BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Erweiterte Suche
Kontakt
BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Benutzerliste

Willkommen bei BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen.
Seite 121 von 1341 ErsteErste ... 21711111171181191201211221231241251311712216211121 ... LetzteLetzte
Ergebnis 1.201 bis 1.210 von 13404

Nachrichten aus Kroatien

Erstellt von DZEKO, 29.08.2013, 12:32 Uhr · 13.403 Antworten · 438.103 Aufrufe

 1. #1201
  Avatar von DZEKO

  Registriert seit
  09.08.2009
  Beiträge
  55.759
  Die Serben sind das einzige Volk was sich ständig an Sachen die auch länger zurück liegen erinnern dürfen. Wehe man erinnert sie was sie vor 20 Jahren gemacht haben, dann ist aber was los.

 2. #1202
  Avatar von Jure Gagaric

  Registriert seit
  02.04.2015
  Beiträge
  27.230
  Antifašistička fronta Dalmacije obilježila 10. travnja


  Tradicionalnom akcijom kićenja javnih pisoara i wc školjki likom Poglavnika Ante Pavelića i mokrenja po istom obilježen je i ovaj 10. travnja u organizaciji Antifašističke fronte Dalmacije. Ovim činom izražavamo naš stav prema istom, prema njegovim sljedbenicima i svima koji slave ovaj dan te omogućujemo svima koji dijele naš stav da ga također izraze mokrenjem ili ako se ne slažu s njim da ga izvlače iz govana kao što to već radi naša Vlada, Kaptol, HDZ i mnogi drugi falsifikatori, lažovi i mitomani. Ove godine Ante je završio u pisoarima u: Splitu, Šibeniku, Zadru, Kninu i Zagrebu, a nadamo se da će se sljedeće godine akcija proširiti po cijeloj zemlji.
  Na ovaj datum prisjećamo se i onoga što potom uslijedilo: masovni antifašistički otpor i oružana borba protiv fašizma u kojoj je sudjelovalo čak 111.677 Dalmatinki i Dalmatinaca pripadnika Narodnooslobodilačkog pokreta koji su izvojevali jednu od najslavnijih pobjeda nad fašizmom.
  Jer ne smijemo zaboraviti da je baš 8. dalmatinski korpus uz savezničku pomoć samo u vidu zračne potpore i opremanja 1. tenkovske brigade samostalno oslobodio Dalmaciju 4. prosinca 1944.
  Oružana borba je počela već u kolovozu 1941. kad su formirani: Splitski, Kaštelansko-trogirski, Vodičko-zatonski, Šibenski, Primoštensko-krapanjski, Sinjski i Solinski partizanski odred, a do kraja rata je oformljeno ukupno 48 partizanskih odreda.
  Na jesen 1942. osniva se i Prva dalmatinska proleterska udarna brigada, a do kraja rata će biti formirano sveukupno 18 dalmatinskih brigada.
  10. rujna 1942. u Podgori se rađa i partizanska mornarica s nekoliko malih naoružanih ribarskih brodova, a rat završava s 16 tisuća pripadnika i 500 brodova.
  Najveće žrtve i herojstva su Dalmatinci pokazali u najtežim bitkama za Narodnooslobodilačke borbe, pa je tako u Bitci na Sutjeci skoro polovica od ukupno 7.543 poginula borca bilo iz Dalmacije.
  Prisjećamo se i fašističke represije koju su u Dalmaciji vršili udruženim snagama talijanski fašisti, četnici, ustaše i nacisti. O isprepletenosti tih snaga najbolje govore dva podataka. Četnici su Talijanima služili kao "Milizia Volontaria Anti Comunista" koja je klala partizanske obitelji i palila im sela, a nakon što Nijemci preuzimaju kontrolu nad Dalmacijom četnike službeno nazivaju “Hrvatska borbena zajednica” s obzirom da ih tzv. NDH opskrbljuje oružjem i mirovinama.
  Za vrijeme NOB-a poginula je 18 tisuća dalmatinskih partizana i još 15 tisuća Dalmatinaca stradalo je kao žrtva fašističkog terora i žrtve rata. Kroz logore je prošlo 82 tisuće Dalmatinaca, u Zbijegu u Italiji i Africi bilo ih je oko 39 tisuća.
  Stoga, na današnji dan poručujemo da znamo tko je i kako pobijedio u Drugom svjetskom ratu.Smrt fašizmu i povijesnom revizionizmu!Sloboda narodu!

