BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Erweiterte Suche
Kontakt
BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Benutzerliste

Willkommen bei BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen.
Seite 257 von 3130 ErsteErste ... 1572072472532542552562572582592602612673073577571257 ... LetzteLetzte
Ergebnis 2.561 bis 2.570 von 31291

Nachrichten aus Griechenland

Erstellt von Dikefalos, 07.02.2012, 21:50 Uhr · 31.290 Antworten · 1.709.948 Aufrufe

 1. #2561
  Avatar von Dikefalos

  Registriert seit
  10.10.2010
  Beiträge
  12.703
  Κύκλωμα διακινούσε παράνομους μετανάστες στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

  11.06.2012
  18:02
  0
  Share

  -A +A


  Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσαν υπάλληλοι διαχειρίστριας εταιρείας του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», οι οποίοι παρέκαμπταν τα συστήματα ασφαλείας και διακινούσαν λαθρομετανάστες.
  Πρόκειται για δύο στελέχη τα οποία χρησιμοποιώντας τις προσωπικές τους κάρτες ασφαλείας, άνοιγαν τις τις πόρτες και περνούσαν κρυφά τους παράνομους μετανάστες στην πίστα του αεροδρομίου προκειμένου να επιβιβαστούν σε κάποιο αεροπλάνο.
  Σύμφωνα με την Αστυνομία, συνελήφθησαν δύο Έλληνες υπάλληλοι, ένας Ιρανός μεσάζων και άλλοι πέντε παράνομοι μετανάστες οι οποίοι θα πετούσαν με διαβατήρια Βουλγαρίας προς το Μόναχο. Στους συλληφθέντες βρέθηκαν 3.340 ευρώ, δύο μαγνητικές κάρτες, εννέα κινητά τηλέφωνα και πέντε πλαστά βουλγαρικά διαβατήρια.
  Σύμφωνα με τις πληροφορίες το κύκλωμα αυτό είχε εκτεταμένη δράση, καθώς τους τελευταίους μήνες φαίνεται να διακίνησε μεγάλο αριθμό μεταναστών αποκομίζοντας τεράστια χρηματικά ποσά καθώς για κάθε λαθρομετανάστη που περνούσε στην πίστα έπαιρνε 500 ευρώ.

 2. #2562
  Avatar von Achillis TH

  Registriert seit
  29.12.2011
  Beiträge
  13.973
  Zitat Zitat von opadidi Beitrag anzeigen
  http://www.sueddeutsche.de/politik/nach-pruegelattacke-im-fernsehen-griechischer-neonazi-zeigt-seine-opfer-an-1.1379512

  Nach Prügelattacke im Fernsehen

  Griechischer Neonazi zeigt seine Opfer an

  11.06.2012, 15:30

  Erst zuschlagen, dann die Opfer verklagen: Der Sprecher der griechischen Neonazi- Partei "Chryssi Avgi" Kasidiaris hat Klage eingereicht - gegen einen Fernsehsender und zwei kommunistische Politkerinnen. Er hatte sie am Donnerstag vor laufenden Kameras beleidigt und geschlagen.

  Der griechische Neonazi Ilias Kasidiaris, der am Donnerstag vor laufenden Kameras zwei kommunistische Politikerinnen beleidigt und eine von ihnen geschlagen hatte, hat jetzt den Fernsehsender und seine beiden Opfer verklagt.

  "Ich habe die beiden linken Politkerinnen angezeigt, weil sie dazu provoziert haben, so zu handeln, wie ich gehandelt habe", sagte Kasidiaris, Sprecher der griechischen Neonazi- Partei "Chryssi Avgi" (Goldene Morgenröte), am Montag im Radio. Den Sender ANT1 zeigte der Politiker nach eigenen Angaben an, weil einige Angestellte versucht hätten, ihn nach dem Zwischenfall festzuhalten. Zudem habe er einen weiteren Gesprächspartner der Talkshow im Morgenmagazin angezeigt, weil dieser die Staatsanwaltschaft angerufen und sie dazu bewegt habe, ihn strafrechtlich zu verfolgen. Dies sei eine indirekte Aufforderung zur Überschreitung der Befugnisse einer Staatsanwaltschaft.
  Nach einem Streit hatte Kasidiaris die Vertreterin des Bündnisses der radikalen Linken (Syriza), Rena Dourou, live im Fernsehen mit einem Glas Wasser übergossen. Anschließend verpasste er der Vertreterin der Kommunistischen Partei (KKE), Liana Kanelli, zwei Ohrfeigen und schlug ihr mit der Faust ins Gesicht, ehe er aus dem Studio flüchtete und untertauchte.
  Bereits am Sonntag hatte der Chef der Neonazipartei, Nikolaos Michaloliakos, die Aktion von Kasidiaris verteidigt. "Die Frauen sollten nicht meckern. Sie wollten doch Gleichberechtigung", sagte er im zyprischen Fernsehsender Sigma.

  Die Staatsanwaltschaft von Athen hat bereits eine Untersuchung angeordnet. Gegen Kasidiaris läuft bereits ein Verfahren wegen illegalen Waffenbesitzes und Mittäterschaft bei einem Raubüberfall. Der Streit in der Talkshow eskalierte, als ihn die Gesprächspartner auf dieses Verfahren ansprachen.
  (Zitatende, Hervorhebungen von mir)

  Gehts noch???

  Er ist vielleicht ein Brauner Dreckspack aber die die sich Als Opfer darstellen sind viel viel viel viel Schlimmer als ER und haben es Verdient.

