BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Erweiterte Suche
Kontakt
BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Benutzerliste

Willkommen bei BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen.
Seite 563 von 3088 ErsteErste ... 6346351355355956056156256356456556656757361366310631563 ... LetzteLetzte
Ergebnis 5.621 bis 5.630 von 30871

Nachrichten aus Griechenland

Erstellt von Dikefalos, 07.02.2012, 21:50 Uhr · 30.870 Antworten · 1.685.631 Aufrufe

 1. #5621
  Avatar von Kalampakiotis

  Registriert seit
  04.05.2012
  Beiträge
  5.140
  Zitat Zitat von ZX 7R Beitrag anzeigen
  TMtM

  muss nun an diese 4 Gestalten denken 2. #5622
  Avatar von Dikefalos

  Registriert seit
  10.10.2010
  Beiträge
  12.637
  Ediaferon kai ja mas......


  Oι υποκλαπείσες συνομιλίες που οδήγησαν στην απαγόρευση του YouΤube στην Τουρκία

  Posted by strategy on 28 Μαρτίου 2014

  Ελάχιστες ημέρες μετά την απαγόρευση πρόσβασης στο Twitter, η Άγκυρα διέκοψε και την πρόσβαση στο YouTube, προκαλώντας σοκ στην τουρκική και παγκόσμια κοινή γνώμη. Παρά τη σχετική φημολογία των τελευταίων ημερών για επικείμενη απαγόρευση του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης λόγω ύπαρξης οπτικοακουστικού υλικού που εμφανίζει τον πρωθυπουργό Recep Tayyip Erdoğan να διατηρεί εξωσυζυγική σχέση, η Διεύθυνση Τηλεπικοινωνιών της Τουρκίας (TİB) προχώρησε στην πρωτοφανή απόφαση διακοπής της πρόσβασης στο YouTube, χωρίς δικαστική εντολή, μετά τη διαρροή υποκλαπείσας συνομιλίας, κατά την οποία ο υπουργός Εξωτερικών Ahmet Davutoğlu, ο διοικητής της MİT Hakan Fidan, ο γ.γ. του ΥΠΕΞ πρέσβης Feridun Sinirlioğlu και ο Υπαρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατηγός Yaşar Güler συζητούν για τη δυνατότητα ανάληψης στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Συρία μετά από προβοκάτσια των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών.
  Το ηχητικό ντοκουμέντο που διέρρευσε στο διαδίκτυο από τον πρωτοεμφανιζόμενο χρήστη “Seçim Güdümü” εμφανίζει τον Ahmet Davutoğlu να μεταφέρει στους συνομιλητές του την εντολή Erdoğan «όπως αξιοποιηθεί η ευκαιρία που παρουσιάζεται για τουρκική επέμβαση εντός της Συρίας». Η «ευκαιρία» για την οποία κάνει λόγο ο Τούρκος ΥΠΕΞ σχετίζεται με τις εχθροπραξίες μεταξύ του Συριακού Στρατού και της ισλαμιστικής οργάνωσης ISIL στην περιοχή όπου βρίσκεται ο τάφος του Suleyman, πρόγονος του Osman, ιδρυτή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Υπενθυμίζεται πως η Άγκυρα θεωρεί τον τάφο έκτασης 10 στρεμμάτων ως τουρκικό έδαφος, μετά από συνθήκη που υπεγράφη το 1921 όταν η Συρία τελούσε υπό γαλλική Εντολή. Ο τάφος του Suleyman εντοπίζεται 25 χιλιόμετρα από τα τουρκο-συριακά σύνορα και φυλάσσεται μαζί με τη τουρκική σημαία επί μονίμου βάσεως από στρατιωτική φρουρά.
