BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Erweiterte Suche
Kontakt
BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Benutzerliste

Willkommen bei BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen.

Nachrichten aus Griechenland

Erstellt von Dikefalos, 07.02.2012, 21:50 Uhr · 31.290 Antworten · 1.709.948 Aufrufe

 1. #13011
  Avatar von Achillis TH

  Registriert seit
  29.12.2011
  Beiträge
  13.973
  Ελλάδα – Ο δρόμος της εξόδου

  PeterKoenig* (πρώην στέλεχος της ΠΤ) (μετφρ. Κριστιάν)


  Αυτό που κάνει η τρόικα στην Ελλάδα αυτές τις μέρες είναι το αποκορύφωμα της χρηματοπιστωτικής τρομοκρατίας.
  Είναι οικονομικός πνιγμός.
  Είναι εκβιασμός πρώτου βαθμού.

  Αυτοί οι άνθρωποι είναι νεοφιλελεύθεροι φασίστες, που θέτουν την ελληνική κυβέρνηση ενώπιον διλήμματος - «είτε μας παρουσιάζετε έναν αποδεκτό κατάλογο μέτρων λιτότητας, είτε θα τον ετοιμάσουμε εμείς για σας» - στην κυριολεξία.

  Ένα σχέδιο λιτότητας που καλύτερα να το δεχτείτε, για να μη χρεοκοπήσετε και να διωχτείτε από την ευρωπαϊκή νομισματική ένωση και ίσως ακόμη από την ΕΕ.

  Αυτή είναι η απειλή τους. Αυτό είναι που κάνουν οι Βρυξέλλες σ’ έναν αδελφό, σ’ έναν δικόν τους. Δεν υπάρχει ίχνος αλληλεγγύης σε αυτή τη κατά λάθος ονομαζόμενη «Ένωση». Αυτή η «Ένωση» δεν αξίζει να υπάρχει.

  «Όχι στην Αλληλεγγύη»είναι το σήμα κατατεθέν της Ευρώπης.Απεικονίζεται σε όλο το εύρος του χάρτη. Ένα άλλο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η άρνηση της ΕΕ να βοηθήσει τους δι-μεσογειακούς πρόσφυγες θύματα πολέμων και συγκρούσεων εμπνευσμένων από την Ουάσιγκτον και που λαμβάνουν χώρα σε πλήρη συνέργεια με την Ευρώπη -στη Λιβύη, τη Συρία, το Σουδάν, το Ιράκ, στην Αίγυπτο, τη Σομαλία, την Κεντρική Αφρική, στην Υεμένη - και άλλα μέρη.


  Στην Ελλάδα η τρόικα εφαρμόζει μια στρατηγική των «αντίστροφων στόχων».Η ΕΕ δεν επιθυμεί η Ελλάδα ή άλλο κράτος, όσο αδύναμο οικονομικά να είναι, να βγει από την ευρωζώνη.Ένα Grexit κινδυνεύει να προκαλέσει μια αλυσιδωτή αντίδραση.Απειλώντας να απολύσουν, παρακινούν την Ελλάδα να εκλιπαρεί για έλεος.


  Νωρίτερα κατά τη διάρκεια αυτών των μηνών των διεξαγόμενων διαπραγματεύσεων, η Μαντάμ Λαγκάρντ, η Σιδηρά Κυρία του ΔΝΤ, η επιτομή της μαριονέτας στους Διδασκάλους της Ουάσιγκτον, είχε το θράσος να παρατηρήσει,θέλω να μιλήσω με ενήλικες, όταν ήθελε να καταφέρει ένα «καλύτερο, πιο σοβαρό» σχέδιο λιτότητας.Είναι η προσωποποίηση της υπεροχής του ΔΝΤ.


  Να το ξέρετε, το ΔΝΤ είναι το απλωμένο χέρι του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών που δημιουργεί τους πυροβολισμούς στις Βρυξέλλες.Η ΕΕ, ενεργώντας ως υποτελής, συνεργάζεται με πλήρη ιδεολογική συνενοχή.Μια σοσιαλιστική κυβέρνηση στην ΕΕ δεν μπορεί να γίνει ανεκτή, ακόμη λιγότερο, όταν η χώρα φιλοξενεί την ευρωπαϊκή βάση-κλειδί του ΝΑΤΟ.Οι Έλληνες πολίτες τιμωρούνται επειδή είχαν το θράσος να εκλέξουν μια σοσιαλιστική κυβέρνηση - Πώς τόλμησαν!- Αυτή είναι η ετυμηγορία.


