BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Erweiterte Suche
Kontakt
BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Benutzerliste

Willkommen bei BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen.
Seite 595 von 3084 ErsteErste ... 9549554558559159259359459559659759859960564569510951595 ... LetzteLetzte
Ergebnis 5.941 bis 5.950 von 30837

Nachrichten aus Griechenland

Erstellt von Dikefalos, 07.02.2012, 21:50 Uhr · 30.836 Antworten · 1.682.528 Aufrufe

 1. #5941
  Avatar von Achillis TH

  Registriert seit
  29.12.2011
  Beiträge
  13.694
  Μπολάνος: Σχέδιο εξόντωσης της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας μέσω της νέας διοικητικής μεταρρύθμισης στην Αλβανία


  • Τηλεφωνική συνομιλία Βενιζέλου - Μπουσάτι για την διοικητική αναδιάρθρωση στον χώρο της ΕΕΜ


  • Άλκης Πούλης: «Αγωνιζόμαστε να μην περάσει η διοικητική διαίρεση»


  • ΟΜΟΝΟΙΑ: Καμία πρόθεση διαλόγου απ' την Αλβανική κυβέρνηση

  Δήλωση του Βασίλη Μπολάνου Προέδρου της «Δ.Ε.Ε.Ε.Μ. Ομόνοια» σχετικά με την διοικητική μεταρρύθμιση στην Αλβανία:
  Καταγγέλλουμε την χθεσινή πρόταση της επιτροπής καθώς και όλες τις ενέργειες της κυβέρνησης σχετικά με την νέα διοικητική μεταρρύθμιση.

  1) Για την πελατειακή πρακτική που η κυβέρνησης έχει ακολουθήσει ως αυτή την στιγμή σε βάρος της ΕΕΜ, παρ’ όλο που αυτή διαμένει παραδοσιακά σε περιοχές με σημαντικό ποσοστό επί του πληθυσμού.
  2) Έλλειψη διαφάνειας σε όλη την διαδικασία της μεταρρύθμισης.
  3) Οι ενέργειες οι σχετικές με την μεταρρύθμιση έχουν χαρακτηριστεί από έλλειψη σεβασμού προς το σύμφωνο σταθερότητας, την σύμβαση πλαίσιο και τις ευρωπαϊκές πρακτικές σχετικά με τον σεβασμό των ανθρωπίνων και μειονοτικών δικαιωμάτων.
  Μπορούμε ανεπιφύλακτα να πούμε, κάτω από τις συνθήκες που διαμορφώνονται, πως η κυβέρνηση στοχεύει στην αλλοίωση της Ελληνικής Κοινότητας στην Αλβανία. Καταγγέλλουμε δημόσια ως απαράδεκτη, και μη αποδεκτή εκ μέρους μας, την συμπεριφορά της κυβέρνησης της Αλβανίας και για έναν ακόμα λόγο. Διότι είναι μία χώρα η οποία πρόσφατα στηρίχτηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις προενταξιακές διαδικασίες, για να γίνει χώρα μέλος της Ε.Ε. ενώ οι συμπεριφορές αυτές δεν είναι καθόλου Ευρωπαϊκές.
  Κάνουμε έκκληση προς την αλβανική κυβέρνηση να σταματήσει τα σχέδια εξόντωσης της Ελληνικής Εθνικής Κοινότητας και να σταματήσουν να προκαλούν τα αισθήματα μίας φιλήσυχης και νομοταγούς κοινότητας, δημιουργώντας τεχνητά προβλήματα και εντάσεις. Ταυτόχρονα ζητάμε απ΄όλον τον διεθνή παράγοντα να δείξει κατανόηση στα αιτήματα μας και να πείσει την αλβανική κυβέρνηση να κάνει αποδεκτά τα αιτήματα αυτά τα οποία στηρίζονται σε διεθνείς συμβάσεις και πρακτικές.
  Αγ. Σαράντα 18.07.2014

  Τελευταία τροποποίηση στιςΔευτέρα, 21 Ιουλίου 2014 17:09
  ΑΥΤΟΝΟΜΗ
  Τηλεφωνική συνομιλία Βενιζέλου - Μπουσάτι για την διοικητική αναδιάρθρωση στον χώρο της ΕΕΜ


  Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, είχε σήμερα, Τετάρτη 23 Ιουλίου, τηλεφωνική συνομιλία, από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται, με τον Υπουργό Εξωτερικών της Αλβανίας, Ditmir Bushati, για το εν εξελίξει ζήτημα της διοικητικής αναδιάρθρωσης στην Αλβανία, που μεταβάλλει τις αυτοδιοικητικές οντότητες σε περιοχές ιδιαίτερης σημασίας για την Ελληνική Εθνική Μειονότητα.
  Η σημερινή συνομιλία έρχεται σε συνέχεια επιστολής που είχε δοθεί από τον κ. Βενιζέλο στον κ. Bushati, στις 10 Ιουνίου, καθώς και σειράς διπλωματικών διαβημάτων σχετικά με το θέμα αυτό. Ο κ. Βενιζέλος τόνισε την κρισιμότητα του θέματος, την υψηλή ευαισθησία που υπάρχει γύρω από αυτό και την ανάγκη να προχωρεί η επίλυση των ανοικτών θεμάτων μεταξύ των δύο χωρών χωρίς να προστίθενται νέα.
  Όπως τόνισε ο κύριος Βενιζέλος, οδηγός για όλα τα θέματα πρέπει να είναι η ευρωπαϊκή πρακτική, ιδίως τώρα που η Αλβανία, έχοντας αποκτήσει το καθεστώς της υποψήφιας προς ένταξη στην Ε.Ε. χώρας, έχει και επιπρόσθετες υποχρεώσεις, καθώς αξιολογείται με βάση τη συμμόρφωσή της προς το ευρωπαϊκό κεκτημένο και τα κριτήρια της Κοπεγχάγης

  ΑΥΤΟΝΟΜΗ Άλκης Πούλης: «Αγωνιζόμαστε να μην περάσει η διοικητική διαίρεση»


  O Υφυπουργός Εξωτερικών και μέλος του ΚΕΑΔ, Άλκης Πούλης, υποστηρίζει την μηνυτήρια αναφορά εκπροσώπων των μειονοτικών που αφορά το αλβανικό σχέδιο για την εδαφική και διοικητική μεταρρύθμιση.
  Στην ανοικτή συνάντηση που διοργανώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στο ξενοδοχείο "Βουθρωτό" στους Αγίους Σαράντα, οι εκπρόσωποι της ελληνικής κοινότητας των δήμων Λιβαδιά, Αλυκό, Μεσοποτάμου, Δίβρης και Φοινίκης προτείνουν οι δύο μειονοτικοί δήμοι να μην αλλάξουν τα διοικητικά όρια μαζί να σχηματίζουν δήμο.
  Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο υφυπουργός Εξωτερικών δήλωσε: «Υποστηρίζω την απόφαση των δήμων της ελληνικής μειονότητας. Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια, θα συνεχίσουμε τη δράση ώστε να μην περάσει η διοικητική διαίρεση που προωθεί η κυβέρνηση. Αύριο θα βρισκόμαστε στη Δρόπολη».
  Η ελληνική μειονότητα απαιτεί τα χωριά Βαγγαλάτι, Παντελεήμον, Σοπίκη, Μουζίνα κ.α, που θέλουν να τα εντάξουν στον δήμο Δελβίνου, Αγ. Σαράντα και Κονίσπολης, σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή της κυβέρνησης, να παραμείνουν στην ελληνική μειονότητα.
  Αν η μηνυτήρια αναφορά και οι απαιτήσεις που συμφωνήθηκαν δεν ληφθούν υπόψιν απ' την αλβανική κυβέρνηση, θα κλιμακωθούν οι ενέργειες της ΕΕΜ κάνοντας ακόμα και δημοψήφισμα, κάτι το οποίο απορρέει και από το αλβανικό Σύνταγμα.

  ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΟΜΟΝΟΙΑ: Καμία πρόθεση διαλόγου απ' την Αλβανική κυβέρνηση