  Η συνάντηση των τεσσάρων κορυφαίων αξιωματούχων αφορά ουσιαστικά την πρόκληση προβοκάτσιας στο τάφο του Suleyman που θα έδινε το άλλοθι στην Τουρκία να επέμβει στρατιωτικά στη Συρία, εξέλιξη που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί κατάλληλα εν όψει των επικείμενων κρίσιμων εκλογικών αναμετρήσεων. Στο ηχητικό ντοκουμέντο, ο αρχηγός της MİT εμφανίζεται πρόθυμος να στείλει πράκτορες για να αναλάβουν ανάλογη δράση στη Συρία. Εκφράζει όμως επιφυλάξεις για το άλλοθι που θα προσέφερε μία επίθεση κατά του τουρκικού θύλακα στη Συρία, τη στιγμή που είναι ανοικτά σε κάθε είδους επιθετική ενέργεια τα εκατοντάδες χιλιόμετρα της συρο-τουρκικής μεθορίου και οι οικισμοί που βρίσκονται κατά μήκος της. Αντ’ αυτού επιμένει να στείλει τέσσερις πράκτορες στη Συρία και να εκτοξευτούν οκτώ βλήματα προς ακατοίκητες περιοχές της Τουρκίας.
  Ο Γ.Γ. του τουρκικού ΥΠΕΞ εμφανίζεται αρχικά ελαφρώς συγκρατημένος, επικαλούμενος ζήτημα νομικής τεκμηρίωσης μιας τέτοιας δράσης. Σε αντίθεση με τον Hakan Fidan και κατόπιν κάποιων επιφυλάξεων κλίνει -εάν ληφθεί απόφαση υπέρ της ανάληψης δράσης- υπέρ της σκηνοθετημένης επίθεσης κατά του τουρκικού θύλακα. Όπως αναφέρει μάλιστα η επίθεση θα γίνει κατά των ισλαμιστών ανταρτών της ISIS, γεγονός που θα προσφέρει στην Τουρκία νομιμοποιητική βάση σε διεθνές επίπεδο και επιπλέον το άλλοθι ότι υπεραμύνεται πάτριου εδάφους. Στην αναφορά αυτή του πρέσβη Sinirlioğlu, ο διοικητής της MİT διαβεβαιώνει ότι μπορεί να προσφέρει επιπλέον προβοκατόρικες υπηρεσίες με τοποθέτηση βομβών και εντός της Τουρκίας.
  Από την πλευρά του, ο Υπαρχηγός του Γενικού Επιτελείου, ζητά να μεταφερθούν όπλα και κυρίως πολεμοφόδια στους Σύρους αντικαθεστωτικούς. Υπενθυμίζει ότι η βιομηχανία όπλων ΜΚΕ βρίσκεται υπό έλεγχο του τουρκικού υπουργείου Αμυνας και πως το Κατάρ βρίσκεται στις διεθνείς αγορές προς αναζήτηση πολεμοφοδίων για τους αντάρτες. «Ας πληρώσουν μετρητοίς και να παράγει (η ΜΚΕ) όπλα» είναι η πρότασή του. Όπως λέει, «εάν δημιουργήσουμε εκεί έναν στρατό 1.000 ανδρών, αυτοί θα πρέπει να έχουν επαρκή πολεμοφόδια για έξι μήνες». Αλλιώς, όπως υποστηρίζει, «εάν ρίξουμε στη μάχη αυτούς τους ανθρώπους χωρίς να αποθηκεύσουμε επαρκή όπλα σε δύο μήνες θα μας έλθουν πίσω». Στο σημείο αυτό ο Davutoğlu του υπενθυμίζει ότι ορισμένοι έχουν ήδη επιστρέψει για να εισπράξει την επιβεβαίωση του Στρατηγού.
  Ο Στρατηγός Güler εισηγείται ακόμη η τελική απόφαση να ληφθεί από ένα μικρό κυβερνητικό σχήμα με τη συμμετοχή των υπουργών Εξωτερικών, Άμυνας, Εσωτερικών και του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου. Ο Στρατηγός εκφράζει ακόμη την ανησυχία του επειδή όλο το βάρος της τουρκικής δράσης στη Συρία επωμίζεται ο αρχηγός της MİT, ο οποίος σε κάποια αποστροφή του λόγου του ενημερώνει ότι έχουν σταλεί στη Συρία 2.000 νταλίκες με «υλικό».
  Εκείνο που έχει τη μεγαλύτερη πολιτική βαρύτητα είναι η κοινή εκτίμηση όλων των συμμετεχόντων στην σύσκεψη ότι ο κρατικός μηχανισμός της Τουρκίας παρουσιάζει αδυναμία συντονισμού, εξαιτίας της πολιτικής κρίσης που διέρχεται η χώρα. Ο Sinirlioğlu παρατηρεί πως είναι η πρώτη φορά που τα θέματα εθνικής ασφαλείας γίνονται αντικείμενο «φτηνής εκμετάλλευσης στην εσωτερική πολιτική». Με την άποψή του συμφωνεί και ο Στρατηγός και προς το τέλος του αποκαλυπτικού διαλόγου ομολογεί ότι παρατηρείται αδυναμία στην εφαρμογή των αποφάσεων που λαμβάνονται. «Τα όργανα του κράτους δεν λειτουργούν αυτή τη στιγμή» σχολιάζει.