 3. #2563
  Avatar von Dikefalos

  Registriert seit
  10.10.2010
  Beiträge
  12.703
  ΣΥΡΙΖΑ για μετανάστευση:Μια άλλη ανάγνωση


  Στο πλαίσιο της πρόσφατης δημοσιοποίησης του κυβερνητικού προγράμματος του Συριζα, έγιναν γνωστές και οι θέσεις του για το μεταναστευτικό πρόβλημα που βιώνει η χώρα. Μια διαφορετική ανάγνωση των προτάσεων αυτών επιχειρούμε να κάνουμε στο κείμενο που ακολουθεί.
  Ξεκινώντας από την αρχή του κειμένου το Συριζα ξεκινά την ανάγνωση στο Δουβλίνο ΙΙ επιχειρώντας την απομόνωση των αιτιών που οδηγούν στο πρόβλημα.
  Έτσι πιο συγκεκριμένα λένε:
  « Η μεταναστευτική πολιτική της ΕΕ, έτσι όπως εκφράζεται από το Σύμφωνο Μετανάστευσης και τον Κανονισμό Δουβλίνο 2, μετατρέπει την Ελλάδα σε ένα τεράστιο στρατόπεδο συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών».
  Σχόλιο:
  Πρώτη σοβαρή ανακρίβεια και όχι τυχαία διατυπωμένη βέβαια. Ερμηνεύει τη μισή και μόνο αλήθεια. Οι συντάκτες του κειμένου ρίχνουν τη συνολική ευθύνη στο Δουβλίνο ΙΙ, για το ότι η χώρα έχει καταλήξει ένα «τεράστιο στρατόπεδο συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών» παραβλέποντας βέβαια το γεγονός ότι η κατάντια αυτή δεν οφείλεται μόνο στο Δουβλίνο ΙΙ, αντίθετα ο κυριότερος λόγος είναι η κατάρρευση του συστήματος ασφάλειας στα σύνορα παράλληλα με την παντελής έλλειψη απελάσεων.

