BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Erweiterte Suche
Kontakt
BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Benutzerliste

Willkommen bei BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen.
Seite 645 von 3082 ErsteErste ... 14554559563564164264364464564664764864965569574511451645 ... LetzteLetzte
Ergebnis 6.441 bis 6.450 von 30819

Nachrichten aus Griechenland

Erstellt von Dikefalos, 07.02.2012, 21:50 Uhr · 30.818 Antworten · 1.680.481 Aufrufe

 1. #6441
  Avatar von Dikefalos

  Registriert seit
  10.10.2010
  Beiträge
  12.632
  Tha ehoume panygyria

  ΟΙ Β.ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΙ Ν.ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ
  Ρωσικά μαχητικά θα μετασταθμεύουν στην Κύπρο συν "πακέτο" πυραυλικών συστημάτων όπως τα P-800 Yakhont!
  18:39
  31/10/2014
  22


  Πακέτο στρατιωτικών συμφωνίών στις οποίες περιλαμβάνονται μετασταθμεύσεις ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών, προμήθεια πυραυλικών συστημάτων και λιμενικές διευκολύνσεις σε πλοία του ρωσικού Στόλου Μεσογείου, αλλά οικονομικές συμφωνίες προκειμένου η Κύπρος να ξεφύγει από τα δεσμά του Μνημονίου και να χαράξει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα την δική της εθνική πολιτική θα υπογράψει ο πρόεδρος της Κύπρου Ν.Αναστασιάδης με τον Ρώσο ομόλογό του Β.Πούτιν στην Μόσχα.
  Σε ότι αφορά τα οπλικά συστήματα οι πληροφορίες αναφέρουν για την αναβάθμιση των κυπριακών αντιαεροπορικών ικανοτήτων με προμήθεια επιπλέον συστημάτων, πιθανότατα Pantsir-S1 αυτή την φορά (έχει ήδη Tor-M1 και Buk-M1) ή απλά επιπλέον από τα νυν υπηρετούνται συστήματα ή τις αναβαθμισμένες εκδόσεις τους.
  Θεωρούμε ότι μία μικτή προμήθεια Buk-M2 με ακτίνα δράσης 45 χλμ. και Pantsir-S1, το οποίο λόγω των πυροβόλων του μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ποικιλία ρόλων, θα είναι εξαιρετικά στρατηγικής σημασίας και πολύ υψηλό "ανάχωμα" για να το διαβούν τα τουρκικά μαχητικά εύκολα...
  Πάντως συζητείται η προμήθεια ενός συστήματος η οποία αν γίνει θα αλλάξει πολλά στην ισορροπία δυνάμεων και θα αμφισβητήσει στην πράξη την απόλυτη ναυτική υπεροχή της Τουρκίας στην θάλασσα: Η αγορά μίας ή δύο συστοιχιών με υπερηχητικά βλήματα εδάφους-επιφανείας P-800 Yakhont!
  Είναι το μόνο σύστημα με το οποίο θα μπορούσε να αμφισβητηθεί η απόλυτη ναυτική υπεροχή της Τουρκίας, αφού αρκούν μερικές "καταυγάσεις" για να λάβουν το μήνυμα τα τουρκικά πλοία. Ετσι ή αλλιώς η προμήθεια κορβετών απότην Κύπρο έχει τεράστιο λειτουργικό κόστος και δεν θα αλλάξει σε τίποτα απολύτως την τουρκική υπεροχή.
  Η καταυγασή των τουρκικών πλοίων, όμως, από ένα τέτοιο σύστημα το οποίο είναι μη ανασχέσιμο από τα τουρκικά αντιπυραυλικά συστήματα των πλοίων (αντίθετα με τα ΜΜ-40 Exocet τα οποία δυνητικά μπορούν να αναχαιτιστθούν καθώς πετούν υποηχητικά στην περιοχή των 0,8-0,9 Mach) είναι ένα τελείως διαφορετικό "καμπανάκι" γα τον τουρκικό Στόλο.
  Το άλλο πολύ ενδιαφέρον στοιχείο είναι των συμφωνιών που θα υπογραφούν είναι η μεταστάθμευση ρωσικών μαχητικών και βομβαρδιστικών στην αεροπορική βάση "Ανδρέας Παπανδρέου" στην Πάφο.
  Μια τέτοια κίνηση αποτελεί το καλύτερο εχέγγυο για την επιβίωση της κυπριακής δημοκρατίας, αφού έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα το θέμα είναι να μην την καταπιεί η Τουρκία ολοκληρωτικά...
  Η Ρωσία είναι αποφασισμένη να στηρίξει ενεργά την Κύπρο απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις και την εγκατάλειψη της Λευκωσίας από εχθρούς και φίλους, ακόμα και την Αθήνα.
  Η Λευκωσία έχει εκτιμήσει ιδιαίτερα ότι η μοναδική χώρα που απάντησε ενεργά στην Τουρκία και στην τουρκική εισβολή με τον στολίσκο του "Barbaros" ήταν η Ρωσία με τις ασκήσεις που διεξήγαγε δίπλα από τα τουρκικά πολεμικά πλοία και όπως δήλωσε ο πρόεδρος της κυπριακής Βουλής Γιαννάκη Ομήρου, στον πρέσβη της ρωσικής Ομοσπονδίας στην Κύπρο Στάνισλαβ Οσάντσι, ο οποίος τον επισκέφθηκε σήμερα "ο φίλος τον φίλο εν κινδύνοις γιγνώσκει" ("ο φίλος στην ανάγκη φαίνεται").
  Ολοι στην Κύπρο νιώθουν ότι μόνο η Ρωσία σήμερα στέκεται ενεργά δίπλα στην Κύπρο, αφού και το Ισραήλ απέφυγε να στείλει έστω συμβολικά κάποια αεροσκάφη ή πλοία για να δηλώσουν έστω συμβολικά "παρών".
  "Ο κ. Πρέσβης με ενημέρωσε για την πρόκληση που απηύθυνε ο κ. Πούτιν στον πρόεδρο της Δημοκρατίας για την πραγματοποίηση επίσκεψης στη Μόσχα και για την προοπτική να συνυπογραφούν σημαντικότατες συμφωνίες μεταξύ της κυπριακής Δημοκρατίας και της ρωσικής ομοσπονδίας", ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Ομήρου.
  Ο πρόεδρος της Βουλής μετέφερε στο ρώσο πρέσβη την ευγνωμοσύνη της Βουλής των αντιπροσώπων για την παραδοσιακή και συνεπή στήριξη της Ρωσίας προς την κυπριακή Δημοκρατία.
  "Και η Ρωσία ήταν ένας φίλος ο οποίος στάθηκε δίπλα μας σε όλες τις κρίσιμες φάσεις της κυπριακής ιστορία", τόνισε, ο κ. Ομήρου, προσθέτοντας πως ανανέωσε την πρόσκληση προς τον πρόεδρο της Δούμας για να επισκεφθεί την Κύπρο σε ανταπόδοση της επίσκεψής μου στη Μόσχα.
  Ο ίδος ο Ρώσος πρέσβης τόνισε ότι "Η επίσκεψη στη Μόσχα είναι προς όφελος και των δύο χωρών γιατί χρειάζεται και ανάπτυξη των στρατιωτικώ, αμυντικών και οικονομικών και άλλων σχέσεων"
  Σε ερώτηση για το ποιες συμφωνίες θα υπογραφούν κατά την επίσκεψή του προέδρου Αναστασιάδη στη ρωσική πρωτεύουσα, ο κ. Οσάντσι είπε ότι υπάρχουν τρεις ή τέσσερις συμφωνίες σε θέματα στρατιωτικής συνεργασίας.