  Είναι όμως επίσης καταπληκτικό πώς ανένδοτος ο κ Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ υπερασπίζονται την ιδέα της παραμονής με κάθε κόστος στην Ευρωζώνη.Γιατί;- Το ευρώ είναι καταδικασμένο.Το ευρώ είναι μόλις 15 ετών.Όλοι θυμόμαστε τους πιο ευτυχισμένους καιρούς με δικά μας κυριαρχικά εθνικά νομίσματα.Με την έναρξη του Euro, οι Ευρωπαίοι σκλαβώθηκαν στις αρπακτικές τράπεζες.Η Ευρώπη παρέδωσε την κυριαρχία της σε μια δέσμη τεράτων-μέγα- τραπεζών, όλες συνδεδεμένες με την WallStreet.


  Στην πραγματικότητα, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) δεν είναι μια πραγματική κεντρική τράπεζα, αλλά ένα απλό όργανο της WallStreet.Ο κ Draghi, Πρόεδρος της ΕΚΤ, είναι πρώην στέλεχος της GoldmanSachs.Με άλλα λόγια, η GoldmanSachsδιοικεί τη νομισματική και οικονομική πολιτική της Ευρώπης.


  Το μυστήριο παραμένει -γιατί να αυτοκτονήσει, με οικονομική αυτοκτονία ενός ολόκληρου έθνους, παραμένοντας πεισματικά προσκολλημένο σε ένα πλοίο που βυθίζεται - ναι, το δυτικό νομισματικό σύστημα βασισμένο στην άπληστη οικονομία του δολαρίου είναι καταδικασμένο.Είναι μόνο θέμα χρόνου.Όλα τα σημάδια εμφανίστηκαν στον τοίχο.


  Μήπως οι Έλληνες πολίτες που εξακολουθούν να πιστεύουν στο γκρεμισμένο όραμα του «λαμπρού ευρώ-γκλάμουρ» το γνωρίζουν;Μήπως συνειδητοποιεί ο Ευρωπαίος πολίτης σε γενικές γραμμές ότι οι οικονομίες της ζωής του μπορούν να εξαφανιστούν στο λεπτό αέρα;Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μόλις πέρασε ένα νόμο που δίνει στις τράπεζες το δικαίωμα να κλέψουν -ναι, να κλέβουν- τα χρήματα από τους καταθέτες για να σώσουν τον εαυτό τους, ναι τις ίδιες τις τράπεζες, από την κατάρρευση.Ονομάζεται«bailing-in»σε αντίθεση με το «bailing-out»,το οποίο ήταν το προηγούμενο, αλλά ήσσονος σημασίας έγκλημα, κλέβοντας μόνο τα χρημάτα των φορολογουμένων.


  Το «bail-in»έχει ήδη διερευνηθεί στη Κύπρο - θυμηθείτε, στις 25 Μαρτίου 2013,μια δοκιμαστική λειτουργία για μια νέα στρατηγική διάσωσης για παρά-μεγάλες τράπεζες για να καταρρεύσουν (too-big-to-fail,TBTF) παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στον κόσμο στη Κύπρο, όταν κοντά στο 50 % των τραπεζικών καταθέσεων εκλάπησαν από τις τράπεζες.Η υπόλοιπη Ευρώπη χαμογέλασε μόνο για φθόνο -αυτό δεν μπορεί ποτέ να μας συμβεί.Το ονόμασαν υποτιμητικά «κούρεμα (haircut)».Καμίααλληλεγγύητότε, καμίααλληλεγγύηούτεκαισήμερα.


  Όπως τον Αύγουστο του 2015, αυτή η στρατηγική της εξαπάτησης και κλοπής από τους μεγάλους χρηματοπιστωτές θα είναι νόμος στην Ευρωζώνη.Σχεδόν κανένας ευρω-πολίτης το γνωρίζει.Σε αντίθετη περίπτωση θα υπάρξει φαλίρισμα των τραπεζών.Ή μήπως οι πολίτες απλά ελπίζουν ότι δεν θα συμβεί ποτέ;
  - Αυτό θα συμβεί.Είναι απλά θέμα χρόνου.Αλλά όταν θα συμβεί, θα είναι πολύ αργά για να δράσουμε.Πρέπει να δράσουμε τώρα.Ένας τρόπος είναι να φύγουμε από την ευρωζώνη.