  Προσέξτε ακόμη πόσο επιμελώς οι συντάκτες του κειμένου αποφεύγουν να αναφέρουν τον όρο παράνομος μετανάστης και μάλιστα για λόγους εντυπώσεων βάζουν πρώτα τη λέξη «πρόσφυγες» και μετά τη λέξη «μετανάστες» για προφανείς λόγους.
  Θα μπορούσαν όμως να μας πουν εάν το Δουβλίνο ΙΙ –χωρίς, επαναλαμβάνουμε η διαπίστωση για το συγκεκριμένο σκέλος να είναι λάθος- ευθύνεται για τη μετατροπή της χώρας σε στρατόπεδο, τι γινόταν πριν την υπογραφή της συγκεκριμένης συνθήκης το Φεβρουάριο του 2003;
  Τι γινόταν με τους λαθραίους μετανάστες πριν το 2003 πριν δηλαδή την υπογραφή της συνθήκης Δουβλίνο ΙΙ; Να θυμίσουμε εμείς εάν δεν θυμούνται οι ίδιοι:
  Μεταξύ των ετών 1992 –όταν άρχισε δηλαδή η μαζική φυγή «προσφύγων» από τις αταξικές κοινωνίες του υπαρκτού σοσιαλισμού- μέχρι και το 2000 συνελήφθησαν μέσα στη χώρα ως παράνομοι διαμένοντες μετανάστες 937.627 άτομα, ενώ 1.071.888 άτομα συνελήφθησαν στα σύνορα για απόπειρα παράνομης εισόδου, και είναι παντελώς άγνωστο πόσοι από αυτούς πέρασαν τελικά στην επικράτεια και πόσοι όχι. Εκτιμάται πάντως πως η συντριπτική πλειοψηφία το κατάφερε.
  Θέλουν να μάθουν και τι έγινε και μεταξύ των ετών 2001 και 2003 όπου και η περίφημη υπογραφή του Δουβλίνο ΙΙ; Πόσοι συνελήφθησαν για παράνομη είσοδο; 328.859 άτομα εκ των οποίων 246.573 προερχόμενοι από την Αλβανία.
  Πόσοι από αυτούς έφυγαν για την Ευρώπη; Ελάχιστοι.
  Δεν είναι λοιπόν μόνο το Δουβλίνο ΙΙ που είναι ο μοναδικός παράγοντας για την για τη μετατροπή της χώρας σε «στρατόπεδο συγκέντρωσης» αλλά ένας συνδυασμός παραγόντων γεωπολιτικής φύσης αλλά και ελληνικής ανικανότητας
  Μια από τις αιτίες είναι η μαζική προσέλευση στη χώρα παράνομων μεταναστών από χώρες του πρώην κομμουνιστικού μπλοκ –της ίδιας ή της συγγενούς εν πάση περιπτώσει ιδεολογίας που έχει και το ΣΥΡΙΖΑ- όπως η Αλβανία, η Βουλγαρία, η Ρουμανία ή Πολωνία και ενός μεγάλου αριθμού από «Δημοκρατίες» της πρώην ΕΣΣΔ.
  Τους αριθμούς αυτούς δεν τους δημιούργησε ούτε η Ελλάδα, ούτε η ΕΕ, αλλά η κατάρρευση ενός συστήματος που η ιστορία το έβαλε οριστικά στο ντουλάπι που «διατηρεί επιμελώς» μαζί με άλλους σκελετούς.
  Έτσι ακόμη και αν δεχθούμε τον όρο «Πρόσφυγες» κατά ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούμε παρά να βγάλουμε το συμπέρασμα ότι ο υπαρκτός σοσιαλισμός ή κομμουνισμός - ή όπως αλλιώς ονομαζόταν αυτό το σύστημα- με την κατάρρευση του δημιούργησε αναπόφευκτα πρόσφυγες. Μεγάλο το επίτευγμα.
  Σίγουρα η υπογραφή του Δουβλίνο ΙΙ μόνο ως εγκληματική μπορεί να χαρακτηριστεί, καθώς οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες διαφυλάσσοντας τα συμφέροντά τους διέβλεψαν εξ αρχής αυτό που οι ημεδαπές πολιτικές ηγεσίες βλακωδώς απέτυχαν να δουν: Ότι δηλαδή η Ελλάδα θα ήταν παντελώς ανίκανη να ανακόψει, όχι το κύμα αυτό, αλλά σε ότι αφορά τα σύνορά της, εξαιτίας όχι αδυναμίας αλλά ηλίθιων ιδεοληψιών. Έτσι ενώ μας άφηναν να τους δεχόμαστε μας απαγόρευσαν να τους «εξάγουμε».
  Αλλά η ανάγνωση των προτάσεων του Συριζα για το μεταναστευτικό συνεχίζεται με ακόμη πιο εκπληκτικές διαπιστώσεις.
  Λένε:
  «Οι αυστηροί συνοριακοί έλεγχοι, η απαγόρευση ομαδικής νομιμοποίησης/ένταξης των μεταναστών στην Ελλάδα και η σκλήρυνση της αντιμετώπισης της μετανάστευσης οδηγούν στην οικονομική εξαθλίωση των μεταναστών που παραμένουν εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα λόγω της ασφυκτικής φύλαξης των δυτικών συνόρων και της άρνησης παροχής ασύλου ή νομιμοποιητικών εγγράφων για να φύγουν».
  Σχόλιο:
  «Αυστηροί συνοριακοί έλεγχοι».
  Εάν ο Συριζα μιλά για τους αυστηρούς συνοριακούς ελέγχους στα σημείο εισόδου τότε ασφαλώς θα αστειεύεται. Τα ελληνικά σύνορα, από το 1995 και μετά έγιναν το πιο σύντομο ανέκδοτο που κυκλοφορούσε στους διαδρόμους του ΟΗΕ. Εάν δεν μιλά για αυτό τότε μιλά για τους ελέγχους προς τα έξω. Εδώ η Ελλάδα δεσμεύεται από την –κακή μεν- αλλά υπογραφή της στο Δουβλίνο ΙΙ.
  «η απαγόρευση ομαδικής νομιμοποίησης/ένταξης των μεταναστών στην Ελλάδα»
  Εδώ είναι το σημείο όπου η λογική παθαίνει πολλαπλά εγκεφαλικά αφήνοντας τη θέση της στην παράνοια η οποία είναι πιο ανθεκτική σε αυτά. Δηλαδή σύμφωνα με τους «φωστήρες» του ΣΥΡΙΖΑ η απαγόρευση της νομιμοποίησης οδήγησε στην οικονομική εξαθλίωση των παράνομων -να μην το ξεχνάμε γιατί αυτοί το ξεχνούν- μεταναστών στη χώρα!
  Με άλλα λόγια μαζικές –κατά εκατοντάδες χιλιάδες- νομιμοποιήσεις θα οδηγούσαν όχι την εξαθλίωσή τους αλλά στην οικονομική τους ευμάρεια! Όπως ακριβώς συμβαίνει και με τους «νόμιμους» Έλληνες!
  Για να μην είμαστε όμως μόνο αρνητικοί το Δουβλίνο ΙΙ είναι όντως μια κάκιστη συμφωνία, μια συμφωνία η οποία ουσιαστικά προστατεύει τις άλλες χώρες και όχι τη δική μας. Η αναθεώρησή της πρέπει να είναι «εκ των ον ουκ άνευ» αν θέλουμε να λέμε ότι σεβόμαστε περισσότερο τη χώρα μας –ή έστω και το ίδιο- σε σχέση με τις άλλες τις οποίες έτσι προστατεύουμε.
  Κατάργηση μονομερής όμως του Δουβλίνο ΙΙ, ΧΩΡΙΣ την θωράκιση των ανατολικών -και όχι μόνο- συνόρων, χωρίς απελάσεις, χωρίς επαναπροώθηση όσο συλλαμβάνονται στον Έβρο αμέσως στην Τουρκία, ισοδυναμεί με πράξη δίχως αντίκρισμα.
  Λένε:
  «Η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι ο συνοριοφύλακας της ΕΕ. Μόνο ρεαλιστική και ανθρωπιστική λύση είναι να επιτραπεί να συνεχίσουν το ταξίδι τους όσοι το επιθυμούν καθώς και η ισότιμη ένταξη /νομιμοποίηση όσων ζουν κι εργάζονται εδώ. Επιδιώκουμε να δημιουργηθούν ανοιχτοί χώροι φιλοξενίας των προσφύγων, με υπηρεσίες κοινωνικής και νομικής προστασίας, αντί για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης που ετοιμάζονται».
  Σχόλιο
  «Η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι ο συνοριοφύλακας της ΕΕ».
  Προσέξτε πόσο «ωραία» και «εντέχνως» επιχειρούν να ερεθίσουν τα εθνικά αντανακλαστικά για να προκαλέσουν το θυμικό του Έλληνα πολίτη.
  Ότι η Ευρώπη εκτός από το πρόγραμμα λιτότητας που μας επιβάλλει, μας επιβάλει να φυλάμε και τα σύνορά της.
  Ξεχνούν βέβαια οι συντάκτες του κειμένου αυτού να αναφέρουν εδώ το αυτονόητο:
  Ότι η Ελλάδα πρώτα πρέπει να γίνει ΠΡΩΤΑ συνοριοφύλακας του εαυτού της, για να προφυλάξει τη δική της κοινωνία από τη μάστιγα αυτή και μετά της Ευρώπης και αυτό πάντα με σοβαρά ανταλλάγματα.
  Όχι κύριοι του Συριζα, δεν θέλει κανείς να γίνει συνοριοφύλακας της Ευρώπης. Της χώρας του πρέπει να γίνει και τίποτα άλλο, αλλά για αυτό δεν αναφέρετε τίποτα φυσικά. Έτσι κατά Συριζα αφού η Ελλάδα δεν μπορεί να φυλάει τα σύνορά της Ευρώπης δεν πρέπει να φυλάει ούτε τα δικά της! Τόσο απλό το συμπέρασμα και αυτό είναι που επιδιώκουν.
  «Μόνο ρεαλιστική και ανθρωπιστική λύση είναι να επιτραπεί να συνεχίσουν το ταξίδι τους όσοι το επιθυμούν»
  Αφού λοιπόν ξεκαθαρίσαμε κατά Συριζα ότι δεν θέλουμε να φυλάμε τα σύνορά μας, τι προτείνουν; Να συνεχίσουν το ταξίδι τους, μόνο όσοι το επιθυμούν!
  Δηλαδή αφού σύστημα ασφάλειας στα σύνορα δεν θα υπάρχει, όσοι θέλουν θα έρχονται, -όπως συμβαίνει άλλωστε δεν πρόκειται να αλλάξει και κάτι το σοβαρό- και ΟΣΟΙ θέλουν να συνεχίσουν το ταξίδι αυτό, στο καλό, αλλά ΟΣΟΙ δεν θέλουν τι; Δεν το λένε, βέβαια καθώς και αυτό το αποκρύπτουν εντέχνως. Μα φυσικά να παραμείνουν στη χώρα αφού τους «νομιμοποιήσουν»!
  «Επιδιώκουμε να δημιουργηθούν ανοιχτοί χώροι φιλοξενίας των προσφύγων, με υπηρεσίες κοινωνικής και νομικής προστασίας, αντί για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης που ετοιμάζονται»
  Εδώ οι συντάκτες της έκθεσης πραγματικά μεγαλουργούν. Αντί λοιπόν ο σκοπός να ο εγκλεισμός των παρανόμων σε φυλασσόμενους χώρους, για να απελαθούν στη συνέχεια, ο Συριζα προτείνει τη δημιουργία πρακτικά «ξενοδοχείων»! Για τη φιλοξενία τους! Ξενοδοχείων που θα τα έξοδα θα πληρώνει ο Έλληνας –γνωστή λέξη που ξεκινά από μ- φορολογούμενος θα καλύπτει τα έξοδά τους! Και φυσικά μη βιαστεί κανείς να πει η ΕΕ, γιατί η ΕΕ έχει συγκεκριμένους όρους χρηματοδότησης προγραμμάτων και όχι των αυτοσχέδιων περαμάτων του Συριζα.

