BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Erweiterte Suche
Kontakt
BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Benutzerliste

Willkommen bei BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen.
Seite 565 von 3121 ErsteErste ... 6546551555556156256356456556656756856957561566510651565 ... LetzteLetzte
Ergebnis 5.641 bis 5.650 von 31209

Nachrichten aus Griechenland

Erstellt von Dikefalos, 07.02.2012, 21:50 Uhr · 31.208 Antworten · 1.702.500 Aufrufe

 1. #5641
  Avatar von Themistokles

  Registriert seit
  31.03.2014
  Beiträge
  260
  Ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν πριν από λίγη ώρα στο κέντρο της Αθήνας, αφού σε εξέλιξη βρίσκονται τρεις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας με αφορμή τη συνάντηση των υπουργών οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ecofin), παρά την απαγόρευση που ισχύει.
  Οι δύο πορείες πραγματοποιούνται από αριστερές οργανώσεις στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου και στην πλατεία Κλαυθμώνος και η τρίτη από το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.Σύμφωνα με εκτιμήσεις της αστυνομίας στο κέντρο της Αθήνας βρίσκονται πάνω από 5.000 άτομα!


 2. #5642
  Avatar von Themistokles

  Registriert seit
  31.03.2014
  Beiträge
  260
  Το τελευταίο «καρφί» στο επιστημονικό «φέρετρο» του Φαλμεράυερ: Απόγονοι των Αρχαίων Ελλήνων οι σημερινοί Έλληνες

  foto-ntokoymento__article.jpg

  Σύμφωνα με την ψευδοθεωρία του Φαλμεράυερ, οι Έλληνες έχουν οριστικά εκλείψει, αφού αναμίχθηκαν χωρίς επιστροφή με Σλάβους, Αλβανούς και Τούρκους. Τους είναι παντελώς αδιάφορο ότι η θεωρία αυτή του Φαλμεράυερ έχει αποδειχτεί αντεπιστημονική και ψευδής από πλειάδα επιστημόνων, όλων των ειδικοτήτων. Τους είναι παντελώς αδιάφορο γιατί, όπως έλεγε και ο Λένιν, «αν η Αλήθεια δεν συμφωνεί μαζί μας, τόσο το χειρότερο για την Αλήθεια». Ο Φαλμεράυερ παρότι ήταν τελείως αναρμόδιος ως περιηγητής, δημοσιογράφος και ιστορικός, η πολιτικά κατευθυνόμενη άποψη συνεχίζει να επανέρχεται συνεχώς στην επικαιρότητα.
  Πέραν των σαφών απαντήσεων που έλαβε από Τιτάνες της σκέψης όπως ο Κωνσταντίνος Παπαρρηγόπουλος και την ατιμωτική απόρριψη της θεωρίας από την Βαυαρική Ακαδημία Επιστημών και Κλασικών Μελετών, ο Φαλμεράυερ συνάντησε σφοδρή κριτική από πολλούς επιστήμονες οι οποίοι είπαν ότι το έργο του ήταν οδηγούμενο από πολιτικά κίνητρα και φιλοδοξίες. Παρόλα αυτά οι εγχώριοι κήρυκες του αντεθνισμού και της παγκοσμιοποίησης τον επικαλούνται συνεχώς και αδιαλείπτως. Τον επικαλούνται γιατί η θεωρία του ήταν η άψογος αφορμή - δικαιολογία για τον έμμισθο «αντιρατσισμό» τους, που προστάζει ότι η Ελλάδα θα πρέπει να γίνει πολυπολιτισμική και πολυεθνική.
  Η απάντηση του Παπαρρηγόπουλου στο έργο του «Περί εποικίσεως σλαυικών τινων φύλων είς την Πελοπόννησον», υπήρξε το ιστορικό σκέλος της αποδόμησης της θεωρίας του Φαλμεράυερ. Ο καθηγητής Αναστάσιος Γεωργιάδης-Λευκίας το 1843 παρουσίασε μία σειρά εθίμων που επιβιώνουν από την αρχαιότητα έως σήμερα, δίνοντας το λαογραφικό πλήγμα στην θεωρία του Φαλμεράυερ, ενώ η ίδια η Ελληνική Γλώσσα που έχει μικρότερες αλλαγές εντός 5000 ετών ζώσας ιστορίας, από όσες αλλαγές έχει η αγγλική εντός 500 ετών, αποτελεί την γλωσσολογική απάντηση στις ανιστόρητες θεωρίες που έχουν απήχηση μόνο στο περιβάλλον του αντεθνισμού, όπου συχνάζουν οι διάφορες Ρεπούσηδες, Δήμου, Τατσόπουλοι κλπ. Για του λόγου το αληθές σας παραθέτουμε ένα χρονολογικό φυλογενετικό δέντρο 87 Ινδοευρωπαϊκών γλωσσών, για του λόγου το αληθές.


