BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Erweiterte Suche
Kontakt
BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Benutzerliste

Willkommen bei BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen.

Nachrichten aus Griechenland

Erstellt von Dikefalos, 07.02.2012, 21:50 Uhr · 30.834 Antworten · 1.681.899 Aufrufe

 1. #11031
  Avatar von Dikefalos

  Registriert seit
  10.10.2010
  Beiträge
  12.633
  Zitat Zitat von Bacerll Beitrag anzeigen
  “ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΈΣ ΠΛΆΤΕΣ” ΣΤΗΝ ΚΥΒΈΡΝΗΣΗ ΑΥΞΆΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΊΕΣΗ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΊΝΟ

  «Η Ελλάδα ορθώνει το ανάστημά της» τιτλοφορείται το εξώφυλλο του αμερικανικού περιοδικού «The Nation», που έχει μάλιστα και την ελληνική σημαία. Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους δανειστές, ενώ υπάρχει εκτενής αναφορά στην υποδομή των κοινωνικών εξελίξεων που οδήγησαν στην εξουσία το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.  Όπως αναφέρει το Έθνος στην ιστοσελίδα του, αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις, επισημαίνεται ότι «αυτές θα συνεχιστούν για μήνες, με κρίσιμα ορόσημα, τον Απρίλιο και τον Ιούνιο».
  Μεταξύ άλλων, διατυπώνεται η άποψη ότι «κάποιοι στην αριστερή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ήδη έξαλλοι με τις παραχωρήσεις στις διαπραγματεύσεις, υποστηρίζοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει προδώσει τις υποσχέσεις του».

  Στη συνέχεια, προστίθεται ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ όμως, χρειάζεται και το φιλελεύθερο και το ριζοσπαστικό κομμάτι του, γιατί έχει μια διπλή εντολή: να τελειώσει τη λιτότητα και να αποκαταστήσει τα χαμένα δικαιώματα, μένοντας στην ευρωζώνη. Αυτά τα δύο μπορεί να αποδειχθεί ότι είναι ασυμβίβαστα, αλλά οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι περίπου τα τρία τέταρτα των Ελλήνων εξακολουθούν να τα επιθυμούν και τα δύο».

  Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «αυτό που έχει επιτύχει ήδη ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ορισμένες ζωτικής σημασίας παραχωρήσεις, πρώτα απ’ όλα: χρόνο για να βάλει τέλος στην παράλογη απαίτηση για τεράστια πρωτογενή πλεονάσματα, καθώς και το δικαίωμα να παρουσιάσει το δικό του μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα.

  »Αυτά αποτελούν μια νίκη μεγαλύτερη από ό, τι μπορεί να φαίνεται με την πρώτη ματιά και είναι αποτέλεσμα της θέλησης των Ελλήνων διαπραγματευτών να κρατήσουν μια πραγματικά ριζοσπαστική στάση, διακινδυνεύοντας τα πάντα. Με τον τρόπο αυτό, έχουν αλλάξει το μέλλον της ευρωζώνης. Ρωγμές έχουν αρχίσει να εμφανίζονται στο Τείχος του Βερολίνου. Το σκληροπυρηνικό υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας έχει αναγκαστεί να παραδεχτεί ότι δεν μπορεί να διαχωριστεί η πολιτική από την οικονομία».

  Καταλήγοντας, σημειώνεται ότι «μια μικρή χώρα επέλεξε να επιμείνει στη δημοκρατία της, παρά την αντίσταση από τις Βρυξέλλες, οξύνοντας την αντίφαση στην καρδιά της ευρωζώνης. Έρχονται εκλογές στην Ισπανία, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία, που επλήγησαν σκληρά από τη λιτότητα».

  ????????????? ??????? ???? ????????? ???????? ??? ????? ??? ???????? | Mignatiou.com
  Opos Kai na to kanoune......to Syriza teleiose.
  O Varoufakis to diko tou.....kathe mera APO dyo tria interview......adi na strothi sti douleia Kai na kanei tis analoges metaritmisis.

 2. #11032
  Avatar von Bacerll

  Registriert seit
  07.12.2012
  Beiträge
  4.514
  Zitat Zitat von Dikefalos Beitrag anzeigen
  Opos Kai na to kanoune......to Syriza teleiose.
  O Varoufakis to diko tou.....kathe mera APO dyo tria interview......adi na strothi sti douleia Kai na kanei tis analoges metaritmisis.
  Πλανάσαι πλάνην οικτρά.

