BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Erweiterte Suche
Kontakt
BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Benutzerliste

Willkommen bei BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen.

Nachrichten aus Griechenland

Erstellt von Dikefalos, 07.02.2012, 21:50 Uhr · 30.796 Antworten · 1.679.466 Aufrufe

 1. #11681
  Avatar von Jannis

  Registriert seit
  23.01.2015
  Beiträge
  1.769

 2. #11682
  Avatar von Achillis TH

  Registriert seit
  29.12.2011
  Beiträge
  13.679
  Haha

 3. #11683
  Avatar von Bacerll

  Registriert seit
  07.12.2012
  Beiträge
  4.514

 4. #11684
  Avatar von Achillis TH

  Registriert seit
  29.12.2011
  Beiträge
  13.679
  Wie Wahr wie Wahr.

  Γιατί οι "εκνευρισμένοι" Ευρωπαίοι με το ταξίδι Τσίπρα στη Μόσχα πρέπει "να πιουν ξύδι"

  09.04.2015 | 22:00

  Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

  Τι είναι η Ρωσία για την Ελλάδα;
  Δεν είναι το “ξανθό γένος” που θα έρθε με ορμή να μας σώσει και να εκπληρώσει έτσι τις …προφητείες. Δεν είναι ο “πατερούλης” που θα προστρέξουμε για “γλιτώσουμε” από τους κακούς. Δεν είναι Κι όπως σωστά επεσήμανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στο Πανεπιστήμιο της Μόσχας “για την Ελλάδα, η Ρωσία δεν αποτελεί «λύση» στις διαπραγματεύσεις που διεξάγει στο πλαίσιο της Ευρωζώνης”.

  Και πρόσθεσε κάτι ακόμη σημαντικό που απαντά και στο ερώτημα:

  “ Για την Ελλάδα, η Ρωσία αποτελεί συστατικό μέρος της ενεργητικής, πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής της, που στόχο έχει να αξιοποιήσει την ελληνική γεωπολιτική θέση προκειμένου η χώρα να αποκτήσει ξανά μια αναπτυξιακή προοπτική και να ενισχύσει τον διεθνή της ρόλο”.

  Είναι ενθαρρυντικό ότι ένας πρωθυπουργός μας επισημαίνει και την ανάγκη να αποκτήσουμε “δική” μας εξωτερική πολιτική και την σημασία της γεωπολιτικής μας θέσης.


  Θα στεναχωρήσουμε πολλούς αλλά τα τελευταία χρόνια με πρόσχημα την δεινή οικονομική μας κατάσταση πολλοί απ΄ όσους μας κυβέρνησαν είχαν καταδικάσει τη χώρα σε “διπλωματική ανυπαρξία”. Ακόμη χειρότερα η Ελλάδα παρουσιαζόταν σαν το άλαλο αλλά υπερβολικά υπάκουο παιδί .

  Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα η περίπτωση της Συρίας, όταν το καλοκαίρι του 2013 η Ελλάδα παραλίγο να πάει να την …βομβαρδίσει μόνη της . Υπερβάλλων ζήλος του τότε Έλληνα ΥΠΕΞ Ευάγγελου Βενιζέλου, την ίδια στιγμή που ο ΥΕΘΑ Δημήτρης Αβραμόπουλος αναρωτιόταν γιατί δεν παιρνει κάποιος -ποιος;- ένα αεροπλάνο για να παει Δαμασκό και να προσσπαθήσει να έχει μια επαφή με το καθεστώς Άσαντ. Ο Αβραμόπουλος μόλις είχε επιστρέψει από τις ΗΠΑ και δεν είχε τυχαια αυτή την άποψη.