  Η Ελλάδα έχει μοναδική ευκαιρία να βγει κομψά από την Ευρωζώνη, με το κεφάλι ψηλά, λέγοντας στη τρόικα, ειδικά στην αδελφοκτόνο συμμορία των Βρυξελλών, ότι τιμώντας την προεκλογική δέσμευση προς τον ελληνικό λαό προτεραιότητα είναι - όχι περισσότερη λιτότητα, όχι περισσότερες περικοπές συντάξεων, όχι περισσότερη ιδιωτικοποίηση δημόσιων υπηρεσιών και δημόσιων περιουσιακών στοιχείων, όχι στο περεταίρω κλείσιμο νοσοκομείων- για αυτούς τους σεβαστούς λόγους η Ελλάδα θα βγει από την Ευρωζώνη –όχι να παραδοθεί, ποτέ δεν θα παραδοθεί.Αυτό δεν είναι παράδοση, αυτή είναι μια σοφή κίνηση που θα οδηγήσει την Ελλάδα σε ένα νέο και ευημερούντα μέλλον.


  Υπάρχουν δύο τρόποι για να το πράξει.
  Ο ένας θα ήταν ο παραδοσιακός –στάση πληρωμών στο τέλος Ιουνίου, μη μπορώντας να ξεπληρώσει το 1,6 δις. ευρώ του ΔΝΤ για το άρρωστα γεννημένο πακέτο «διάσωσης».Αυτό το περίφημο, αλλά εγκληματικό ίδρυμα έχει ήδη δηλώσει στις 25Ιουνίου ότι δεν θα παρατείνει την ημερομηνία λήξης πληρωμής της 30ης Ιουνίου, καθώς αυτό θα ήταν κατά της πολιτικής του ΔΝΤ.


  Η στάση πληρωμών δεν είναι κάτι καινούργιο.Έγινε από πολλές χώρες πριν από την Ελλάδα - Αργεντινή, Βολιβία, Εκουαδόρ - και - ναι - ακόμη και από τη Γερμανία.Σύμφωνα με τον Γερμανό οικονομολόγο ιστορικό AlbrechtRitschl, η Γερμανία έχει αθετήσει 3 φορές το χρέος της στο 20οαιώνα.Η τελευταία φορά ήταν τη δεκαετία του 1990.Αποκαλεί τις γερμανικές στάσεις πληρωμών τις μεγαλύτερες αθετήσεις χρεών στην ιστορία της Ευρώπης.


  Το χρέος της Ελλάδας ωχριά σε σύγκριση με τις γερμανικές στάσεις πληρωμών.- Γιατί δεν φαίνεται κανείς να το θυμάται;- Είναι απλό - επειδή τα πουλημένα κύρια μέσα μαζικής ενημέρωσης σιωπούν.


  Με την αθέτηση του χρέους της, η Ελλάδα θα κηρύξει ταυτόχρονα την έξοδο της από την Ευρωζώνη, παίρνοντας πίσω τη νομισματική και δημοσιονομική αυτονομία της και επιστρέφοντας στο δικό της νόμισμα, τη δραχμή.Το επόμενο βήμα θα είναι η κρατικοποίηση και η ρύθμιση των ελληνικών τραπεζών, ενεργοποιώντας την ελληνική Κεντρική Τράπεζα ως κυρίαρχο θεσμικό όργανο που αποφασίζει τη νομισματική πολιτική, χρησιμοποιώντας τοπικές τράπεζες για να ξεκινήσουν την τοπική οικονομία, ακολουθούμενη από τη διαπραγμάτευση για το χρέος 360 δισεκατομμυρίων ευρώ της Ελλάδας με τους πιστωτές της και με μια υποτιμημένη δραχμή - σε όρους και προϋποθέσεις της Ελλάδας.


  Μια πιο τολμηρή, ασυνήθιστη, αλλά απολύτως νόμιμη λύση –το λεγόμενοΣχέδιο Β- θα ήταν η κυρίαρχη Ελληνική Κεντρική Τράπεζα να παράγει (ηλεκτρονικά - όπως κάνουν όλες οι τράπεζες, συμπεριλαμβανομένης της ΕΚΤ) το δικό της νόμισμα, το ευρώ.Η «εκτύπωση» δικού του εθνικού νομίσματος είναι κυριαρχικό δικαίωμα κάθε χώρας.Το ευρώ εξακολουθεί να είναι το νόμισμα της Ελλάδας.Για μια τράπεζα το να παράγει νόμισμα είναι να παράγει χρέος.Στην περίπτωση αυτή, η Κεντρική Τράπεζα της Ελλάδα δημιουργεί ένα εσωτερικό χρέος των 1,6 δις. ευρώ για την εξυπηρέτηση του δανείου του ΔΝΤ στα τέλη του Ιουνίου - ένα εσωτερικό χρέος, που θα εξυπηρετηθεί από την εγχώρια αγορά, εκτός εξωτερικής παρέμβασης.Δεν υπάρχει κανόνας της ΕΕ ή της ΕΚΤ που να απαγορεύει μια κεντρική τράπεζα να δημιουργήσει τη δικής της χρηματική μάζα.Μπορεί να μην είχε συμβεί προηγουμένως στην Ευρωζώνη, αλλά δεν είναι ενάντια σε κανένα κανόνα.Αυτό θα ήταν μια κίνηση Μαιτρ, που πιθανώς θα θαυμαστεί από πολλές χώρες σε παρόμοιες δυσάρεστες καταστάσεις.