 3. #11033
  Avatar von Dikefalos

  Registriert seit
  10.10.2010
  Beiträge
  12.633
  Ντ.Σπέκχαρντ: "Η Ελλάδα έχει τεράστια γεωπολιτική αξία για τις ΗΠΑ και η ΕΕ τη σπρώχνει στην αγκαλιά της Ρωσίας"
  19:30
  10/03/2015


  Ότι η Γερμανία θα αναγκάσει την Ελλάδα να αλλάξει γεωπολιτικό στρατόπεδο στρεφόμενη στην Ορθόδοξη Ρωσία και το κόστος έτσι για την ΕΕ και τις ΗΠΑ θα έιναι δυσανάλογα μεγαλύτερο από ότι θα μπορούσε να προκαλέσει το μέγεθος της ελληνική οικονομίας σχολιάζει ο πρώην Αμερικανός πρεβευτής Ντ.Σπέκχαρντ.

  Ο Αμερικανός πρώην πρεσβευτής στην Αθήνα αναφέρθηκε «στο γεγονός ότι η σημερινή αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη στενές σχέσεις με τη Ρωσία, καθώς ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μια μέρα μετά την εκλογή του, αντιτάχθηκε στην επιβολή νέων κυρώσεων στη Ρωσία, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, υποβάθμισε την επιβολή νέων κυρώσεων. Ο ελληνικός λαός διατηρεί επίσης πολιτισμικούς δεσμούς με τη Ρωσία, όπως την κοινή θρησκεία, γεγονός που διευκολύνει τη συνεργασία».

  Ο πρώην πρεσβευτής υποστήριξε ότι «η υιοθέτηση σκληρής γραμμής έναντι της Ελλάδας δεν πρόκειται να αποτρέψει τις εξελίξεις σε άλλες χώρες, όπως την Ισπανία. Με οικονομικούς όρους, η Ελλάδα δεν είναι ίσως τόσο σημαντική παγκοσμίως, αλλά σε μια στιγμή όπου οι ΗΠΑ και η Ευρώπη διεξάγουν πολυέξοδες πολιτικές μάχες στην Αν. Ευρώπη και στη Μέση Ανατολή, η εκδίωξη μιας χώρας όπως η Ελλάδα, που βρίσκεται στο σταυροδρόμι αυτών των περιοχών, θα ήταν πολύ πιο δαπανηρή μακροπρόθεσμα».


  Τους χειρισμούς της Ευρωζώνης σχολιάζει ο πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Ντάνιελ Σπέκχαρντ, μιλώντας στο αμερικανικό περιοδικό Fortune.

  Ο κ. Σπέκχαρντ σημειώνει σχετικά με την ελληνική κρίση ότι «Οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών κοιτάζουν τα δέντρα και χάνουν το δάσος» υπογραμμίζοντας ότι «η Ελλάδα είναι πολύ πιο σημαντική από όσο πιστεύει ο κόσμος».

  Μεταξύ άλλων, ο αρθρογράφος επισημαίνει ότι «τα σχέδια διάσωσης που παραχωρήθηκαν στην Ελλάδα μπορεί να κράτησαν μακριά τους πιστωτές της χώρας, αποτέλεσαν ωστόσο έναν βραχυπρόθεσμο εφιάλτη για την οικονομία της, ενώ η ύφεση οδήγησε μια αριστερή κυβέρνηση στην εξουσία, που υποσχέθηκε να θέσει τέλος στη λιτότητα. Έκτοτε, όμως, οι αξιωματούχοι της ευρωζώνης και ειδικότερα της Γερμανίας υιοθέτησαν σκληρή γραμμή κατά της Ελλάδας, αρνούμενοι να χαλαρώσουν τους όρους των σχεδίων διάσωσης λόγω του φόβου ότι μια τέτοια κίνηση θα ενίσχυε τα αριστερά κόμματα άλλων χωρών, όπως στην Ισπανία και στην Πορτογαλία».

  Στη συνέχεια σημειώνει ότι «σύμφωνα, ωστόσο, με τον πρώην πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Ελλάδα, η λογική αυτή επικεντρώνεται στα δέντρα χάνοντας το δάσος και θα μπορούσε να κοστίσει στη Γερμανία και στην ευρωζώνη πολύ περισσότερα, από τη σκοπιά της ρευστότητας και της γεωπολιτικής εξουσίας.

  Ο κ. Σπέκχαρντ είχε αναφερθεί πρόσφατα σε συνέντευξή του στο Fortune στον κίνδυνο απομάκρυνσης της Ελλάδας από τη σφαίρα επιρροής της Δύσης και της Γερμανίας, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα είναι «ένα κρίσιμης σημασία κράτος για την άσκηση της αμερικανικής και δυτικής επιρροής, τόσο στη Μέση Ανατολή, όπως και στην Αν. Ευρώπη».