  +

 3. #1203
  Avatar von Grdelin

  Registriert seit
  10.11.2006
  Beiträge
  22.146
  Jesili ti pijan ili kaj?

 4. #1204
  Avatar von Strahimir I

  Registriert seit
  26.08.2009
  Beiträge
  1.446
  Jebeš slike , kad te netko Izmetom(govnima) zatrpa to je bruka. Hahahaha

 5. #1205
  Avatar von Josip Frank

  Registriert seit
  14.02.2011
  Beiträge
  9.907
  Odu?evljeni Ivica: "Umjesto u Njivice idem raditi u Berlin" | 24sata

  schlimm was in diesem Land passiert...dazu werden Touristen abgezockt mit anderen Preisen


  keinen Euro bring ich in dieses Land....erst wenn diese Pseudo Christen feat. Tito Generation ausgestorben sind

  zds

 6. #1206
  Avatar von Strahimir I

  Registriert seit
  26.08.2009
  Beiträge
  1.446
  27. listopada 1941. Brajići (Srbija) – sastanak i sporazum Josipa Broza Tita i Draže Mihajlovića

  Na dan 27. listopada 1941., na inicijativu Josipa Broza Tita održan je sastanak četnika i partizana na najvišem nivou. Na tom sastanku četnici i partizani sklopili su sporazum o zajedničkoj borbi. Partizansku delegaciju zastupali su Josip Broz Tito, Mitar Bakić i Sreten Žujović, a četničku Draža Mihajlović, Dragiša Vasić, četnički potpukovnik Dragoslav Pavlović i kapetan Milorad Mitić.

  Ova suradnja četnika i partizana bila je brižljivo skrivana od 1945. sve do današnjih dana. Ta suradnja je došla do punog izražaja za vrijeme Domovinskog rata gdje su pod istim stijegom jurišali petokraka i kokarda protiv golorukog hrvatskog naroda.
  Zanimljivo da je Tito tražio posredničku ulogu Britanaca. On je tražio da razgovorima bude prisutan i britanski oficir za vezu Bill Hudson, ali je Mihajlović to odbio, pa je Hudson cijelo vrijeme sjedio u drugoj sobi.

  Razgovori u Brajićima bili su pokušaj da se organizira zajednička partizansko-četnička komanda. Sklopljen je tek privremeni sporazum. Tito je podnio Mihajloviću pismene prijedloge u 12 točaka zajedničke borbe, od kojih četnički predstavnici nisu prihvatili: zajedničku oružanu borbu protiv neprijatelja, zajedničko opremanje i snabdijevanje partizanskih i četničkih jedinica, stvaranje zajedničke narodne vlasti na oslobođenom teritoriju kao ni dragovoljnu mobilizaciju.
  Po ostalim točkama sporazum je postignut.

  Na sastanku je načelno dogovoreno održavanje statusa quo u međusobnim odnosima i sugerirano izbjegavanje sukoba, dok se partizanska strana obvezala ispuniti određene isporuke četničkoj strani (1.200 pušaka, municiju i izvjesna novčana sredstva).
  Inače, u svim pregovorima (kojih je bilo više) između partizanskog i četničkog pokreta uvijek je sporno pitanje bilo organizacija vlasti na oslobođenom teritoriju.

  Neposredno po sklapanju sporazuma, partizanski Vrhovni štab je četničkoj strani isporučio 500 pušaka i 24.000 puščanih metaka, a četničkoj komandi u Požegi 5.000 kg žita.

  Ova sramotna suradnja četnika i partizana na najvišoj razini dugo je bila sakrivana od javnosti, a i dan danas hrvatska javnost malo zna o tome. Nadamo se da će hrvatska historiografija otkriti javnosti sve detalje suradnje četnika i partizana u II. svjetskom ratu, zbog istine, demistifikacije događanja od 1941. do danas, a sve zbog boljeg razumijevanja današnjih događanja na bivšim jugoslavenskim prostorima.