  Scan0104_(1).jpg

  Εκ των παραπάνω, μετρώντας κανείς απλώς τους κλάδους των σχετικών επιστημών, διαπιστώνει πως αυτό που θα αποτελούσε το οριστικό «καρφί» στο φέρετρο αυτής της θεωρίας θα ήταν μία συνολική γενετική μελέτη, που θα συγκέντρωνε τις διάφορες «σκόρπιες» γενετικές μελέτες, που κατά καιρούς γίνανε με επίκεντρο το DNA των Ελλήνων. Αυτό ακριβώς πραγματοποιεί το νεοεκδοθέν βιβλίο του Ομότιμου Καθηγητή Γενετικής και Γενετικής του Ανθρώπου, Κωνσταντίνου Τριανταφυλλίδη.
  Ουδεμία σχέση των Ελλήνων με τους Σλάβους
  Με βάση έρευνα του 1970 που διεξήχθη με βάση 88 γονίδια που καθορίζουν ομάδες αίματος και ένζυμα, οι γενετική απόσταση των Ελλήνων είναι μικρότερη με τους Ιταλούς, έπειτα με τους Αυστριακούς και τελευταία με τους Γιουγκοσλάβους. Το ίδιο αποτέλεσμα είχαν έρευνες που διενεργήθηκαν με βάση γονίδια που καθορίζουν λευκοκυτταρικά αντιγόνα. Συγκεκριμένα η μικρότερη γενετική απόσταση βρέθηκε ανάμεσα στους Έλληνες και τους Ιταλούς, ενώ η μεγάλη γενετική απόσταση με τους Γιουγκοσλάβους έδειξε ότι δεν υπάρχει εμφανή επιμειξία ανάμεσά τους. Εντυπωσιακό δε είναι ότι οι Σλάβοι ερευνητές Rebala k. και Mikulich A. σε πρόσφατη εργασία τους, του 2007 διαπίστωσαν πολύ μικρές γενετικές αποστάσεις ανάμεσα σε Σλαβικούς λαούς όπως οι Σέρβοι, οι Βούλγαροι, οι Βόσνιοι και οι Σκοπιανοί, γεγονός που σε συνδυασμό με τις προαναφερθείσες έρευνες, αλλά και έρευνα με βάση τις συχνότητες απλών νουκλεοτιδικών δεικτών του χρωμοσώματος Υ, αποδεικνύει ότι οι Έλληνες έχουν μεγαλύτερη σχέση με πληθυσμούς της Κεντρικής Ευρώπης παρά με τους Σλάβους, γεγονός που αποκλείει την οποιαδήποτε ανάμειξη με Σλάβους.
  Ουδεμία σχέση των Ελλήνων με τους Αλβανούς
  Ο πληθυσμός των Αλβανών είναι χωρισμένος σε δύο κύριες πληθυσμιακές ομάδες, τους Γκέγκηδες στον Βορρά και τους Τόσκηδες στον Νότο. Πριν πούμε το οτιδήποτε να αναφέρουμε ότι οι Έλληνες ως γενετική σύσταση, ύστερα από πλήθος μελετών φαίνονται σχετικώς ομοιογενείς ως πάμμικτος πληθυσμός. Η ιστορία της εποικήσεως των Αλβανών στην Ελλάδα περιλαμβάνει συγκεκριμένες περιοχές συνεπώς δεν περιμένει κανείς να βρει «συγγένεια» μεταξύ Αλβανών και Κρητών. Το γεγονός ότι οι Έλληνες είναι σχετικώς ομοιογενείς δείχνει εξαρχής ότι δεν έχει υπάρξει επιμειξία με τους Αλβανούς. Τα πράγματα, όμως, γίνονται χειρότερα για τους πρεσβευτές της παγκοσμιοποίησης, αφού οι γενετικές έρευνες δείχνουν ότι υπάρχουν στατιστικά σημαντικές διαφοροποιήσεις ανάμεσα σε Έλληνες και Αλβανούς. Αυτές οι γενετικές αποστάσεις που βεβαιώνονται τόσο από μελέτη μικροδορυφορικών γενετικών δεικτών του χρωμοσώματος Υ, όσο και από την συχνότητα αντιγόνων των γονιδίων HLA, φαίνονται να είναι μικρότερες στους Τόσκηδες, γεγονός που αποδεικνύει γενετική εισβολή των Ελλήνων στην Αλβανία και όχι το αντίθετο. Βέβαια, αυτό έχει να κάνει με εξαλβανισμένους Έλληνες περισσότερο, παρά με επιμειξίες, γεγονός που αποδίδεται στην παρουσία Ελληνισμού στην περιοχή και στις φρικαλεότητες που υπέστησαν οι Βορειοηπειρώτες, από την Οθωμανική Αυτοκρατορία μέχρι και σήμερα.
  Ουδεμία σχέση με τους Τούρκους
  Οι τούρκοι κατατάσσονται σε μία εντελώς διαφορετική φυλή, την μογγολική, που αποτελεί αυτή τη στιγμή το 30% περίπου των κατοίκων της Τουρκίας, με τους υπολοίπους να έχουν τουρκική συνείδηση, αλλά όχι τουρκική καταγωγή. Το γεγονός ότι οι Έλληνες κατατάσσονται φυλογενετικά στους Καυκάσιους (Λευκούς) Ευρωπαϊκούς Λαούς, οφείλει να αποκλείσει κάθε είδους συζήτηση περί αυτού. Πέραν αυτού, όμως, μελέτη κλασικών γενετικών δεικτών και απλοομάδων χρωμοσώματος Υ έδειξαν ότι οι τούρκοι διαφέρουν στην γενετική τους σύσταση από τους Έλληνες.
  Απόγονοι των Αρχαίων Ελλήνων οι σημερινοί Έλληνες