 3. #5623
  Avatar von Achillis TH

  Registriert seit
  29.12.2011
  Beiträge
  13.725

 4. #5624
  Avatar von ZX 7R

  Registriert seit
  31.01.2012
  Beiträge
  30.142
  Beinah hätt ich draufgeklickt.

 5. #5625
  Avatar von Dikefalos

  Registriert seit
  10.10.2010
  Beiträge
  12.637
  Ein gypsi provoziert......

  Άκρως προκλητικός εμφανίστηκε σε τηλεοπτική συνέντευξη του ο Σκοπιανός συγγραφέας Πέταρ Ποπόφσκι, κατηγορώντας μας τους Έλληνες για παραχάραξη της ιστορίας, αυταπάτες και πλάνες τα οποία χρησιμοποιούμε για να λέμε ψέματα στον κόσμο.
  «Έχουν κλέψει όλη την ιστορία μας, κατά 100%» δηλώνει σε ένα ανθελληνικό παραλήρημα, μπροστά στην τηλεοπτική κάμερα. Δεν έμεινε όμως εκεί. Επικαλέστηκε και ιστορικά ντοκουμέντα για την καταγωγή των Ελλήνων, που όπως είπε, είμαστε γύφτοι, διότι καταγόμαστε από την νότια Αίγυπτο.
  Αντιθέτως, οι Μακεδόνες -στους οποίους συγκαταλέγει τον εαυτό του- προέρχονται από την Άρια φυλή, όπως υποστήριξε.

 6. #5626
  Avatar von Achillis TH

  Registriert seit
  29.12.2011
  Beiträge
  13.725
  Zitat Zitat von Dikefalos Beitrag anzeigen
  Ein gypsi provoziert......

  Άκρως προκλητικός εμφανίστηκε σε τηλεοπτική συνέντευξη του ο Σκοπιανός συγγραφέας Πέταρ Ποπόφσκι, κατηγορώντας μας τους Έλληνες για παραχάραξη της ιστορίας, αυταπάτες και πλάνες τα οποία χρησιμοποιούμε για να λέμε ψέματα στον κόσμο.
  «Έχουν κλέψει όλη την ιστορία μας, κατά 100%» δηλώνει σε ένα ανθελληνικό παραλήρημα, μπροστά στην τηλεοπτική κάμερα. Δεν έμεινε όμως εκεί. Επικαλέστηκε και ιστορικά ντοκουμέντα για την καταγωγή των Ελλήνων, που όπως είπε, είμαστε γύφτοι, διότι καταγόμαστε από την νότια Αίγυπτο.
  Αντιθέτως, οι Μακεδόνες -στους οποίους συγκαταλέγει τον εαυτό του- προέρχονται από την Άρια φυλή, όπως υποστήριξε.
  Ach ja Popovic kriegt ein Dildo im Arsch.