  Slična suradnja jedinica JNA sa komunističkim i partizanskim znakovljem (zvijezdom petokrakom) i četničkim znakovljem (kokardama) još je bolje uspostavljena i realizirana za vrijeme agresije Srbije na Hrvatsku.

 7. #1207
  Avatar von Strahimir I

  Registriert seit
  26.08.2009
  Beiträge
  1.446
  Josip Jurčević: Bojkot komemoracije nema veze sa žrtvama

  Povjesničar Josip Jurčević objasnio je situaciju oko Jasenovca te zašto su navodi ravnatelja centra ‘Simon Wiesenthall’ Efraima Zuroffa besmisleni. “Humanističko-civilizacijsko načelo kaže da sve žrtve zaslužuje poštovanje te bilo kakva politizacija sa žrtvama predstavlja moralni poraz i sve druge vrste krimena”, rekao je Jurčević na početku razgovora. Povjesničar smatra da je većina toga što se događa s Jasenovcem nakon 1945. godine čin ljudske manipulacije. “Kako prije 90-te tako i nakon 90-te. Postoje interesne skupine koje su se na razne načine, statusne, materijalne i druge, okoristile tim manipulacijama žrtvama rata i poraća uključujući Jasenovac, nastojeći zadržati tu nezdravu klimu u Hrvatskoj”, kazao je Jurčević. Smatra da se žele zaštititi osobni i grupni interesi. “Njihovi motivi sigurno nisu vezani za odavanje poštovanja ili žal i obilježavanje žrtava. Radi se o motivima koji nema žrtvoslovno ili obilježavajuće podrijetlo nego politički, statusni i razni drugi interesi”, rekao je Jurčević. Tvrdnju ravnatelja centra ‘Simon Wiesenthall’ Efraima Zuroffa da predsjednica Grabar-Kitarović nije antifašist Jurčević smatra besmislenom i realno vrlo upitnom. “Fašizam je specifičan i to je jedna od zabluda i neznanja koja su zastrašujuća. Fašizam kao totalitarni sustav i pokret je postojao u Italiji i tamo gdje je Italija bila okupator do 1943. godine. Nakon toga ne postoji fašizam. Ali kod nas je greška jer se fašizmom pokušava nadomjestiti onaj objektivni pojam, a to je totalitarizam. Fašizam je vrlo određen i jasan i svi koji su rođeni nakon ’45. ne mogu biti antifašisti”, objasnio je Jurčević te dodao: “Držim da je Predsjednica antitotalitarist, da je demokrat. Ne bih je čak uspoređivao s ‘anti’ pojmom. Svaki ‘anti’ pojam je nesamostojeći i stoga antifašisti ne mogu postojati ako nema fašizma. Oni su zainteresirani za virtualno proizvođenje fašizma jer antifašisti gube smisao ako nema fašizma. Danas govoriti da je netko antifašist je kao prvo besmislica, kao drugo, vrlo upitno. Oni nužno proizvode fašizam i pričaju o nekom fašizmu u Hrvatskoj, u suprotnom nemaju smisla svog postojanja. Smisao njihova postojanja su razni materijalni i drugi interesi kao i proizvođenje kaosa u Hrvatskoj iza kojeg se opet skrivaju različiti interesi”, rekao je povjesničar Josip Jurčević za Direktno.hr.

  Pročitajte više na http://kamenjar.com/110457-2/, Kamenjar

  Gesendet von meinem SM-N910F mit Tapatalk

 8. #1208
  Avatar von Jure Gagaric

  Registriert seit
  02.04.2015
  Beiträge
  27.230
  ANTE TOMIĆ Grupa vrhunski obučenih hrvatskih Židova mogla bi spasiti stvar, i posvjedočiti sve o navodnim stradanjima

  Nije ostalo mnogo vremena, ali stanje bi se možda još moglo popraviti. Mogli bi uzeti deset bistrijih zastupnika Domoljubne koalicije i Mosta, poslati recimo Ivanu Šukeru, Darinku Kosoru, Robertu Podolnjaku, Peri Ćoriću i još nekolicini poruku da se žurno okupe u jednoj saborskoj sobi. Poruka, shvatit ćete uskoro zašto, ne bi smjela otkriti razlog okupljanja. Naprotiv, ja bih preporučio da se zastupnicima slaže, da im se napiše da dođu uzeti nekakve pare od dnevnica ili putnih troškova jer takvu priliku nitko od njih neće propustiti, i tek kad svi uđu, iz predostrožnosti ih valja zaključati i objasniti im kako su njih desetero izabrani za jednu specijalnu zadaću. Njihova je sveta patriotska dužnost prijeći na judaizam.