 2. #6442
  Avatar von Achillis TH

  Registriert seit
  29.12.2011
  Beiträge
  13.690
  Gamoto allah su tourkoglou psofo esi kai oolo to soi i sou bastarde kathiki tou kerata e ai sto dialo 3. #6443
  GLOBAL-NETWORK

  Ausrufezeichen

  Massenarbeitslosigkeit auf Jahre hinaus

  Von GERD HÖHLER

  Die Geduld der Griechen ist am Ende. Foto: REUTERS


  Der griechische Ministerpräsident Antonis Samaras wähnt die Krise hinter sich. Seine Landsleute sehen das ein bisschen anders. Fast ein Viertel der Bevölkerung ist von Armut bedroht.

  Glaubt man Ministerpräsident Antonis Samaras, lässt Griechenland die Krise hinter sich. Nachdem das Land noch 2009 ein Rekorddefizit von 15,6 Prozent der Wirtschaftsleistung ausgewiesen hatte, legte die Athener Regierung jetzt für das kommende Jahr einen nahezu ausgeglichenen Haushaltsentwurf vor. Sogar der strenge Bundesfinanzminister Wolfgang Schäuble (CDU) spricht mit Blick auf Griechenland von einer „Erfolgsstory“.
  Doch das kommt den meisten Griechen wie blanker Hohn vor. Denn die Menschen zahlen einen enormen Preis für das, was Schäuble als „enorme Fortschritte“ bezeichnet. Der Sparkurs, den Athen auf Geheiß der internationalen Kreditgeber steuern muss, bescherte dem Land die tiefste und längste Rezession seit Ende des Krieges. Ein Viertel der Wirtschaftskraft wurde ausradiert. 230 000 Betriebe gingen pleite, und rund eine Million Arbeitsplätze wurden vernichtet.