  Και τώρα το καλύτερο όλων: Οι «προτάσεις»!
  Δείτε τι θα επιδιώξει ο Συριζα μόλις –εάν- γίνει κυβέρνηση:
  1 Την αποσύνδεση της χορήγησης άδειας παραμονής από την ύπαρξη ορισμένου αριθμού ενσήμων.
  Με άλλα λόγια κύμα μαζικών «νομιμοποιήσεων». ΟΥΔΕΙΣ όμως δεν ξέρει σήμερα ΠΟΣΟΙ παράνομοι μετανάστες βρίσκονται στην Ελλάδα και τα αποτελέσματα της πρόσφατης απογραφής αργούν ακόμη, έτσι δεν γνωρίσουμε πόσοι πρόκειται να νομιμοποιηθούν. Όλοι οι αριθμοί «παίζουν» πάντως : από 1 έως και 2 εκατ.
  2 Τη διευκόλυνση της οικογενειακής επανένωσης.
  Προσέξτε πρώτον ότι δεν διευκρινίζει ποιους αφορά η «επανένωση» αυτή, αντίθετα το αφήνει επιτηδευμένα αόριστο.
  Ακόμη όμως και αν δεχθούμε το γεγονός ότι αφορά μόνο τους νόμιμους, ποιους νόμιμους ακριβώς εννοεί; Αυτούς που υπάρχουν σήμερα, (620.000 το 2011), ή αυτούς που πρόκειται να «νομιμοποιηθούν» μαζικά; Και τι πει επανένωση οικογενειών;
  Η επανένωση αφορά δύο τινά: Ή τους βοηθούμε να γυρίσουν πίσω ώστε να επανενωθούν με τις οικογένειές που έχουν αφήσει στις πατρίδες τους , ή το αντίθετο.
  Ο Συριζα βέβαια δεν εννοεί το πρώτο, απλά το αναφέραμε για να ευθυμήσουμε λίγο. Φυσικά και εννοεί το δεύτερο, Φανταστείτε 1 και πλέον εκατ. αλλοδαποί να κουβαλήσουν και όλο τους το σόι στην Ελλάδα. Θα είναι το τέλος της Ελληνικής κοινωνίας έτσι όπως την ξέραμε μέχρι σήμερα.
  3 Τη διευκόλυνση της πολιτογράφησης, προπάντων για παιδιά μεταναστών.
  Εδώ έχουμε μέτρα a la USA. Να γίνει η Ελλάδα ένας τεράστιο μαιευτήριο όπου τα παιδία που θα γεννούνται εδώ θα παίρνουν την Ελληνική υπηκοότητα. Όπως ακριβώς στα σύνορα Μεξικό-ΗΠΑ με χιλιάδες εγκύους να στοιβάζονται στα σύνορα, για να περάσουν, εδώ, ελεύθερα εννοείται, αφού ούτε συνοριοφύλακες θα γίνουμε αλλά και θα δίνουμε το ελεύθερο σε όποιος θέλει είτε να συνεχίσει το ταξίδι του είτε να παραμείνει εδώ.
  Επιγραμματικά το πρόγραμμα του Συριζα για την λαθρομετανάστευση έχει ως εξής: Άνοιγμα των συνόρων στα σημεία εισόδου. Υποδοχή τους σε ανοικτά ξενοδοχεία. Τροφή, ύπνος δωρεάν. Δυνατότητα συνέχισης του ταξιδιού τους στην Ευρώπη, ΕΑΝ το επιθυμούν. Εάν όχι «νομιμοποίηση» με δυνατότητα πρόσκλησης όλου του «σογιού» στην Ελλάδα, τα τέκνα των οποίων θα παίρνουν την Ελληνική υπηκοότητα. Και όλα αυτά την ώρα οι που οι Έλληνες πρακτικά λιμοκτονούν και αυτοκτονούν!
  Εάν αυτή δεν είναι εθνικά προδοτική πολιτική, τότε τι άλλο μπορεί να είναι;
  Θα μπορούσαμε να πούμε και άλλα για το εγκληματικό πρόγραμμα αυτό του Συριζα για τον Έλληνα πολίτη κύρια της δύσμοιρης αυτής χώρας, αλλά δεν υπάρχει λόγος. Τα κύρια σημεία αυτού του απαράδεκτου προγράμματος παρουσιάστηκαν ήδη, εάν δε τεθεί σε εφαρμογή δυστυχώς θα αποτελέσει μια από τις μεγαλύτερες ήττες του Ελληνισμού που έχει βιώσει στην μακραίωνη ιστορία του.
  ΥΓ Ο πρόεδρος του κόμματος μάλιστα είχε δηλώσει σε τηλεοπτική του συνέντευξη πως τα ανωτέρω αποτελούν αρχές δικές του και του ιδεολογικού του στίγματος δηλώνοντας παράλληλα και ουμανιστής. Ας ελπίσουμε ότι ο Ελληνικός λαός δε θα δώσει την ευκαιρία στον πρόεδρο του Συριζα να κάνει επίδειξη του «ουμανισμού» αυτού.