  “Prijeći na šta?” uzviknut će zacijelo Pero Ćorić mršteći se.
  “Na židovstvo.”
  “Ma, nema šanse”, odgovorit će na to Ćorić, a ostali se složno dodati: “Jeste li vi normalni?”, “Kome je ta glupost pala na pamet?”, “Nabijem vas!” i sve u tome smislu. Ali, predstavnik vlasti mora biti neumoljiv. Ovaj nalog dolazi s najvišeg mjesta. Hrvatska domovina i hrvatski narod zahtijevaju ovu žrtvu od Ćorića i društva i oni je moraju muški podnijeti, bez kolebanja i prenemaganja, u najkraćem mogućem vremenu. Ima li tkogod križić oko vrata, neka ga smjesta skine. Nema pišiću, kakiću, za pet minuta dolazi rabin s obrednim remenjem, svicima Petoknjižja i receptima za košer spizu. Od sada pa nadalje, svi prisutni lijepo mogu zaboraviti na kulen i čvarke.
  Negdje otraga začut će se tada grčeviti jecaj Ivana Šukera, Darinko Kosor pokušat će se spasiti bijegom kroz prozor, ali na kraju će ipak svi oni krotko popustiti, spremno usvojiti novu vjeru i, požurimo li se s njihovim obraćenjem, već za dva tjedna imat ćemo deset odličnih, prvorazrednih hrvatskih Židova da dođu na komemoraciju u Jasenovac. Moše Kosor, Salamon Šuker, Jakob Podolnjak i Levi Ćorić stajat će na obronku pod Bogdanovićevim spomenikom totalno autentični, sa širokim crnim šeširima, s jarmulkama i šalovima s resama, s dugačkim kovrčavim zaliscima, i lagano se njišući pobožno mrmljati: “O, neka mi se desnica osuši...” ili nešto slično, i nitko se tada više neće sjećati kako su Ognjen Kraus i Koordinacija židovskih općina ove godine odbili doći.
  Kad su već židovski Židovi, tipično za njih, ispali pederi i otkazali dolazak na uobičajenu komemoraciju, grupa vrhunski obučenih hrvatskih Židova mogla bi spasiti stvar, da posvjedoči kako je ustvari bilo u Drugom svjetskom ratu, sve o takozvanom holokaustu i navodnim stradanjima u hotelskom resortu Jasenovac. Smjestili bi zatim se u prvom redu dvorane Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu, da nakon projekcije filma Jakova Sedlara prisnaže kako je sve rečeno čista istina. Oduševljeno bi pripovijedali kako su u Jasenovcu posjećivali solarij i teretanu, na ležaljki uz bazen pili margarite i sok od svježeg iscijeđenog manga ili s Maksom Luburićem, glavnim menadžerom odmarališta, niz savski nasip igrali golf. Židovsku delegaciju odveli bi napokon i na utakmicu reprezentacije, da stisnu ruku pomoćnom treneru Joeu Šimuniću, a kasnije ustanu i mahnu kad publika krene uglas vikati: “Za dom spremni!”
  Naprosto, želimo li da uspije naša, hrvatska istina o Židovima, mi moramo imati naše, odane hrvatske Židove da se srčano zauzmu za nju. Ne možemo više ovisiti o Krausovim kapricima i dopuštati da nas židovske općine podlo ucjenjuju. Kad je prošli tjedan došla ona njihova obavijest da neće u Jasenovac, mnogi su u Vladi pobjesnili. Bilo je nekih ministara da su gotovo poželjeli da se takozvani holokaust zaista dogodio i da su Adolf Hitler i Ante Pavelić dospjeli završiti ono što nikad ustvari nisu ni započeli.