  Η κυβέρνηση Τσίπρα- Καμμένου λόγω αυτής της πολύχρονης διπλωματικής ακινησίας εμφανίζεται …υπερκινητική.
  Διαπράττει τα αυτονόητα. Και επειδή οι “φίλοι” ,“εταίροι” και “σύμμαχοι” είχαν προφανώς συνηθίσει στην προηγούμενη κατάσταση εντυπωσιάζονται και εκνευρίζονται. Και τα δύο δείχνουν ότι κάτι κάνουμε σωστά.
  Η πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική που επικαλέστηκε στην ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι εύκολο παίγνιο. Αλλά είναι αναγκαίο για χώρες όπως η Ελλάδα και για έκτακτες καταστάσεις σαν κι αυτές που αντιμετωπίζουμε. Κανείς δεν έχει την ψευδαίσθηση ότι θα απεμπλακούμε από το “δόγμα” του “ανήκομεν εις την Δύσιν”, ούτε βέβαια πίστεψε κανείς στα σοβαρά προεκλογικά και μετεκλογικά ότι ο Τσίπρας και ο Καμμένος θα μας …έβγαζαν από το NATO! Η Ελλάδα όπως όλα δείχνουν θα παραμείνει σταθερά και στην ΕΕ παρά τις δυσκολίες ,τις γκρίνιες και τις δυσοίωνες προβλέψεις που κάποιοι επίμονα κάνουν και από το εσωτερικό και από το εξωτερικό της χώρας. Όλα αυτά δεν απαγορεύουν σε κανένα Έλληνα πολιτικό και σε καμιά ελληνική κυβέρνηση να συζητά με τη Ρωσία αλλά και άλλες χώρες που έχουν δύναμη και μπορεί να αποδειχτούν σημαντικές για την δική μας χώρα. Δεν μπορεί να μην συζητά και να μην έχει άριστες σχέσεις η Ελλάδα με χώρες εκτός ΕΕ και NATO, στις οποίες διακυβεύονται πολύ σοβαρά συμφέροντά της.


  Όσοι ευρωπαίοι ή άλλοι σύμμαχοι εκνευρίζονται καλό θα είναι να …πιουν ξύδι ,όπως συνηθίζουμε να λέμε στην Ελλάδα.


  Υπερβολή δεν ήταν η επίσκεψη Τσίπρα στην Μόσχα αλλά όσα απόστευτα και απαράδεκτα γράφτηκαν και ειπώθηκαν από ευρωπαϊκά και αμερικανικά ΜΜΕ τα οποία βεβαίως απλώς μετέφεραν την άποψη των κυβερνήσεων τους. Ακόμη και ο ίδιος ο Πούτιν στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Τσίπρα ,απαντώντας σε ερώτηση του συναδέλφου Χρήστου Τσιγουρή από το Mega για την άποψη που θέλει την Ελλάδα…Δούρειο Ίππο της Ρωσίας στην Ευρώπη, εξέφρασε την απορία γιατί τόσος θόρυβος για την επισκεψη Τσίπρα. Οταν πολλοί άλλοι ηγέτες με τελευταίο τον Ιταλό πρωθυπουργό πήγαν στην Μόσχα δεν γράφτηκε λέξη και δεν ακούστηκε ο παραμικρός …προβληματισμός. Και τέλος παντων δεν νομίζουμε ότι η Ρωσία του Πούτιν έχει ανάγκη από κάποιον Δούρειο Ίππο στην αντιπαράθεσή της με την ΕΕ.


  Η πολυδιάστατη εξωτερική και αμυντική θα προσθέταμε πολιτική της Ελλάδας προφανώς και πρέπει να συνεχιστεί. Προς ποια κατεύθυνση και με τι ένταση θα την ασκούμε είναι δικό μας θέμα. Οι “φίλοι”, “σύμμαχοι”, “εταίροι” και τελικά δανειστές παίρνουν κανονικότατα τις δόσεις τους. Η Ελλάδα παραμένει συνεπέστατη όχι μόνο στην αποπληρωμή των δανεικων της αλλά και σ΄ όλες τις υποχρεώσεις που έχει ως μέλος του NATO και της ΕΕ. Που,πότε και γιατί θα ταξιδεύει ο πρωθυπουργός της είναι δικό της θέμα κι όχι ζήτημα που πρέπει να απασχολεί τις Βρυξέλλες. Ας ασχοληθούν με το “μπάχαλο” που δημιούργησαν σ΄ αυτό που πήγαινε να γίνει … “ευρωπαϊκή οικογένεια” κι έχει καταντήσει “μαγαζί υπό διάλυση”.