  Scan0103.jpg

  Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει ο καθηγητής Τριανταφυλλίδης, ύστερα από σχολιασμό δεκάδων μελετών "οι σύγχρονοι Έλληνες είναι απόγονοι πληθυσμιακών ομάδων που έζησαν σε αυτή τη γωνιά της ΝΑ Ευρώπης ήδη από την Παλαιολιθική εποχή και έχουν διατηρήσει την Ελληνική γλώσσα τουλάχιστον από την εποχή των Μυκηναίων έως σήμερα". Το γεγονός ότι η χαρακτηριστική των Ελλήνων υπόαπλοομάδα Ε-V13 του χρωμοσώματος Υ, δείχνει μία επέκταση στην Ευρώπη που συμφωνεί απολύτως με την εξάπλωση του Ελληνισμού στην λεκάνη της Μεσογείου, αποδεικνύει την φυλετική συνέχεια των Ελλήνων από την Αρχαιότητα έως και σήμερα.


 3. #5643
  Nonqimi
  Gardianėt grekė: Si u torturua shqiptari

  By besmir on April 2, 2014
  Katėr gardianė tė burgut tė Nigritas nė Greqi, janė vėnė nė pranga pėr vrasjen e tė dėnuarit shqiptar, Ilia (Ilir) Kareli. Dje policia ka arrestuar tre gardianė, ndėrsa ėshtė ekzekutuar urdhėr-arresti edhe pėr Haris Konsolidis, shefin e rojeve tė brendshme tė burgut nė Nigrita. Ky i fundit ėshtė shtruar nė spitalin psikiatrik tė Serresit, pasi ka pėsuar tronditje nga orėt e gjata tė marrjes nė pyetje.
  Sipas ekspertizės, ai ėshtė rrahur nė burgun e Malandrinos, 9 ditė para se tė vriste gardianin grek. Pas vrasjes qė kreu, ai u dhunua me shkop gome nga 5 gardianė rreth orės 16:00 tė datės 25 mars nė burgun e Nigritas. Dhuna ndaj tij ka ndodhur para se ta vendosnin nė dhomėn e mbikqyrur me kamera, prej ku vdiq nga dhimbjet nė kraharor. Hetimet e prokurorisė tashmė janė pėrqėndruar nė atė qė ka ndodhur nė datat 25-27 mars 2014 deri nė vdekjen e shqiptarit. Sekretari i burgut tė Nigritas ka thėnė se ka parė filmimet: “Pashė me sytė e mi qė gardianėt e rrahėn Karelin.” Prokurorėt qė po hetojnė rastin kanė nė dispozicion informacionin dhe deklaratat qė tregojnė se Kareli ėshtė torturuar egėrsisht pėr 3 ditė dhe netė. Fillimisht ėshtė rrahur nga oficerėt e burgut nė Malandrino, menjėherė pas vrasjes sė gardianit George Tsironi. Tortura thuhet se ka vazhduar gjatė transferimit nė burgun e Nigritas. Sipas dėshmive, kamera nė korridorin e burgut tė Nigritas ka regjistruar faktin se nė orėn 16.00 tė sė enjtes sė kaluar se gardianėt e futėn shqiptarin nė njė dhomė pa kamera sigurie. Gjysmė ore mė pas nė pamje shihen dy punonjėsit, qė e zvarrisnin jashtė qelisė Karelin e pavetėdijshėm.
  Nė dėshminė e oficerit tė burgut tė Nigritas, i cili e shoqėroi atė, thuhet se “gjatė kontrollit fizik paraprak gjeta se ishte goditur. Nė 19.15 shkova nė qelinė e tij dhe pėr fat tė mirė kam pasur njė aparat fotografik me tė cilin regjistrova gjithēka. Unė nuk e kam goditur dhe ne s’e kishim njė qėllim tė tillė. As ndonjė i burgosur nuk e goditi atė. Ai nuk ankohej pėr dhimbje nė trup, vetėm ishte pak i frikėsuar”.
  Urdhėr-arrestet
