BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Erweiterte Suche
Kontakt
BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Benutzerliste

Willkommen bei BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen.

Nachrichten aus Griechenland

Erstellt von Dikefalos, 07.02.2012, 21:50 Uhr · 33.254 Antworten · 1.875.154 Aufrufe

 1. #26381

  Registriert seit
  06.02.2013
  Beiträge
  13.949

 2. #26382
  Avatar von Achillis TH

  Registriert seit
  29.12.2011
  Beiträge
  15.554
  Einai ligo megalo to artrgo alla synferi na to diabasete.

  Μην εμπιστεύεστε τα κόμματα και τους πολιτικούς - Είναι έτοιμοι να ξεπουλήσουν το όνομα της Μακεδονίας - Το δέλτα για το Σκοπιανό

  Αθήνα, 10/1/2018
  Σκοπιανό ζήτημα
  Σχετικά με τις εξελίξεις για το ζήτημα ονομασίας των Σκοπίων παρατηρούμε με ιδιαίτερη ανησυχία τις αυθαίρετες και ανεξέλεγκτες κινήσεις της κυβέρνησης πάνω σε ένα θέμα για το οποίο υπάρχει πλήρης διαφωνία μεταξύ πολιτών και πολιτικών. Πρόκειται για μία σπάνια περίπτωση ομοφωνίας στο πολιτικό προσωπικό για την υπονόμευση και καταστρατήγηση και εν τέλει απώλεια εθνικών και κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας.
  Συγκεκριμένα, δίχως κάποια σχετική νομιμοποίηση και με στυγνή κατάχρηση εξουσίας, σύσσωμο το πολιτικό σύστημα απειλεί τους πολίτες με παράδοση και ξεπούλημα του Ελληνικού ιστορικού ονόματος της Μακεδονίας.
  Με βάση τα παραπάνω, αισθανόμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε αυτό που δεν κάνει κανείς και να δηλώσουμε τα αυτονόητα. Οι Έλληνες πολίτες, από την απαρχή του εν λόγω τεχνητού προβλήματος που εξωγενείς δυνάμεις δημιούργησαν εναντίον μας, ουδέποτε ερωτηθήκαμε επίσημα για το θέμα. Ο λόγος είναι προφανής, καθώς η απάντηση θα ήταν αναμενόμενη και αποστομωτική για κάθε πολιτικό που θα αποτολμούσε να μας ρωτήσει για τα αυτονόητα. Σε κάθε περίπτωση ωστόσο, το πολιτικό σύστημα οφείλει να εκπροσωπεί τη βούληση των πολιτών και όχι τρίτων. Μιας και αποδεικνύεται ανίκανο να το κάνει, το δ αναλαμβάνει την ιστορική ευθύνη να εκφράσει τους πολίτες, τη χώρα και τη δημοκρατία.
  Πρώτον:
  Το ζήτημα που έχει προκύψει είναι θέμα δημοκρατίας και κυριαρχικών δικαιωμάτων, επομένως είναι υπεράνω διαλόγου και ανήκει στη σφαίρα του αυτονόητου. Είναι αδιανόητο και τουλάχιστον ύποπτο να θέτεις ζήτημα σε έναν λαό να απωλέσει την φυσική εθνική του κυριαρχία (απώλεια εθνικής ταυτότητας, πολιτισμού, ιστορίας και αξιοποίησης αυτών, καθώς και ζήτημα εθνικής ασφάλειας με δημιουργία διεκδικητικών και αλυτρωτικών συναισθημάτων στη γείτονα χώρα). Επόμενο βήμα είναι να μας επιβληθεί διάλογος για «διαχείριση μνημείων και νησιών». Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου. Τα κυριαρχικά μας δικαιώματα είναι προφανώς αδιαπραγμάτευτα, και επομένως οι αποσταθεροποιητικές κινήσεις από το πολιτικό σύστημα είναι χειριστικές και κατά κόρον αντιδημοκρατικές. Στον αντίποδα βρίσκεται το δ όντας ένα υπερκομματικό κίνημα πολιτών. Ως εκ τούτου, η θέση μας ταυτίζεται με την αυτονόητη θέση των Ελλήνων, δηλαδή με την αυστηρή και απόλυτη απαγόρευση οποιασδήποτε χρήσης του ονόματος Μακεδονία και των παραγώγων του από τη γείτονα χώρα. Αυτή είναι και η εθνική θέση. Η μακεδονική ταυτότητα, ιστορία και συνείδηση είναι μονάχα Ελληνική. Υπερήφανα Ελληνική. Η Μακεδονία είναι Ελλάδα.
  Δεύτερον:
  Η «διέξοδος» του δημοψηφίσματος που αντιπροτείνεται από τους ίδιους κύκλους που πραγματοποίησαν το δημοψήφισμα – πραξικόπημα του 2015, είναι απαράδεκτη, εθνοβόρα και εξίσου αντιδημοκρατική. Η αναντιστοιχία κοινωνίας και πολιτείας στο ζήτημα, καθιστά σαφές ότι δεν υφίσταται κάποιο δίλημμα έτσι ώστε αυτό να τεθεί ενώπιον των πολιτών. Το ζήτημα είναι τεχνητό κατασκεύασμα ανθρώπων που επιβουλεύονται την Ελλάδα και αγγίζει τα όρια της τρέλας. Οι Έλληνες πολίτες δεν συζητάμε επ' ουδενί την περίπτωση σύνθετης ονομασίας και άρα ξεπουλήματος της Μακεδονίας μας. Η πάγια θέση των Ελλήνων είναι σαφής και είναι η εξής: «Καμία διαπραγμάτευση με την ονομασία Μακεδονία. Ούτε βόρεια, ούτε νότια, ούτε πρώην, ούτε νυν. Ούτε τώρα ούτε ποτέ». Οι Έλληνες πολίτες δεν μπορούμε καν να διανοηθούμε τις πιθανές ερωτήσεις του εν λόγω