  Στο άρθρο υπογραμμίζεται αναφορά του κ. Σπέκχαρντ ότι «η Ελλάδα είναι πολύ πιο σημαντική από όσο πιστεύει ο κόσμος» και ότι «η συμβατική σοφία λέει σήμερα ότι μπορούμε να επιτρέψουμε ένα Grexit και να επουλώσουμε την πληγή, αλλά το πράγμα δεν είναι τόσο απλό».


  Στο άρθρο αναφέρεται, επίσης, ότι «λόγω του μικρού μεγέθους της χώρας, μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δεν μοιάζει με μεγάλη απώλεια, αλλά εάν λάβουμε υπόψη ότι η καταπολέμηση της ρωσικής επιθετικότητας στην Αν. Ευρώπη είναι σημαντική για τη διατήρηση της πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας στην περιοχή, τότε ίσως αξίζει μακροπρόθεσμα η υιοθέτηση μιας πιο ήπιας στάσης έναντι του ελληνικού χρέους».

  Καταλήγοντας, τονίζεται ότι «ο κ. Σπέκχαρντ εξέφρασε την άποψη ότι η Ευρώπη θα μπορούσε να χαλαρώσει τους όρους του σχεδίου διάσωσης, παρέχοντας στους πολίτες τον χρόνο να συνειδητοποιήσουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να εκπληρώσει τις λαϊκιστικές του υποσχέσεις και να παραμείνει μέλος του ευρώ».

  Οι ανησυχίες του Ν.Σπέκχρντ έιναι βάσιμες καθώς εκτενής είναι η κάλυψη από τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης των δηλώσεων του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, οι οποίες εξόργισαν τους Γερμανούς και την καγκελάριο Μέρκελ προσωπικά, όταν τους είπε ότι ηΕλλάδα θα «απελευθερώσει εκατομμύρια οικονομικών μεταναστών στην Ευρώπη» αν η Ευρώπη δεν υποχωρήσει στις περί λιτότητας απαιτήσεις της. Αυτός είναι ο τρόπος κάλυψης της είδησης από τα ρωσικά μέσα. Η Ελλάδα, η οποία αντιμετωπίζει το φάσμα της στάσης πληρωμών, στα τέλη του τρέχοντος μηνός, αναφέρουν τα ρωσικά μέσα, αν δεν βοηθηθεί οικονομικά, θα υποχρεωθεί να εγκαταλείψει το ευρώ.

  Ο πρώην Αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα ξέρει καλά ότι η τράπεζα των BRICS είναι πλέον γεγονός, και ότι η Ελλάδα θα έχει εναλλακτικές, πολύ σύντομα. Πάντως αυτό που είναι άξιο λόγου είναι το γεγονός ότι ουδείς εκ των "συμμαχων-εταίρων" ενδιαφέρεται για το τι θα συμβεί στον ελληνικό λαό, και δεν τους ενδιέφερε εξ'αρχής, το μόνο που τους ενόχλησε ήταν η πιθανότητα να σκεφθούν οι Έλληνες ότι είναι καιρός να επιστρέψουν στα "εν Ορθοδοξία αδέλφια τους".

  - - - Aktualisiert - - -

  Akouste edo to Tsipra.

  http://www.iefimerida.gr/news/195510...s-apozimioseis

 4. #11034
  Avatar von Jannis

  Registriert seit
  23.01.2015
  Beiträge
  1.769
  Tzja die USA und die EU wollen alles in unserem Land privatisieren aber gleichzeitig wenden wir uns Richtung Brics Staaten ...

  Scheiß Troika soll sich bloß verpissen Ey...

 5. #11035
  Avatar von Bacerll

  Registriert seit
  07.12.2012
  Beiträge
  4.514

  Daumen hoch

  Viele Hundert Milliarden Euro

  Athen denkt über Forderungen an Berlin nach  Griechenland macht offenbar ernst mit seinen Reparationsforderungen aus dem Zweiten Weltkrieg gegenüber Deutschland. Laut einer geheimen Studie "schuldet" Deutschland Griechenland bis zu 330 Milliarden Euro. Berlin wiegelt bislang ab

  Viele Hundert Milliarden Euro: Athen denkt über Forderungen an Berlin nach - n-tv.de

  - - - Aktualisiert - - -


 6. #11036
  Avatar von Jannis

  Registriert seit
  23.01.2015
  Beiträge
  1.769
  Die 330 Milliarden € sind viel Geld. Wie kommen die auf diese Zahl?

  Das Geld wird aber niemals gezahlt, da die USA partout keinen Friedensvetrag mit Deutschland will ...