  Tetė urdhėr-arreste janė lėshuar deri mė tani pėr vrasjen e Ilia Karelit, 42 vjeē, qė nė Shqipėri njihet me emrin Kudret Kume, nė burgun e Nigritas. Nėn hetim janė edhe 6 punonjės tė burgut tė Nigridas dhe Malandrinos, roli i tė cilėve do tė verifikohet gjatė hetimit. Prokurori Nick Antonarakos i qytetit Amfisas, qė ka juridiksion mbi burgun Malandrinos, ku dhe ka nisur dhunimi i 42-vjeēarit Kareli, deri mė tani ka kėrkuar qė 8 gardianė tė burgut tė Nigridas tė vihen nė pranga pasi janė pėrgjegjės pėr dhunimin deri nė vdekje tė shqiptarit.
  Por pritet qė fletė-arreste tė lėshohen edhe pėr disa gardianė tė burgut tė Malandrinos, pasi sipas hetimeve aty ka nisur edhe dhunimi i shqiptarit tė dėnuar, i cili vrau njė gardian burgu. Nė kėtė burg mėsohet se, Karelit i ėshtė shkaktuar edhe dėmtimi i kraharorit, qė i ka sjellė edhe hemoragji tė brendshme duke i sjellė vdekjen. Siē shkruan media greke, nė kėtė burg, Kareli, nė datėn 25 mars 2014, ėshtė rrahur nga tė paktėn 10 gardianė.
  Prokuroria ka ngritur edhe akuzat ndaj personave qė janė pėrfshirė nė kėtė ngjarje tė rėndė. Bėhet e ditur se, janė tre akuza qė janė ngritur si: “Torturė me pasojė vdekjen”, “lėndime tė rėnda trupore” dhe “Torturė e lehtė”.
  Nė dosjen e prokurorisė, thuhet se, gjatė kohės qė Kareli ka qenė nė burgun e Nigritas, koha prej 2 orė e gjysėm ėshtė e pambuluar dhe nuk ka asnjė pamje filmike apo dėshmi tė dhėnė. Sipas kamerave, nė orėn 16:00 gardianėt e burgut e kanė nxjerrė Karelin nga qelia dhe mė pas e kanė kthyer nė orėn 18:30 minuta tė mbrėmjes sė datės 27 mars 2014.
  Nga provat e mbledhura nga prokuroria, nė njė prej videove qė ėshtė regjistruar nga kamerat e burgut tė Nigridas, duken dy gardianė tė kėtij burgu qė e fusin Karelin nė qeli pa ndjenja. Gjithashtu do tė hetohen edhe ata qė kanė pasur nė kontakt nė gjykatė, Departamentin e Policisė sė ITEA, deri nė qelinė e tij tė fundit nė burgun Nigritas. Drejtoria e Punėve tė Brendshme ėshtė duke bėrė hetime intensive, qė pėrfshin tė gjithė oficerėt korrektues, tė policisė, roje dhe dhjetra njerėzve qė kanė qenė nė kontakt me tė burgosurit nė “rrugėn” nė burgun e Malandrinos, gjykatėn, policinė Departamenti i ITEA, deri nė qelinė e tij tė fundit nė burgun Nigritas. Nė mėnyrė tė veēantė, hetimi po bėhet pėr fundjavėn 25-27 mars, qė janė edhe ditėt kur mendohet se Kareli ėshtė maskaruar duke u rrahur. Siē shkruan media greke, Kareli ėshtė rrahur nė vende tė ndryshme nga persona tė ndryshėm, dhe pėr kėtė qėllim duhet tė identifikohen tė gjithė autorėt dhe po bėhen kėrkime tė gjera dhe njė seri marrjesh nė pyetje pėr tė ndarė pėrgjegjėsitė. Nė tė njėjtėn kohė, njė hetim disiplinor ėshtė urdhėruar edhe nga Ministria e Drejtėsisė e Greqisė, nė pėrfundim tė tė cilit do tė ketė edhe ndėshkime pėr personat pėrgjegjės.
  Vrasja e Karelit, konsulli Poda: Jemi nė kontakte me policinė