 7. #5627
  Avatar von Sonne-2012

  Registriert seit
  20.12.2012
  Beiträge
  4.601
  Ζωντανοί ή νεκροί; Αγνοούμενοι στην Ελλάδα, ζουν την ζωή τους στην Τουρκία;

  O στρατηγός Μηλιορίτσας το 1991 είχε το βαθμό του συνταγματάρχη. Mε το «κάλυμμα» μιας άλλης, απόρρητης ιδιότητας, «χτένιζε» μυστικές φυλακές, κρυφά στρατόπεδα και στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Τουρκία, αφού οι πληροφορίες είχαν πυκνώσει για «ένα μικρό αριθμό αιχμαλώτων – αγνοούμενων από την εποχή του Αττίλα, που κρατούνταν σε φυλακές της γειτονικής χώρας». O αποτελεσματικός αξιωματικός, ειδικευμένος στη μυστική δράση, κατάφερε να οργανώσει δίκτυο πληροφοριοδοτών και η προσέγγιση στον αρχιφύλακα στα κάτεργα του Σιντιργκί ήταν συναρπαστική. Mα περισσότερο συγκλονιστική ήταν η γεμάτη ταραχή απάντηση του Τούρκου αρχιδεσμοφύλακα: «…Tώρα δεν υπάρχει κανείς Κύπριος εδώ. Υπήρχαν προ εξαετίας…»!  Tα απόρρητα έγγραφα στα οποία εμπεριέχονται οι παραπάνω διάλογοι είναι συγκλονιστικά. Kι όμως, τα επόμενα χρόνια η υπόθεση συσκοτίστηκε…

  Αφορμή για το νέο θρίλερ, με στοιχεία και ανατριχιαστικές λεπτομέρειες, αποτέλεσε το συγκλονιστικό εύρημα στα τουρκικά κολαστήρια του Ντιγιαρμπακίρ: Τριάντα οχτώ σκελετοί βρέθηκαν θαμμένοι στις φυλακές της μακρινής αυτής περιοχής της Νοτιοανατολικής Τουρκίας. Οι τριάντα οχτώ αυτοί σκελετοί φέρουν σημάδια εκτέλεσης με σφαίρες των 9 χιλιοστών στο κεφάλι. Αναμένουμε τα τεστ DNA, που θα δείξουν εάν θα αποκλειστεί το ενδεχόμενο να πρόκειται για Τούρκους αντικαθεστωτικούς ή Κούρδους φυλακισμένους, αλλά εάν οι σκελετοί ανήκουν σε Ελληνοκύπριους και Ελλαδίτες αιχμαλώτους πολέμου από την τουρκική εισβολή του 1974 στην Κύπρο!  Είναι αναγκαίο οι κυβερνήσεις της Κύπρου και της Ελλάδας να αναλάβουν πρωτοβουλία, ώστε να διαπιστωθεί με ακρίβεια η σκοτεινή και ανατριχιαστική υπόθεση και εάν ισχύουν τα όσα τόνισε στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου η δραστήρια Κύπρια ευρωβουλευτής Ελένη Θεοχάρους.

  Στα διεθνή φόρουμ και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προκλήθηκε σάλος. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, Έλμαρ Μπροκ, ζήτησε εσπευσμένα το μόνιμο αντιπρόσωπο της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να ερευνήσει το ζήτημα. Η Ελένη Θεοχάρους έθεσε το συγκλονιστικό εύρημα των τουρκικών κολαστηρίων και θυμήθηκε τις ανατριχιαστικές αποκαλύψεις του βιβλίου μου Αγνοούμενοι – Άκρως Απόρρητο – 13 Περιστέρια, που εδώ και χρόνια συνεχίζει να προκαλεί σάλο με αποκαλύψεις-φωτιά και διαβαθμισμένα έγγραφα ειδικού χειρισμού που «καίνε».