  Okolnost je zbilja neugodna. U Hrvatskoj će se 22. travnja dogoditi nešto što se nigdje u svijetu nikad nije dogodio, komemoracija holokausta bez Židova. Turistička zajednica Općine Jasenovac nipošto ne bi smjela propustiti priliku. Nesumnjivo bi se našlo mnogo zainteresiranih za ovaj jedinstveni prirodni fenomen, znatiželjnika koji bi izdaljega, kroz zacrnjeno staklo, oprezno gledali ovo pomračenje razuma.
  Nejasno je kako je hrvatska Vlada ovo uopće i zamislila, sjećanje na holokaust bez Židova je kao vjenčanje bez mladenaca, kao omlet bez jaja ili fišpaprikaš bez ribe, kao izbor za Miss bez djevojaka ili paraolimpijada bez invalida.
  Koješta je, uostalom, s progonom Židova u NDH zagonetno. Na primjer, Zlatko Hasanbegović, ministar kulture kojega je jedan novinarski klevetnik nedavno nazvao slaboumnim i retardom, prošli je mjesec preko svoje zamjenice Ane Lederer poručio kako će svakako doći na priredbu 22. travnja, kojom se obilježava godišnjica proboja zadnjih preživjelih jasenovačkih logoraša, očajnog juriša izgladnjelih nesretnika, koji su letvama nasrnuli na svoje ustaške čuvare i, očekivano, u ogromnoj većini završili pokošeni rafalima iz strojnica.
  Međutim, tjedan ili dva kasnije ministra Hasanbegovića zatječemo na premijeri dokumentarnog naslova “Jasenovac, istina”, vrijednog filmskog ostvarenja u kojemu se tvrdi da je Jasenovac bilo sigurno, udobno i toplo mjesto gdje su mnogi Srbi, Židovi i Romi u zdravlju i sitosti živi dočekali kraj Drugog svjetskog rata.
  “Ovakvi filmovi su korisni jer govore o brojnim tabu temama. To je najbolji put da se konačno rasvijetle brojna kontroverzna mjesta iz hrvatske povijesti”, kazao je na izlasku iz kina Europa ministar Hasanbegović zadovoljno.
  Primjećujete li možda ovdje nešto nelogično? Ako je u Jasenovcu bilo sigurno, udobno i toplo, otkud priča o ispijenim i odrpanim srpskim i židovskim kosturima koji su samoubilački potrčali na ustaške mitraljeze? Ne možete vjerovati i u jedno i u drugo. Nešto morate zanijekati, a svi znamo što će zanijekati Zlatko Hasanbegović. 22. travnja on će komemorirati nešto što se nije dogodilo, vozit će se sve do Jasenovca, slušati nekakve glupe govore i čitavu minutu tobože potreseno šutjeti zbog nekakve komunističke izmišljotine, a ja se ne mogu ne upitati zašto on, i kao čovjek, i kao povjesničar i kao vjernik, pristaje na to i postoje li neki pridjevi kojima bi se prikladno opisali njegovi postupci, a da to ne ispadne uvredljivo i klevetnički?

  Grupa vrhunski obu?enih hrvatskih ?idova mogla bi spasiti ovu neugodnu stvar - mJutarnji

 9. #1209
  Avatar von NovaKula

  Registriert seit
  24.10.2013
  Beiträge
  9.460
  Zitat Zitat von DZEKO Beitrag anzeigen
  Die Serben sind das einzige Volk was sich ständig an Sachen die auch länger zurück liegen erinnern dürfen. Wehe man erinnert sie was sie vor 20 Jahren gemacht haben, dann ist aber was los.
  Hrvatsko cvijeće

 10. #1210

Ähnliche Themen

 1. BF-Nachrichten
  Von Laleh im Forum Rakija
  Antworten: 111
  Letzter Beitrag: 11.01.2014, 03:15
 2. Nachrichten?
  Von Chavo im Forum Rakija
  Antworten: 13
  Letzter Beitrag: 30.12.2010, 01:36
 3. Nachrichten aus Kosova
  Von Feuerengel im Forum Politik
  Antworten: 1
  Letzter Beitrag: 16.10.2005, 13:34
 4. Augewählte Nachrichten
  Von Feuerengel im Forum Politik
  Antworten: 2
  Letzter Beitrag: 06.06.2005, 16:12