  Nach Berechnungen der OECD fielen die Einkommen der privaten Haushalte in der Krise um ein Drittel. Fast ein Viertel der Bevölkerung ist von Armut bedroht. Zwei von zehn Griechen leben in Haushalten, in denen kein einziges Mitglied mehr ein eigenes Einkommen hat. Das Arbeitslosengeld von 360 Euro im Monat gibt es maximal ein Jahr lang. Das führt dazu, dass aktuell nur etwa 15 von 100 Arbeitslosen Hilfe erhalten. Wer kein Arbeitslosengeld mehr bekommt, verliert auch seine Krankenversicherung. Eine Grundsicherung wie Hartz IV gibt es in Griechenland nicht.


  Schere zwischen Arm und Reich

  Nach 24 Quartalen wirtschaftlicher Talfahrt dürfte das Land zwar in der zweiten Jahreshälfte auf den Wachstumspfad zurückkehren. Doch davon spüren die Menschen bisher nichts. Die Arbeitslosenquote liegt bei 26,4 Prozent. Unter den 15- bis 24-Jährigen ist die Quote noch höher, sie beträgt sogar knapp 51 Prozent.
  Die OECD erwartet, dass die Arbeitslosigkeit auch 2015 trotz anspringender Konjunktur auf dem diesjährigen Niveau verharrt. Das gewerkschaftsnahe griechische Institut für Arbeit (IE) prognostiziert sogar für das Jahr 2020 eine Arbeitslosenquote von immer noch 20 bis 22 Prozent.

  Aber nicht allen Griechen geht es schlecht. Die Krise hat dazu geführt, dass sich die Schere zwischen Arm und Reich immer weiter öffnet. Das reichste Fünftel der Bevölkerung hat ein 6,6-mal höheres Einkommen als das ärmste Fünftel. In keinem anderen EU-Land gibt es so krasse Unterschiede.


  Frankfurter Rundschau


 4. #6444

  Registriert seit
  06.02.2013
  Beiträge
  13.949
  Zitat Zitat von Achillis TH Beitrag anzeigen
  Gamoto allah su tourkoglou psofo esi kai oolo to soi i sou bastarde kathiki tou kerata e ai sto dialo  Opfaaaaaaaaaaaaa

 5. #6445
  Avatar von Achillis TH

  Registriert seit
  29.12.2011
  Beiträge
  13.690
  Zitat Zitat von Qasr-el-Yahud Beitrag anzeigen
  Opfaaaaaaaaaaaaa

  Tis thasou.

 6. #6446
  Avatar von Achillis TH

  Registriert seit
  29.12.2011
  Beiträge
  13.690

 7. #6447
  Avatar von Bacerll

  Registriert seit
  07.12.2012
  Beiträge
  4.514
  OLA EPI prothipourgias SAMARA!

 8. #6448
  Avatar von AnexEllas

  Registriert seit
  27.11.2013
  Beiträge
  23

 9. #6449
  Avatar von Bacerll

  Registriert seit
  07.12.2012
  Beiträge
  4.514
  Στο Κάιρο ο Αντ. Σαμαράς για την τριμερή Ελλάδας-Αιγύπτου-Κύπρου
  Σάββατο, 08 Νοεμβρίου, 2014
  Τελευταία ενημέρωση: 10:53
  Στο Κάιρο βρίσκεται από χθες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ο οποίος θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της χώρας Αλ Σίσι και στην συνέχεια θα μετάσχει στην τριμερή σύνοδο κορυφής Ελλάδας-Αιγύπτου-Κύπρου. Το ανακοινωθέν θα περιλαμβάνει αναφορά στην περαιτέρω ανάπτυξη των γεωποπολιτικών και οικονομικών σχέσεων των τριών χωρών σε μία σειρά τομείς πέραν της ενέργειας.

  Ο πρωθυπουργός χθες από την Κύπρο αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο της Αιγύπτου στον αραβικό κόσμο και υπογράμμισε ότι η τριμερής συνεργασία θα αποτελέσει στρατηγικό κρίκο για την ασφάλεια και την οικονομική ανάπτυξη στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου. Τον κ. Σαμαρά συνοδεύουν στο ταξίδι του ο αντιπρόεδρος και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη και οι σύμβουλοί του κ.κ. Χρύσανθος Λαζαρίδης και Δημήτρης Πτωχός. Στο πλαίσιο της παραμονής του στο Κάιρο ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τους εκπροσώπους της ελληνικής παροικίας.

 10. #6450
  Avatar von Bacerll

  Registriert seit
  07.12.2012
  Beiträge
  4.514

Ähnliche Themen

 1. Endlich gute Nachrichten aus Griechenland
  Von Kizil-Türk im Forum Politik
  Antworten: 275
  Letzter Beitrag: 09.02.2013, 18:30
 2. Nachrichten aus Kosova
  Von Feuerengel im Forum Politik
  Antworten: 1
  Letzter Beitrag: 16.10.2005, 13:34