  • Τετάρτη, 23 Ιουλίου 2014 18:08  ΑΝΑΚΟΙΩΣΗ ΤΥΠΟΥ
  Η προκλητικότητα της Κυβέρνησης εις βάρος της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας αγγίζει πλέον τα όρια της παρανοϊκότητας. Δια στόματος του Υπουργού Τοπικής Αυτοδιοικήσεως σήμερα ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε τη διαβούλευση, και προωθεί την πρόταση της σε ότι αφορά στην οριοθέτηση των καινούργιων δήμων, προς έγκριση στο σώμα της Βουλής. Πρόκειται για παράνοια καθώς το δικό του μονόλογο η το πολύ – πολύ τη διαβούλευση στα παρασκήνια με τις εθνικιστικές ανθελληνικές δυνάμεις τη μπερδεύει με τον δημόσιο και ειλικρινή διάλογο που πρέπει να γίνει με τις τοπικές κοινωνίες. Πρόκειται όμως και για εμπαιγμό και αυταρχική αυθαιρεσία.
  Εάν είχαν την πρόθεση διαλόγου και αφουγκράσματος των τοπικών κοινωνιών τότε θα είχαν ακούσει ότι όλη η κοινότητα της Χιμάρας και του Λουκόβου δεν θέλουν την ένωση με άλλες περιοχές και τούτο πέραν απ’ τις λογικές μειονοτικών δικαιωμάτων και εθνικού χαρακτήρος.
  Είναι και ασυνεπείς διότι εξ αρχής είχαν εξαγγείλει ότι δεν θα θιχτούν κατά την συνένωση τα όρια των υφισταμένων επαρχιών. Αυτό σημαίνει ότι το Βαγκαλάτι ή το Σωπήκι, η Μουζίνα ή το Γαρδικάκι και Τσούκα δεν είναι κομμάτια προς ικανοποίηση των αυθαίρετων σχεδίων του εθνικισμού.
  Επιπλέον η Κυβέρνηση δείχνει να είναι και κατά των Ευρωπαϊκών εταίρων καθώς δεν δύναται να υιοθετήσει κεκτημένα της Ευρωπαϊκής πραγματικότητας στην αποδοχή των ιστορικών, εθνικών και θρησκευτικών δεδομένων. Υπερέχει ο αυτόπροσδιορισμός ταυτότητας έναντι των μουχλιασμένων βιβλίων αντιδημοκρατικών καθεστώτων όπως του Ζόγκου και Χότζα. Πρόκειται για ανελεύθερους ανθρώπους που θέλουν να κρατήσουν τους Έλληνες υπό συνθήκες τέτοιες ανελευθερίας.
  Υπάρχουν εν τούτοις φωνές ήρεμες εντός του πολιτικού φάσματος που με τον δικό τους τρόπο προσπαθούν να προειδοποιήσουν την Κυβέρνηση Ράμα στην περιπέτεια της. Εμπαιγμός με τους θεσμούς και τους κοινούς κανόνες της λογικής είναι παραβίαση θεμελιακών αρχών για έναν ήρεμο δημόσιο βίο, κοινωνική συνοχή και πρόοδο.
  Η ακαμψία αυτή της Κυβέρνησης και η εμμονή για την εφαρμογή πολιτικών που επιβουλεύονται το μέλλον του ελληνισμού θα έχουν απέναντι την ΟΜΟΝΟΙΑ – ΚΕΑΔ. Με δική τους πολιτική ευθύνη το σύνολο της ΕΕΜ τίθεται σε κατάσταση εγρήγορσης. Σε όλα τα χωριά, τις πόλεις και τις κοινότητες των μελών της ΕΕΜ που ζουν στην Ελλάδα ξεκινούν άμεσα μεγάλες συναντήσεις. Τα κείμενα της διαμαρτυρίας μας θα κινηθούν προς πάσα κατεύθυνση.
  Πρωτοβουλίες λαμβάνονται άμεσα και προς ενημέρωση διεθνών οργανισμών και κυβερνήσεων ώστε να έρθει στο φως η δολιότητας με την οποία στην Αλβανία, εφαρμόζουν πολιτικές καταπίεσης και αμφισβήτησης της ΕΕΜ. Ο αγώνας μας θα έχει το δικό του ρυθμό και η αντίδραση θα κλιμακώνεται καθημερινά διότι είμαστε πεπεισμένοι στο δίκιο μας.
  Οι απανταχού Έλληνες επίσης ας δεχτούν την παραίνεση μας να είναι δίπλα μας στη δοκιμασία αυτή και με ανεξάρτητες πρωτοβουλίες να ενημερώσουν τις κυβερνήσεις τους για την αντιδημοκρατική αυτή καμπή των πραγμάτων στη χώρα. Η ΕΕΜ αγωνιζόμενη για τα δίκαια της για άλλη μια φορά στην ουσία αγωνίζεται για τον ουσιαστικό εκδημοκρατισμό και εξευρωπαϊσμό της πολιτικής ζωής στην Αλβανία.
  Αγ. Σαράντα, στις 22 Ιουλίου 2014
  Εκ’ του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας

 2. #5942
  Avatar von Zeus

  Registriert seit
  30.10.2011
  Beiträge
  10.110
  ??????? ??????????? ??? ???????? ??? ??? ???????? ??? ???????????