 4. #2564
  Avatar von skenderbegi

  Registriert seit
  27.09.2006
  Beiträge
  11.138
  Zitat Zitat von Greekleon Beitrag anzeigen
  ΣΥΡΙΖΑ για μετανάστευση:Μια άλλη ανάγνωση


  Στο πλαίσιο της πρόσφατης δημοσιοποίησης του κυβερνητικού προγράμματος του Συριζα, έγιναν γνωστές και οι θέσεις του για το μεταναστευτικό πρόβλημα που βιώνει η χώρα. Μια διαφορετική ανάγνωση των προτάσεων αυτών επιχειρούμε να κάνουμε στο κείμενο που ακολουθεί.
  Ξεκινώντας από την αρχή του κειμένου το Συριζα ξεκινά την ανάγνωση στο Δουβλίνο ΙΙ επιχειρώντας την απομόνωση των αιτιών που οδηγούν στο πρόβλημα.
  Έτσι πιο συγκεκριμένα λένε:
  « Η μεταναστευτική πολιτική της ΕΕ, έτσι όπως εκφράζεται από το Σύμφωνο Μετανάστευσης και τον Κανονισμό Δουβλίνο 2, μετατρέπει την Ελλάδα σε ένα τεράστιο στρατόπεδο συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών».
  Σχόλιο:
  Πρώτη σοβαρή ανακρίβεια και όχι τυχαία διατυπωμένη βέβαια. Ερμηνεύει τη μισή και μόνο αλήθεια. Οι συντάκτες του κειμένου ρίχνουν τη συνολική ευθύνη στο Δουβλίνο ΙΙ, για το ότι η χώρα έχει καταλήξει ένα «τεράστιο στρατόπεδο συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών» παραβλέποντας βέβαια το γεγονός ότι η κατάντια αυτή δεν οφείλεται μόνο στο Δουβλίνο ΙΙ, αντίθετα ο κυριότερος λόγος είναι η κατάρρευση του συστήματος ασφάλειας στα σύνορα παράλληλα με την παντελής έλλειψη απελάσεων.