  Ταυτόχρονα η Ελλάδα θα κηρύξει την έξοδο από την Ευρωζώνη, επιστροφή στη δραχμή, εθνικοποίηση και την αναδιάρθρωση του τραπεζικού της συστήματος, το οποίο στη συνέχεια θα δανείσει στους ελληνικούς παραγωγικούς τομείς και υπηρεσίες για να βελτιώσει γρήγορα την οικονομία της. Πρόκειται για κυρίαρχη και νομική ενέργεια.Οι Βρυξέλλες θα είναι εξαγριωμένες και σε κατάσταση σοκ.Θα καλέσουν όμως σε μποϊκοτάζ εντός της ΕΕ και ακόμη πιο πέρα;- Ίσως.Και λοιπόν; Υπάρχει η Ρωσία και η Κίνα και τα άλλα μέλη των BRICS και του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO) για να «διασώσουν την Ελλάδα» με προμήθειες έκτακτης ανάγκης.Αυτές είναι χώρες που εξακολουθούν να θυμόνται την έννοια της αλληλεγγύης.Η Ελλάδα μπορεί σύντομα να περιβάλλεται με amigos επίσης από την Ευρώπη, φίλους που πιστεύουν τα ίδια και θέλουν να πράττουν το ίδιο, απλά δεν τολμούν.


  Όπως είπε πρόσφατα ένας από τους κορυφαίους οικονομολόγους της Ρωσίας, Σεργκέι Glacyev, το μέλλον της Ελλάδας βρίσκεται στη διαφορετικότητα, συμπεριλαμβανομένης της Ανατολής, με την αποκατάσταση και την ανάπτυξη της οικονομίας της, σε συνεργασία με τη Ρωσία και την Κίνα, να γίνει μέρος του νέου Δρόμου του Μεταξιού, μια κινεζική πρωτοβουλία για οικονομική ανάπτυξη που εκτείνεται από τη Σαγκάη σε όλη τη διαδρομή μέσα από την Κεντρική Ασία, τη Ρωσία - και ίσως την Ευρώπη, εάν και όταν η Ευρώπη θα ξυπνήσει.


  Αυτό το άρρωστο σύστημα υπό την ηγεσία της Ουάσινγκτον χρειάζεται να πάρει ένα κρύο ντους, ένα χαστούκι στο πρόσωπο.


  Ελλάδα αναμφισβήτητα θα παραμείνει μέρος της Ευρώπης, αλλά η Ελλάδα μπορεί επίσης να γίνει η πύλη προς μιαΝΕΑΕυρώπη των κυρίαρχων ομοσπονδιακών κρατών, για τα οποία η αλληλεγγύη είναι μια αρχή της Ένωσης - μια Ευρώπη αποσυνδεδεμένη από την ηγεμονία του δολαρίου και αποκομμένη από τα δόντια της υπό αποσύνθεσης αμερικανικής Αυτοκρατορίας.


  PeterKoenig είναι οικονομολόγος και γεωπολιτικός αναλυτής.Ήταν επίσης στέλεχος της Παγκόσμιας Τράπεζας, που εργάστηκε εκτενώς σε όλο τον κόσμο στους τομείς του περιβάλλοντος και των υδάτινων πόρων. Γράφει τακτικά για το Global Research, ICH, RT, Sputnik News, the Voice of Russia / Ria Novosti, TeleSur, The Vineyard of The Saker Blog, και άλλες ιστοσελίδες.
  Είναι ο συγγραφέας του βιβλίου «Κατάρρευση - ένα οικονομικό θρίλερ για το πόλεμο, για τη καταστροφή του περιβάλλοντος και την Συντεχνιακή Απληστία», μια μυθοπλασία εμπνευσμένη από πραγματικά γεγονότα και 30 χρόνια εμπειρίας με την Παγκόσμια Τράπεζα σε όλο τον κόσμο.


  (Από πρωτότυπο έγγραφο του συγγραφέα στα αγγλικά που μας έστειλε ο φίλος του ιστολογίου Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος).