  Υπέστη πολλαπλά χτυπήματα λόγω οικονομικής κρίσης, τόνισε στο μήνυμά του για την 40η επέτειο από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας - «Δεν ήθελα να προκαλέσω πολιτική κρίση» απαντά για τις υπογραφές που έβαλε στα Προεδρικά Διατάγματα - Για τη ΧΑ: «Απέκτησε δυνάμεις ένα νεοναζιστικό μόρφωμα που κηρύττει το μίσος και τον αλληλοσπαραγμό»

  Άμεσα συνδέει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, την οικονομική κρίση στη χώρα, με την υποχώρηση του θεσμού της Δημοκρατίας.

  Στο μήνυμά του για την 40ή επέτειο από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα, ο Πρόεδρος υπογραμμίζει την ανάγκη να προστατευθεί η Δημοκρατία στη χώρα, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι αυτή έχει υποστεί «πολλαπλά χτυπήματα».

  Ο κ. Παπούλιας τονίζει ότι καμία τιμή δεν είναι αρκετή και δεν υπάρχουν λόγια που να μπορούν να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη προς αυτούς που αγωνίστηκαν, για να πέσει η Χούντα.

  Παράλληλα, κάνει εκτενή αναφορά στην Κύπρο, υπογραμμίζοντας ότι «το βλέμμα μας είναι στραμμένο στην Κύπρο, που παραμένει διχοτομημένη μετά από 40 χρόνια και χτυπημένη σήμερα από μια άλλη κρίση, την οποία αντιμετωπίζει με αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα και η οποία δεν αγγίζει ούτε πρόκειται να αγγίξει τη διαχείριση της εθνικής υπόθεσης».

  Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν αρνείται ότι η κρίση έφερε υποχώρηση της Δημοκρατίας, χαρακτηρίζοντας αυτό το γεγονός ως «τη δραματικότερη παρενέργεια της οικονομικής περιπέτειας».

  Παρατηρεί ακόμη ότι υπήρξε βάναυσος τραυματισμός της ποιότητας του κοινοβουλευτισμού, της αντιπαράθεσης μεταξύ των κομμάτων, του πολιτικού διαλόγου, αλλά και του τρόπου λήψης αποφάσεων της εκτελεστικής εξουσίας.

  Δεν παραλείπει, δε, να αναφερθεί στη Χρυσή Αυγή, υπογραμμίζοντας ότι «απέκτησε δυνάμεις, για πρώτη φορά στα ελληνικά χρονικά, ένα νεοναζιστικό μόρφωμα, που κηρύττει το μίσος και τον αλληλοσπαραγμό».

  «Μπορεί κανείς να επιχειρήσει πολλές ερμηνείες γι' αυτό το φαινόμενο, που δεν μας τιμά ως χώρα και ως λαό, όμως η ουσία είναι ότι η Δημοκρατία υπέστη πολλαπλά χτυπήματα» συμπληρώνει.

  Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν αποφεύγει να αναφερθεί και στην κριτική που του έχει ασκηθεί κατά καιρούς «για τις υπογραφές που έβαλε».

  Και απαντά στους επικριτές του ότι «το Σύνταγμα οριοθετεί σαφώς τις αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας και ήταν συνειδητή η απόφασή μου να σεβαστώ το Σύνταγμα, που έχει πολύ ταλαιπωρηθεί τα τελευταία χρόνια, και να μην παραβιάσω τη θεσμική τάξη, προκαλώντας πολιτικές εντυπώσεις ή και πολιτική κρίση, μόνο και μόνο για να αποφύγω το πολιτικό κόστος».

  Μιλά, επίσης, για την ανάγκη να υπάρξουν μεγάλες μεταρρυθμίσεις και ριζικές διαρθρωτικές αλλαγές, προκειμένου να αρθούν οι αιτίες που προκάλεσαν το δημοσιονομικό εκτροχιασμό.

  Τονίζει, ακόμη, ότι πρέπει να δημιουργηθεί προοπτική για τη νέα γενιά, να προστατευθεί η κοινωνική συνοχή, να περιοριστούν οι εκρηκτικές ανισότητες και να προκληθεί ένα μεταρρυθμιστικό σοκ, που θα φέρει γρήγορα αλλαγές παντού -στο κράτος, στην οργάνωση της οικονομίας, στη λειτουργία των θεσμών.

  «Η πατρίδα μας πέρασε από τα 40 κύματα, για να γίνει μια ευρωπαϊκή δημοκρατία. Να προστατεύσουμε τη Δημοκρατία μας, να την κάνουμε καλύτερη, περισσότερη, βαθύτερη, δικαιότερη» καταλήγει.