  Konsulli shqiptar nė Selanik, Riza Poda duke folur pėr A1 Report nė lidhje me vrasjen e Ilia Karelit, ka treguar se, konsullata dhe Ambasada Shqiptare nė Athinė mbajnė kontakte tė vazhdueshme me institucionet e drejtėsisė dhe policisė. “Ambasada dhe konsullata po e ndjekin me shumė vėmendjen zhvillimet nė lidhje me vrasjen e Ilia Karelit”, tha Poda. I pyetur nė lidhje me reagimet e familjarėve tė Ilia Karelit, konsulli nė Selanik nuk ka dhėnė komente, por tha qė pritet raporti zyrtar. “Nuk mund tė bėj koment pėr deklarimet e familjarėve, pasi ne po presim versionin zyrtar tė ēėshtjes dhe sipas prokurorit shkon deri nė 20 ditė. Ne mbajmė kontakte tė drejtpėrdrejta me autoritetet greke”, tha gjatė lidhjes telefonike pėr A1 Report, Konsulli shqiptar nė Selanik, Riza Poda.
  Ish i dėnuari grek: Nė Nigrita ndodhin torturat mė tė egra

  Vrasja e tė burgosurit shqiptar Ilia Kareli ka bėrė jehonė nė mediat dhe opinionin publik grek, tė cilat i kanė kushtuar rėndėsi tė veēantė. Njė ish i burgosur grek, anonim, qė ka vuajtur dėnimin nė burgun e Nigritas, nė njė lidhje telefonike pėr emisionin grek “Yelloė Press”, dėnoi atė qė ka ndodhur. Ish i burgosuri grek denoncoi rrahjet dhe torturat e egra qė bėhen nga gardianėt nė burgun e Nigritas. Ai pėrshkroi shkurtimisht dhunėn qė ushtrohet nga zyrtarėt e burgut ndaj tė burgosurve. Ish i burgosuri tregoi se edhe vetė kishte rėnė disa herė pre e dhunės dhe kishte pėsuar tė nxira nė trup. Ai aktualisht ėshtė 70 vjeē dhe kishte disa muaj qė ishte liruar nga ky burg. Ja se ēfarė tregon ish i burgosuri grek nė lidhjen telefonike: “Unė jam ish i burgosur i burgut tė Nigritas. Kam 4 muaj qė kam dalė me lirim tė parakohshėm. Unė personalisht jam 70 vjeē. Kam shembuj pėr tju dhėnė. Atje te burgosurit i vinin poshtė dhe i rrihnin brutalisht. Kam parė njerėz qė tė dilnin me shenja tė nxira. As qė mė intereson, shqiptar ėshtė, turk, nuk jam racist, nuk mė intereson. Atė djalė e vranė nė Nigrita. Atje tė merrnin, tė kalbnin nė dru dhe tė hidhnin nė qeli. Mos dėgjoni asnjė ēfarė ju thotė. Nuk e justifikoj shqiptarin pėr atė qė ka bėrė, se e mori dėnimin. Por, nė burgun e Nigritas ndodhin ēmendurira, torturat mė tė egra. Prej andej nuk mund tė dalė asnjeri”.