  Προσέξτε ακόμη πόσο επιμελώς οι συντάκτες του κειμένου αποφεύγουν να αναφέρουν τον όρο παράνομος μετανάστης και μάλιστα για λόγους εντυπώσεων βάζουν πρώτα τη λέξη «πρόσφυγες» και μετά τη λέξη «μετανάστες» για προφανείς λόγους.
  Θα μπορούσαν όμως να μας πουν εάν το Δουβλίνο ΙΙ –χωρίς, επαναλαμβάνουμε η διαπίστωση για το συγκεκριμένο σκέλος να είναι λάθος- ευθύνεται για τη μετατροπή της χώρας σε στρατόπεδο, τι γινόταν πριν την υπογραφή της συγκεκριμένης συνθήκης το Φεβρουάριο του 2003;
  Τι γινόταν με τους λαθραίους μετανάστες πριν το 2003 πριν δηλαδή την υπογραφή της συνθήκης Δουβλίνο ΙΙ; Να θυμίσουμε εμείς εάν δεν θυμούνται οι ίδιοι:
  Μεταξύ των ετών 1992 –όταν άρχισε δηλαδή η μαζική φυγή «προσφύγων» από τις αταξικές κοινωνίες του υπαρκτού σοσιαλισμού- μέχρι και το 2000 συνελήφθησαν μέσα στη χώρα ως παράνομοι διαμένοντες μετανάστες 937.627 άτομα, ενώ 1.071.888 άτομα συνελήφθησαν στα σύνορα για απόπειρα παράνομης εισόδου, και είναι παντελώς άγνωστο πόσοι από αυτούς πέρασαν τελικά στην επικράτεια και πόσοι όχι. Εκτιμάται πάντως πως η συντριπτική πλειοψηφία το κατάφερε.
  Θέλουν να μάθουν και τι έγινε και μεταξύ των ετών 2001 και 2003 όπου και η περίφημη υπογραφή του Δουβλίνο ΙΙ; Πόσοι συνελήφθησαν για παράνομη είσοδο; 328.859 άτομα εκ των οποίων 246.573 προερχόμενοι από την Αλβανία.
  Πόσοι από αυτούς έφυγαν για την Ευρώπη; Ελάχιστοι.
  Δεν είναι λοιπόν μόνο το Δουβλίνο ΙΙ που είναι ο μοναδικός παράγοντας για την για τη μετατροπή της χώρας σε «στρατόπεδο συγκέντρωσης» αλλά ένας συνδυασμός παραγόντων γεωπολιτικής φύσης αλλά και ελληνικής ανικανότητας
  Μια από τις αιτίες είναι η μαζική προσέλευση στη χώρα παράνομων μεταναστών από χώρες του πρώην κομμουνιστικού μπλοκ –της ίδιας ή της συγγενούς εν πάση περιπτώσει ιδεολογίας που έχει και το ΣΥΡΙΖΑ- όπως η Αλβανία, η Βουλγαρία, η Ρουμανία ή Πολωνία και ενός μεγάλου αριθμού από «Δημοκρατίες» της πρώην ΕΣΣΔ.
  Τους αριθμούς αυτούς δεν τους δημιούργησε ούτε η Ελλάδα, ούτε η ΕΕ, αλλά η κατάρρευση ενός συστήματος που η ιστορία το έβαλε οριστικά στο ντουλάπι που «διατηρεί επιμελώς» μαζί με άλλους σκελετούς.
  Έτσι ακόμη και αν δεχθούμε τον όρο «Πρόσφυγες» κατά ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούμε παρά να βγάλουμε το συμπέρασμα ότι ο υπαρκτός σοσιαλισμός ή κομμουνισμός - ή όπως αλλιώς ονομαζόταν αυτό το σύστημα- με την κατάρρευση του δημιούργησε αναπόφευκτα πρόσφυγες. Μεγάλο το επίτευγμα.
  Σίγουρα η υπογραφή του Δουβλίνο ΙΙ μόνο ως εγκληματική μπορεί να χαρακτηριστεί, καθώς οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες διαφυλάσσοντας τα συμφέροντά τους διέβλεψαν εξ αρχής αυτό που οι ημεδαπές πολιτικές ηγεσίες βλακωδώς απέτυχαν να δουν: Ότι δηλαδή η Ελλάδα θα ήταν παντελώς ανίκανη να ανακόψει, όχι το κύμα αυτό, αλλά σε ότι αφορά τα σύνορά της, εξαιτίας όχι αδυναμίας αλλά ηλίθιων ιδεοληψιών. Έτσι ενώ μας άφηναν να τους δεχόμαστε μας απαγόρευσαν να τους «εξάγουμε».
  Αλλά η ανάγνωση των προτάσεων του Συριζα για το μεταναστευτικό συνεχίζεται με ακόμη πιο εκπληκτικές διαπιστώσεις.
  Λένε:
  «Οι αυστηροί συνοριακοί έλεγχοι, η απαγόρευση ομαδικής νομιμοποίησης/ένταξης των μεταναστών στην Ελλάδα και η σκλήρυνση της αντιμετώπισης της μετανάστευσης οδηγούν στην οικονομική εξαθλίωση των μεταναστών που παραμένουν εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα λόγω της ασφυκτικής φύλαξης των δυτικών συνόρων και της άρνησης παροχής ασύλου ή νομιμοποιητικών εγγράφων για να φύγουν».
  Σχόλιο:
  «Αυστηροί συνοριακοί έλεγχοι».
  Εάν ο Συριζα μιλά για τους αυστηρούς συνοριακούς ελέγχους στα σημείο εισόδου τότε ασφαλώς θα αστειεύεται. Τα ελληνικά σύνορα, από το 1995 και μετά έγιναν το πιο σύντομο ανέκδοτο που κυκλοφορούσε στους διαδρόμους του ΟΗΕ. Εάν δεν μιλά για αυτό τότε μιλά για τους ελέγχους προς τα έξω. Εδώ η Ελλάδα δεσμεύεται από την –κακή μεν- αλλά υπογραφή της στο Δουβλίνο ΙΙ.
  «η απαγόρευση ομαδικής νομιμοποίησης/ένταξης των μεταναστών στην Ελλάδα»
  Εδώ είναι το σημείο όπου η λογική παθαίνει πολλαπλά εγκεφαλικά αφήνοντας τη θέση της στην παράνοια η οποία είναι πιο ανθεκτική σε αυτά. Δηλαδή σύμφωνα με τους «φωστήρες» του ΣΥΡΙΖΑ η απαγόρευση της νομιμοποίησης οδήγησε στην οικονομική εξαθλίωση των παράνομων -να μην το ξεχνάμε γιατί αυτοί το ξεχνούν- μεταναστών στη χώρα!
  Με άλλα λόγια μαζικές –κατά εκατοντάδες χιλιάδες- νομιμοποιήσεις θα οδηγούσαν όχι την εξαθλίωσή τους αλλά στην οικονομική τους ευμάρεια! Όπως ακριβώς συμβαίνει και με τους «νόμιμους» Έλληνες!
  Για να μην είμαστε όμως μόνο αρνητικοί το Δουβλίνο ΙΙ είναι όντως μια κάκιστη συμφωνία, μια συμφωνία η οποία ουσιαστικά προστατεύει τις άλλες χώρες και όχι τη δική μας. Η αναθεώρησή της πρέπει να είναι «εκ των ον ουκ άνευ» αν θέλουμε να λέμε ότι σεβόμαστε περισσότερο τη χώρα μας –ή έστω και το ίδιο- σε σχέση με τις άλλες τις οποίες έτσι προστατεύουμε.
  Κατάργηση μονομερής όμως του Δουβλίνο ΙΙ, ΧΩΡΙΣ την θωράκιση των ανατολικών -και όχι μόνο- συνόρων, χωρίς απελάσεις, χωρίς επαναπροώθηση όσο συλλαμβάνονται στον Έβρο αμέσως στην Τουρκία, ισοδυναμεί με πράξη δίχως αντίκρισμα.
  Λένε:
  «Η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι ο συνοριοφύλακας της ΕΕ. Μόνο ρεαλιστική και ανθρωπιστική λύση είναι να επιτραπεί να συνεχίσουν το ταξίδι τους όσοι το επιθυμούν καθώς και η ισότιμη ένταξη /νομιμοποίηση όσων ζουν κι εργάζονται εδώ. Επιδιώκουμε να δημιουργηθούν ανοιχτοί χώροι φιλοξενίας των προσφύγων, με υπηρεσίες κοινωνικής και νομικής προστασίας, αντί για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης που ετοιμάζονται».
  Σχόλιο
  «Η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι ο συνοριοφύλακας της ΕΕ».
  Προσέξτε πόσο «ωραία» και «εντέχνως» επιχειρούν να ερεθίσουν τα εθνικά αντανακλαστικά για να προκαλέσουν το θυμικό του Έλληνα πολίτη.
  Ότι η Ευρώπη εκτός από το πρόγραμμα λιτότητας που μας επιβάλλει, μας επιβάλει να φυλάμε και τα σύνορά της.
  Ξεχνούν βέβαια οι συντάκτες του κειμένου αυτού να αναφέρουν εδώ το αυτονόητο:
  Ότι η Ελλάδα πρώτα πρέπει να γίνει ΠΡΩΤΑ συνοριοφύλακας του εαυτού της, για να προφυλάξει τη δική της κοινωνία από τη μάστιγα αυτή και μετά της Ευρώπης και αυτό πάντα με σοβαρά ανταλλάγματα.
  Όχι κύριοι του Συριζα, δεν θέλει κανείς να γίνει συνοριοφύλακας της Ευρώπης. Της χώρας του πρέπει να γίνει και τίποτα άλλο, αλλά για αυτό δεν αναφέρετε τίποτα φυσικά. Έτσι κατά Συριζα αφού η Ελλάδα δεν μπορεί να φυλάει τα σύνορά της Ευρώπης δεν πρέπει να φυλάει ούτε τα δικά της! Τόσο απλό το συμπέρασμα και αυτό είναι που επιδιώκουν.
  «Μόνο ρεαλιστική και ανθρωπιστική λύση είναι να επιτραπεί να συνεχίσουν το ταξίδι τους όσοι το επιθυμούν»
  Αφού λοιπόν ξεκαθαρίσαμε κατά Συριζα ότι δεν θέλουμε να φυλάμε τα σύνορά μας, τι προτείνουν; Να συνεχίσουν το ταξίδι τους, μόνο όσοι το επιθυμούν!
  Δηλαδή αφού σύστημα ασφάλειας στα σύνορα δεν θα υπάρχει, όσοι θέλουν θα έρχονται, -όπως συμβαίνει άλλωστε δεν πρόκειται να αλλάξει και κάτι το σοβαρό- και ΟΣΟΙ θέλουν να συνεχίσουν το ταξίδι αυτό, στο καλό, αλλά ΟΣΟΙ δεν θέλουν τι; Δεν το λένε, βέβαια καθώς και αυτό το αποκρύπτουν εντέχνως. Μα φυσικά να παραμείνουν στη χώρα αφού τους «νομιμοποιήσουν»!
  «Επιδιώκουμε να δημιουργηθούν ανοιχτοί χώροι φιλοξενίας των προσφύγων, με υπηρεσίες κοινωνικής και νομικής προστασίας, αντί για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης που ετοιμάζονται»
  Εδώ οι συντάκτες της έκθεσης πραγματικά μεγαλουργούν. Αντί λοιπόν ο σκοπός να ο εγκλεισμός των παρανόμων σε φυλασσόμενους χώρους, για να απελαθούν στη συνέχεια, ο Συριζα προτείνει τη δημιουργία πρακτικά «ξενοδοχείων»! Για τη φιλοξενία τους! Ξενοδοχείων που θα τα έξοδα θα πληρώνει ο Έλληνας –γνωστή λέξη που ξεκινά από μ- φορολογούμενος θα καλύπτει τα έξοδά τους! Και φυσικά μη βιαστεί κανείς να πει η ΕΕ, γιατί η ΕΕ έχει συγκεκριμένους όρους χρηματοδότησης προγραμμάτων και όχι των αυτοσχέδιων περαμάτων του Συριζα.