δημοψηφίσματος που τολμάτε να υπαινίσσεστε. Ποιος από εσάς άραγε θα είχε το θράσος και την πουλημένη ψυχή να τις συντάξει; Επιπροσθέτως, δεν δεχόμαστε την επιβολή κάποιου δημοψηφίσματος, διότι αυτό θα αποτελούσε σιωπηρή αποδοχή κάποιας διαφωνίας μεταξύ των πολιτών, η οποία πολύ απλά δεν υπάρχει. Ταυτόχρονα, η αποδοχή και μόνο ενός τέτοιου κατάπτυστου τεχνάσματος θα ήταν ήττα για όλους μας, μιας και η εν λόγω κίνηση φιλοδοξεί να νομιμοποιήσει τον «μηδισμό» του πολιτικού συστήματος και να δημιουργήσει αντεθνικά προηγούμενα. Με διενέργεια δημοψηφίσματος δημιουργείται ένα τραγικό προηγούμενο για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, ασχέτως αποτελέσματος. Γινόμαστε αυτομάτως ένας λαός ο οποίος δέχεται να ψηφίζει αν θα χάσει ή αν θα κρατήσει τα αυτονόητα, και ακόμα και αν τα κρατήσουμε τώρα σε μια δημοψηφισματική διαδικασία, οι αντίπαλοι που μας επιβουλεύονται μπορούν να πουν "εντάξει η επόμενη γενιά τους θα αποφασίσει". Είναι η Κερκόπορτα που σιγά σιγά θα μας αλλοιώσει και θα μας απαλλοτριώσει, αν όχι τώρα, εν καιρώ. Δεν υπάρχει χώρος για άλλη παραχώρηση και για μια νέα εθνική ήττα.
  Τρίτον: Για την προστασία των πολιτών και της χώρας από μελλοντικά ζητήματα αντίστοιχης πολιτικής ασυδοσίας και κατάχρησης εξουσίας, πρεσβεύουμε την άμεση υιοθέτηση και εφαρμογή από την Ελληνική πολιτεία των 10 ιδεών «κοινής λογικής» του δ. Συγκεκριμένα, και μετά το πολιτικό φιάσκο που βιώνουμε σήμερα, χρήζει ιδιαίτερης αναφοράς η πρόταση περί υποχρεωτικής διαβούλευσης με τους πολίτες για τη λήψη αποφάσεων πάνω σε μείζονα θέματα της επικαιρότητας.
  Σύμφωνα με την εν λόγω ιδέα «κοινής λογικής», οι πολιτικοί οφείλουν να επιστρέφουν στις εκλογικές τους περιφέρειες και τους πολίτες που εκπροσωπούν, για να ανανεώνουν την πολιτική τους εντολή όποτε προκύπτει κάποιο μείζον θέμα. Με την εφαρμογή της εν λόγω ιδέας, οι βουλευτές υποχρεούνται να ενημερώσουν τους πολίτες για το ζήτημα που έχει ανακύψει, να αναφέρουν την επιχειρηματολογία των διαφόρων αντικρουόμενων πλευρών, και τέλος να παρουσιάσουν την προσωπική τους άποψη αλλά και την άποψη του κόμματος τους. Αφού γίνει αυτή η παράθεση ιδεών και θέσεων από τον βουλευτή, οι πολίτες καλούνται με συμμετοχικές διαδικασίες (φυσικές και διαδικτυακές) να αποφασίσουν οι ίδιοι για το πώς πρέπει ο εν λόγω πολιτικός να ψηφίσει σχετικά στο Κοινοβούλιο. Η απόφαση είναι φυσικά δεσμευτική για τον βουλευτή. Αυτή η διαδικασία αποτελεί την μόνη δημοκρατική επιλογή, καθώς οι Έλληνες εκλογείς δεν παραχωρούμε κάποια λευκή επιταγή διάρκειας 4 ετών στους βουλευτές για να πράξουν όπως επιθυμούν και επί παντός επιστητού για εμάς, χωρίς εμάς και εναντίον μας. Αντιθέτως, αυτοί οφείλουν να ακούν και να εκφράζουν άμεσα και δημοκρατικά τη θέληση των πολιτών.
  Αν και δεν υπάρχει ζήτημα παρά μόνο για το πολιτικό σύστημα (αναντιστοιχία κοινωνίας - πολιτείας), για όποιον πολιτικό έχει απορία για την άποψη του κόσμου στο Σκοπιανό, προτείνουμε άμεση εφαρμογή της ιδέας του δ περί διαβούλευσης. Με την υιοθέτησή της λύνεται δια παντός το Σκοπιανό ζήτημα μιας και οι βουλευτές οι οποίοι θα τολμήσουν να υποστηρίξουν κάποια σύνθετη ονομασία με τη λέξη Μακεδονία ενώπιον μας, θα βαφτούν ανεξίτηλα με μαύρο χρώμα στη συνείδηση της κοινωνίας, ενώ θα λάβουν και την ρητή απόφαση των πολιτών, απαγορεύοντας τους να ξεπουλήσουν τη Μακεδονία μας. Κανένας συμβιβασμός λοιπόν πέραν της διαβούλευσης η οποία βάζει τα πράγματα στη θέση τους, δεν είναι αντιδημοκρατικός θεσμός και δεν προκαλεί ήττα σε κάθε της περίπτωση (όπως έγινε με το δημοψήφισμα του '15 και με το σχέδιο Ανάν), ενώ δίνει τέλος σαφή, δεσμευτική και αποστομωτική εντολή προς κάθε πολιτικό για να γίνουν επιτέλους τα αυτονόητα.
  Δεδομένης της έλλειψης νομιμοποίησης από τους πολίτες, οι όποιες κινήσεις και αποφάσεις των πολιτικών θεωρούνται αντιδημοκρατικές και παράνομες, δεν εκφράζουν και δεν δεσμεύουν σε καμία περίπτωση τη χώρα, ενώ οι αρμόδιοι θα φέρουν την πλήρη σχετική πολιτική και νομική ευθύνη.
  Μην πιστεύεις και μην ελπίζεις στα κόμματα.
  Πάρε μέρος στο δ και βρες τη δύναμη σου.
  Προς ενημέρωση όσων επιθυμούν να συμμετάσχουν διατίθεται αναλυτικό ενημερωτικό υλικό στο