 4. #5644
  Avatar von Themistokles

  Registriert seit
  31.03.2014
  Beiträge
  260
  Ja davon hab ich in den Griechischen Medien auch schon gelesen.
  Es währe nett wen du das mal übersetzt, aus reiner neugier, würde gerne wissen wie das auf den Albanischen Medien rübergebracht wird.

 5. #5645
  Avatar von Dikefalos

  Registriert seit
  10.10.2010
  Beiträge
  12.691
  Zitat Zitat von Themistokles Beitrag anzeigen
  Ja davon hab ich in den Griechischen Medien auch schon gelesen.
  Es währe nett wen du das mal übersetzt, aus reiner neugier, würde gerne wissen wie das auf den Albanischen Medien rübergebracht wird.
  Solcher abschaum....sollte tag täglich so entsorgt werden.Die Verbrechen werden immer brutaler....und die Justiz in der Eu immer schwuler.
  Da haben einige saubere arbeit geleistet.Weiter so.

 6. #5646
  Avatar von olimbia

  Registriert seit
  02.03.2014
  Beiträge
  1.506
  Zitat Zitat von Eisenhower Beitrag anzeigen
  Gardianėt grekė: Si u torturua shqiptari

  By besmir on April 2, 2014
  Katėr gardianė tė burgut tė Nigritas nė Greqi, janė vėnė nė pranga pėr vrasjen e tė dėnuarit shqiptar, Ilia (Ilir) Kareli. Dje policia ka arrestuar tre gardianė, ndėrsa ėshtė ekzekutuar urdhėr-arresti edhe pėr Haris Konsolidis, shefin e rojeve tė brendshme tė burgut nė Nigrita. Ky i fundit ėshtė shtruar nė spitalin psikiatrik tė Serresit, pasi ka pėsuar tronditje nga orėt e gjata tė marrjes nė pyetje.
  Sipas ekspertizės, ai ėshtė rrahur nė burgun e Malandrinos, 9 ditė para se tė vriste gardianin grek. Pas vrasjes qė kreu, ai u dhunua me shkop gome nga 5 gardianė rreth orės 16:00 tė datės 25 mars nė burgun e Nigritas. Dhuna ndaj tij ka ndodhur para se ta vendosnin nė dhomėn e mbikqyrur me kamera, prej ku vdiq nga dhimbjet nė kraharor. Hetimet e prokurorisė tashmė janė pėrqėndruar nė atė qė ka ndodhur nė datat 25-27 mars 2014 deri nė vdekjen e shqiptarit. Sekretari i burgut tė Nigritas ka thėnė se ka parė filmimet: “Pashė me sytė e mi qė gardianėt e rrahėn Karelin.” Prokurorėt qė po hetojnė rastin kanė nė dispozicion informacionin dhe deklaratat qė tregojnė se Kareli ėshtė torturuar egėrsisht pėr 3 ditė dhe netė. Fillimisht ėshtė rrahur nga oficerėt e burgut nė Malandrino, menjėherė pas vrasjes sė gardianit George Tsironi. Tortura thuhet se ka vazhduar gjatė transferimit nė burgun e Nigritas. Sipas dėshmive, kamera nė korridorin e burgut tė Nigritas ka regjistruar faktin se nė orėn 16.00 tė sė enjtes sė kaluar se gardianėt e futėn shqiptarin nė njė dhomė pa kamera sigurie. Gjysmė ore mė pas nė pamje shihen dy punonjėsit, qė e zvarrisnin jashtė qelisė Karelin e pavetėdijshėm.
  Nė dėshminė e oficerit tė burgut tė Nigritas, i cili e shoqėroi atė, thuhet se “gjatė kontrollit fizik paraprak gjeta se ishte goditur. Nė 19.15 shkova nė qelinė e tij dhe pėr fat tė mirė kam pasur njė aparat fotografik me tė cilin regjistrova gjithēka. Unė nuk e kam goditur dhe ne s’e kishim njė qėllim tė tillė. As ndonjė i burgosur nuk e goditi atė. Ai nuk ankohej pėr dhimbje nė trup, vetėm ishte pak i frikėsuar”.