 5. #11685
  Avatar von Jannis

  Registriert seit
  23.01.2015
  Beiträge
  1.769
  2009 hatte Karamanlis doch schonma ein Treffen mit Putin - daraufhin gabs Morddrohungen...mal schauen, womit es Tsipras zutun bekommt...

  die CIA wird sich sicher was einfallen lassen...

 6. #11686
  Avatar von Nikos

  Registriert seit
  25.03.2013
  Beiträge
  9.449


 7. #11687
  Avatar von De_La_GreCo

  Registriert seit
  17.08.2008
  Beiträge
  24.719
  Zitat Zitat von BlackJack Beitrag anzeigen
  Das ist ein Kommentar, eine ausdrückliche Meinung und keine Nachricht
  Ja ne ist klar. Und die NZZ distanziert dich voellig von dieser Aussage

 8. #11688
  Avatar von Jannis

  Registriert seit
  23.01.2015
  Beiträge
  1.769
  Kommt morgen früh auf die Titelseite der BILD-Zeitung muahahhahahaha

 9. #11689
  Avatar von Achillis TH

  Registriert seit
  29.12.2011
  Beiträge
  13.679
  Zitat Zitat von Nikos Beitrag anzeigen


 10. #11690
  Avatar von De_La_GreCo

  Registriert seit
  17.08.2008
  Beiträge
  24.719
  Zitat Zitat von Bacerll Beitrag anzeigen
  Er ist ein Idiot weil er die Wirtschaftsbeziehungen mit Russland aufbauen will. Es kann ja nicht sein dass die wirtschaft Griechenlands wächst. Griechenland muss am topf der EU hängen.

  Ein Staatsbesuch nach Peking wird ja folgen. Ich will sehen was die Medien da schreiben werden.

  Die haben doch geschrieben dass heute Griechenland das Geld ausgeht und der Kredit vom IWF nicht zurückbezahlt werden kann ...und sehe da

  Griechenland hat IWF-Kredit beglichen

  Jetzt wird geschrieben Griechenland wird am Mai kein Geld mehr haben.

  Hier in Griechenland wird jedem klar was für Spielchen die EU spielt und wie sie Griechenland haben wollen.

  Wenn in GR jedem klar wird, was fuern Drecksspiel die EU spielt, wieso ist die Mehrheit fuer ein Verbleib dort??

  - - - Aktualisiert - - -

  http://m.welt.de/politik/ausland/article139296236/Die-Verachtung-war-Putin-ins-Gesicht-geschrieben.html

  Wird immer geiler vorallem diese Aussage

  Man merkte Putin an, dass er viel lieber an seiner rechten Seite einen deutschen oder französischen Staatschef sehen würde, mit dem er auf Augenhöhe sprechen könnte. Doch stattdessen musste er sich mit Griechenland verbünden, das Moskau nichts anzubieten hat. Putin wirkte wie ein König, der auf einmal selbst seine Einkäufe erledigen muss.

  Dieser Chauvinismus ist schon fast zum fremdschaemen

Ähnliche Themen

 1. Endlich gute Nachrichten aus Griechenland
  Von Kizil-Türk im Forum Politik
  Antworten: 275
  Letzter Beitrag: 09.02.2013, 18:30
 2. Nachrichten aus Kosova
  Von Feuerengel im Forum Politik
  Antworten: 1
  Letzter Beitrag: 16.10.2005, 13:34