 3. #26383
  Avatar von Pontiac

  Registriert seit
  26.04.2012
  Beiträge
  5.266

 4. #26384
  Avatar von ZX 7R

  Registriert seit
  31.01.2012
  Beiträge
  30.857
  Ti enoi Praksikopimation?

 5. #26385
  Avatar von Albokings24

  Registriert seit
  08.05.2012
  Beiträge
  7.358
  Zitat Zitat von Dikefalos Beitrag anzeigen

  Afta pathenis....ama tha pernis ola stin loufa.Anastenis Kai tis kapotes

  Avrio mallon tha eine o ypourgos eksoterikon skopion stin ellada.
  Δεν θα υπάρξει πόλεμος, διότι και οι δύο χώρες βρίσκονται στο ΝΑΤΟ

 6. #26386
  Avatar von Greco

  Registriert seit
  29.06.2012
  Beiträge
  1.764
  Zitat Zitat von ZX 7R Beitrag anzeigen
  Ti enoi Praksikopimation?
  Χουντικοι

 7. #26387
  Gast3013


  Ti zwo, re gamoto ... gia mia mangkia, exase tin zoi tou.

 8. #26388

 9. #26389
  Gast3013 10. #26390

  Registriert seit
  06.02.2013
  Beiträge
  13.949
  nachRICHTEN?

Ähnliche Themen

 1. Endlich gute Nachrichten aus Griechenland
  Von Kizil-Türk im Forum Politik
  Antworten: 275
  Letzter Beitrag: 09.02.2013, 18:30
 2. Nachrichten aus Kosova
  Von Feuerengel im Forum Politik
  Antworten: 1
  Letzter Beitrag: 16.10.2005, 13:34