  Urdhėr-arrestet
  Tetė urdhėr-arreste janė lėshuar deri mė tani pėr vrasjen e Ilia Karelit, 42 vjeē, qė nė Shqipėri njihet me emrin Kudret Kume, nė burgun e Nigritas. Nėn hetim janė edhe 6 punonjės tė burgut tė Nigridas dhe Malandrinos, roli i tė cilėve do tė verifikohet gjatė hetimit. Prokurori Nick Antonarakos i qytetit Amfisas, qė ka juridiksion mbi burgun Malandrinos, ku dhe ka nisur dhunimi i 42-vjeēarit Kareli, deri mė tani ka kėrkuar qė 8 gardianė tė burgut tė Nigridas tė vihen nė pranga pasi janė pėrgjegjės pėr dhunimin deri nė vdekje tė shqiptarit.
  Por pritet qė fletė-arreste tė lėshohen edhe pėr disa gardianė tė burgut tė Malandrinos, pasi sipas hetimeve aty ka nisur edhe dhunimi i shqiptarit tė dėnuar, i cili vrau njė gardian burgu. Nė kėtė burg mėsohet se, Karelit i ėshtė shkaktuar edhe dėmtimi i kraharorit, qė i ka sjellė edhe hemoragji tė brendshme duke i sjellė vdekjen. Siē shkruan media greke, nė kėtė burg, Kareli, nė datėn 25 mars 2014, ėshtė rrahur nga tė paktėn 10 gardianė.
  Prokuroria ka ngritur edhe akuzat ndaj personave qė janė pėrfshirė nė kėtė ngjarje tė rėndė. Bėhet e ditur se, janė tre akuza qė janė ngritur si: “Torturė me pasojė vdekjen”, “lėndime tė rėnda trupore” dhe “Torturė e lehtė”.
  Nė dosjen e prokurorisė, thuhet se, gjatė kohės qė Kareli ka qenė nė burgun e Nigritas, koha prej 2 orė e gjysėm ėshtė e pambuluar dhe nuk ka asnjė pamje filmike apo dėshmi tė dhėnė. Sipas kamerave, nė orėn 16:00 gardianėt e burgut e kanė nxjerrė Karelin nga qelia dhe mė pas e kanė kthyer nė orėn 18:30 minuta tė mbrėmjes sė datės 27 mars 2014.
  Nga provat e mbledhura nga prokuroria, nė njė prej videove qė ėshtė regjistruar nga kamerat e burgut tė Nigridas, duken dy gardianė tė kėtij burgu qė e fusin Karelin nė qeli pa ndjenja. Gjithashtu do tė hetohen edhe ata qė kanė pasur nė kontakt nė gjykatė, Departamentin e Policisė sė ITEA, deri nė qelinė e tij tė fundit nė burgun Nigritas. Drejtoria e Punėve tė Brendshme ėshtė duke bėrė hetime intensive, qė pėrfshin tė gjithė oficerėt korrektues, tė policisė, roje dhe dhjetra njerėzve qė kanė qenė nė kontakt me tė burgosurit nė “rrugėn” nė burgun e Malandrinos, gjykatėn, policinė Departamenti i ITEA, deri nė qelinė e tij tė fundit nė burgun Nigritas. Nė mėnyrė tė veēantė, hetimi po bėhet pėr fundjavėn 25-27 mars, qė janė edhe ditėt kur mendohet se Kareli ėshtė maskaruar duke u rrahur. Siē shkruan media greke, Kareli ėshtė rrahur nė vende tė ndryshme nga persona tė ndryshėm, dhe pėr kėtė qėllim duhet tė identifikohen tė gjithė autorėt dhe po bėhen kėrkime tė gjera dhe njė seri marrjesh nė pyetje pėr tė ndarė pėrgjegjėsitė. Nė tė njėjtėn kohė, njė hetim disiplinor ėshtė urdhėruar edhe nga Ministria e Drejtėsisė e Greqisė, nė pėrfundim tė tė cilit do tė ketė edhe ndėshkime pėr personat pėrgjegjės.
  Vrasja e Karelit, konsulli Poda: Jemi nė kontakte me policinė