 3. #5943

  Registriert seit
  14.02.2014
  Beiträge
  234
  Zitat Zitat von Achillis TH Beitrag anzeigen
  Μπολάνος: Σχέδιο εξόντωσης της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας μέσω της νέας διοικητικής μεταρρύθμισης στην Αλβανία  • Τηλεφωνική συνομιλία Βενιζέλου - Μπουσάτι για την διοικητική αναδιάρθρωση στον χώρο της ΕΕΜ


  • Άλκης Πούλης: «Αγωνιζόμαστε να μην περάσει η διοικητική διαίρεση»


  • ΟΜΟΝΟΙΑ: Καμία πρόθεση διαλόγου απ' την Αλβανική κυβέρνηση

  Δήλωση του Βασίλη Μπολάνου Προέδρου της «Δ.Ε.Ε.Ε.Μ. Ομόνοια» σχετικά με την διοικητική μεταρρύθμιση στην Αλβανία:
  Καταγγέλλουμε την χθεσινή πρόταση της επιτροπής καθώς και όλες τις ενέργειες της κυβέρνησης σχετικά με την νέα διοικητική μεταρρύθμιση.

  1) Για την πελατειακή πρακτική που η κυβέρνησης έχει ακολουθήσει ως αυτή την στιγμή σε βάρος της ΕΕΜ, παρ’ όλο που αυτή διαμένει παραδοσιακά σε περιοχές με σημαντικό ποσοστό επί του πληθυσμού.
  2) Έλλειψη διαφάνειας σε όλη την διαδικασία της μεταρρύθμισης.
  3) Οι ενέργειες οι σχετικές με την μεταρρύθμιση έχουν χαρακτηριστεί από έλλειψη σεβασμού προς το σύμφωνο σταθερότητας, την σύμβαση πλαίσιο και τις ευρωπαϊκές πρακτικές σχετικά με τον σεβασμό των ανθρωπίνων και μειονοτικών δικαιωμάτων.
  Μπορούμε ανεπιφύλακτα να πούμε, κάτω από τις συνθήκες που διαμορφώνονται, πως η κυβέρνηση στοχεύει στην αλλοίωση της Ελληνικής Κοινότητας στην Αλβανία. Καταγγέλλουμε δημόσια ως απαράδεκτη, και μη αποδεκτή εκ μέρους μας, την συμπεριφορά της κυβέρνησης της Αλβανίας και για έναν ακόμα λόγο. Διότι είναι μία χώρα η οποία πρόσφατα στηρίχτηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις προενταξιακές διαδικασίες, για να γίνει χώρα μέλος της Ε.Ε. ενώ οι συμπεριφορές αυτές δεν είναι καθόλου Ευρωπαϊκές.
  Κάνουμε έκκληση προς την αλβανική κυβέρνηση να σταματήσει τα σχέδια εξόντωσης της Ελληνικής Εθνικής Κοινότητας και να σταματήσουν να προκαλούν τα αισθήματα μίας φιλήσυχης και νομοταγούς κοινότητας, δημιουργώντας τεχνητά προβλήματα και εντάσεις. Ταυτόχρονα ζητάμε απ΄όλον τον διεθνή παράγοντα να δείξει κατανόηση στα αιτήματα μας και να πείσει την αλβανική κυβέρνηση να κάνει αποδεκτά τα αιτήματα αυτά τα οποία στηρίζονται σε διεθνείς συμβάσεις και πρακτικές.
  Αγ. Σαράντα 18.07.2014

  Τελευταία τροποποίηση στιςΔευτέρα, 21 Ιουλίου 2014 17:09
  ΑΥΤΟΝΟΜΗ
  Τηλεφωνική συνομιλία Βενιζέλου - Μπουσάτι για την διοικητική αναδιάρθρωση στον χώρο της ΕΕΜ  Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, είχε σήμερα, Τετάρτη 23 Ιουλίου, τηλεφωνική συνομιλία, από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται, με τον Υπουργό Εξωτερικών της Αλβανίας, Ditmir Bushati, για το εν εξελίξει ζήτημα της διοικητικής αναδιάρθρωσης στην Αλβανία, που μεταβάλλει τις αυτοδιοικητικές οντότητες σε περιοχές ιδιαίτερης σημασίας για την Ελληνική Εθνική Μειονότητα.
  Η σημερινή συνομιλία έρχεται σε συνέχεια επιστολής που είχε δοθεί από τον κ. Βενιζέλο στον κ. Bushati, στις 10 Ιουνίου, καθώς και σειράς διπλωματικών διαβημάτων σχετικά με το θέμα αυτό. Ο κ. Βενιζέλος τόνισε την κρισιμότητα του θέματος, την υψηλή ευαισθησία που υπάρχει γύρω από αυτό και την ανάγκη να προχωρεί η επίλυση των ανοικτών θεμάτων μεταξύ των δύο χωρών χωρίς να προστίθενται νέα.
  Όπως τόνισε ο κύριος Βενιζέλος, οδηγός για όλα τα θέματα πρέπει να είναι η ευρωπαϊκή πρακτική, ιδίως τώρα που η Αλβανία, έχοντας αποκτήσει το καθεστώς της υποψήφιας προς ένταξη στην Ε.Ε. χώρας, έχει και επιπρόσθετες υποχρεώσεις, καθώς αξιολογείται με βάση τη συμμόρφωσή της προς το ευρωπαϊκό κεκτημένο και τα κριτήρια της Κοπεγχάγης