  Και τώρα το καλύτερο όλων: Οι «προτάσεις»!
  Δείτε τι θα επιδιώξει ο Συριζα μόλις –εάν- γίνει κυβέρνηση:
  1 Την αποσύνδεση της χορήγησης άδειας παραμονής από την ύπαρξη ορισμένου αριθμού ενσήμων.
  Με άλλα λόγια κύμα μαζικών «νομιμοποιήσεων». ΟΥΔΕΙΣ όμως δεν ξέρει σήμερα ΠΟΣΟΙ παράνομοι μετανάστες βρίσκονται στην Ελλάδα και τα αποτελέσματα της πρόσφατης απογραφής αργούν ακόμη, έτσι δεν γνωρίσουμε πόσοι πρόκειται να νομιμοποιηθούν. Όλοι οι αριθμοί «παίζουν» πάντως : από 1 έως και 2 εκατ.
  2 Τη διευκόλυνση της οικογενειακής επανένωσης.
  Προσέξτε πρώτον ότι δεν διευκρινίζει ποιους αφορά η «επανένωση» αυτή, αντίθετα το αφήνει επιτηδευμένα αόριστο.
  Ακόμη όμως και αν δεχθούμε το γεγονός ότι αφορά μόνο τους νόμιμους, ποιους νόμιμους ακριβώς εννοεί; Αυτούς που υπάρχουν σήμερα, (620.000 το 2011), ή αυτούς που πρόκειται να «νομιμοποιηθούν» μαζικά; Και τι πει επανένωση οικογενειών;
  Η επανένωση αφορά δύο τινά: Ή τους βοηθούμε να γυρίσουν πίσω ώστε να επανενωθούν με τις οικογένειές που έχουν αφήσει στις πατρίδες τους , ή το αντίθετο.
  Ο Συριζα βέβαια δεν εννοεί το πρώτο, απλά το αναφέραμε για να ευθυμήσουμε λίγο. Φυσικά και εννοεί το δεύτερο, Φανταστείτε 1 και πλέον εκατ. αλλοδαποί να κουβαλήσουν και όλο τους το σόι στην Ελλάδα. Θα είναι το τέλος της Ελληνικής κοινωνίας έτσι όπως την ξέραμε μέχρι σήμερα.
  3 Τη διευκόλυνση της πολιτογράφησης, προπάντων για παιδιά μεταναστών.
  Εδώ έχουμε μέτρα a la USA. Να γίνει η Ελλάδα ένας τεράστιο μαιευτήριο όπου τα παιδία που θα γεννούνται εδώ θα παίρνουν την Ελληνική υπηκοότητα. Όπως ακριβώς στα σύνορα Μεξικό-ΗΠΑ με χιλιάδες εγκύους να στοιβάζονται στα σύνορα, για να περάσουν, εδώ, ελεύθερα εννοείται, αφού ούτε συνοριοφύλακες θα γίνουμε αλλά και θα δίνουμε το ελεύθερο σε όποιος θέλει είτε να συνεχίσει το ταξίδι του είτε να παραμείνει εδώ.
  Επιγραμματικά το πρόγραμμα του Συριζα για την λαθρομετανάστευση έχει ως εξής: Άνοιγμα των συνόρων στα σημεία εισόδου. Υποδοχή τους σε ανοικτά ξενοδοχεία. Τροφή, ύπνος δωρεάν. Δυνατότητα συνέχισης του ταξιδιού τους στην Ευρώπη, ΕΑΝ το επιθυμούν. Εάν όχι «νομιμοποίηση» με δυνατότητα πρόσκλησης όλου του «σογιού» στην Ελλάδα, τα τέκνα των οποίων θα παίρνουν την Ελληνική υπηκοότητα. Και όλα αυτά την ώρα οι που οι Έλληνες πρακτικά λιμοκτονούν και αυτοκτονούν!
  Εάν αυτή δεν είναι εθνικά προδοτική πολιτική, τότε τι άλλο μπορεί να είναι;
  Θα μπορούσαμε να πούμε και άλλα για το εγκληματικό πρόγραμμα αυτό του Συριζα για τον Έλληνα πολίτη κύρια της δύσμοιρης αυτής χώρας, αλλά δεν υπάρχει λόγος. Τα κύρια σημεία αυτού του απαράδεκτου προγράμματος παρουσιάστηκαν ήδη, εάν δε τεθεί σε εφαρμογή δυστυχώς θα αποτελέσει μια από τις μεγαλύτερες ήττες του Ελληνισμού που έχει βιώσει στην μακραίωνη ιστορία του.
  ΥΓ Ο πρόεδρος του κόμματος μάλιστα είχε δηλώσει σε τηλεοπτική του συνέντευξη πως τα ανωτέρω αποτελούν αρχές δικές του και του ιδεολογικού του στίγματος δηλώνοντας παράλληλα και ουμανιστής. Ας ελπίσουμε ότι ο Ελληνικός λαός δε θα δώσει την ευκαιρία στον πρόεδρο του Συριζα να κάνει επίδειξη του «ουμανισμού» αυτού.
  gilt für dich die übersetz-regel nicht.....????