  Konsulli shqiptar nė Selanik, Riza Poda duke folur pėr A1 Report nė lidhje me vrasjen e Ilia Karelit, ka treguar se, konsullata dhe Ambasada Shqiptare nė Athinė mbajnė kontakte tė vazhdueshme me institucionet e drejtėsisė dhe policisė. “Ambasada dhe konsullata po e ndjekin me shumė vėmendjen zhvillimet nė lidhje me vrasjen e Ilia Karelit”, tha Poda. I pyetur nė lidhje me reagimet e familjarėve tė Ilia Karelit, konsulli nė Selanik nuk ka dhėnė komente, por tha qė pritet raporti zyrtar. “Nuk mund tė bėj koment pėr deklarimet e familjarėve, pasi ne po presim versionin zyrtar tė ēėshtjes dhe sipas prokurorit shkon deri nė 20 ditė. Ne mbajmė kontakte tė drejtpėrdrejta me autoritetet greke”, tha gjatė lidhjes telefonike pėr A1 Report, Konsulli shqiptar nė Selanik, Riza Poda.
  Ish i dėnuari grek: Nė Nigrita ndodhin torturat mė tė egra

  Vrasja e tė burgosurit shqiptar Ilia Kareli ka bėrė jehonė nė mediat dhe opinionin publik grek, tė cilat i kanė kushtuar rėndėsi tė veēantė. Njė ish i burgosur grek, anonim, qė ka vuajtur dėnimin nė burgun e Nigritas, nė njė lidhje telefonike pėr emisionin grek “Yelloė Press”, dėnoi atė qė ka ndodhur. Ish i burgosuri grek denoncoi rrahjet dhe torturat e egra qė bėhen nga gardianėt nė burgun e Nigritas. Ai pėrshkroi shkurtimisht dhunėn qė ushtrohet nga zyrtarėt e burgut ndaj tė burgosurve. Ish i burgosuri tregoi se edhe vetė kishte rėnė disa herė pre e dhunės dhe kishte pėsuar tė nxira nė trup. Ai aktualisht ėshtė 70 vjeē dhe kishte disa muaj qė ishte liruar nga ky burg. Ja se ēfarė tregon ish i burgosuri grek nė lidhjen telefonike: “Unė jam ish i burgosur i burgut tė Nigritas. Kam 4 muaj qė kam dalė me lirim tė parakohshėm. Unė personalisht jam 70 vjeē. Kam shembuj pėr tju dhėnė. Atje te burgosurit i vinin poshtė dhe i rrihnin brutalisht. Kam parė njerėz qė tė dilnin me shenja tė nxira. As qė mė intereson, shqiptar ėshtė, turk, nuk jam racist, nuk mė intereson. Atė djalė e vranė nė Nigrita. Atje tė merrnin, tė kalbnin nė dru dhe tė hidhnin nė qeli. Mos dėgjoni asnjė ēfarė ju thotė. Nuk e justifikoj shqiptarin pėr atė qė ka bėrė, se e mori dėnimin. Por, nė burgun e Nigritas ndodhin ēmendurira, torturat mė tė egra. Prej andej nuk mund tė dalė asnjeri”.
  Kannst du es vielleicht übersetzen?

 7. #5647
  Avatar von ZX 7R

  Registriert seit
  31.01.2012
  Beiträge
  30.218
  Vielleicht kann er die Sprache nicht und fand nur das Bildchen schön?

 8. #5648
  Avatar von Dikefalos

  Registriert seit
  10.10.2010
  Beiträge
  12.691
  Zitat Zitat von ZX 7R Beitrag anzeigen
  Vielleicht kann er die Sprache nicht und fand nur das Bildchen schön?
  Ich gehe davon aus.......das man in Albanien den täter schützen will.

 9. #5649
  Avatar von ZX 7R

  Registriert seit
  31.01.2012
  Beiträge
  30.218
  Zitat Zitat von Dikefalos Beitrag anzeigen
  Ich gehe davon aus.......das man in Albanien den täter schützen will.

  Da können von mir aus auch alle Täter hin....nach Albanien zurück. Hätte kein Problem damit.

 10. #5650
  Avatar von der skythe

  Registriert seit
  23.03.2013
  Beiträge
  3.935
  Find ich auch,samt den Arvaniten bitte nicht das Stückchen Land vergessen das ihnen zusteht,auch gleich mit....

Ähnliche Themen

 1. Endlich gute Nachrichten aus Griechenland
  Von Kizil-Türk im Forum Politik
  Antworten: 275
  Letzter Beitrag: 09.02.2013, 18:30
 2. Nachrichten aus Kosova
  Von Feuerengel im Forum Politik
  Antworten: 1
  Letzter Beitrag: 16.10.2005, 13:34