  ΑΥΤΟΝΟΜΗ Άλκης Πούλης: «Αγωνιζόμαστε να μην περάσει η διοικητική διαίρεση»  O Υφυπουργός Εξωτερικών και μέλος του ΚΕΑΔ, Άλκης Πούλης, υποστηρίζει την μηνυτήρια αναφορά εκπροσώπων των μειονοτικών που αφορά το αλβανικό σχέδιο για την εδαφική και διοικητική μεταρρύθμιση.
  Στην ανοικτή συνάντηση που διοργανώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στο ξενοδοχείο "Βουθρωτό" στους Αγίους Σαράντα, οι εκπρόσωποι της ελληνικής κοινότητας των δήμων Λιβαδιά, Αλυκό, Μεσοποτάμου, Δίβρης και Φοινίκης προτείνουν οι δύο μειονοτικοί δήμοι να μην αλλάξουν τα διοικητικά όρια μαζί να σχηματίζουν δήμο.
  Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο υφυπουργός Εξωτερικών δήλωσε: «Υποστηρίζω την απόφαση των δήμων της ελληνικής μειονότητας. Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια, θα συνεχίσουμε τη δράση ώστε να μην περάσει η διοικητική διαίρεση που προωθεί η κυβέρνηση. Αύριο θα βρισκόμαστε στη Δρόπολη».
  Η ελληνική μειονότητα απαιτεί τα χωριά Βαγγαλάτι, Παντελεήμον, Σοπίκη, Μουζίνα κ.α, που θέλουν να τα εντάξουν στον δήμο Δελβίνου, Αγ. Σαράντα και Κονίσπολης, σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή της κυβέρνησης, να παραμείνουν στην ελληνική μειονότητα.
  Αν η μηνυτήρια αναφορά και οι απαιτήσεις που συμφωνήθηκαν δεν ληφθούν υπόψιν απ' την αλβανική κυβέρνηση, θα κλιμακωθούν οι ενέργειες της ΕΕΜ κάνοντας ακόμα και δημοψήφισμα, κάτι το οποίο απορρέει και από το αλβανικό Σύνταγμα.

  ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΟΜΟΝΟΙΑ: Καμία πρόθεση διαλόγου απ' την Αλβανική κυβέρνηση


