στρατηγική της αμφισβήτησης του νομικού καθεστώτος του Αιγαίου και γι’ αυτό η Αθήνα ζήτησε να υπάρξει καλή προετοιμασία πριν από την επίσημη έναρξη των συνομιλιών, ώστε να μη θιγούν ζητήματα κυριαρχίας.

  Συνομιλίες με ΠΓΔΜ

  Αίσθηση προκάλεσε η αποκάλυψη κορυφαίων παραγόντων του ΥΠΕΞ ότι μελετάται η έναρξη συνομιλιών με την ΠΓΔΜ με στόχο να υπάρξουν ΜΟΕ με επίκεντρο τον εξοβελισμό του αλυτρωτισμού από την επίσημη πολιτική ατζέντα των Σκοπίων. Η υπόθεση αυτή φαίνεται ότι δεν είναι απλή και σύμφωνα με διπλωματικές πηγές συζητείται εδώ και αρκετό διάστημα στο παρασκήνιο με πρωτοβουλία του Βερολίνου. Η ελληνική κυβέρνηση έχει αποδεχθεί μια τέτοια συζήτηση και για τον σκοπό αυτό θα συγκροτηθεί επιτροπή υψηλού επιπέδου.

  Η Αθήνα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, φαίνεται πως έχει λάβει διαβεβαιώσεις ότι τα Σκόπια αποδέχονται τη συζήτηση και ότι έχουν δεσμευθεί ότι δεν θα θέσουν στο τραπέζι κανένα άλλο θέμα (π.χ. ζήτημα μειονότητας) και γι’ αυτούς τους λόγους υπάρχει θετική προσέγγιση τόσο από τον κ. Αλέξη Τσίπρα όσο και από τον κ. Νίκο Κοτζιά. Πάντως, όπως παρατηρούν διπλωματικές πηγές, το θέμα του αλυτρωτισμού μονομερώς το θέτει η ΠΓΔΜ για να στηρίξει την πολιτική εξαρχαϊσμού του κ. Νίκολα Γκρούεφσκι.

  Οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι η ιδέα αυτή έρχεται ακριβώς τη στιγμή που το οικοδόμημα του κ. Γκρούεφσκι τρίζει εν μέσω σφοδρών καταγγελιών για παρακολουθήσεις, τεράστιο έλλειμμα δημοκρατίας, όξυνση των προβλημάτων με τους Αλβανούς και αυταρχική διακυβέρνηση.

  Τρεις συντονιστές

  Πάντως, ο κ. Κοτζιάς προωθεί μεγάλες αλλαγές στο υπουργείο Εξωτερικών με την ανασύσταση του Επιστημονικού Συμβουλίου, όσο και του Κέντρου Ανάλυσης Σχεδιασμού, το οποίο ο κ. Κοτζιάς φιλοδοξεί να μετατρέψει σε «δεξαμενή σκέψης». Επίσης δημιουργεί τρεις θέσεις συντονιστών, με την Κίνα, τη Ρωσία και τη Γερμανία, ενώ ειδική επιτροπή δημιουργείται για την ενίσχυση της διαπραγματευτικής ικανότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας.
  Καθημερινή
  Kann mich jemand kurz in Deutsch aufklären was da los war?

 5. #11005
  Avatar von Achillis TH

  Registriert seit
  29.12.2011
  Beiträge
  13.669
  Zitat Zitat von ZX 7R Beitrag anzeigen
  Kann mich jemand kurz in Deutsch aufklären was da los war?
  Die Türken wollten auf griechischen Boden Militär Übung machen und zwar von März bis ende des Jahres , griechenland hat sich deswegen überall beschwert bei der Nato bei EU bei der UNO und und aber nicht nur die griechen waren Verärgert sondern auch die USA ,die nämlich haben den Türken gedroht wenn sie das nicht sein gibt es Konsequenzen .

 6. #11006
  Avatar von Bacerll

  Registriert seit
  07.12.2012
  Beiträge
  4.514
  Zitat Zitat von ZX 7R Beitrag anzeigen
  Kann mich jemand kurz in Deutsch aufklären was da los war?
  Sie wollten die halbe Ägäis für fast einem Jahr als Übungsplatz mit realen Waffen benutzen Letztendlich habe die sie die NOTAM zurückgenommen und sagten das ganze war ein Fehler.

  - - - Aktualisiert - - -

  Απάντηση ΥΠΕΞ στην Άγκυρα για τον Καμμένο: "Υποδείξεις περί υπεθυνότητας αλλού..."


  Μέγα θέμα έχει προκληθεί με την απαράδεκτη ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ το οποίο ούτε λίγο ,ούτε πολύ κάνει συστάσεις στην ελληνική κυβέρνηση για να “περιορίσει” τις δραστηριότητες του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου.

  Ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κούτρας, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, σχετικές με την χθεσινή ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, δήλωσε τα εξής:

  «Ουδείς μπορεί να υποδεικνύει στην Ελλάδα τον τρόπο που θα ασκεί η ελληνική κυβέρνηση και γενικότερα το ελληνικό κράτος την εθνική κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.

  Η Τουρκία ας κρατήσει τις υποδείξεις περί υπευθυνότητας για τον εαυτό της.
  Ουδέν περαιτέρω».


  Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος ο οποίος βρισκόταν στη Ρόδο όταν έγινε γνωστή η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ δεν έχει αντιδράσεις δημοσίως στην τουρκική αντίδραση. Η Άγκυρα δεν είδε από την πρώτη στιγμή με καλό μάτι την τοποθέτηση του Πάνου Καμμένου στο ΥΠΕΘΑ.

  http://www.onalert.gr/stories/apanti...-kammeno/41231
 7. #11007
  Avatar von Nikos

  Registriert seit
  25.03.2013
  Beiträge
  9.449

 8. #11008
  Avatar von Jannis

  Registriert seit
  23.01.2015
  Beiträge
  1.769
  Ich habe vor einigen Wochen hier geschrieben, dass Griechenland die ganze Südflanke von Europa schützt und alles selber bezahlen muss, was Rüstung angeht - jetzt kommt Juncker und sagt "wir brauchen eine europäische Armee"

  Scheinbar liest er ganz gerne meine Kommentare hier

 9. #11009
  Avatar von Tigerfish

  Registriert seit
  25.12.2013
  Beiträge
  13.420
  Zitat Zitat von Jannis Beitrag anzeigen
  Ich habe vor einigen Wochen hier geschrieben, dass Griechenland die ganze Südflanke von Europa schützt und alles selber bezahlen muss, was Rüstung angeht - jetzt kommt Juncker und sagt "wir brauchen eine europäische Armee"

  Scheinbar liest er ganz gerne meine Kommentare hier
  Der soll lieber meine Kommentare lesen.

  Ich plädiere dafür dringend benötigte Mittel für die Sozial- und gesundheitstruktur einzusetzen.

 10. #11010
  Avatar von Jannis

  Registriert seit
  23.01.2015
  Beiträge
  1.769
  Kaum zu glauben, dass Chatzimarkakis mal bei der FDP war oder?

  https://www.tagesschau.de/wirtschaft...nland-413.html

Ähnliche Themen

 1. Endlich gute Nachrichten aus Griechenland
  Von Kizil-Türk im Forum Politik
  Antworten: 275
  Letzter Beitrag: 09.02.2013, 18:30
 2. Nachrichten aus Kosova
  Von Feuerengel im Forum Politik
  Antworten: 1
  Letzter Beitrag: 16.10.2005, 13:34