  Οι θαμμένοι σκελετοί ανήκουν τελικά σε Ελλαδίτες και Ελληνοκύπριους αιχμαλώτους;
  Στο βιβλίο δημοσιεύονται άκρως απόρρητα έγγραφα των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών και για τις φυλακές του Ντιγιαρμπακίρ: «…Το 1989 στο Ντιγιαρμπακίρ είδε από μακριά μικρή ομάδα κρατουμένων ηλικίας 40 με 45 ετών σε απομόνωση. Συνάδελφός του του είπε ότι είναι Κύπριοι αιχμάλωτοι. Για τη διερεύνηση των παραπάνω πληροφοριών οργανώθηκε ειδική επιχείρηση στην Τουρκία…»!  Σήμερα αποκαλύπτουμε κάτεργα όπου κρατούνταν ή κρατούνται ακόμα και τώρα Έλληνες και Ελληνοκύπριοι αιχμάλωτοι. Οι οποίοι μετακινούνταν απʼ τους Τούρκους δεσμοφύλακες συνοδεία στελεχών της ΜΙΤ σε απρόσιτες περιοχές, στις εσχατιές, αλλά πάντα σε στρατιωτικές «ζώνες» της γειτονικής χώρας.

  Για τις περίφημες φυλακές του Σιντιργκί τα έγγραφα είναι αποκαλυπτικά: «Ένα υψηλόβαθμο στέλεχος του κόμματος του Τουρκές, ο Μουσταφά Σιμσέκ, γνώριζε ότι από το 1984 σε ένα αγρόκτημα 100 στρεμμάτων κοντά στις φυλακές –που ήταν κέντρο εκπαίδευσης πρακτόρων της MIT– κρατούνταν αιχμάλωτοι από την περίοδο της εισβολής! Βρίσκονταν έγκλειστοι σε ένα κτίριο στο εσωτερικό του αγροκτήματος, όπου ελάχιστοι είχαν πρόσβαση…».

  Αλλά ούτε και αυτές οι πληροφορίες, που ήταν γνωστές στην ελληνική πλευρά τα προηγούμενα χρόνια, αξιοποιήθηκαν όπως θα έπρεπε…  Oι αποχρώσες ενδείξεις είχαν ενταθεί στα τέλη της δεκαετίας του ʼ80. Oι πληροφορίες μιλούσαν για ένα μικρό αριθμό επιζώντων – αγνοουμένων σε μικρές απομονωμένες φυλακές, σε στρατιωτικές ζώνες, και τα πρώτα στοιχεία που είχαν περιέλθει στα χέρια των ελληνικών Αρχών ανέφεραν λεπτομέρειες-σοκ, όπως φωνές αγνοουμένων στα ελληνικά! Kαι οι «πηγές» των πληροφοριοδοτών ήταν αρκετά δύσκολο να αμφισβητηθούν… Σύμφωνα με ακριβή στοιχεία, μία τέτοια κασέτα με φωνές αιχμαλώτων επρόκειτο να παραδοθεί και στον τότε πρόεδρο των Ελλαδιτών συγγενών αγνοουμένων, Γ. Λούρμπα! Λίγες ήμερες μετά, ο δραστήριος Γ. Λούρμπας δολοφονήθηκε ύστερα από επαγγελματικό χτύπημα άγνωστου δράστη. Η υπόθεση παραμένει ανεξιχνίαστη…  Tα αμέσως επόμενα χρόνια εντοπίζονται περιοχές στην Τουρκία όπου είχαν μεταφέρει τους τελευταίους επιζώντες της κυπριακής τραγωδίας. Ένα δίκτυο αξιωματικών που είχε σαρώσει τη γειτονική χώρα υπό τις διαταγές του αρχηγού του A’ κλάδου της ΕΥΠ, ταξίαρχου Αναξαγόρα Σπιτά, εντόπισε μια μικρή ομάδα αιχμαλώτων στη νευραλγική ταξιαρχία καταδρομέων στο Μπολού και ελάχιστους ακόμα στο Ντενισλί, νοτιοδυτικά της Άγκυρας!  Eπί κυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας (1990-1993), η υφυπουργός Εξωτερικών, αρμοδία για θέματα Κύπρου, Βιργινία Τσουδερού, πραγματοποίησε ένα συστηματικό και αθόρυβο έργο και, όπως έχει δηλώσει η ίδια στον υπογράφοντα, εντοπίστηκε μικρός αριθμός αγνοουμένων, ενώ η ίδια είχε προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες για τη διάσωση και την επιστροφή στην Ελλάδα τουλάχιστον ενός αιχμαλώτου… Μάλιστα, η ίδια η Βιργινία Τσουδερού είχε ενημερώσει ανώτατα στελέχη της κυβερνήσεως του ΠAΣOK που διαδέχτηκαν τη NΔ στην εξουσία, προκειμένου να αξιοποιηθούν τα στοιχεία των ερευνών και να επιστρέψουν ζωντανοί οι Έλληνες και Ελληνοκύπριοι αιχμάλωτοι του Αττίλα… Στο βιβλίο αναφέρεται πως μεταξύ των ενεργειών της ήταν και η περίπτωση της επιστροφής του «Βενιαμίν» της κυπριακής τραγωδίας, του 5χρονου τότε στην εισβολή Λοΐζου.
  Makeleio.gr | ?? Site ??? ??????? ??????????? » ???????? ? ??????; ??????????? ???? ??????, ???? ??? ??? ???? ???? ???????;