 2. #13012
  Avatar von Tigerfish

  Registriert seit
  25.12.2013
  Beiträge
  13.609
  Zitat Zitat von Rosinante Beitrag anzeigen
  Bleiben wir aber fair - das ist nicht nur in Griechenland so, sondern in vielen anderen Staaten ebenso wie Russland, Serbien oder Polen, und gar England und Frankreich. Länder die gegen Nazis kämpften und gar unter ihnen gelitten haben, und dennoch haben diese Länder erschreckend viele Faschisten oder rechtsradikale Gruppen heuer zu bieten.
  Holland fällt mir auch noch ein.

  Eins der Dinge die ich nicht oder niemals verstehen werde im Leben.
  Das werde ich auch nie verstehen. Siehe Israel. Die Juden haben gemessen an Population im 2. WK den höchsten Preis bezahlt. Und heute sind die radikalen Kräfte mittlerweile führend in dem Staat.

 3. #13013
  Avatar von Sonne-2012

  Registriert seit
  20.12.2012
  Beiträge
  4.602
  Zitat Zitat von Zeus Beitrag anzeigen
  Wenn man sich aber anschaut, wie ungerecht das Leben und die Welt nur ist... Von einem Land ging so viel Zerstörung und Ermordung aus - und heute sind sie eine „Weltmacht“.
  Die Türkei ist keine Weltmacht.

 4. #13014
  Avatar von Nikos

  Registriert seit
  25.03.2013
  Beiträge
  9.495

 5. #13015
  Avatar von Tigerfish

  Registriert seit
  25.12.2013
  Beiträge
  13.609
  Zitat Zitat von Nikos Beitrag anzeigen
  Friede seiner Seele.

  - - - Aktualisiert - - -

  Zitat Zitat von Sonne-2012 Beitrag anzeigen
  Die Türkei ist keine Weltmacht.
  Wer redet über die Türkei du psychosomatische Klatschbirne ?

 6. #13016
  Avatar von Achillis TH

  Registriert seit
  29.12.2011
  Beiträge
  13.973
  Zitat Zitat von Tigerfish Beitrag anzeigen
  Friede seiner Seele.

  - - - Aktualisiert - - -



  Wer redet über die Türkei du psychosomatische Klatschbirne ?
  Trotzdem seit ihr keine Weltmacht und ihr werdet es auch nicht werden .

  PS doch in einer seit Ihr Weltmacht in Scheiße reden.

 7. #13017
  Avatar von Tigerfish

  Registriert seit
  25.12.2013
  Beiträge
  13.609
  Zitat Zitat von Achillis TH Beitrag anzeigen
  Trotzdem seit ihr keine Weltmacht und ihr werdet es auch nicht werden .

  PS doch in einer seit Ihr Weltmacht in Scheiße reden.



  Hast du wieder was eingenommen? Ich klopf dich erst mal wieder nüchern.

 8. #13018
  Avatar von Sonne-2012

  Registriert seit
  20.12.2012
  Beiträge
  4.602
  Zitat Zitat von Tigerfish Beitrag anzeigen

  Wer redet über die Türkei du psychosomatische Klatschbirne ?
  Erstmal beruhige dich.

  Weil Zeus geschrieben hatte:

  Von einem Land ging so viel Zerstörung und Ermordung aus

  Die Türkei ist mir gleich eingefallen, passt genau.

 9. #13019
  Avatar von Achillis TH

  Registriert seit
  29.12.2011
  Beiträge
  13.973
  Zitat Zitat von Tigerfish Beitrag anzeigen


  Hast du wieder was eingenommen? Ich klopf dich erst mal wieder nüchern.
  Ja h2o

 10. #13020
  Avatar von Tigerfish

  Registriert seit
  25.12.2013
  Beiträge
  13.609
  Zitat Zitat von Sonne-2012 Beitrag anzeigen
  Erstmal beruhige dich.

  Weil Zeus geschrieben hatte:

  Von einem Land ging so viel Zerstörung und Ermordung aus

  Die Türkei ist mir gleich eingefallen, passt genau.
  Zeus sprach von einer Weltmacht. Das war ja klar auf der Hand, daß er die USA meint.

  Was so alles von einem besagten Land sowohl in der Vergangenheit als auch in der Gegenwart auseht, wäre die Liste unendlich lang.

Ähnliche Themen

 1. Endlich gute Nachrichten aus Griechenland
  Von Kizil-Türk im Forum Politik
  Antworten: 275
  Letzter Beitrag: 09.02.2013, 18:30
 2. Nachrichten aus Kosova
  Von Feuerengel im Forum Politik
  Antworten: 1
  Letzter Beitrag: 16.10.2005, 13:34