 5. #2565
  Avatar von skenderbegi

  Registriert seit
  27.09.2006
  Beiträge
  11.138
  Zitat Zitat von Achillis TH Beitrag anzeigen
  Er ist vielleicht ein Brauner Dreckspack aber die die sich Als Opfer darstellen sind viel viel viel viel Schlimmer als ER und haben es Verdient.
  super argumente die du hier vorbringst gegen die "opfer".....
  die sind genau so stark wie die des nazi-arschloch!!!!
  warum sind diese viel schlimmer?

  d

 6. #2566
  Yunan
  Zitat Zitat von skenderbegi Beitrag anzeigen
  super argumente die du hier vorbringst gegen die "opfer".....
  die sind genau so stark wie die des nazi-arschloch!!!!
  warum sind diese viel schlimmer?

  d
  Diese Frauen und insgesamt eigentlich jeder Politiker in Griechenland haben Ohrfeigen und Schläge verdient so wie sie ihnen verpasst wurden. Dabei spielt es wie gesagt keine Rolle, von wem die Politiker geschlagen wurden, verdient haben sie es so oder so.

  Unabhängig davon gehören alle Idioten von Xrisi Avgi eingesperrt und ebenso bestraft.

 7. #2567
  Avatar von Dikefalos

  Registriert seit
  10.10.2010
  Beiträge
  12.703

  Βόμβα από στέλεχος ΣΥΡΙΖΑ: Αν κυβέρνησουμε, θα καταστρέψουμε την Ελλάδα!

  12.06.2012
  08:11
  26
  47Share

  -A +A


  Επιστολή-βόμβα έστειλε στέλεχος και υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνοντας ότι αποχωρεί από το κόμμα καθώς -όπως γράφει- ακόμα και μια ώρα κυβέρνησης από τον Αλέξη Τσίπρα θα είναι καταστροφική για τη χώρα.
  Ειδικότερα, στην επιστολή που δημοσιεύει σήμερα ο Μικροπολιτικός στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χανιάς, υποψήφιος στην Κορινθία και μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής του κόμματος, γράφει απευθυνόμενος στον γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΝ Δημήτρη Βίτσα. «Φίλε Δημήτρη, είμαι πλέον σίγουρος ότι έστω και μία ώρα κυβερνητικής θητείας του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι καταστροφική για την Ελλάδα και το μέλλον των παιδιών μας»
  Ο Νίκος Χανιάς γράφει ακόμα ότι... τρέμει στην προοπτική να αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ την εξουσία καθώς όπως γράφει αν πέσουν τα φώτα της δημοσιότητας στις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ «θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι»!
  Και συνεχίζει: «Είναι αισχρό και ανέντιμο, εκμεταλλευόμενοι τη δίκαιη οργή της κοινωνίας, να τζογάρετε το μέλλον μας, ποντάροντας στην ανύπαρκτη πιθανότητα ότι οι δανειστές μας μπλοφάρουν, χωρίς να προτείνετε κάτι για την αντίθετη περίπτωση, όταν μάλιστα γνωρίζετε ότι οι μαξιμαλιστικές και σουρεαλιστικές θέσεις σας δεν ακουμπάνε καν στην πραγματικότητα».
  Και καταλήγει κλείνοντας την επιστολή αποχώρησής του δηλώνοντας ότι δεν μπορεί να συνεχίσει να συμμετέχει σε ένα κόμμα του οποίου η κυβερνητική προοπτική «είναι άκρως επικίνδυνη για τον ελληνικό λαό και το μέλλον του».
  Ο κ. Χανιάς είναι συνταξιούχος πυροσβέστης από τους πρωταγωνιστές στην κατάσβεση των πυρκαγιών του 2007. Ηταν συνδικαλιστής, με το ΠΑΣΟΚ, αλλά προσχώρησε στον ΣΥΡΙΖΑ.

 8. #2568
  Avatar von hippokrates

  Registriert seit
  30.12.2005
  Beiträge
  13.211
  Καιρός είναι να φεύγει ένας ένας και να διαλυθεί κι αυτό το κόμμα.
  Ιπποκράτης

 9. #2569
  Yunan
  Griechenlands Gesundheitssystem steht vor Kollaps

  Die Lage in den griechischen Krankenhäusern wird wegen der Finanzkrise immer dramatischer.

  - Die größte Klinik in der nördlichen Hafenstadt Thessaloniki führt seit Tagen keine kardiologischen Untersuchungen und Operationen mehr durch. Die Apothekerverbände wandten sich in einem Brief an den Chef der EU-Task-Force für Griechenland, den deutschen Finanzexperten Horst Reichenbach, und baten dringend um Hilfe: Das Land brauche mindestens 1,5 Milliarden Euro für Medikamente und medizinisches Material.

  "Meine Kollegen können keine Stent-Implantationen mehr durchführen", sagte ein Klinikarzt. Das Krankenhaus habe kein Geld mehr, um Stents (Gefäßstützen) zu kaufen. Die Staatsanwaltschaft in Thessaloniki ordnete eine Untersuchung an. Dabei soll festgestellt werden, inwiefern der Mangel an medizinischem Material Menschenleben gefährdet. Auf der Insel Chios müssen die Verwandten der Patienten selbst Gips kaufen, damit die Ärzte gebrochene Arme und Beine behandeln können, berichtete die Zeitung "Ta Nea". Hunderttausende Versicherte der größten Krankenkasse Eopyyy müssen ihre Medikamente bar in den Apotheken bezahlen und sich anschließend mit der Quittung an die Krankenkasse wenden. "Es ist mehr als dringend notwendig, dass die Krankenkasse Eopyy mit 1,5 Milliarden Euro unterstützt wird. Das Gesundheitssystem bricht zusammen", warnen die Apothekerverbände des Landes.

 10. #2570
  Avatar von papodidi

  Registriert seit
  30.12.2011
  Beiträge
  14.120
  Zitat Zitat von Yunan Beitrag anzeigen
  Griechenlands Gesundheitssystem steht vor Kollaps


  Die Lage in den griechischen Krankenhäusern wird wegen der Finanzkrise immer dramatischer.
  Schlimm, ganz schlimm...

  Wie sehen denn die Umfragen für den 17. aus???

Ähnliche Themen

 1. Endlich gute Nachrichten aus Griechenland
  Von Kizil-Türk im Forum Politik
  Antworten: 275
  Letzter Beitrag: 09.02.2013, 18:30
 2. Nachrichten aus Kosova
  Von Feuerengel im Forum Politik
  Antworten: 1
  Letzter Beitrag: 16.10.2005, 13:34