  • Τετάρτη, 23 Ιουλίου 2014 18:08  ΑΝΑΚΟΙΩΣΗ ΤΥΠΟΥ
  Η προκλητικότητα της Κυβέρνησης εις βάρος της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας αγγίζει πλέον τα όρια της παρανοϊκότητας. Δια στόματος του Υπουργού Τοπικής Αυτοδιοικήσεως σήμερα ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε τη διαβούλευση, και προωθεί την πρόταση της σε ότι αφορά στην οριοθέτηση των καινούργιων δήμων, προς έγκριση στο σώμα της Βουλής. Πρόκειται για παράνοια καθώς το δικό του μονόλογο η το πολύ – πολύ τη διαβούλευση στα παρασκήνια με τις εθνικιστικές ανθελληνικές δυνάμεις τη μπερδεύει με τον δημόσιο και ειλικρινή διάλογο που πρέπει να γίνει με τις τοπικές κοινωνίες. Πρόκειται όμως και για εμπαιγμό και αυταρχική αυθαιρεσία.
  Εάν είχαν την πρόθεση διαλόγου και αφουγκράσματος των τοπικών κοινωνιών τότε θα είχαν ακούσει ότι όλη η κοινότητα της Χιμάρας και του Λουκόβου δεν θέλουν την ένωση με άλλες περιοχές και τούτο πέραν απ’ τις λογικές μειονοτικών δικαιωμάτων και εθνικού χαρακτήρος.
  Είναι και ασυνεπείς διότι εξ αρχής είχαν εξαγγείλει ότι δεν θα θιχτούν κατά την συνένωση τα όρια των υφισταμένων επαρχιών. Αυτό σημαίνει ότι το Βαγκαλάτι ή το Σωπήκι, η Μουζίνα ή το Γαρδικάκι και Τσούκα δεν είναι κομμάτια προς ικανοποίηση των αυθαίρετων σχεδίων του εθνικισμού.
  Επιπλέον η Κυβέρνηση δείχνει να είναι και κατά των Ευρωπαϊκών εταίρων καθώς δεν δύναται να υιοθετήσει κεκτημένα της Ευρωπαϊκής πραγματικότητας στην αποδοχή των ιστορικών, εθνικών και θρησκευτικών δεδομένων. Υπερέχει ο αυτόπροσδιορισμός ταυτότητας έναντι των μουχλιασμένων βιβλίων αντιδημοκρατικών καθεστώτων όπως του Ζόγκου και Χότζα. Πρόκειται για ανελεύθερους ανθρώπους που θέλουν να κρατήσουν τους Έλληνες υπό συνθήκες τέτοιες ανελευθερίας.
  Υπάρχουν εν τούτοις φωνές ήρεμες εντός του πολιτικού φάσματος που με τον δικό τους τρόπο προσπαθούν να προειδοποιήσουν την Κυβέρνηση Ράμα στην περιπέτεια της. Εμπαιγμός με τους θεσμούς και τους κοινούς κανόνες της λογικής είναι παραβίαση θεμελιακών αρχών για έναν ήρεμο δημόσιο βίο, κοινωνική συνοχή και πρόοδο.
  Η ακαμψία αυτή της Κυβέρνησης και η εμμονή για την εφαρμογή πολιτικών που επιβουλεύονται το μέλλον του ελληνισμού θα έχουν απέναντι την ΟΜΟΝΟΙΑ – ΚΕΑΔ. Με δική τους πολιτική ευθύνη το σύνολο της ΕΕΜ τίθεται σε κατάσταση εγρήγορσης. Σε όλα τα χωριά, τις πόλεις και τις κοινότητες των μελών της ΕΕΜ που ζουν στην Ελλάδα ξεκινούν άμεσα μεγάλες συναντήσεις. Τα κείμενα της διαμαρτυρίας μας θα κινηθούν προς πάσα κατεύθυνση.
  Πρωτοβουλίες λαμβάνονται άμεσα και προς ενημέρωση διεθνών οργανισμών και κυβερνήσεων ώστε να έρθει στο φως η δολιότητας με την οποία στην Αλβανία, εφαρμόζουν πολιτικές καταπίεσης και αμφισβήτησης της ΕΕΜ. Ο αγώνας μας θα έχει το δικό του ρυθμό και η αντίδραση θα κλιμακώνεται καθημερινά διότι είμαστε πεπεισμένοι στο δίκιο μας.
  Οι απανταχού Έλληνες επίσης ας δεχτούν την παραίνεση μας να είναι δίπλα μας στη δοκιμασία αυτή και με ανεξάρτητες πρωτοβουλίες να ενημερώσουν τις κυβερνήσεις τους για την αντιδημοκρατική αυτή καμπή των πραγμάτων στη χώρα. Η ΕΕΜ αγωνιζόμενη για τα δίκαια της για άλλη μια φορά στην ουσία αγωνίζεται για τον ουσιαστικό εκδημοκρατισμό και εξευρωπαϊσμό της πολιτικής ζωής στην Αλβανία.
  Αγ. Σαράντα, στις 22 Ιουλίου 2014
  Εκ’ του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας
  geht es auf deutsch.......... verstehe nicht warum ihr diese komischen zeichen benutzt, dadurch werdet ihr auch nicht antik

 4. #5944
  Avatar von Bacerll

  Registriert seit
  07.12.2012
  Beiträge
  4.514
  New seaplane service to open up Greek islands

  New seaplane service to open up Greek islands - CNN.com

 5. #5945
  Avatar von Tigerfish

  Registriert seit
  25.12.2013
  Beiträge
  13.429
  Zitat Zitat von shota Beitrag anzeigen
  geht es auf deutsch.......... verstehe nicht warum ihr diese komischen zeichen benutzt, dadurch werdet ihr auch nicht antik
  Das Versuche ich den Spatzenhirnen andauernd begreiflich zu machen.

 6. #5946
  Avatar von Afro

  Registriert seit
  30.03.2013
  Beiträge
  4.871
  Zitat Zitat von shota Beitrag anzeigen
  geht es auf deutsch.......... verstehe nicht warum ihr diese komischen zeichen benutzt, dadurch werdet ihr auch nicht antik
  What?