 8. #5628
  Avatar von Heraclius

  Registriert seit
  01.01.2011
  Beiträge
  13.284
  Zitat Zitat von Dikefalos Beitrag anzeigen
  Ein gypsi provoziert......

  Άκρως προκλητικός εμφανίστηκε σε τηλεοπτική συνέντευξη του ο Σκοπιανός συγγραφέας Πέταρ Ποπόφσκι, κατηγορώντας μας τους Έλληνες για παραχάραξη της ιστορίας, αυταπάτες και πλάνες τα οποία χρησιμοποιούμε για να λέμε ψέματα στον κόσμο.
  «Έχουν κλέψει όλη την ιστορία μας, κατά 100%» δηλώνει σε ένα ανθελληνικό παραλήρημα, μπροστά στην τηλεοπτική κάμερα. Δεν έμεινε όμως εκεί. Επικαλέστηκε και ιστορικά ντοκουμέντα για την καταγωγή των Ελλήνων, που όπως είπε, είμαστε γύφτοι, διότι καταγόμαστε από την νότια Αίγυπτο.
  Αντιθέτως, οι Μακεδόνες -στους οποίους συγκαταλέγει τον εαυτό του- προέρχονται από την Άρια φυλή, όπως υποστήριξε.


  Heraclius

 9. #5629
  Avatar von ZX 7R

  Registriert seit
  31.01.2012
  Beiträge
  30.142
  Zitat Zitat von Dikefalos Beitrag anzeigen
  Ein gypsi provoziert......

  Άκρως προκλητικός εμφανίστηκε σε τηλεοπτική συνέντευξη του ο Σκοπιανός συγγραφέας Πέταρ Ποπόφσκι, κατηγορώντας μας τους Έλληνες για παραχάραξη της ιστορίας, αυταπάτες και πλάνες τα οποία χρησιμοποιούμε για να λέμε ψέματα στον κόσμο.
  «Έχουν κλέψει όλη την ιστορία μας, κατά 100%» δηλώνει σε ένα ανθελληνικό παραλήρημα, μπροστά στην τηλεοπτική κάμερα. Δεν έμεινε όμως εκεί. Επικαλέστηκε και ιστορικά ντοκουμέντα για την καταγωγή των Ελλήνων, που όπως είπε, είμαστε γύφτοι, διότι καταγόμαστε από την νότια Αίγυπτο.
  Αντιθέτως, οι Μακεδόνες -στους οποίους συγκαταλέγει τον εαυτό του- προέρχονται από την Άρια φυλή, όπως υποστήριξε.
  An den Frischling User aus Gr Themistokli....weil Du vorher was von "nicht auf deren Niveau" jetzt schau auf welchem Niveau wir uns einstellen müssen.

  0 Niveau mal 138665336 Niveau ergibt?


  Genau.....Null!

 10. #5630

Ähnliche Themen

 1. Endlich gute Nachrichten aus Griechenland
  Von Kizil-Türk im Forum Politik
  Antworten: 275
  Letzter Beitrag: 09.02.2013, 18:30
 2. Nachrichten aus Kosova
  Von Feuerengel im Forum Politik
  Antworten: 1
  Letzter Beitrag: 16.10.2005, 13:34