 7. #11037
  Avatar von Bacerll

  Registriert seit
  07.12.2012
  Beiträge
  4.514

  Daumen hoch

  Σύγκρουση Αθήνας-Βερολίνου με κοσμητικά επίθετα, άγρια επίθεση Παππά στον Σόιμπλε
  ????????? ??????-????????? ?? ????????? ???????, ????? ??????? ????? ???? ??????? | Mignatiou.com

  - - - Aktualisiert - - -  «Βόμβα» Παρασκευόπουλου: Υπογράφω για κατάσχεση γερμανικής περιουσίας!  http://www.star.gr/Pages/Politiki.as...kis_periousias

 8. #11038
  Avatar von Dikefalos

  Registriert seit
  10.10.2010
  Beiträge
  12.633
  Nachricht der tages......
  zweites Pokalspiel.....Aekara-Olympiakos.
  Spiel läuft.

 9. #11039
  Avatar von Nikos

  Registriert seit
  25.03.2013
  Beiträge
  9.451
  Ich verstehe nicht, warum Deutschland andauernd mit dem "Zwei plus Vier"-Vertrag argumentiert.
  Hellas war bei den Verhandlungen gar nicht anwesend und daher gibt es kein Friedensabkommen
  zwischen Deutschland und Hellas. Während einige so gar Gebiete bekommen haben und sich frei
  an der deutschen Wirtschaft bedienen konnten ging Hellas praktisch Leer aus, obwohl in Hellas
  (von den westlichen Staaten) am meisten Schaden angerichtet worden war.
  Ich verstehe auch nicht, weshalb der Zwangskredit, der von Nazideutschland selbst anerkannt
  worden ist (das muss man sich mal geben!) und teilweise schon zurückgezahlt worden ist von
  Deutschland heute gar nicht anerkannt wird.
  Wie dreist die Bundesregierung das alles nur abschmettert.
  Gerade Hellas hat ihnen nach dem 2. Weltkrieg in den 50er Jahren die Schuldenfrage bis zur Widervereinigung
  aufgeschoben um Deutschland eine Chance zu geben sich wieder aufzubauen und jetzt kommt sowas.
  Wenns ums nehmen geht ist die Bundesregierung wie ein Geier. Beim geben geht ohne die Knarre am Kopf nichts.
  Diplomatische Beziehungen zu Deutschland einfrieren ist meine Meinung. Nichts mehr aus Deutschland
  importieren.

 10. #11040
  Avatar von Dikefalos

  Registriert seit
  10.10.2010
  Beiträge
  12.633
  Zitat Zitat von Nikos Beitrag anzeigen
  Ich verstehe nicht, warum Deutschland andauernd mit dem "Zwei plus Vier"-Vertrag argumentiert.
  Hellas war bei den Verhandlungen gar nicht anwesend und daher gibt es kein Friedensabkommen
  zwischen Deutschland und Hellas. Während einige so gar Gebiete bekommen haben und sich frei
  an der deutschen Wirtschaft bedienen konnten ging Hellas praktisch Leer aus, obwohl in Hellas
  (von den westlichen Staaten) am meisten Schaden angerichtet worden war.
  Ich verstehe auch nicht, weshalb der Zwangskredit, der von Nazideutschland selbst anerkannt
  worden ist (das muss man sich mal geben!) und teilweise schon zurückgezahlt worden ist von
  Deutschland heute gar nicht anerkannt wird.
  Wie dreist die Bundesregierung das alles nur abschmettert.
  Gerade Hellas hat ihnen nach dem 2. Weltkrieg in den 50er Jahren die Schuldenfrage bis zur Widervereinigung
  aufgeschoben um Deutschland eine Chance zu geben sich wieder aufzubauen und jetzt kommt sowas.
  Wenns ums nehmen geht ist die Bundesregierung wie ein Geier. Beim geben geht ohne die Knarre am Kopf nichts.
  Diplomatische Beziehungen zu Deutschland einfrieren ist meine Meinung. Nichts mehr aus Deutschland
  importieren.
  Sie waren nicht dabei....aber sie haben auf ihrer griechischer art.....ela more gamiseto das Thema einfach auslaufen lassen.Du weist wie wir Griechen sind.....verzeihen tun wir viel.Erst wenn du uns auf den sack gehst.......werden wir aktiv.

Ähnliche Themen

 1. Endlich gute Nachrichten aus Griechenland
  Von Kizil-Türk im Forum Politik
  Antworten: 275
  Letzter Beitrag: 09.02.2013, 18:30
 2. Nachrichten aus Kosova
  Von Feuerengel im Forum Politik
  Antworten: 1
  Letzter Beitrag: 16.10.2005, 13:34