  - - - Aktualisiert - - -

  Zitat Zitat von shota Beitrag anzeigen
  geht es auf deutsch.......... verstehe nicht warum ihr diese komischen zeichen benutzt, dadurch werdet ihr auch nicht antik
  Nein, geht nicht
  und jetzt, Problem.

 7. #5947
  Avatar von Tigerfish

  Registriert seit
  25.12.2013
  Beiträge
  13.429
  Zitat Zitat von afroditi Beitrag anzeigen
  What?

  - - - Aktualisiert - - -


  Nein, geht nicht
  und jetzt, Problem.
  Ist doch nicht schlimm, wenn wir uns für griechische Wirtschaftsnews interessieren. willst du uns nicht sagen, worum es im letzten Beitrag geht?

 8. #5948
  Avatar von Allih der Große

  Registriert seit
  24.02.2014
  Beiträge
  4.728
  Zitat Zitat von shota Beitrag anzeigen
  geht es auf deutsch.......... verstehe nicht warum ihr diese komischen zeichen benutzt, dadurch werdet ihr auch nicht antik
  Ooooouuuuuhhhh... der Neid.

  Koennte daran liegen, dass sie einfach noch nie andere Zeichen benutzt haben. Schonmal daran gedacht?^^

  - - - Aktualisiert - - -

  Zitat Zitat von Tigerfish Beitrag anzeigen
  Das Versuche ich den Spatzenhirnen andauernd begreiflich zu machen.
  Ihr schreibt doch teilweise selber tuerkisch. Und das sind nicht nur gepostete Artikel, sondern sogar selber verfasste Beitraege... .

  Geht darum, dass eine Regierung eines gewissen Nachbarlandes(welches juengst Kandidatenstatus erlangte) aktiv versucht ihrer griechische Minderheit derart viele Freiheiten einzuraeumen, dass Angehoerige dieser Minderheit gar nicht mehr wissen wohin..
  Im Gegenzug schicken Mitglieder der griechischen Regierung Lobeshymnen, Liebesbriefe und Empfehlungsschreiben Richtung Bruessel, um die EU auf diese besondere Engagement aufmerksam zu machen.

 9. #5949
  Avatar von bahro

  Registriert seit
  27.02.2014
  Beiträge
  3.482
  Zitat Zitat von Allih der Große Beitrag anzeigen
  Ooooouuuuuhhhh... der Neid.

  Koennte daran liegen, dass sie einfach noch nie andere Zeichen benutzt haben. Schonmal daran gedacht?^^

  - - - Aktualisiert - - -


  Ihr schreibt doch teilweise selber tuerkisch. Und das sind nicht nur gepostete Artikel, sondern sogar selber verfasste Beitraege... .

  Geht darum, dass eine Regierung eines gewissen Nachbarlandes(welches juengst Kandidatenstatus erlangte) aktiv versucht ihrer griechische Minderheit derart viele Freiheiten einzuraeumen, dass Angehoerige dieser Minderheit gar nicht mehr wissen wohin..
  Im Gegenzug schicken Mitglieder der griechischen Regierung Lobeshymnen, Liebesbriefe und Empfehlungsschreiben Richtung Bruessel, um die EU auf diese besondere Engagement aufmerksam zu machen.
  Können aber sehr gut mit dem Rest der User, die dieser Sprache nicht mächtig, sind kommunizieren.

  Ist ein deutschsprachiges Forum. Gilt eigentlich für Alle.
  (Obwohl man das Kauderwelsch der manchmal auf Deutsch geschrieben wird nicht versteht)

 10. #5950
  Avatar von Allih der Große

  Registriert seit
  24.02.2014
  Beiträge
  4.728
  Zitat Zitat von bahro Beitrag anzeigen
  Können aber sehr gut mit dem Rest der User, die dieser Sprache nicht mächtig, sind kommunizieren.

  Ist ein deutschsprachiges Forum.
  (Obwohl man das Kauderwelsch der manchmal auf Deutsch geschrieben wird nicht versteht)
  Das hallte ich fuer ein Geruecht.
  Die Albaner uebersetzen ihre Artikel ja auch nicht (waer ja auch ne Sauarbeit, die jedesmal uebersetzen zu muessen). Die Tuerken ebensowenig. Teilweise VERFASSEN die ihre Beitraege sogar auf tuerkisch. Von daher...

Ähnliche Themen

 1. Endlich gute Nachrichten aus Griechenland
  Von Kizil-Türk im Forum Politik
  Antworten: 275
  Letzter Beitrag: 09.02.2013, 18:30
 2. Nachrichten aus Kosova
  Von Feuerengel im Forum Politik
  Antworten: 1
  Letzter Beitrag: 16.10.2005, 13:34